Toekomstige races

Nederland
 • Alkmaar 21.05
  • R1: Trio Poolgar. €1.750
  • R2: Trio Poolgar. €1.500
  • R3: Trio Poolgar. €1.500
  • R4: V5 Poolgar. €2.000
  • R5: Trio Poolgar. €1.750
  • R6: Trio Poolgar. €1.750
  • R7: Trio Poolgar. €2.500
  • R8: Kwt Poolgar. €2.000

Voorbeschouwing Mons

 

Voorbeschouwing Premiummeeting Mons, dinsdag 8 mei

 

Dinsdag staat er een lunchmeeting op het programma in Mons. Tijdens deze Premiummeeting komen deze week een klein aantal Nederlanders aan de start. Rick Ebbinge gaat in actie komen met paarden van trainer Jeroen Engwerda en daarnaast maakt Michel Rothengatter de reis naar België.

We benoemen in de koersen met Nederlanders uiteraard hen en schatten daarbij de kansen in. Zij worden aangevuld met één of twee andere paarden tot het aantal van drie.

Start van de eerste, van in totaal vijf Premiumkoersen, is om 11:35 uur.

 

Koers 1 PRIX BATAILLE DE WATERLOO:

In de eerste koers komen paarden aan de start tot een winsom van €26.000. Urmia gaat hier haar eerste start na rust maken en dat gaat zij doen vanaf het startnummer acht. Het nummer is natuurlijk verre van ideaal maar de merrie kan enorm vertrekken achter de auto. Moet ondanks haar startpositie mee gaan doen voor de overwinning. Zal worden gereden door nationaal kampioen Rick Ebbinge. Secret Honey heeft een aantal koersen in de benen en deed het eigenlijk niet verkeerd. Heeft met startnummer negen geen ideale uitgangspositie maar kijkend naar de concurrentie zou een klassering in het trio tot de mogelijkheden moeten behoren. De merrie zal weer worden gereden door Michel Rothengatter en vertrekt hier zonder voorijzers. Juliette d’Erpion heeft het de laatste drie starts goed gedaan en heeft hier met startnummer één geen verkeerd nummer. Moet voor in het veld een mooie koers gaan krijgen en een trioklassering zou mogelijk moeten zijn.

Plaatskoppel van de dag: 9/ 1, 5, 7, 8, 10

 

Koers 3 PRIX BATAILLE DE LA SOMME A:

De derde koers is een koers voor Franse paarden die nog niet meer verdiende dan €25.000. Clopin du Boulay lijkt momenteel de smaak te pakken te hebben. Heeft hier ondanks het startnummer zeven een aardige uitgangspositie en zoals de voorgaande keren zal de ruin worden gereden door Rick Ebbinge. De afstand zal voor hem geen probleem zijn en ook op Belgische bodem lijkt hij mee te doen voor de overwinning. Vertrekt hier zonder voorijzers. Bogden is een paard met veel loopvermogen maar soms heeft hij dagen dat hij iets minder uit de verf komt. Heeft met startnummer vijf in ieder geval een mooi nummer in deze koers en wanneer hij in goeden doen is moet een plaats in het trio zeker mogelijk zijn. Zal worden gereden door vaste rijder Dries Devolder en hij vertrekt hier optimaal zonder achterijzers. Casanova de Rico eindigde de laatste keren aldoor in het trio. Hier zal de hengst vanuit het tweede gelid moeten komen maar zal daarbij wel de hulp krijgen van Jos Verbeeck. Moet vanuit het veld een mooie koers kunnen krijgen en zal normaal gesproken meedoen voor de trioklasseringen in dit veld.

Duo van de dag: 7/ 5, 10, 14, 15

 

Koers 5 PRIX BATAILLE DE LA SOMME B:

In de vijfde koers komen wederom Franse paarden tot €25.000 in actie. Hier is er een gastrit voor Rick Ebbinge. In deze koers gaat hij plaatsnemen achter de merrie Cassiopée Job en dat zal voor de tweede keer dit jaar zijn. Eerder dit jaar behaalde het duo een derde plaats tegen soortgelijke tegenstand en met het redelijke startnummer zes moeten er mogelijkheden zijn om wederom mee te doen voor de klasseringen rond het podium. Beautiful King liep de laatste twee keer snelle tijden op Mons en pakte een overwinning en een derde plaats. Heeft met startnummer één geen verkeerd nummer hier en moet lopende weg een eerste kans hebben in dit veld. Zal worden gereden door trainer Geoffrey Lermusiaux. Alezan Rose lijkt in één keer vanuit het niets de smaak te pakken te hebben. De ruin presteerde twee keer goed over de sprintafstand en heeft hier met startnummer twee een mooie uitgangspositie. De afstand is ditmaal een paar honderd meter langer maar ondanks dat moet hij voor in het veld mee gaan doen. Zal zonder voorijzers vertrekken en gaat gereden worden door Raf Depuydt.

Outsider van de dag: 6. Cassiopée Job