Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meydan - 9 maart

Meydan - zaterdag 9 maart - Start: 13:00

Het seizoen in Dubai is in de finale fase en dat houdt in dat de beste sport nog gaat komen. Zaterdag is omgedoopt tot ‘Super Saturday’ en is een voorbereidings dag voor World Cup Day aan het einde van de maand.

Race 1

We beginnen met een Groep 3 over het snelle Dirt met een afstand van 1200 meter. Adrie de Vries komt in actie op Nine Below Zero (5) en die is na het proberen van 1400 meter weer terug over deze afstand. Hij zal moeten verbeteren om hier een podiumplaats te bemachtigen maar de startbox is gunstig en Adrie haalt vaak het beste in zijn paarden naar boven. Hij heeft deze koers vorig jaar gewonnen. Switzerland (2) is misschien wel het antwoord in deze koers vanuit startbox twee. Hij werd in zijn laatste koers tweede over baan en afstand achter Lavaspin maar droeg toen zeven kilogram meer dan laatstgenoemde. In deze koers draagt iedereen hetzelfde gewicht en dus heeft Switzerland nu een groot voordeel. Drafted (8) heeft goede vorm op de baan van Meydan en wint hier 50% van zijn koersen. Startbox acht is normaal gesproken een nadeel maar voor zijn stijl van koersen is het zelfs een voordeel aangezien hij graag van achter af komt en het van zijn eindschot moet hebben. Hij won zijn laatste koers op 31 januari maar staat nu zwaarder. Comicas (3) was vorig jaar favoriet in deze koers maar stelde toen teleur. Jockey William Buick moest toen van ver toezien hoe onze Nederlander er met de overwinning vandoor ging. Het paard is sindsdien naar Australie geweest en heeft ook daar teleurgesteld. Dat de connecties het vertrouwen houden zegt veel dus hij kan alle kanten op.

1.       Switzerland
2.       Drafted
3.       Nine Below Zero
4.       Comicas

INZETTEN


Race 3

Een Groep 3 over 1200 meter maar nu over het gras en dit wordt een smakelijke aflevering. Klasse paard in het is Blue Point (9) die een geweldige indruk maakte tijdens zijn rentree op deze baan over 1000 meter. Hij wordt klaar gemaakt voor een start tijdens World Cup Day en de Groep 1 Royal Ascot winnaar zal er helemaal klaar voor zijn. De meeste tegenstand wordt verwacht van Mazzini (7) en aan dat paard zullen onze aanmoedigingen gericht zijn want Adrie de Vries is de jockey van dienst. Het paard maakt een geweldige indruk tijdens zijn laatste koers toen hij over baan en afstand de concurrentie met 2,5 lengten makkelijk opzij zette. Als hij nog meer kan verbeteren na die koers dan kan hij Blue Point serieus partij geven. Ekhtiyaar (1) bezorgde de trouwe aanhangers van deze column een positief saldo toen hij veel indruk maakte tijdens zijn winst over baan en afstand. De concurrentie werd op vijf lengten gezet en als hij nog verder verbetert dan is ook hij een kandidaat voor de winst. Gifted Master (4) won in Augustus de belangrijkste Handicap van het Goodwood Festival over 1200 meter maar heeft daarna niet op kunnen volgen. Hij zal de zon van Dubai op prijs stellen en kan hier zomaar een podiumplaats bemachtigen.

1.       Blue Point
2.       Mazzini
3.       Ekhtiyaar
4.       Gifted Master

INZETTEN


Race 4

Een Groep 3 over de mijl over het snelle Dirt. Er starten twaalf paarden in deze koers en van die twaalf lijkt Muntazah (1) de beste papieren te hebben voor de overwinning. Hij lijkt in de Golfstaten eindelijk te begrijpen dat je als eerste over de finish moet gaan om het beste resultaat te behalen. Hij deed dat dan ook eindelijk over baan en afstand op 14 februari toen hij voor het eerst naar het Dirt werd veranderd. Nu heeft hij de beste startbox aan de binnenkant geloot en niets lijkt een zege in de weg te staan. Rodiani (9) heeft al veel landen in zijn leven gezien maar heeft toch pas een koers over de mijl gewonnen. Dat was een Handicap op de baan van Ripon in Engeland. Tijdens zijn vorige start leek hij sterk verbeterd toen hij over 1400 meter nipt won. Er werd toen een reeks slechte prestaties afgesloten voor connecties die al veel winnaars aan grote cotes hebben gerealiseerd dit seizoen. Secret Ambition (10) was op 14 februari tweede achter Muntazah en had toen veel pech aan de start waardoor hij slecht weg was. Als hij die mispassen achterwege laat moet hij alsnog startbox tien overkomen maar de vorm is goed genoeg om zich hier te mengen in de eindstrijd. We houden Musuwaat (12) met arendsogen in de gaten aangezien hij gereden wordt door Adrie de Vries en omdat hij erg getalenteerd is. Zo was hij vorig jaar vierde in een Groep 2 op World Cup Day maar stelde daarna teleur door een blessure. Het is goed om te zien dat het paard weer op de weg terug is en vanuit startbox zal er niks geforceerd worden.

1.       Muntazah
2.       Rodiani
3.       Secret Ambition
4.       Musuwaat

INZETTEN


Race 5

De spanning wordt opgebouwd met deze Groep 2 over 2411 meter over het gras. Veel van deze paarden zullen worden ingeschreven voor de Dubai Gold Cup aan het einde van de maand. Godolphin heeft een sterke hand in deze koers en we beginnen met Spotify (5) die zijn laatste twee koersen heeft gewonnen. In zijn laatste koers leidde hij het kwintet in voor eigenaar Godolphin. Waar zijn grenzen liggen is nog onduidelijk aangezien hij steeds net genoeg doet voor de winst. Voor dezelfde eigenaar komt Old Persian (2) aan de start die na zijn laatste start in de Groep 1 St. Leger 175 dagen pauze heeft gehad. We gaan ervan uit dat de pauze in combinatie met de zon van Dubai een positieve uitwerking zal hebben op Old Persian en kijken daarom uit naar zijn prestatie. Vorig jaar is hij steeds uitgekomen in de hoogste klasse en dit veld is van een ander (lager) kaliber. Hierachter noemen we twee globetrotters en we beginnen met Prince Of Arran (7) die aardig wat airmiles op de teller heeft staan. Na een succesvol optreden in Australie met een overwinning en een derde plaats in de Melbourne Cup werd Hong Kong aangedaan. Na 90 dagen komt hij weer in actie over een afstand waarover hij in Australie succesvol was. De andere airmiles verzamelaar is Desert Encounter (8) die wordt getraind in Engeland maar 147 dagen geleden een Groep 1 heeft gewonnen in Canada. Dat was over de afstand van deze koers en in die vorm is hij ook hier een kandidaat voor het podium. Hij zal een koers op het oog hebben aan het einde van de maand. Als laatste noemen we Racing History (6) die de bovengenoemde paarden zomaar kan verrassen voor de winst. Hij is al in actie sinds 2014 maar heeft door blessures pas twaalf starts in de benen. Dat de connecties altijd het vertrouwen gehouden hebben is een goed teken en deze winter heeft hij op Meydan nog geen stap verkeerd gezet. Hij was in zijn laatste koers tweede achter Spotify toen hij op hoge toeren net te laat kwam voor de winst.

1.       Spotify
2.       Old Persian
3.       Racing History
4.       Prince Of Arran & Desert Encounter

INZETTEN


Race 6

Deze Groep 1 over 2000 meter is gedoteerd met $600,000 en geldt als de officiele trial voor de Dubai World Cup die over dezelfde afstand en Dirt wordt verreden. Er komen tien paarden aan de start en we kunnen eigenlijk niet om de winnaar van de Dubai World Cup 2018 heen. Thunder Snow (2) nam toen vanuit een laag startbox nummer de kop en gaf die nooit meer af. Dat scenario kan zich vanuit startbox twee weer herhalen en het paard heeft door de samenwerking in de training met oud jockey Kieren Fallon een geweldige boost gekregen. Hij heeft zich vorig jaar goed geweerd in de Groep 1 klasse over Dirt in Amerika en tegenstanders van dat kaliber komt hij hier niet tegen. De keuze hierachter is misschien een beetje moedig maar Gronkowski (4) heeft de klasse in huis om hier een plaats te bemachtigen. Hij is na zijn verhuizing tweede geworden achter Triple Crown winnaar Justify maar heeft dat nooit een goed vervolg kunnen geven. Nu is hij van trainer veranderd en zal hij de zon van Dubai waarderen. Dit zijn de ingredienten voor een vormverbetering en wij zien hem in dit veld ver komen. New Trails (3) werd op 7 februari tweede in een Groep 2 over iets korter maar liet een veelbeloved eindschot zien. De koers daarvoor won hij een Handicap met tien lengten voorsprong dus de vorm is zeker goed. Met de beoogde verbetering zien we hem zich ook mengen in de eindstrijd.  

1.       Thunder Snow
2.       Gronkowski
3.       New Trails

INZETTEN
Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.