Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Mönchengladbach - 6 oktober

Mönchengladbach - zondag 6 oktober - Start: 14:12

Race 1. Tom Sexauer-Geburtstagsrennen

Een klein programma bestaande uit maar zes koersen op de drafbaan van Mönchengladbach op deze zondagmiddag. In de eerste koers zien we negen deelnemers aan de start verschijnen die allemaal nog geen 14.000 euro voor hun eigenaar gewonnen hebben.  Winslet (4) ging in haar laatste koers al favoriet van start en lag in de laatste bocht zelfs in derde positie, maar de merrie viel stil en werd door het hele peloton ingehaald en eindigde tenslotte als laatste. Als ik naar haar overige verrichtingen dit jaar kijk, ben ik er van overtuigd dat zij veel beter kan. Hetzelfde verhaal is eigenlijk ook van toepassing op Sarina B (3). Ook zij vertrok in haar laatste koers als favoriet achter de startauto, maar in deze koers was voor haar de vierde plaats het maximaal haalbare. Whatawonder (5) verscheen dit jaar van alle deelnemers het minste aan de start. Slechts vijf keer, maar wist van deze vijf keer wel een keer te winnen op de baan van vanmiddag. Graf Bismarck (9) is veelal in de einduitslag bij de eerste vier aankomende terug te vinden en met een recente tweede plaats in Dinslaken verwacht ik dat dit vandaag ook weer het geval zal zijn.

1: Winslet (4)
2: Sarina B (3)
3: Whatawonder (5)
4: Graf Bismarck (9)

 

Race 2. Dieter Brüsten-Geburtstagsrennen

In de tweede koers is de winnaar bijna net zo moeilijk aan te wijzen als in de eerste koers.  De stal van Wolfgang Nimczyk heeft in deze koers maar liefst drie ijzers in het vuur. De eerste is Miguel Greenwood (4), de ruin die uit de laatste acht start nooit buiten de eerste drie aankomende wist te finishen. Hij zal vandaag door Henk Grift gereden worden. En de tweede is de zeer betrouwbare Candyman Hornline (2), die door Robbin Bot gereden zal gaan worden. De trainer zelf zal achter Laura Vici (6) plaatsnemen. De snelle merrie stelde met een zesde plaats in haar laatste koers enigszins teleur. Vandaag verwacht ik dat zij zeker weer voorin van de partij zal zijn. Het moet wel heel raar lopen als de winnaar van deze koers niet uit deze stal afkomstig is, waarbij mijn lichte voorkeur toch wel uitgaat naar Miguel Greenwood. Een vraagteken in deze koers is Fiobano (7). De ruin uit de stal van Roland Hülskath was dit seizoen veel te vinden op de Duitse grasbanen en wist daar de ene na de andere overwinning te behalen. Het is afwachten of de baan van Mönchengladbach hem zal bevallen.

1: Miguel Greenwood (4)
2: Candyman Hornline (2)
3: Laura Vici (6)
4: Fiobano (7)

 

Race 3. Markus Verhaelen-Geburtstagsrennen

Versace Diamant (3) zal in deze koers hoogstwaarschijnlijk als favoriet van start gaan bij de wedders. Zeker met het oog op haar laatste overwinning op 29 september. Het gevaar in deze koers komt van Donna Leone H (4). Op dezelfde dag werd zij tweede achter I Am Velten Scott. Zij liep een kilometertijd van 17,1 terwijl Versace Diamant aan 19,1 genoeg had om te kunnen winnen. A Magic Quick (10) werd in de door Versace Diamant gewonnen koers tweede. De vijfjarige merrie won dit jaar uit twaalf starts twee keer en liep acht keer in het geld. Ivy Fortuna (8) kwam tot nu toe drie keer dit jaar op een baan in Duitsland in actie. De laatste keer werd ze in Bedburg-Hau tweede achter Iron Fox met Tom Kooyman.  

1: Versace Diamant (3)
2: Donna Leone H (4)
3: A Magic Quick (10)
4: Ivy Fortuna (8)

 

Race 4. Hans-L. Matthiessen-Geburtstagsrennen

Ondanks het niet gunstige startnummer negen zie ik in deze koers een eerste kans voor Libero (9). In deze koers hield hij een aantal deelnemers achter zich die vandaag ook weer van de partij zijn. Een daarvan is Edwin Hornline (2), die met rijdster Gaby Hendrickx een goed koppel vormt. Ze wisten beide dit jaar al vier keer de tegenstanders achter zich te laten. Op een enkele uitschakeling na is de in Nederland gefokte Hercules Petnic (7) veelal in het trio terug te vinden. De bovenstaande drie waren in deze volgorde ook de eerste drie in de koers die door Libero werd gewonnen. Het zou mij totaal niet verbazen als vandaag exact dezelfde volgorde op het uitslagenbord zal komen te staan. De enige die volgens mij hier roet in het (trio)eten zou kunnen gooien is Kalisco (5). Na een aan tal overwinningen op rij stelde de tienjarige vosruin met een vijfde plaats afgelopen zondag wat teleur.  

1: Libero (9)
2: Edwin Hornline (2)
3: Hercules Petnic (7)
4: Kalisco (5)

 

Race 5. Marcel Hauber-Geburtstagsrennen

De vijfde koers is er eentje voor deelnemers die nog geen 800 euro op de teller hebben staan en die nog niet zo heel veel koerservaring hebben. April April (7) is de enige in dit veld die een overwinning achter zijn naam heeft staan en dit is voor mij de reden om hem als favoriet voor deze koers te noemen. Deze overwinning werd afgelopen zondag behaald in zijn eerste officiële koers in een kilometertijd van 20,6. In deze koers was. Ollivander (3) een van zijn tegenstanders. De vierjarige merrie had zich gekwalificeerd in een tijd van 19,7 en ging in deze koers als favoriet van start, maar een uitschakeling viel haar ten deel. In deze koers maakt Jenna Transs R (1) haar officiële debuut. Haar kwalificatie met een tijd van  20,8 is niet geweldig, maar in dit veld zou ze wel direct een rol van betekenis moeten kunnen spelen. De deelnemer met het snelste record in dit veld is Prime of Life (5) en dat is voor mij een reden om haar in mijn kwartet mee te nemen.

 

1: April April (7)
2: Ollivander (3)
3: Jenna Transs R (1)
4: Prime of Life (5)

 

Race 6. Frank Kelm-Geburtstagsrennen

De laatste koers is er een met bandenstart met daarin de huizenhoge favoriet Esprit d'Albigny (3). Na zes overwinningen op rij lijkt er niets in de weg te staan om hier de zevende aan toe te voegen. Bovendien heeft de vijfjarige ruin het voordeel te starten uit het eerste band over een afstand van 2100 meter. In het laatste band op een afstand van 50 meter van de eerder genoemde favoriet start Chance Classique (7). De merrie wil nog wel eens een foutje maken, maar als ze dit vandaag achterwege weet te laten dan moet zij absoluut voorin kunnen eindigen. In hetzelfde band gaat Borsalino du Bourg (5) van start. Tot nu toe heeft deze draver uit de stal van Didier Kokkes uitsluitend zijn koersen op de banen in Frankrijk. Zijn debuut in Duitsland maakte hij met zijn kwalificatie die hij aflegde in een kilometertijd van 20,5. Vanuit het eerste band zal Esebio d'Ourville (1) vertrekken. De laatste keer viel de ruin tegen met een achtste plaats in Gelsenkirchen. De keren daarvoor was hij zo goed als altijd bij de eerste vijf in einduitslag terug te vinden.

1: Esprit d'Albigny (3)
2: Chance Classique (7)
3: Borsalino du Bourg (5)
4: Esebio d'Ourville (1)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.