Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Mönchengladbach - 14 juli

Mönchengladbach - zondag 14 juli - Start: 13:24

Race 1. Preis von Rheydt

Een meeting bestaande uit maar liefst dertien koersen op deze zondag  in Mönchengladbach met in de eerste koers de amateurrijders. We kunnen gerust stellen dat Amaja (5) in een goede vorm steekt. Haar laatste koers, haar eerste optreden in Mönchengladbach, werd net zoals drie keer eerder dit jaar een overwinning. Haar rijder was toen Tom Karten, de amateur die ook  vandaag weer achter de merrie zal plaatsnemen. Hellboy (3) liep vorig jaar een aantal zeer verdienstelijke koersen. Op 19 mei liep hij een herkwalificatie in Gelsenkirchen in 17,5. Als de vijfjarige ruin zijn vorm van vorig jaar weet te halen dan is een plaats bij de eerste drie aankomende voor hem weggelegd. Voor de plaatsen drie en vier in deze koers zie ik Vampire Hunter (1) en Juwel U (2) in aanmerking komen.

1: Amaja (5)
2: Hellboy (3)
3: Vampire Hunter (1)
4: Juwel U (2)

 

Race 2. Hans-Ulrich Bornmann-Rennen / 1. Vorlauf

In zijn laatste optreden op de baan van Mönchengladbach op 20 juni werd Kiss Me Bo (4) uitgeschakeld, maar op 2 juli pakte zij de draad weer op en behaalde de vijfde overwinning in dit jaar. Vandaag zal Robbin Bot weer op de sulky plaatsnemen. De pas gerenoveerde baan van Mönchengladbach bevalt Sternschnuppe Poet (3) heel erg goed. Haar laatste twee koersen op deze baan werden beiden in een overwinning omgezet. Op één koers na liep Windspeed (5) dit jaar al zijn koersen in het geld. Het is vandaag voor het eerst dat de vijfjarige ruin uit de training van Roland Hülskath op de baan van Mönchengladbach in actie komt. Voor Devil (6) is het überhaupt zijn eerste optreden in het buitenland en hij zou bij zijn debuut hier wel eens een plaatsje bij de eerste vier kunnen belopen.

1: Kiss Me Bo (4)
2: Sternschnuppe Poet (3)
3: Windspeed (5)
4: Devil (6)

 

Race 3. Ulrich Mommert-Rennen / 2. Vorlauf

Uit negen starts zes keer eerste en drie keer tweede. Dan zou het toch wel heel raar moeten lopen als Makalo (4) met Jaap van Rijn niet als favoriet van start gaat. Een deelnemer die ook zeker in trek zal zijn bij het spelend publiek is Libero (5). Tot nu toe deed de vijfjarige hengst dit jaar nog niets verkeerd. Voor de derde en vierde plaats in deze koers komen een aantal deelnemers in aanmerking waarbij mijn eerste voorkeur toch wel uitgaat naar de Duitse kampioen Michael Nimczyk met Arandelle (11). Na twee uitstapjes naar Denemarken en Zweden, liep zij op 2 juli een herkwalificatie.  Als zij de vorm weer weet op te pakken die zij dit jaar eerder liet zien dan is er een plaats voor haar in het trio. General Lee (8) maakt helaas nog wel eens een foutje, maar als hij dit vandaag achterwege weet te laten dan zal ook hij zeker een rol van betekenis kunnen gaan spelen.

1: Makalo (4)
2: Libero (5)
3: Arandelle (11)
4: General Lee (8)

 

Race 4. Gerd Hillers-Rennen

De strijd om de overwinning in de vierde koers zal naar mijn idee gaan tussen twee paarden uit de training van Wolfgang Nimzcyk, te weten Candyman Hornline (1) en Fast and Furious (2). Eerstgenoemde won op 20 juni op de baan van vandaag in handen van Michael Nimczyk in een kilometertijd van 14,9. Hetzelfde deed Fast and Furious op 16 juni, maar dan in een tijd van 16,0 en de hengst werd toen gereden door Robbin Bot. De heren hebben geruild zodat Robbin nu met Candyman Hornline van start gaat en Michael met Fast and Furious. Gezien de snellere tijd van Candyman Hornline gaat hij voor mij in deze koers als favoriet van start. In de door Fast and Furious gewonnen koers werd Power Point (3) toen tweede. Dit zie ik hem vandaag niet herhalen, maar een plaats bij de eerste vier aankomende moet zeker lukken. Trainer Wolfgang Nimczyk zelf stapt achter Laura Vici (4) op de kar. Het zou mooi voor hem zijn als de paarden uit zijn training eerste, tweede en derde zouden worden in deze koers. Ik zie dit echter niet gebeuren en ik verwacht dat een vierde stek het hoogst haalbare is voor de merrie in deze koers.  

1: Candyman Hornline (1)
2: Fast and Furious (2)
3: Power Point (3)
4: Laura Vici (4)

 

Race 5. Peter Breuers-Rennen

De vijfde koers van de middag is gereserveerd voor de eigenaar rijders met als grote favoriet Irabelle (3). De eigenaar van de vijfjarige merrie rijdt zijn draver regelmatig. In hun laatste vijf koersen samen wonnen zij twee keer en drie keer werden zij derde. Het voorbeeld van trouw is Winslet (6). Dit jaar was zij in twaalf koersen maar een keer buiten het geld. Assauer (1) loopt de meeste van zijn koersen op de banen van Dinslaken en Gelsenkirchen. In zijn laatste twee optredens in Mönchengladbach werd hij uitgeschakeld. Dont Worry TU (8) zal worden gereden door zijn eigenaar en gelijk ook trainster Katharina Bohnen. Op 11 november 2017 reed Katharina haar laatste koers. Na een lange tijd van afwezigheid zal zij zeker alles in het werk te stellen om voorin te eindigen.  

1: Irabelle (3)
2: Winslet (6)
3: Assauer (1)
4: Dont Worry TU (8)

 

Race 6. Dirk Bergerfurth-Rennen

Versace Diamant (2) werd in zijn eerste koers tweede achter Brightlands. De driejarige ruin maakte veel indruk met een tijd van 17,2 en vandaag zou hij wel eens als eerste de finishpaal kunnen passeren. Na een afwezigheid van bijna een jaar maakte Velten Valerie (9) op 20 juni haar rentree op de baan van Mönchengladbach en wist met Niels Jongejans op de kar direct te winnen in dezelfde tijd als die Versace Diamant liep bij haar tweede plaats. Gezien de hoge cotes hadden de wedders de laatste twee koersen weinig vertrouwen in Esta Fete Benach (11). De vijfjarige merrie werd echter wel een keer tweede en wist op 16 juni op deze baan zelfs te winnen. Ik  verwacht dan ook dat de cotes voor haar niet meer zo hoog zullen zijn en dat een plaats in een trio weer tot de mogelijkheden behoort. Hugo Langeweg komt in de baan met de Belgische draver Mamaora Vrijthout (7). Het is het eerste optreden van de driejarige merrie op een baan in Duitsland. Gezien haar snelle tijden die zij heeft gelopen in België moeten we in deze koers zeker rekening met haar houden.

1: Versace Diamant (2)
2: Velten Valerie (9)
3: Esta Fete Benach (11)
4: Mamaora Vrijthout (7)

 

Race 7. Preis von Neuwerk

Na vijf indrukwekkende verrichtingen in Dinslaken komt Solvato (3) vandaag voor het eerst in Mönchengladbach in actie. Tegenstand in deze koers kan de vijfjarige ruin verwachten van Izzi’s Newport (8). Na tien maanden van afwezigheid liep de vierjarige ruin van Muscle Mass zijn herkwalificatie in Gelsenkirchen in een kilometertijd van 17,4. Als de draver uit de training van Wolfgang Nimzcyk zijn vorm van vorig jaar weet te evenaren dan vormt hij een serieuze bedreiging. Benieuwd ben ik naar het eerste optreden van Hulk Vryenesse (6) in Duitsland. Op de banen in Nederland doet de hengst zo goed als altijd mee om de prijzen. Spy Lord (10) moet ook zeker niet over het hoofd worden gezien en verdient een plek op de tickets.

1: Solvato (3)
2: Izzi’s Newport (8)
3: Hulk Vryenesse (6)
4: Spy Lord (10)

 

Race 8. Bernd Gothe – Rennen

Julia Knoch komt in deze achtste koers aan de start met Kalisco (6). De inmiddels tienjarige ruin wist zijn laatste drie koersen in een overwinning om te zetten. Naast deze drie overwinningen zette hij zijn laatste optreden in Mönchengladbach op 24 februari ook in een overwinning om. De laatste twee koersen van de in Nederland gefokte Hercules Petnic (3) waren niet echt een succes te noemen. De koersen daarvoor werd hij steeds eerste of tweede. Vorig jaar wist hij zelfs uit negen starts zes keer als eerste te finishen. Hij hoort dus zeker op de wedtickets thuis. Night Star Sam (5) kwam dit jaar twee keer in actie. Ook hij kende in 2018 een zeer succesvol jaar met maar liefst zeven overwinningen. Niet vergeten dus deze zesjarige ruin uit de training van Wolfgang Nimczyk. Een plaats bij de eerste vier in deze koers zie ik ook weggelegd voor Ivy Corner (4).

1: Kalisco (6)
2: Hercules Petnic (3)
3: Night Star Sam (5)
4: Ivy Corner (4)

 

Race 9. Hans Brocker-Rennen

Na twee niet echt succesvolle optredens in Frankrijk maakt Fanny Hill (7) vandaag haar rentree op de banen in Duitsland. Met de zeer ervaren Michael Nimczyk op de sulky moet het mogelijk zijn om de goede verrichtingen van vorig jaar vandaag een vervolg te geven. 
A Magic Quick (11) liet het in haar laatste optreden in Mönchengladbach met een achtste plaats behoorlijk afweten voor de wedders. De keer daarvoor in Mönchengladbach deed ze dat niet want toen wist ze te winnen in een kilometertijd van 19,1. Als Simb Laredo (8) er vandaag er zin in heeft en geen fout maakt dan moet er voor de Zweed een plaatsje bij de eerste aankomende mogelijk zijn. Nederland is in deze koers ook vertegenwoordigd met Incredible Dream (3). In zijn carrière wist hij nog nooit te winnen en dat zal vandaag ook niet gaan gebeuren, maar een plaatsgeld behoort zeker tot de mogelijkheden.

1: Fanny Hill (7)
2: A Magic Quick (11)
3: Simb Laredo (8)
4: Incredible Dream (3)

 

Race 10. Preis des Initiativkreis Mönchengladbach

Haar enige optreden in Mönchengladbach op 16 juni zette Molly Malone (6) direct in een overwinning om. In haar laatste koers op 2 juli in Gelsenkirchen werd zij derde. Tom Karten komt vandaag voor het eerst in actie met Red Lover (9). Collega rijders hebben reeds aangetoond dat de vijfjarige ruin uit de training van Wolfgang Nimczyk in zijn koersen zeker om de prijzen mee kan doen. Voor de plaatsen drie en vier komen verschillende dravers in aanmerking waarbij mijn voorkeur uitgaat naar Nu Cascada HS (5) en Judena (2).

1: Molly Malone (6)
2: Red Lover (9)
3: Nu Cascada HS (5)
4: Judena (2)

 

Race 11. Großer Preis der Stadt Mönchengladbach / Finale

Finalerace.

 

Race 12. Preis der Marketing Gesellschaft Mönchengladbach mbH

In deze koers zien we Hannah Hazelaar (8) van het eigenarencollectief “Traberpartï”. In de laatste koers maakte de merrie een galoppade en werd uitgeschakeld. Vandaag heeft zij een eerste kans. In deze zelfde koers lang Sound (2) geruime tijd in een winnende positie, maar maakte op het laatste rechte eind een fout en werd net zoals Hannah Hazelaar uitgeschakeld. Deze koers ging over een afstand van 2550 meter. Vandaag is de afstand 2100 meter en dat zou in het voordeel van de achtjarige ruin kunnen zijn. Ernie Digger (5) won zijn laatste koers in Mönchengladbach in een kilometertijd van 17,3. Ik verwacht dat voor de pupil uit de training van Jan-Thijs de Jong vandaag een derde plaats het maximale is wat er te behalen valt. Yvonne Wagenaar die op 10 juli haar 59e verjaardag vierde neemt plaats achter Fleetwood Max (7). Een plek in de prijzen moet zeker mogelijk zijn.

1: Hannah Hazelaar (8)
2: Sound (2)
3: Ernie Digger (5)
4: Fleetwood Max (7)

 

Race 13. Preis von Wickrath

De laatste koers van de dag is er een voor dravers die nog geen 499 euro op hun teller hebben staan. Roland Hulskath neemt als catchdriver plaats achter Gladys Knight (6). De driejarige merrie heeft de snelste tijd van alle deelnemers en haar verrichtingen mogen er ook zijn. Voor mij dus de favoriet in deze koers. Goethe (3) heeft dit jaar twee koersen gelopen en werd  even zoveel keer vierde. In zijn laatste koers op 1 juli maakte hij halverwege het parcours een korte galoppade omdat hij schrok van een andere deelnemer voor hem die de draf ook niet kon vasthouden. Voor de plaatsen drie en vier in deze koers ga ik voor Ikarios (2) en Fame de Phyt's (7) en dan maar hopen dat de laatste niet zoals heel vaak een fout maakt.

1: Gladys Knight (6)
2: Goethe (3)
3: Ikarios (2)
4: Fame de Phyt's (7)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.