Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Mönchengladbach - 20 juni

Mönchengladbach - donderdag 20 juni - start 13:48u

1. Iris Schneider und Manfred Skrotzki - Rennen 1. Abteilung

Een zeer uitgebreide meeting van maar liefst elf koersen deze donderdag op de onlangs gerenoveerde baan van Mönchengladbach.
We gaan van start met een draverij voor paarden die nog geen 950 euro hebben verdiend.
Ondanks dat de tijd van 21,1 van Versace Diamant (1) gelopen in de kwalificatie niet direct een aansprekende is, zie ik de ruin van Michael Nimczyk toch als favoriet voor deze koers. Nederland wordt in deze koers vertegenwoordigd door Henk Grift. Hij gaat van start met de driejarige merrie Brightlands (3) van de Gerrits Recycling Group BV. Op Duindigt werd zij op 2 juni derde achter de winnaar I am happy. Een dag eerder liep Inas One (4) haar eerste koers in Gelsenkirchen en zij werd ook derde in een kilometertijd van 19,1. Deze twee merries zullen wat mij betreft de strijd gaan uitmaken om de tweede plaats in deze koers. Vorig jaar kon Coco Chanel (5) nog niet echt indruk maken , maar in haar eerste koers dit jaar liep zij een meer dan prima tijd van 15,6 en werd hier tweede mee achter Gangster.


1: Versace Diamant (1)
2: Brightlands (3)
3: Inas One (4)
4: Coco Chanel (5)

 

2. Vorhang auf für das Mönchengladbacher Gästefahren 2019

In de tweede koers van de middag zien we de dochter van Henk Grift, Britt, aan de start verschijnen. Zij neemt plaats achter de tienjarige ruin Venicio Pommereux (8). Gezien de geweldige kwaliteiten van dit paard zou ze dit optreden zo maar met een overwinning kunnen bekronen. Candyman Hornline (4) kan gezien de overwinning op 10 februari en de derde plaats op 16 juni zeer goed uit de voeten op de baan van Mönchengladbach en zou het Britt en Venicio wel eens heel moeilijk kunnen gaan maken.
Vanychof (7) is stalgenoot van Venicio Pommereux en zal gereden worden door Jos Janssen. Ik acht hem echter iets minder sterk dan Venicio en zie dan ook een derde plaats als het hoogst haalbare in deze koers. Een draver die ook zeker niet over het hoofd mag worden gezien en die op elke ticket meegenomen moet worden is Dubai World Cup (5).


1: Venicio Pommereux (8)
2: Candyman Hornline (4)
3: Vanychof (7)
4: Dubai World Cup (5)


3. Traber Allianz Besitzerfahren

In de derde koers is het de beurt aan de eigenaarrijders. Na drie overwinningen op rij kwam Amaja (8) in haar laatste koers net iets te kort. Ze lag zo goed als de gehele koers op kop, maar moest in de laatste meters o.a. Henri Buitenzorg voor laten gaan. In dit veld moet de driejarige merrie de draad van de overwinningen weer op kunnen pakken en een ééntje aan haar totaal kunnen toevoegen. Na vijf keer op rij bij de eerste drie aankomende te zijn gefinisht, ging A Magic Quick (6) in haar laatste koers in vijfde positie van de benen. Als ze dit vandaag achterwege weet te laten dan behoort een plaats in het trio zeker weer tot de mogelijkheden. Odette (7) werd afgelopen zondag hier nog derde. De vorm is er dus zeker en deze laatste verrichting moet zij hier vandaag kunnen herhalen.
More Than Fast (10) liep van zijn acht koersen dit jaar zes keer in het geld. De zesjarige ruin wist echter nog niet te winnen. Dit zal vandaag zo goed als zeker ook niet het geval zijn, maar een plaatsgeld moet mogelijk zijn.


1: Amaja (8)
2: A Magic Quick (6)
3: Odette (7)
4: More Than Fast (10)


4. Marvin Schridde Geburtstagsrennen

Een open koers waarin het moeilijk is om een winnaar aan te wijzen. Lykaner (4) kwam dit jaar pas drie keer aan de start. Vorig jaar won hij hier al eens een keer en de herkwalificatie op 1 juni gelopen in een kilometertijd van 16,3 zijn voor mij een reden om de achtjarige ruin als potentiële winnaar voor deze koers aan te wijzen. Senorita Diamant (5) wil nog wel eens een foutje maken. Vandaag heeft zij de steun van Michael Nimczyk en als hij de merrie dravend weet te houden dan is een plaats bij de eerste drie aankomende zeker mogelijk. Niels Jongejans rijdt in deze koers de Zweedse ruin Kobra Haleryd (2).Vorig jaar liep hij een aantal goede koersen, maar helaas heeft hij dit in zijn zes starts dit jaar nog niet kunnen herhalen. Everlasting Fire (3), de trouwe ruin uit de stal van Reinier Feelders loopt bijna altijd in het geld en het moet wel heel raar lopen als dit vandaag ook niet gaat gebeuren.


1: Lykaner (4)
2: Senorita Diamant (5)
3: Kobra Haleryd (2)
4: Everlasting Fire (3)

 


5. Preis der Gladbacher Meile

De vijfde koers van de middag gaat over de mijl en dat zou wel eens een Nederlands succes kunnen worden. Niels Jongejans neemt plaats achter Velten Roncalli (7). De hengst uit de training van Hendrik Hamming wist dit jaar uit zes starts al vier keer als winnaar de finish te passeren, waarvan drie keer op de baan van Mönchengladbach. Quantum Victory (6) kwam vorig jaar vijf keer in de baan en won er ééntje daarvan. De overige keren liep hij in de plaatsen. Zijn eerste en enige start op 22 april van dit jaar wist hij direct weer in een overwinning om te zetten. De hengst uit de training van Roland Hülskath kan het Velten Roncalli wel eens heel moeilijk gaan maken.  Dan is er ook nog de Duitse kampioen Michael Nimczyk die in deze koers van start gaat met Uptoheaven Diamant (2). Ik verwacht dat zij te kort zal komen tegen de eerder genoemde twee, maar met Michael Nimczyk op de kar weet je het nooit. De laatste die ik wil noemen is Nu Cascada HS (8). De zesjarige merrie is nog niet eerder aan de start verschenen in Mönchengladbach, maar ze wist wel haar laatste koers op de baan van Dinslaken te winnen.


1: Velten Roncalli (7)
2: Quantum Victory (6)
3: Uptoheaven Diamant (2)
4: Nu Cascada HS (8)

 

6. www.trotto.de-Rennen / Amateurfahren 1. Abteilung

De zesde koers is gereserveerd voor de amateurs. Thomas Maaßen zal heel blij zijn met het feit dat hij Prigana (6) kan rijden. In tien starts dit jaar heeft zij al zes keer gewonnen en de overige keren liep zij steeds in het geld. In dit veld moet zij gewoon weer een overwinning aan haar totaal van zes dit jaar kunnen toevoegen. Na zeven keer op de baan van Gelsenkirchen te hebben gelopen, gaat Ernie Digger (8) het vandaag in Mönchengladbach proberen. In de goede handen van Samantha Stolker moet het in dit veld mogelijk zijn om in het trio te eindigen. Heras Traum (3) won vorig jaar de helft van zijn gelopen koersen. Dit jaar is dat er nog niet van gekomen en ik verwacht dat dit ook vandaag niet het geval zal zijn, maar weglaten op de tickets….zeker niet! Höwings Turbo Tom (1) won zijn laatste koers op de baan van Saarbrücken, maar wil nog wel eens een foutje maken.


1: Prigana (6)
2: Ernie Digger (8)
3: Heras Traum (3)
4: Höwings Turbo Tom (1)


7. Nicolai Laaser und Detlef Orth-Rennen Amateurfahren / Finale

In deze amateurkoers komen negen paarden aan de start en alle negen kwamen afgelopen zondag hier ook in de baan. De meeste indruk afgelopen zondag maakte Irabelle (3). Zij won haar koers en ging rond in een kilometertijd van 17,1. Sternschnuppe Poet (2) won ook haar koers al ging dat minder snel, namelijk in een tijd van 18,4. Mijn verwachting is dan ook dat de strijd tussen deze twee winnaars van afgelopen zondag in het voordeel van Irabelle zal uitvallen. Spy Lord (4) finishte als tweede achter Irabelle. Normaal gesproken verwacht ik niet dat deze verrichting herhaald zal worden en een derde plaats achter Irabelle en Sternschnuppe Poet het maximaal haalbare is in deze koers. Winslet (5) loopt al altijd zeer trouw haar koersen en zij zal vandaag ook zeker weer in de einduitslag bij de beste terug te vinden zijn.


1: Irabelle (3)
2: Sternschnuppe Poet (2)
3: Spy Lord (4)
4: Winslet (5)

 

8. Britt Grift und Jos Janssen-Rennen

Na drie keer te zijn uitgeschakeld met Michael Nimczyk op de sulky leek het in haar laatste koers er op dat Jacky Greenwood (4) nu weet hoe het moet. In de handen van Henk Grift werd toen een tweede plaats behaald op de baan van Gelsenkirchen in een kilometertijd van 18,4. Blacksmith (2) liep afgelopen zondag een herkwalificatie van 16,6. Dit is een tijd waarmee hij absoluut kan meedoen om de prijzen in deze koers. Een iets minder snelle kwalificatie werd gelopen door Aragorn As (1), maar dit is zeker geen reden om de driejarige hengst niet mee te nemen in de weddenschappen. Adrian Scott (6) behaalde onlangs twee tweede plaatsen op de baan van Dinslaken. Ik verwacht in deze koers zeker geen overwinning voor de vijfjarige hengst, maar hij moet wel mee kunnen doen om de plaatsen.


1: Jacky Greenwood (4)
2: Blacksmith (2)
3: Aragorn As (1)
4: Adrian Scott (6)

 

9. Svenja Lallensack und Armin Petrak-Rennen

In de negende koers drie paarden uit de training van uit de training van Wolfgang Nimczyk, waarbij de strijd om de overwinning zal gaan tussen Honesty Newport (6) en Marylin Monroe Bo (4). Gezien haar laatste twee overwinningen waarvan de laatste afgelopen zondag op de baan van Mönchengladbach gaat mijn voorkeur lichtjes uit naar Honesty Newport die door Robbin Bot gereden zal worden. De trainer zelf zit achter Minka Express (8) en het zou mij totaal niet verbazen als de drie stalgenoten hier het trio zullen gaan vormen. De enige die naar mijn mening roet in het haver zou kunnen strooien van dit drietal is Escondia (1). De merrie liep namelijk in haar zes starts dit jaar vier keer bij de eerste drie.


1: Honesty Newport (6)
2: Marylin Monroe Bo (4)
3: Minka Express (8)
4: Escondia (1)

 

10. www.wettstar.de-Rennen / Wiederholung des Gästefahrens

In de tiende koers komen dezelfde dravers aan de start als in de tweede koers van de middag. Het enige verschil is dat zij nu zullen worden gereden door de professionals. Voor deze koers hou ik mij aan de voorspellingen die ik voor de tweede koers heb gegegeven. Hierbij moet wel de aantekening worden gemaakt dat Candyman Hornline en Dubai World Cup een ander startnummer hebben.


1: Venicio Pommereux (8)
2: Candyman Hornline (5)
3: Vanychof (7)
4: Dubai World Cup (1)

 


11. Wiedersehen am 14. Juli zum Großen Preis der Stadt Mönchengladbach-Rennen

De laatste koers van de middag is er weer een voor de amateurrijders.
Net zoals in de eerder vanmiddag verreden koers voor amateurrijders heeft Thomas Maaßen het getroffen. Nu mag hij het gaan proberen met Kiss Me Bo (3). De vijfjarige merrie heeft haar laatste drie koersen op rij gewonnen. In haar andere start dit jaar kwam zij als derde over de finish. Vorig jaar liep zij vier koersen en won er daar drie van. Dont Worry TU (5) maakte in zijn laatste koers achter de startauto een fout en belandde achter in het peloton. Ondanks dat de ruin nog veel terrein goed maakte, had dit hem zo veel kracht gekocht dat hij niet verder meer kwam dan een zevende stek. Heinrich Wolf neemt plaats achter Gigolo Butcher (2). De laatste twee koersen gingen beide ook met elkaar op pad en dat resulteerde toen in een tweede en een eerste plaats. In de laatste koers van Sound (7) over de sprintafstand van 1609 meter leverde de achtjarige ruin een vijfde plaats op. De afstand van vandaag ligt hem veel beter.


1: Kiss Me Bo (3)
2: Dont Worry TU (5)
3: Gigolo Butcher (2)
4: Sound (7)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.