Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Mönchengladbach - 23 november

Mönchengladbach - zaterdag 23 november - Start: 12:06

1. Preis der 1. Stadtgarde Mönchengladbach

De eerste start van het twaalf koersen tellend programma op de drafbaan van Mönchengladbach is net na het middaguur om 12:06 uur. Er komen negen dravers aan de start die de strijd zullen aangaan om de eerste prijs van 500 euro. Met een eerste en tweede plaats in haar eerste twee koersen en de steun van Michael Nimczyk in de sulky ligt het voor de hand dat Jacy di Quattro (5) in deze koers als favoriet van start zal gaan. Inas One (4) heeft in haar eerste vijf starts nog niets fout gedaan en finishte alle keren in het geld, maar heeft nog niet het zoet van de overwinning kunnen proeven. Ollivander (3) en Prime of Life (6) kwamen elkaar al eens eerder in een koers tegen namelijk op 6 oktober hier in Mönchengladbach. Ollivander boekte in deze, voor hem tweede, koers zijn eerste overwinning. Heel nipt hierachter kwam Prime of Life als tweede over de finish. Vandaag zullen zij de strijd om het brons aangaan.

1: Jacy di Quattro (5)
2: Inas One (4)
3: Ollivander (3)
4: Prime of Life (6)

 

2. Preis des Kinderprinzenpaares der Stadt Mönchengladbach

De tweede koers van de middag is gereserveerd voor de amateurs. Een zeer open koers met meerdere kanshebbers op de overwinning. Zijn beste koersen loopt Esebio d'Ourville (2) in Mönchengladbach. Zijn drie overwinningen dit jaar behaalde hij allemaal op deze baan. Ondanks dat hij vandaag voor het eerst door Jörg Hafer gereden zal worden is hij mijn favoriet. Heras Traum (1) won nipt haar laatste koers die zij liep in Gelsenkirchen op 10 november. Dit alles ging in een kilometertijd van 16,1, wat bijna een evenaring van haar record betekende. Op dezelfde dag won Sternschnuppe Poet (5) ook haar koers alleen ging dit echter in een mindere snelle kilometertijd, namelijk 17,1. Winslet (6) heeft dit jaar achttien koersen gelopen waarvan zij dertien keer in het geld liep en vier keer wist te winnen. Haar laatste overwinning is echter al weer een paar maanden geleden.

1: Esebio d'Ourville (2)
2: Heras Traum (1)
3: Sternschnuppe Poet (5)
4: Winslet (6)

 

3. Preis des Mönchengladbacher Karnevalverbandes

In de derde koers verschijnen er maar liefst veertien dravers achter de startauto. De zeer sterke Velten Valerie (14) met  Niels Jongejans in de sulky vertrekt met het hoogste startnummer en zal dus dertien deelnemers achter zich moet laten om haar vijfde overwinning van het jaar te behalen. In haar huidige vorm lijkt dit een al te groot probleem hoewel er wel wat kapers op de kust zijn die dit willen voorkomen. Een daarvan is Esta Fete Benach (10) met Danny den Dubbelden. De merrie won hier in juni al een keer over dezelfde afstand als vandaag. En met name haar laatste twee verrichtingen, een tweede plaats in Gelsenkirchen en een tweede plaats in Hamburg, maakten indruk en het lijkt er op dat ze de smaak te pakken heeft. Na enkele teleurstellende verrichtingen zal Inman (11) vandaag gereden worden door Jochen Holzschuh en met de verrichtingen in het achterhoofd die hij eerder dit jaar behaalde, zou hij zo maar in het trio kunnen lopen. En nee....de Duitse kampioen durf ik er niet uit te laten. Hij gaat van start met Full Punch (13), de ruin die onlangs nog te koop werd aangeboden op Trotters for Sale en inmiddels ook al verkocht lijkt te zijn.

1: Velten Valerie (14)
2: Esta Fete Benach (10)
3: Inman (11)
4: Full Punch (13)

 

4. Preis der DKG Weissfräcke 1951 e.V. Düsseldorf

De vierde koers gaat over de sprintafstand van 1609 meter. In deze koers zien we Velten Roncalli (1) die met vier overwinningen dit jaar op de baan van Mönchengladbach samen met Winslet nog kans maakt om het paard van het jaar in Mönchengladbach te worden. Icebear Newport (5) is zeer snel, maar zijn laatste verrichtingen vielen wat tegen. Desondanks verwacht ik dat hij het Velten Roncalli wel eens heel moeilijk zou kunnen gaan maken. Esprit d'Albigny (4) mag zeker niet ontbreken op de wedtickets. De vijfjarige vosruin won vanaf mei tot met september dit jaar zes koersen op rij! Einstein (3) is een snelle vertrekker en meldt zich dan ook altijd aan het begin van de koers voor in het peloton. Het lijkt er op dat hij bij de langere afstanden op het laatst steeds iets te kort komt. De sprintafstand zou vandaag wel eens in zijn voordeel kunnen zijn.

1: Velten Roncalli (1)
2: Icebear Newport (5)
3: Esprit d'Albigny (4)
4: Einstein (3)

 

5. Preis der KG All onger eene Hoot Hückelhoven

In zijn laatste koers voor amateurs over de mijl werd Khalid (4) uitgeschakeld. De zesjarige ruin weet echter wel wat draven is. Van zijn zestien starts dit jaar kwam hij al drie keer als eerste over de finish. Hij zal in deze koers wel de strijd om de winst moeten aangaan met Chapter One (5) die dit jaar pas één keer van start ging, maar deze start werd wel direct met een overwinning bekroond. Bovendien zal de vierjarige ruin gereden worden door Michael Nimczyk en dat is voor mij een reden om laatstgenoemde als favoriet in deze koers te betitelen. Skyfall (3) heeft ruim vijf maanden rust gehad en liep op 22 oktober zijn herkwalificatie in Gelsenkirchen. De hengst beschikt over meer dan voldoende klasse om in deze koers een rol van betekenis te gaan spelen. Henk Grift heeft vandaag de reis met o.a. Toscanini Font (6) naar Mönchengladbach gemaakt en hij zal dit zeker niet hebben gedaan als hij van te voren weet dat hij geen kansen heeft. Ik neem hem dan ook zeker mee in mijn voorspelling voor deze koers.
 

1: Chapter One (5)
2: Khalid (4)
3: Skyfall (3)
4: Toscanini Font (6)

 

6. Preis des Prinzenpaares der KG Venroder Wenk e.V. Venrath

In de zesde koers van de middag is het een lastige opgave voor de wedder om hier een winnaar aan te wijzen. Ik heb een lichte voorkeur voor Paavo Nurmi (11). De ruin uit de training van Roland Hülskath kwam dit jaar twee keer uit op de baan van Mönchengladbach en werd een keer tweede en won op 16 juni jl. over dezelfde afstand als vandaag in de meer dan acceptabele kilometertijd van 15,0. Niels Jongejans is ook in deze koers weer van de partij met een "Velten". Nu is het Velten Revenge (7).  Het is voor de eerste keer dat de vierjarige hengst in Mönchengladbach aan de start verschijnt. Hij kwam dit jaar al vier keer als derde over de finish en vandaag kan hij ook zeker in het trio lopen. Maxl Crown Poet (8) vergeet nog wel eens dat hij moet draven en wordt dan ook nog wel eens uitgeschakeld. Als hij vandaag de draf weet te behouden dan is hij zeker een kanshebber en hoort dan ook op de tickets thuis. Van de vijftien starts dit jaar liep Emine Smiling (9) twaalf keer in het geld. In tegenstelling tot vorig jaar toen de merrie twee keer won, heeft zij dit jaar nog geen enkele keer in de winnaarsring gestaan. Vandaag zal dat ook niet gaan gebeuren, maar een plek bij de eerste vier aankomende moet zeker mogelijk zijn.

1: Paavo Nurmi (11)
2: Velten Revenge (7)
3: Maxl Crown Poet (8)
4: Emine Smiling (9)

 

7. Preis des Prinzenpaares des Festausschusses Viersener Karneval

Red Lover (7) won dit jaar een kwart van zijn twintig koersen en liep maar liefst zestien keer in de prijzen. Vandaag zal hij gereden worden door Cathrin Nimczyk. Van de vijf overwinningen was er nog geen met deze rijdster, maar dit zou vandaag zou maar eens de eerste kunnen worden voor dit koppel. Sarina B (5) is met Bartho Barendregt een vaste verschijning op de drafbaan van Mönchengladbach. Van de laatste zeven keer eindigen zij samen zes keer in het kwartet. In zijn laatste koers in Mönchengladbach op 29 september kwam Arabesk Hazelaar (4) als eerste over de eindstreep. Dit was met Christoph Pellander, de rijder die ook vandaag achter de vierjarige ruin zal plaatsnemen. Royal Cash (2) is vaak voor in de einduitslag terug te vinden. Hij is echter wel wat wisselvallig en wil tijdens de koers nog wel eens een fout maken.

1: Red Lover (7)
2: Sarina B (5)
3: Arabesk Hazelaar (4)
4: Royal Cash (2)

 

8. Preis des Prinzenpaares der Erkelenzer Karnevalsgesellschaft

In deze koers komen de dravers aan de start die nog geen 425 euro voor hun eigenaar verdiend hebben. Na een aantal koersen in Nederland te hebben gelopen, gaat Jasmine Dragon (11) vandaag voor het eerst de grens over. De driejarige merrie uit de training van Henk Hamming is sinds 9 juni niet meer aan de start verschenen. Deze vijf maanden rust zullen haar zeker goed gedaan hebben en wat mij betreft heeft zij dan ook in deze koers een eerste kans. Hetzelfde is eigenlijk min of meer van toepassing op Waterwalk BG (10). Deze draver liep op 10 november een herkwalificatie op de baan van Gelsenkirchen in een kilometertijd van 19,2 na ook een periode van rust van meer dan vijf maanden te hebben gehad. Finch Hatton TU (12) was in zijn laatste koers op 29 september met een tweede plaats dicht bij zijn eerste overwinning. Hij zal echter iets sneller moet gaan, wil hij hier meer kunnen doen om de overwinning. Eddy Constantin (1) liep tot nu zijn koersen in Gelsenkirchen en verschijnt hier vandaag voor het eerst aan de start. Een tweede plaats is ook voor hem tot nu toe zijn beste verrichting.

1: Jasmine Dragon (11)
2: Waterwalk BG (10)
3: Finch Hatton TU (12)
4: Eddy Constantin (1)

 

9. Preis des Prinzenpaares der Stadt Mönchengladbach

Kiss Me Bo (7) won hier op 14 juli de grote prijs van de stad Mönchengladbach en verdiende hiermee het bedrag van 9000 euro voor zijn eigenaar. De merrie werd toen gereden door Robbin Bot. De koers van vandaag is voor amateurs en Thomas Maaßen zal er alles aan doen om deze prestatie te herhalen. Hij is inmiddels tien jaar, maar is op dit moment in de vorm van zijn leven en dan heb ik het over Kalisco (5). De vosruin kwam dit jaar negentien keer aan de start en won daarvan zeven keer. De meeste van deze overwinningen behaalde hij met Julia Knoch. Vandaag zal zij ook weer de leidsels ter hand nemen. In deze koers zijn er naast Kiss Me Bo en Kalisco nog twee kanshebbers voor een klassering bij de eerste vier en dat zijn Edwin Hornline (2) en Hercules Petnic (10).

1: Kiss Me Bo (7)
2: Kalisco (5)
3: Edwin Hornline (2)
4: Hercules Petnic (10)

 

10. Großer Preis des Rheinischen Karnevals

In deze koers gaat de driejarige Gladiateur (5) het opnemen tegen zijn oudere collega's. Een van deze oudere collega's is Glen Ord Superb (7). Na zijn winst in de 4,5 kilometer van Alkmaar verscheen deze Noorse draver uit de training van Henk Grift niet meer in de baan. Vandaag neemt de trainer zelf weer plaats achter de achtjarige draver en in dit veld moet zeker weer een overwinning mogelijk zijn. Michael Nimczyk zal in deze koers plaatsnemen achter de snelle TomNJerry Diamant (6). Na een heel sterk begin dit jaar, waarin een tweetal overwinningen werden behaald, ging de vijfjarige hengst een drietal maanden op rust. Na zijn terugkeer kwam hij tot nu toe niet verder dan een derde en vierde plaats. Een tweede deelnemer in deze koers uit de training van Henk Grift is Arius du Douet (8). Zijn kwalificatie in een kilometertijd van 17,1 op de baan van Wolvega op 15 november schept verwachtingen.

1: Glen Ord Superb (7)
2: TomNJerry Diamant (6)
3: Arius du Douet (8)
4: Gladiateur (5)

 

11. Preis der Prinzengarde der Stadt Mönchengladbach

Met tien overwinningen uit twintig starts kunnen we gerust stellen dat het voor de in Zweden gefokte ruin, Kissing Diamond (7) een zeer succesvol jaar is. Na een zeer tegenvallende zevende plaats op 21 oktober in Dinslaken, liet hij op 10 november met Jaap van Rijn in de sulky met een tweede plaats zien dat de vorm er nog zeker is. Hannah Hazelaar (9) van het eigenarencollectief Traberparti werd op 16 november in Mons uitgeschakeld na een lichte aanrijding met een andere deelnemer waardoor de merrie schrok en sprong. Michael Nimczyk zal er alles aan doen om met een grote groep eigenaren op de foto te gaan in de winnaarsring. Een andere draver uit de stal van Wolfgang Nimczyk in deze koers is Escudo (10). Deze achtjarige ruin zal gereden worden door Robbin Bot. Deze twee dravers zullen samen met Höwings Turbo Tom (6) de strijd aangaan om de plaatsen achter Kissing Diamond.
 

1: Kissing Diamond (7)
2: Hannah Hazelaar (9)
3: Escudo (10)
4: Höwings Turbo Tom (6)

 

12. Preis der Großen Rheydter Prinzengarde

De laatste koers lijkt een prooi te worden voor Versace Diamant (8). De ruin liep dit jaar negen koersen en was even zoveel keer in het geld. De laatste twee koersen werden gewonnen. Simb Laredo (9) liep op 29 september in Mönchengladbach en won deze koers in een kilometertijd van 17,0. Hij liet in deze koers een andere deelnemer van vandaag, Coco Chanel (1) achter zich. Ik verwacht niet dat deze rollen vandaag omgedraaid zullen zijn. A Magic Quick (7) is een voorbeeld van trouw en de kans is aanwezig dat de merrie zich vandaag weer voorin zal melden.

1: Versace Diamant (8)
2: Simb Laredo (9)
3: Coco Chanel (1)
4: A Magic Quick (7)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.