Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Monchengladbach - 16 december

Mönchengladbach - 16 december 2018 - Start: 13:30

Race 1 - Preis des Kinderprinzenpaares der Stadt Mönchengladbach

Een klein veld van maar zes paarden in de eerste draverij voor amateurrijders op deze zondag in Mönchengladbach. Only You (2) liep haar laatste koers dit jaar in augustus op deze baan. Nadat ze de hele koers in de achterhoede had gelegen en de laatste bocht nog als vijfde inging, wist zij met een eindsprint alsnog te winnen. Dit was haar tweede overwinning dit jaar en beide behaalde zij ze op de baan van vanmiddag. Het is af te wachten hoe zij het na ruim vier maanden rust weer oppakt. Shira (6) doet het op deze baan ook altijd goed. Van haar vier overwinningen dit jaar werden er drie in Mönchengladbach behaald. Bij haar laatste overwinning moest de finishfoto er echter wel aan te pas komen. Voor de derde plaats lijkt als eerste Lykaner (5) in aanmerking te komen. De ruin wist eerder dit jaar op deze baan als vierde aankomende een kilometertijd neer te zetten van 16,7. Superior Diamond (3) zie ik in deze eerste koers het viertal volmaken.

1: Only You (2)
2: Shira (6)
3: Lykaner (5)
4: Superior Diamond (3)

 

Race 2 - Preis der Keyenberger KG Grubenrand Piraten e.V.

De verwachting is dat Spy Lord (3) in deze tweede koers als favoriet van start zal gaan. Zijn laatste overwinning, na heel lang op grote afstand van de koploper gelegen te hebben, op 2 december in Gelsenkirchen met een kilometertijd van 15,8 over de mijl zal de wedders het nodige vertrouwen in de ruin kunnen geven. Hij werd toen wel gereden door Tim Schwarma, die er vandaag voor gekozen heeft om zelf plaats te nemen achter Spicyga (1). De merrie die van haar 23 starts dit jaar maar liefst 18 keer in het geld liep. Graf Bismarck (5) wist op 21 oktober op deze baan over dezelfde afstand als vandaag te winnen. Op 11 november kwam hij met zijn rijder Jochen Holzschuh in botsing met een andere deelnemer uit deze koers en konden zij de koers dus niet uitlopen. Een constante factor is Fleetwood Max (7) en de ruin zal zo goed als zeker het kwartet volmaken.

1: Spy Lord (3)
2: Spicyga (1)
3: Graf Bismarck (5)
4: Fleetwood Max (7)

 

Race 3 - Preis der DKG Weissfräcke 1951 e.V. Düsseldorf

Holland Hazelaar (4) verscheen van maart tot en met juni vijf keer in de baan en wist hiervan twee keer te winnen. Ze werd twee keer tweede en keer derde. Er moet wel bij worden geschreven dat dit op de banen van Gelsenkirchen en Dinslaken was. Op 2 december liep ze in de kwalificatieproef een kilometertijd van 19,5. Maxl Crown Poet (6) werd op 11 november derde op deze baan over dezelfde afstand van vandaag. De ruin had bijna de hele koers op kop gelegen, maar werd in de laatste meters ingehaald. Terpie Burgerheide (7) hebben we het afgelopen jaar ook een aantal keren op de Nederlandse banen kunnen zien, waar ze in de handen van Ruud Pools zelfs twee keer tweede wist te worden. Van de overige vier dravers in deze koers die ik nog niet genoemd heb verwacht ik dat Scilla Degli Dei (5) de grootste kans heeft om bij de eerste vier te finishen.

1: Holland Hazelaar (4)
2: Maxl Crown Poet (6)
3: Terpie Burgerheide (7)
4: Scilla Degli Dei (5)

 

Race 4 - Preis des Prinzenpaares der Erkelenzer Karnevalsgesellschaft

All of the Time (6) kwam dit jaar pas vier keer in de baan, maar kwam alle keren in het geld aan. De laatste koers werd hij vijfde nadat hij lang aan kop had gelegen, maar het was hem op die dag allemaal een beetje te ver. Ik ga er van uit dat hij daarvan geleerd heeft en de krachten vandaag  beter verdeeld zullen worden. Als dat lukt dan is hij wat mij betreft de eerste keuze. Voor de plaatsen twee, drie en vier is het een beetje een loterij. De meeste constante is dan nog wel Georgies Noble (7) met een mooie derde plaats op 11 november. Als Spy Walk (4) er vandaag zin in heeft en onthoudt dat hij moet draven dan zit er voor hem een plaats bij de eerste vier in. Marie Lobell (2) van fokker en eigenaar Johannes Gerrits zou wel eens de draver kunnen zijn die in deze koers die mijn kwartet kan volmaken.

1: All of the Time (6)
2: Georgies Noble (7)
3: Spy Walk (4)
4: Marie Lobell (2)

 

Race 5 - Preis des Prinzenpaares des Festausschusses Viersener Karneval

In deze koers met bandenstart zien we in het eerste band Sansibar Diamant (1) die met zijn recente tweede plaats in een koers over 1900 meter in Berlijn-Mariëndorf zeker de status van favoriet heeft. De langere afstand vandaag zal ook zeker in zijn voordeel zijn.
Power Point (6) zal zich absoluut beter willen presenteren dan in zijn laatste koers in Gelsenkirchen op 18 november toen hij daar zesde werd. In dit veld moet dit zeker mogelijk zijn. Carpe Diem TU (5) liep als drie- en vierjarige geweldige koersen en wist er daar velen van in winst om te zetten. Vandaag wordt hij voor het eerst gereden door Roland Hülskath. Misschien dat deze zeer ervaren rijder de tijden van toen vandaag nog eens zou kunnen laten herleven. Jocke Cane (3) wist in september van dit jaar een koers in Dinslaken te winnen, daarna ging het op de baan van vandaag iets minder.

1: Sansibar Diamant (1)
2: Power Point (6)
3: Carpe Diem TU (5)
4: Jocke Cane (3)

 

Race 6 - Preis des Prinzenpaares der Stadt Mönchengladbach

Maar zes paarden aan de start in deze koers dus het zou een “makkie” voor Winslet (4) moeten zijn. De merrie verscheen dit jaar acht keer aan de start en wist er daar vier van met een overwinning af te sluiten. Drie hiervan waren op de baan van vandaag en op 21 oktober was dat in handen van Christoph Pellander, de rijder die vandaag ook achter de merrie zal plaatsnemen. El Butre (2) wist hier in de zomer al eens een keer te winnen en lijkt van de overige deelnemers de grootste kanshebber om als tweede de finish te passeren. Royal Cash (6) deed het vorige week zondag in Dinslaken niet slecht. In een veldje van ook slecht zes paarden wist hij derde te worden. De tweede plaats van Kassandra Bo (3) op 11 november betekende voor haar de beste prestatie in haar carrière tot nu toe. Dit kwam overigens wel door een groot aantal springers in deze koers.

1: Winslet (4)
2: El Butre (2)
3: Royal Cash (6)
4: Kassandra Bo (3)

 

Race 7 - Großer Preis des Rheinischen Karnevals

Edwin Hornline (1) verscheen dit jaar al  vijf keer in Mönchengladbach aan de start en wist er daar vier van te winnen. Het moet wel haal raar lopen als hij vandaag niet zijn vijfde zege gaat behalen. Op 21 oktober wist Miss Mara (4) op deze baan over dezelfde afstand te winnen in een kilometertijd van 17,7. Deze dame lijkt dan ook de eerste bedreiging voor de favoriet te kunnen zijn. Sean O’Malley (2) is een half jaar niet in de baan verschenen. De laatste keer was in juni en toen wist hij tweede achter Edwin Hornline te worden. Het is even afwachten of deze vorm er al weer is of dat de ruin nog een koersje nodig heeft. Zeer trouw is Candyman Hornline (9). De Zweed liep dit jaar negentien keer en wist daarvan vijftien keer geld te verdienen voor zijn trainer en eigenaar. Hij wist dit jaar ook al een aantal keer met zijn rijdster(Cathrin Nimczyk) van vandaag te winnen.

1: Edwin Hornline (1)
2: Miss Mara (4)
3: Sean O’Malley (2)
4: Candyman Hornline (9)

 

Race 8 - Preis der Prinzengarden Rheydt und Mönchengladbach

De laatste koers vanmiddag met Flamboro (2). De merrie die dit jaar al zes keer tweede wist te worden. Als het koersverloop haar meezit dan zou ze het jaar voor haar wel eens kunnen afsluiten met een eerste plaats. Het gevaar komt van Don’t Worry TU (4). Deze ruin werd twee weken geleden in Dinslaken vierde met de rijder van vandaag. We moeten in deze koers ook zeker rekening gaan houden met Janika Bo (5). Deze ruin loopt ook bijna altijd in het geld en wist met Tom Karten dit jaar al eens eerder te winnen in Mönchengladbach. Als vierde tip ik Gucci Fortuna (6), die wist eerder dit jaar op deze baan al een kilometertijd te lopen van 15,3 over de afstand van vandaag.

1: Flamboro (2)
2: Don’t Worry TU (4)
3: Janika Bo (5)
4: Gucci Fortuna (6)

 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.