Toekomstige races

Zweden
Nederland
Zweden
Nederland

Voorbeschouwing Mönchengladbach

 

Voorbeschouwing Premiummeeting Mönchengladbach, zaterdag 13 januari

 

Op zaterdag een Premium lunchmeeting op Mönchengladbach, met zoals veel vaker het geval is Nederlandse belangen aan de start bij onze Oosterburen. Er staan tijdens deze lunchmeeting vijf koersen op het programma, met in alle koersen Nederlandse inbreng.

De koersen worden uiteraard voorbeschouwd en daarin worden, waar mogelijk, drie Nederlandse belangen benoemd met in onze ogen de beste kansen in hun desbetreffende koersen. 

Start van de eerste, van in totaal vijf Premiumkoersen, is om 11:05 uur. 

 

 

Koers 1 PREIS DES SAISONBEGINNS IN MÖNCHENGLADBACH:

In de eerste koers komen paarden aan de start tot een winsom van €23.500. Femke Schermer liep de voorlaatste keer op Wolvega een nette koers toen zij als vierde aan tikte. De laatste keer liep zij andermaal een goede koers, toen kwam zij in actie op Mons over de sprintafstand. In die koers eindigde zij als tweede en toonde daarmee vorm. Hier heeft zij met startnummer drie een mooi nummer en er moeten mogelijkheden zijn in deze koers. Dolly du Quesne heeft hier met startnummer twee een goed nummer. De merrie is normaal gesproken goed van start en zij zou voor in het veld een mooie koers moeten kunnen krijgen. Op haar laatste verrichtingen af zou zij mee moeten doen voor een plaats in deze koers. Zal worden gereden door Simon Woudstra. Cooper Star koerste de laatste keer ongelukkig op Alkmaar maar de hengst lijkt nog altijd goed in vorm te zijn. Het startnummer acht is hier verre van ideaal en de kans dat  hij een lastig parcours buitenom gaat krijgen is zeer aanwezig. Zal worden gereden door Danny den Dubbelden.

Koppel van de dag: 3/ 2, 4, 5, 6, 7, 8

 

 

Koers 2 PREIS DER CHAMPIONATSEHRUNG 2017 AM 17. FEBRUAR 2018 IN BERLIN:

De tweede koers is voor paarden die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €11.000. Ultras As kwalificeerde begin december erg goed op Wolvega, onlangs maakte hij zijn rentree in de koers en dat leek in de verste verte niet op zijn kwalificatie. Hier treft hij echter andere tegenstand en weet hij zijn normale niveau te halen moeten er hier mogelijkheden zijn. Zal worden gereden door trainer Rob de Vlieger. Contento Toscana zal hier  gereden gaan worden door Danny den Dubbelden. De ruin heeft in het verleden goede koersen gelopen en loopt zo nu en dan nog een goede koers. Het tweede gelid lijkt echter geen voordeel te zijn voor hem, maar zit het mee onderweg moet een plaatsgeld zeker mogelijk zijn. Einstein staat niet meer bij Rosalie Janssen en zijn verrichting zijn de laatste paar starts ook wat minder geworden. Heeft hier in ieder geval een mooi startnummer en bij een parcours op maat zou een plaatsgeld tot de mogelijkheden moeten behoren. Zal worden gereden door Simon Woudstra deze keer.

Tip van de dag: 4. Ultras As


 

 

Koers 3 PREIS DER MÖNCHENGLADBACHER CHAMPIONS 2017:

In de derde koers gaan er tien paarden op pad met de liefhebbers. Chakaka heeft het de laatste twee keer erg goed gedaan, er werd namelijk twee keer gewonnen. Op Alkmaar moest er al vroeg aangereden worden maar desondanks wist zij het sterk af te maken. Heeft hier met startnummer drie geen verkeerd startnummer en in deze vorm zouden er mogelijkheden moeten zijn. Zal worden gereden door amateur Jörg Hafer in deze koers. Yankee Way deed het de laatste tijd goed met twee overwinningen uit zijn laatste vier starts. Hier heeft hij met startnummer twee een goede uitgangspositie en is het voor hem mogelijk om de kop te pakken moeten er in deze koers mogelijkheden zijn voor een plaats in het trio. Raquel Welsh heeft het met amateur Tom Karten de laatste tijd erg goed gedaan. Heeft hier met startnummer tien misschien geen optimaal startnummer maar zit het koersverloop enigszins mee moet het mogelijk zijn om het podium te bereiken. Eindigde de laatste vijf keer niet buiten de eerste vier.

Plaatskoppel van de dag: 2/ alle


 

 

Koers 4 125 JAHRE TRABRENNEN IN MÖNCHENGLADBACH:

De vierde koers gaan paarden in actie komen tussen de €1.000 en €5.000. Ook hier gaan elf liefhebbers in actie komen. Everlasting Fire werd de laatste keer met trainer Reinier Feelders twee op Gelsenkirchen en daarmee deed de hengst niets verkeerd. Hier moet hij vanuit het tweede gelid gaan komen en dat is natuurlijk niet eenvoudig. Zit het koersverloop mee onderweg zou een plaats richting het podium mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door Sven Böhnisch. Flamboro gaat op pad met eigenaartrainer Bartho Barendregt. De merrie heeft de laatste keren niet heel veel indruk weten te maken en heeft daarnaast ook nog eens een lastig startnummer. Vanaf het nummer zeven kan het lastig worden om positie te vinden en zo kan de merrie een duur parcours buitenom gaan krijgen. General Attack is een paard die weet hoe koersen gewonnen moeten worden. In de laatste vijf starts werden er drie koersen gewonnen. Hier heeft de ruin met startnummer acht een lastig nummer maar hij lijkt over de macht te beschikken om meters buitenom te maken en om ondanks alles mee te doen voor de overwinning. Zal worden gereden door amateur Thomas Maassen in deze koers.

Duo van de dag: 8/ alle


 

 

Koers 5 JANA DERWAHL-RENNEN:

In de vijfde en laatste Premiumkoers van de dag komen paarden aan de start tot een winsom van €5.500. General Lee boekte twee overwinningen op rij en de ruin deed het daarmee meer dan goed. Hij heeft hier met startnummer acht voor hem misschien wel een mooi nummer. Hij zou zo de ruimte moeten hebben om dravend weg te komen en moet binnen een ronde de leiding in handen kunnen hebben. Op zijn laatste koersen af lijkt hij dan lastig te kloppen. Sarina B is een paard dat lopende eigenlijk altijd onder de eerste drie eindigt, gezien haar verrichtingen. Het startnummer zeven is niet optimaal maar de merrie heeft eerder goed gepresteerd met lastige startnummers. Zou vanuit het veld een mooie koers moeten kunnen krijgen en zal hier zoals vaker worden gereden door Simon Woudstra. Dream of Pearl pakte de laatste keren klasseringen mee en de ruin liep redelijke koersen. Hier vanuit het tweede gelid lijkt hij het toch wel lastig te krijgen en het hoogst haalbare lijkt een plaatsgeld te zijn in deze koers. Zal net als de laatste keer worden gereden door Yvonne Wagenaar.

Outsider van de dag: 7. Sarina B