Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meydan - 30 maart

Meydan - zaterdag 30 maart - Start: 12:45

Het seizoen in Dubai nadert het einde en zaterdag is het hoogtepunt van het jaar met de Dubai World Cup Day. De creme de la creme van de mondiale rensport komt op deze dag af om een graantje mee te pikken van de royaal gevulde prijzenruif. De meeting is ook voorbeschouwd in de Wedbeters podcast.

Race 2 Groep 2 Dirt

We beginnen met een Groep 2 over het snelle Dirt over 1600 meter. Muntazah (6) regeert deze divisie met ijzeren vuist en is ook hier de logishe favoriet. Hij was vorig jaar tweede in deze koers en heeft dit seizoen al twee Groep 3 koersen gewonnen over deze baan en afstand. De combineerde winnende marge van zijn laatste twee koersen is 14,5 lengten. Dit laat zijn superioriteit in deze klasse zien en daarom is een cote rond €2 de perfect mogelijkheid om je inzet te verdubbelen. Adrie de Vries komt in actie met Musuwaat (11) die weer slecht geloot heeft. Het paard liep vorige keer heel goed tijdens zijn rentree met een derde plaats en was vorig jaar vierde in deze koers. Hij zal in de achterhoede vertoeven en proberen om in de finale fase toe te slaan. De Vries is een ster in het slalommen en met verbetering ten opzichte van de laatste koers heeft hij een gezonde winnend plaats waarde. Good Curry (10) komt over vanuit Turkije en liep hier tijdens zijn debuut een goede koers met een tweede plaats achter Muntazah en nipt voor Musuwaat. De startbox is niet ideaal maar de vorm is goed en de connecties zullen gebrand zijn op een goede prestatie. True Timber (3) komt over vanuit Amerika en heeft daar in zijn laatste twee koersen goed gepresteerd. Hij was in zijn laatste koers zevende in de Groep 1 Pegasus World Cup en is hier in rustiger vaarwater. Kan hier vanuit een gustige startbox een podium plaats bezetten.

1.       Muntazah
2.       True Timber
3.       Musuwaat
4.       Good Curry


Race 3 Groep 2 Gras

Deze koers is een kwalificatie voor de Weatherby’s Stayers Million bonus waar de winnaar drie koersen in Engeland moet winnen om de bonus van een miljoen te cashen. De afstand is 3200 meter en we zijn hier vereerd met de aanwezigheid van de Melbourne Cup winnaar, Cross Counter (9). Hij is na die koers niet meer in actie gekomen en het feit dat hij geen voorbereidings koers heeft gehad doet mij denken dat hij niet helemaal klaar is voor deze koers. Ik kan er naast zitten maar ik kies voor Ispolini (6) die voor dezelfde connecties uitkomt en een ontzettende indruk op mij maakte op 28 februari. Hij won toen een Groep 3 op deze baan met 10,5 lengten maar dat had makkelijk meer kunnen zijn. Hij heeft koersritme en lijkt in de vorm van zijn leven. Prince Of Arran (5) was derde in de Melbourne Cup achter Cross Counter en arriveerde in Dubai met een vierde plaats op 9 maart. Hij had die koers duidelijk nog nodig en zal hier scherper zijn. De afstand is perfect voor hem en zal hier een goede koers lopen. Call The Wind (2) lijkt speciaal geprepareerd te zijn voor deze koers en komt over vanuit Frankrijk. Zijn laatste koers was over het All Weather zand van Chantilly en werd daar tweede na een pauze van 5 maanden. Tijdens het Arc De Triomphe weekend op Longchamp won hij een Groep 1 koers over 4000 meter en dus is de afstand geen probleem voor hem.

1.       Ispolini
2.       Cross Counter
3.       Call The Wind
4.       Prince Of Arran


Race 4 Groep 1 Gras

Deze sprint van 1200 meter over de rechte baan van Meydan draait helemaal om Blue Point (8) die na zijn Royal Ascot zege vorig jaar in 2019 ongeslagen is. Hij heeft twee koersen in Dubai in de benen en die heeft hij alletwee met overmacht gewonnen. Hij is in de vorm van zijn leven en is qua fysieke uitstraling een lust voor het oog. Hij steekt met kop en schouders boven de rest uit en is de zekerheid van de dag. Adrie de Vries komt in actie met Mazzini (4) en dit paard heeft een goed seizoen achter de rug hier in Dubai. Ik vind hem een geweldige outsider omdat hij precies dezelfde winnende tijd heeft neergezet over 1200 meter op Meydan als Blue Point. Mazzini won toen een Handicap en viel daarna, met een derde plaats achter Blue Point, enigzins tegen. Er is rustig aan gedaan in de training om hem op te frissen voor deze koers en als dat aanslaat kan hij vriend en vijand verrassen. De Amerikaanse oppositie wordt aangevoerd door de nummer twee van vorig jaar, Stormy Liberal (1). Dit paard heeft in 2017 en 2018 de Breeders Cup Sprint over 1110 meter gewonnen en hoort dus bij de beste sprinters van de wereld. Als hij de reis vanuit Amerika goed verwerkt heeft dan maakt hij een kans maar zijn laatste twee prestaties zijn niet geweldig. Hij was weliswaar tweede maar dat was in kleine veldjes en zal hier dus behoorlijk verbeterd moeten zijn. Ekhtiyaar (10) was in zijn vorige koers goede tweede achter Blue Point en moet op basis van die vorm ook hier een rol kunnen spelen.

1.       Blue Point
2.       Mazzini
3.       Stormy Liberal
4.       Ekhtiyaar


Race 6 Groep 1 Dirt

We blijven even hangen in de snellere categorie met deze sprint over 1200 meter over Dirt. De Dubai Golden Shaheen is vanwege de afstand en het bodemtype een Amerikaans getinte koers. X Y Jet (3) werd vorig jaar op de streep achterhaald door Mind Your Biscuits maar die is er dit jaar niet bij. De startbox is ideaal en ook de vorm is goed in orde met een makkelijke zege op 13 Februari op de baan van Gulfstream Park in Florida. Er werd daar afgerekend met twee concurrenten maar de manier waarop hij versnelde richting finish was imponerend. Adrie de Vries komt aan de start met Nine Below Zero (7) en die verrastte iedereen met zijn nipte nederlaag op 9 maart. Hij liep daar de sterren van de hemel in een Groep 3 en is volgens de berichten uit de training weer verbeterd. Hij is dus de zeer aantrekkelijke winnend plaats waarde in deze sterk bezette koers. Die koers op 9 maart werd gewonnen door Drafted (5) en die is er vandaag weer bij. Hij wint nu twee keer een Groep 3 koers over baan en afstand op rij en basis daarvan hoort hij bij de kanshebbers. Zeker omdat wij nog lang niet het achterste van zijn tong hebben gezien. Imperial Hint (2) en Promises Fulfilled (4) completeren de Amerikaanse invasie maar hebben in hun laatste koersen geen goede indruk achter gelaten. Zij hebben echter wel de snelheid in huis om hier een rol te spelen.

1.       X Y Jet
2.       Nine Below Zero
3.       Drafted
4.       Imperial Hint & Promises Fulfilled


Race 7 Groep 1 Gras

Alle ogen zijn in deze koers gericht op de Japanse merrie Almond Eye (7) die hier met een perfecte staat van dienst aan de start verschijnt. De wondermerrie is in vijf starts nog ongeslagen en won tijdens haar laatste start de prestigeuse Groep 1 Japan Cup. Zij is het beste wat Japanse rensport te bieden heeft en deze koers wordt een geweldig schouwspel. Over 1800 meter wordt de oppositie aangevoerd door Dream Castle (2) die wordt getraind door Saeed Bin Suroor en in het bezit is van Godolphin. De vijfjarige ruin heeft dit jaar drie koersen gewonnen en alle koersen waren over deze baan en afstand. De laatste koers was de officiele Groep 1 voorbereidings koers voor deze opdracht en daarom kan Almond Eye haar borst natmaken. Dream Castle draagt wel 1,5 kilogram meer dan Almond Eye omdat de laatste een merrie is en die krijgen gewichtsvoordeel. Van dat voordeel profiteert ook I Can Fly (8) die in Ierland wordt getraind door Aidan O’Brien en wordt gereden door Ryan Moore. De paarden van O’Brien verbeteren normaal gesproken enorm na hun rentree koers en I Can Fly won haar rentree koers met 8 lengten. Zij is dus in goede vorm en als zij in de buurt komt van haar vorm van oktober is zij een kandidaat voor de winst. Zij werd toen tweede achter Roaring Lion in de Groep 1 Queen Elizabeth Stakes tijdens Champions Day op Ascot. Vivlos (4) is de andere Japanse merrie en die heeft een uitstekende staat van dienst in deze koers. Zij was in 2017 de winnaar en was vorig jaar tweede achter Benbatl. Zij houdt dus van deze baan en afstand en haar laatste koers in Hong Kong was helemaal niet slecht en het lijkt erop dat zij speciaal voor deze koers is voorbereidt.

1.       Almond Eye
2.       Dream Castle
3.       I Can Fly
4.       Vivlos


Race 9 Groep 1 Dirt

Het sportieve hoogtepunt over 2000 meter over Dirt. De Dubai World Cup heeft dertien deelnemers aangetrokken en de plaatselijk getrainde paarden hebben de beste startboxen geloot. Cappezano (2) wordt in Dubai getraind en is gezegend met startbox twee. De ex Godolphin pupil is een revelatie dit jaar en dat komt mede door het toepassen van de dovenkap. Zijn nieuwe trainer dit jaar heeft het paard helemaal tot leven gebracht wat hem in 2019 ongeslagen maakt uit drie starts op Meydan. Na twee Handicap zeges stoomde hij krachtig door naar de overwinning in de officiele voorbereidings Groep 1 koers op 9 maart. Zijn tactiek is duidelijk, gauw de kop nemen, het tempo hoog houden en niet meer achterom kijken. Hij kan die tactiek in deze koers weer perfect toepassen en dan is hij moeilijk te vangen. Naast hem vertrekt North America (3) die ook plaatselijk getraind wordt. Ook hij is in 2019 ongeslagen en heeft twee starts in de benen. Beide starts werden met overmacht gewonnen getuige de gecombineerde marge van 11,5 lengten. Ook hij nam steeds snel de kop en stond die vervolgens niet meer af. Hij is na zijn winst op 7 februari in de training voorbereid en dat is een bewuste keuze geweest van de connecties. Ook North America is een ex Godolphin pupil en zij hopen de pijn te verzachten met Thunder Snow (12). Dit paard is de winnaar van vorig jaar toen hij de leiding nam om vervolgens nooit meer in gevaar te komen en makkelijk te winnen. Hij heeft die vorm daarna nooit meer op kunnen volgen in Amerika waar een tweede plaats zijn beste prestatie was.  Hij werd dit jaar, en vorig jaar, als favoriet geklopt in zijn voorbereidings koers wat aangeeft dat hij de koers duidelijk nog nodig heeft gehad. De loting is ontzettend nadelig met twaalf en dus wordt het een hele opgave om de kop te nemen. Als dat niet lukt zit hij aan de buitenkant waar hij veel meters moet goed maken. Een hele klus dus. Zoals in de podcast besproken zie ik Audible (4) in deze koers ver komen. Hij was derde in de Kentucky Derby van Triple Crown winnaar Justify om daarna lang uit beeld te blijven. Hij komt sindsdien op het hoogste Amerikaanse niveau uit en moet zijn koersen van achter zien te beslissen. Daarom til ik niet te zwaar aan zijn vijfde plaats in de Pegasus World Cup die in de modder van Gulfstream verreden werd. De baan was zo zwaar dat jockey en paard niet meer te herkennen waren na de finish. Als de eerste twee genoemde te hard aan kop gaan kan hij richting finish zomaar zijn neus als eerste over de finish steken.

1.       Cappezano
2.       North America
3.       Thunder Snow
4.       Audible

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.