Toekomstige races

Nederland
Zweden
Nederland
 • Duindigt 24.06
  • Grote Prijs der
   Lage Landen
  • R7: Trio Common Pool
  • R9: Trio Common Pool
  • R10: Trio Common Pool

Voorbeschouwing Mönchengladbach

 

Voorbeschouwing Premiummeeting Mönchengladbach, Woensdag 30 mei

 

Op woensdagmorgen een Premium lunchmeeting op Mönchengladbach, met zoals veel vaker het geval is veel Nederlandse belangen aan de start bij onze Oosterburen. Er staan tijdens deze lunchmeeting vijf koersen op het programma, met in alle koersen Nederlandse inbreng.

De koersen worden uiteraard voorbeschouwd en daarin worden zoveel mogelijk de Nederlandse belangen benoemd met een maximum van drie per koers.

Start van de eerste, van in totaal vijf Premiumkoersen, is om 11:10 uur. 

 

 

Koers 1 PRIX JEANNE D’ARC

In de eerste koers komen paarden aan de start die nog niet meer verdiende dan €10.000. Miss Mara heeft met startnummer twee het ideale nummer getroffen en lijkt het paard van de koers te zijn. Maakte de laatste keer een korte galoppade maar keerde goed terug en eindigde uiteindelijk op een derde plaats. Moet hier snel voor in het veld terug te vinden zijn en de koers domineren. Gaat gereden worden door trainer Erwin Bot. Bruyere Lotoise kwam in de winter een aantal keer aan de start op Wolvega en deed het daar redelijk. Heeft hier met startnummer acht een matig nummer en zal onderweg het nodige geluk moeten hebben met het koersverloop. Gaat gereden worden door Sjoerd van der Galiën en de merrie zou mee moeten kunnen doen voor de plaatsen in deze koers. Robbin Bot heeft in deze koers een gastrit achter Danimarca Hornline. De merrie heeft in haar laatste starts niet enorm veel laten zien maar de tijden die zij eerder toonde op Dinslaken zouden goed genoeg moeten zijn om hier mee te strijden voor de plaatsen. Heeft met startnummer vijf een mooi nummer en start zonder voorijzers.

Duo van de dag: 2/ alle

 

 

Koers 2 PREIS VON ORLÉAN:

De tweede koers is een koers voor Franse paarden waarbij de paarden zijn verdeeld over drie banden. Cocomoko lijkt vanuit het tweede band van de Nederlanders de beste kansen te hebben. De ruin liep de voorlaatste keer geen verkeerde koers op Gelsenkirchen en moet hier met een gunstig koersverloop in het trio kunnen eindigen. Zal hier gereden gaan worden door Tim Schwarma. Bella Lauma gaat voor trainer Filip Sap vanuit het tweede band vertrekken met Danny Brouwer op de sulky. De merrie kan normaliter goed vertrekken vanuit de banden en ook zij moet in staat zijn om in dit nummer te strijden voor een plaats op het podium. Eindigde de voorlaatste keer op een vierde plaats in Wolvega over de gevraagde afstand. Vip Speed mag hier vanuit het eerste band gaan vertrekken en dat is het meest optimale voor de ruin. Kan voor in het veld normaliter een zuinige koers verwachten en moet op deze manier mee kunnen doen voor een klassering. Gaat zoals de laatste keer gereden worden door Sjoerd van der Galiën.

Plaatskoppel van de dag: 1/ alle

 

 

Koers 3 PREIS VON ROUEN:  

 

In de derde koers komen paarden aan de start die nog niet meer verdiende dan €5.000. Local Hero is verbeterd onder Robbin Bot maar heel stabiel is de ruin zeker nog niet. Heeft lopende de snelheid om deze koers te winnen en met startnummer vier heeft de combinatie een mooie uitgangspositie van start af. Velten Belle Rock heeft dit jaar nog maar weinig verkeerd gedaan en gaat hier vertrekken met het startnummer acht. Het nummer is natuurlijk geen optimale uitgangspositie maar op de vorm af moet het gewoon mogelijk zijn om hier als tweede of derde te gaan eindigen, mits de favoriet op de been blijft. De merrie gaat hier zoals de laatste keer gereden worden door Eline Janssen. I’myournightmare liep afgelopen zondag nog op Duindigt en de merrie liep daar vanuit het dodenspoor geen hele verkeerde koers. Zij vocht de hele weg naar de finish en eindigde op een vierde plaats. Heeft met startnummer één geen verkeerd nummer en normaliter moet een zuinige koersverloop en een plaats in het trio mogelijk zijn. Gaat gereden worden door Danny Brouwer.

Koppel van de dag: 4/ alle 

 

 

Koers 4 PREIS VON LISIEUX:

De vierde koers is voor paarden die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €20.000. General Lee lijkt vanaf het nummer twee een ideale koers te gaan krijgen en is normaal gesproken het paard van de koers. Moet met het nummer twee altijd een mooie koers gaan krijgen en op zijn macht moet hij het hier gaan afmaken. Gaat gereden worden door amatrice Lotte de Vlieger. Velten la Varenne zette de laatste keer haar record met 1.14,7 over de sprintafstand en mag hier vertrekken onder het nummer drie. Zou voor in het veld een mooie koers moeten kunnen krijgen en gaat gereden worden door amatrice Cathrin Nimczyk. Trainster is Yvonne Wagenaar. Duke Calin kwalificeerde de laatste keer op Wolvega met trainer Robbin Bot, ditmaal zal de eigenaresse plaats gaan nemen op de sulky. De vos zou normaal gesproken goed genoeg moeten zijn om hier op het podium te gaan eindigen, de vorm lijkt daarvoor in ieder geval goed genoeg.

Outsider van de dag: 4. Duke Calin

 

 

Koers 5 PREIS VON MAUQUENCHY:

In de vijfde koers komen paarden aan de start die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €1.000. Smilla kwalificeerde kort geleden mogelijk niet in een heel bijzondere tijd op Gelsenkirchen maar de indruk die de merrie achterliet was des te beter. Wanneer zij ditmaal foutloos weg weet te komen met startnummer één lijkt het niet eens spannend te hoeven worden in deze koers. Gaat net als in de kwalificatie gereden worden door trainer Rob de Vlieger. Indian Greenwood liep de eerste keer uit een prima koers en wist direct als tweede te eindigen. Hier heeft de ruin met startnummer acht een matig nummer getroffen en zal hij in de beginfase afhankelijk zijn van wat zijn concurrenten doen. Gaat in deze koers ditmaal worden bijgestaan door Victor Gentz. Ivonne Dragon liep de eerste keer uit geen verkeerde tijd en heeft hier met startnummer vier weer een mooie uitgangspositie. De merrie heeft voldoende startsnelheid om hier direct mooi in het veld terecht te komen en lijkt een paard voor de plaatsen. Gaat gereden worden door Robbin Bot en de achterijzers blijven ditmaal in stal.

Tip van de dag: 2. Smilla