Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meydan - 30 januari

Meydan - donderdag 30 januari 2020 - Start: 15:30

Eind januari tot en met maart vraagt Dubai veel aandacht voor de mondiale rentop. Er is veel prijzengeld beschikbaar waar trainers en jockeys graag proberen hun graantje mee te pikken. Nederland is vertegenwoordigd door Adrie de Vries.

Race 1

De opener is een direct een Groep 2 over 1800 meter over het gras met zeven deelnemers. Godolphin levert met vier starters het grootste gedeelte van de starters maar geheel chauvinistich zie ik hier kansen voor Adrie de Vries met Majestic Mambo (5) van trainer Mike De Kock uit Zuid Afrika. Het paard heeft als enige twee starts in Dubai in de benen en vooral de laatste keer liet hij in de eindfase een grote versnelling zien toen hij niet ver van de winnaar als zevende eindigde. Dream Castle (4) was in zijn eerste start terug uit Australie direct favoriet maar had die race in een Listed Handicap waarschijnlijk nog nodig. Hij heeft wederom de steun van de Franse kampioen Christophe Soumillon en zal hier veel scherper zijn. Barney Roy (7) kwam 227 nog in actie in een Groep 1 tijdens Royal Ascot en is hier een interessante deelnemer. Als hij het plezier in racen heeft teruggevonden dan is hij hier een serieuze kanshebber.

 1. Majestic Mambo
 2. Dream Castle
 3. Barney Roy

 


Race 2

In deze Listed Handicap over 2800 meter zie ik Dee Ex Bee (7) ver komen. Of hij te veel gewicht draagt voor de overwinning moet blijken maar hij komt na een campagne op het allerhoogste niveau in Engeland hier zijn geluk beproeven. In Engeland kwam hij veel sterkere concurrentie tegen maar moet hier wel 6 kilogram meer dragen dan de meeste concurrentie dus ik hou een slag om de arm. Universal Order (4) is het paard dat hem te snel af zou kunnen zijn op basis van zijn recente zege over 2400 meter in een Listed Handicap op deze baan 28 dagen geleden. Hij kwam toen pas richting de finish op gang wat aangeeft dat hij deze afstand makkelijk aan zou moeten kunnen. Zamaam (5) beschikt als enige in het veld over recent race ritme met drie races in benen in dit continent. Hij klasseert zich steeds als outsider en moet hier serieus genomen worden voor een plaats in de eindstrijd.

 1. Dee Ex Bee
 2. Universal Order
 3. Zamaam

 


Race 3

Deze Handicap over 1609 meter gaat over het snelle Dirt en over dat bodemtype zijn de lage startbox nummers in het voordeel. Vooral de hoge startbox nummers moeten veel werk verzetten om een goede prominente positie te verkrijgen aangezien de ‘kickback’ de achterliggers teveel zand in de ogen opgooit. In deze race krijgt Galvanize (5) de voorkeur aangezien hij de sterke combinatie Doug Watson en Pat Dobbs vertegenwoordigt. De eerstgenoemde is de trainer en hij is de meest winnende trainder op deze baan. De rentree race ging nog over gras maar zijn beste races kwamen tot stand over Dirt, namelijk ook de ondergrond van zijn laatste overwinning. Ook met startbox vijf kan hij alle kanten uit voor de gewenste positie. Stalgenoot Golden Goal (10) heeft pole position geloot en draagt bovendien bodemgewicht wat hem een gevaarlijke tegenstander maakt. Zijn laatste start op deze baan versterkt zijn kansen des te meer. Dubai Legacy (2) heeft het niet getroffen met startbox acht maar is wel in goede vorm met een vijfde plaats tijdens zijn rentree op deze baan over gras. Hij heeft in zijn loopbaan een race over syntetisch zand gelopen en dat resulteerde op de baan van Newcastle direct in een zege.  Assimilation (7) liep hier tijdens zijn debuut een goede race en zal verbetert zijn.

 1. Galvanize
 2. Golden Goal
 3. Dubai Legacy
 4. Assimilation

 


Race 4

Deze Handicap gaat over het gras en is vrij populair met zestien deelnemers. William Buick heeft als jockey het beste winpercentage op Meydan met 26% en hij komt in actie met Good Fortune (13) die drie weken als favoriet als vierde eindigde in een zelfde race als deze. Dat was zijn rentree sinds augustus en dus zal hij nu veel scherper zijn. Vanuit startbox zeven kan hij alle kanten op en ik zie hem als sterke kandidaat voor de winst. Adrie de Vries komt in actie aan boord van Salute The Soldier (3) die aangekocht is in Engeland en in dat land verdienstelijk voor de dag kwam. Als hij die prestaties kan benaderen of herhalen dan doet hij hier mee voor de winst. Het is slechts de vraag hoe scherp hij zal zijn en of hij gewend is aan het klimaat in het Midden Oosten. Firmament (9) is goed aan zijn campagne hier begonnen met een sterke tweede plaats na een wisselvallig seizoen in Engeland. In diezelfde vorm zal hij hier mee doen voor een klassering. Hierachter is het vrij open met Motafaawit (3) die na een pauze hier vanuit een gunstige startbox direcht een goede indruk kan gaan maken.

 1. Good Fortune
 2. Salute The Soldier
 3. Firmament
 4. Motafaawit

 


Race 5

Het compacte gezelschap van acht gaat sprinten over 1200 meter over Dirt in deze Groep 3. Gladiator King (1) heeft perfect geloot met startbox een en keerde na zes maanden direct terug met een overwinning over deze baan en afstand. Die prestatie van 28 dagen maakt hem de terechte favoriet. Ibn Malik (3) heeft al twee races in de benen op Meydan dit seizoen en maakte met een overwinning en een tweede plaats een zeer goede indruk. Hij was in zijn laatste start slechts een hals lengte achter Gladiator King en deze twee paarden ontlopen elkaar weinig.  Drafted (5) is een baan en afstand specialist met vier overwinningen uit zeven pogingen. Ook hij heeft een rentree race in de benen en zal zich niet zomaar gewonnen geven. Alkaraama (6) keerde zes dagen geleden zijn rentree op dit continent om in een tweede plaats over de rechte lijn van Jebel Ali en zal hier waarschijnlijk een kleine rol kunnen gaan spelen.

 1. Gladiator King
 2. Ibn Malik
 3. Drafted
 4. Alkaraama

 


Race 6

Wij sluiten af met een Handicap over 2000 meter over het gras met zestien deelnemers. Rastrelli (5) keerde drie weken geleden terug met een solide derde plaats in sterker gezelschap. Daarvoor was hij 20 maanden niet in actie gekomen en dus zijn er nu goede verwachtingen voor een podiumplaats. Gabr (4) kwam afgelopen Royal Ascot in actie in een Groep 1 race en sloeg geen slecht figuur. Hij heeft een rentree in de benen maar moet in dit gezelschap een kleine rol kunnen spelen. Als hij zich weer de oude Gabr voelt dan zit er wellicht meer in. Simsir (8) weerde zich goed in zijn eerste optreden in deze sferen en kan hier wellicht een grotere rol gaan spelen als hij die prestatie herhaalt. Hij heeft als vierjarige met pas slechts vier starts in de benen het beste nog voor hem liggen. First Nation (1) heeft het onder topgewicht en vanuit startbox zestien niet best getroffen. Hij heeft echter wel de klasse in huis om een rol te gaan spelen in dit veld. Zijn recente vierde plaats over deze baan en afstand zal hem hier nog scherper maken en bovendient neemt William Buick nu plaats in het zadel.

 1. Rastelli
 2. Simsir
 3. First Nation
 4. Gabr


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.