Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Mönchengladbach - 26 januari

Mönchengladbach - zondag 26 januari 2020 - Start: 13:12

Race 1: Start ins Rennjahr 2020

Voorafgaand aan de Prix d’Amerique in Parijs zijn er acht koersen op Mönchengladbach. In de eerste koers is Jasmine Dragon (4) mijn favoriet. De vierjarige merrie won al twee keer op deze baan. Vooral de laatste keer ging ze onderweg erg sterk, ook al werd ze in de laatste meters makkelijk aan kop. Ze krijgt het aan de stok met Virgill Hazelaar (7) die nog weinig verkeerd deed. Begin december won hij knap op Hamburg na een koers op maat, de twee keer daarna in Berlijn moest de schimmelruin genoegen nemen met plek drie en twee. Nu mag hij het weer linksom proberen. Ema du Mouchel (1) is trouw, heeft een mooi nummer en bleef Jasmine Dragon al eens voor. Zij zal samen met Blacksmith (2) strijden voor een plek in het trio. Blacksmith liep al 1.17-tijden op Mönchengladbach maar wist nog niet te winnen. Hij hoort op alle tickets thuis.

Plaats 1: Jasmine Dragon (4)
Plaats 2: Virgill Hazelaar (7)
Plaats 3: Blacksmith (2)
Plaats 4: Ema du Mouchel (1)

 

Race 2: Jana Derwahl - Rennen

In deze koers komen er slechts zes paarden aan de start maar ze zijn wel aan elkaar gewaagd. De kampioensstal van Michael Nimczyk heeft twee ijzers in het vuur. Seriewinnaar Escudo (4) wordt gereden door Robbin Bot. Hij kan zowel van kop af als vanuit het veld en won vijf koersen op rij. De laatste keer raakte hij met startnummer negen ingesloten in een amateurkoers. Hij kreeg op tijd ruimte en moest zijn benen strekken om Jocke Cane (3) te kloppen, die vanuit het dodenspoor verrassend goed liep. Honesty Newport (6) is een stalgenoot van Escudo. De Donato Hanover-merrie is toe aan een zege. Haar laatste overwinning behaalde ze vorig jaar augustus. Ze kan goed beginnen, heeft veel snelheid en komt normaal betere paarden tegen dan vandaag. Interessante outsider is Fikonia AM (1) die na een Zweeds avontuur terug is in Duitsland. Door haar overwinning in Eskilstuna en een tweede plaats op Solvalla is ze hard in winsom gestegen. Met het leerlingenstartvoordeel behoort een plek in het trio toch tot de mogelijkheden.

Plaats 1: Honesty Newport (6)
Plaats 2: Escudo (4)
Plaats 3: Fikonia AM (1)
Plaats 4: Jocke Cane (3)

 

Race 3: Preis der Championatsehrung am 8. Februar 2020 in Berlin

Een leuke amateurkoers die vrij open is. Sternschnuppe Poet (4) heeft afgelopen weken een transformatie ondergaan. Met een ander hoofdstel is ze een stuk gemotiveerder en zodoende won ze haar laatste vier starts. De laatste twee keer kreeg Arabesk Hazelaar (3) geen vat op haar. De eerste keer kwam hij op ruime afstand als tweede binnen maar werd hij ook heel duur gereden in een Gästefahren. En de keer daarna sprong hij weg toen hij aan zijn opmars begon. Het paard heeft wel vorm getuige zijn recente zege in Gelsenkirchen. Edwin Hornline (9) past qua winsom precies in deze koers. Hij heeft een paar weken niet gelopen. Daarvoor was hij wat minder dominant dan we van hem gewend zijn. Feit is dat hij vandaag lichter staat. Het Nimczyk-gevaar bestaat uit Janika Bo (8) en Iris Flevo (7). Janika Bo kan veel snelheid ontwikkelen en datzelfde geldt voor Iris Flevo. De volle zus van Bibi Barosso is even uit beeld geweest. Begin november viel ze na een koers aan kop ver terug op een zware baan in Berlijn. Daarvoor liep ze tegen de top van haar jaargang 1.13- en 1.14-tijden in de Duitse hoofdstad. En voor de verrassing neem ik Royal Cash (1) mee in mijn spel, hij sloeg eerder toe met Frank Kelm in minder sterk bezette velden

Plaats 1: Edwin Hornline (9)
Plaats 2: Iris Flevo (7)
Plaats 3: Sternschnuppe Poet (4)
Plaats 4: Janika Bo (8)

 

Race 4: Preis der Mönchengladbacher Championatsträger

Opgepast voor Maranello Bo (2) . De vierjarige ruin liep vorig jaar continue tegen de top van de jaargang en hield daar een record aan over van 1.15 vlak. Hij sprong aan de start in de Derby-vorlauf en kwam er in de Troost Derby vanuit het tweede gelid niet aan te pas. Vandaag maakt hij zijn rentree. De klasse is aanwezig. Theresa As (7) is ook een paard met mogelijkheden. Na vijf maanden afwezigheid liep ze begin december een herkwalificatie. Toen mistte ze nog scherpte. Als ze verder door verbeterd is dan moet ze in het trio kunnen eindigen. Habanos Bianco (6) komt terug van rust. Hij hoort net als I’myournightmare (5) op alle plaatstickets thuis.

Plaats 1: Maranello Bo (2)
Plaats 2: Theresa As (7)
Plaats 3: Habanos Bianco (6)
Plaats 4: I’myournightmare (5)

 

Race 5: Jan Thirring - Geburtstagsrennen

Een koers voor de beginnersklasse. Pastors Girl (7) maakte een veelbelovend debuut. Na een voorzichtige start finishte zij als hardst van allemaal. Ze kwam net te laat voor de overwinning. Pokerface PS (8) was eerder ook al eens tweede op Mönchengaldbach. Hij werd toen mooi gebracht en maakte zijn werk prima af in een 1.17-tijd. Er zijn ook verwachtingen van Kinski Boko (1) die hier haar debuut maakt. Ze kwalificeerde als tweejarige in 1.20,6 en kwam toen goed binnen. Ook zij vecht hier mee om de overwinning. Daarachter is het koffiedik kijken. De goed gefokte Caroline Sue (5) had altijd meer aanhang op de wedmarkt dan je op basis van haar verrichtingen zou verwachten. Ze was even uit beeld en zou verbeterd kunnen zijn.

Plaats 1: Pastors Girl (7)
Plaats 2: Pokerface PS (8)
Plaats 3: Kinski Boko (1)
Plaats 4: Caroline Sue (5)

 

Race 6: www.mein-trabrennsport.de

Iowa River (3) won haar laatste koers op Mönchengladbach in een lage 1.13 over 1609 meter. Ze kwam daarna nog in actie op Wolvega waar ze zich kranig weerde met een vierde plaats. Vandaag krijgt ze het aan de stok met Quick Winner (5) die de laatste keer indruk maakte op Gelsenkirchen met een geweldige finish. Dat was medio november, daarna is hij niet meer aan de start verschenen. Lusiana Bo (8) is een paard voor plek twee of drie. De laatste keer op Gelsenkirchen oogde ze niet echt venijnig maar linksom won ze eerder op Mönchengladbach en op Dinslaken achter de groene tafel. Maxl Crown Poet (4) en Simb Laredo (2) hebben allebei geen moeite met een 1.17-tijd op deze baan en Farenno O (7) is in het voordeel als de koers hard gaat. Daar kan hij eventueel ook zelf voor zorgen.

Plaats 1: Quick Winner (5)
Plaats 2: Iowa River (3)
Plaats 3: Lusiana Bo (8)
Plaats 4: Maxl Crown Poet (4)

 

Race 7: Wiedersehen am 23. Februar 2020 - Rennen

Een amateurkoers tot 45.000 euro winsom. Lordano Ass (4) gaat graag van kop af en won zodoende zijn laatste start op Mönchengladbach. In die koers lag Kalisco (3) de hele weg derde paard binnenkant en sprintte hij in de finalefase binnendoor naar plek twee. Zijn vorm is eveneens goed want daarna won hij in Dinslaken vanuit het dodenspoor in een 1.17-tijd. Grote kans dat William Scott (2) in deze koers de rug krijgt van Lordano Ass. Hij is startsnel en heeft een goed karakter. Zijn twee stalgenoten Candyman Hornline (5) en Miguel Greenwood (7) zijn niet veel minder maar hebben wel een moeilijkere uitgangspositie.

Plaats 1: Lordano Ass (4)
Plaats 2: William Scott (2)
Plaats 3: Kalisco (3)
Plaats 4: Candyman Hornline (5)

 

Race 8: Dranbleiben für den Prix d’Amerique - Rennen

In de laatste koers opnieuw zes paarden, de helft daarvan komt uit de stal van Michael Nimczyk. Zij zouden deze koers kunnen domineren. Michael rijdt Icebear Newport (6) en dat is meestal een goede indicatie voor welk paard het meest kansrijk is voor de overwinning. Het paard heeft een paar weken niet gelopen en was daarvoor wat ongelukkig. Hij kreeg heel laat ruimte in Berlijn en op Mönchengladbach zat hij muurvast achter een lege koploper. Prigana (4) heeft wel koersritme. Ze startte voorzichtig op Gelsenkirchen en toonde een goede slotronde met een tweede plaats als resultaat. In die koers viel Red Lover (2) als koploper weg naar plek vier. Hij moet hier oppassen voor de startsnelle Ignatz von Herten (3) en de harde Paavo Nurmi (1) die makkelijk een 1.16-tijd op Mönchengladbach kan lopen.

Plaats 1: Icebear Newport (6)
Plaats 2: Prigana (4)
Plaats 3: Paavo Nurmi (1)
Plaats 4: Red Lover (2)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.