Banen

Nederland
Zuid Afrika
Zweden
Duitsland
Ierland

Voorbeschouwing Mons

 

Voorbeschouwing Premiummeeting Mons, vrijdag 16 februari

 

Vrijdagavond staat er wederom een meeting op het programma in Mons. Tijdens deze Premiummeeting komen er weer een aantal Nederlanders aan de start en deze koersen zullen dan ook onder de loep worden genomen.

Nederlandse belangen die deze avond o.a. in actie gaan komen zijn Iron Vivant, Touch of Wind Bi, Delivrance en Emile Renka. In de koers met Nederlanders zal het aantal van drie paarden genoemd worden, hieronder uiteraard de Nederlanders.

Start van de eerste, van in totaal  acht Premiumkoersen, is om 17:55 uur.

 

Koers 2 PRIX L’AMIRAL MAUZUN:

In de tweede koers is er een gastrit voor Rick Ebbinge. Hij gaat in deze koers op pad met Cosmetic voor Lieven de Groote. De ruin kwam tot nu toe drie keer aan de start op Belgische bodem maar wist in zijn starts nog niet enorm veel indruk te maken. Heeft een nummer voor een koers op maat en mogelijk dat er dan een klassering kan worden gepakt. Dur d’Oreye wist al vier overwinningen op rij te pakken en hier lijkt nummer van aan te komen. De hengst wist elke keer sterk te winnen en heeft hier met startnummer twee het ideale startnummer. Moet de koers in een vroegtijdig stadium naar zijn hand te zetten en zal hier optimaal zonder ijzers gaan vertrekken. Zal weer worden gereden door Rik Depuydt. De ruin Cristal des Hayes is wisselvallig maar heeft de snelheid in huis om in deze koers mee te doen voor de trioklasseringen. Vanuit het tweede gelid zal het koersverloop enigszins mee moeten zitten, maar zoals gezegd is hij goed genoeg om mee te doen. Vertrekt optimaal zonder ijzers en zal worden gereden door Kristof Depuydt.

Duo van de dag: 2/ 4, 8, 12, 14

 

Koers 3 PRIX LADY D’AUVRECY:

De derde koers is weer een koers voor Franse paarden, met twee Nederlandse belangen aan de start. Delivrance gaat hier weer worden gereden door Danny Brouwer. Het laatste bezoek aan deze baan bracht het duo een overwinning, vervolgens verging het de merrie iets minder. Zij werd vierde op Vincennes, maar kon de koers daar totaal controleren van kop af. De laatste keer op Wolvega kon zij totaal geen stempel drukken op de koers en eindigde slechts als zesde. Heeft met startnummer zes een redelijk nummer hier vertrekt zij zoals de laatste keer in België zouden er in oude vorm zeker mogelijkheden moeten zijn. Djena de Nappes zal zoals kort geleden op Wolvega worden gereden door Rick Ebbinge. De merrie kan hier vanuit het tweede gelid een zuinige koers verwachten en op deze manier zou zij mee moeten kunnen doen voor de klasseringen. De afstand van 2300m lijkt voor haar optimaal te zijn. Brooklyn Memory kwam de laatste keer in actie over de sprint en wist toen als tweede te eindigen achter Ever for ever WS. De merrie liep daarmee een prima koers en heeft hier met startnummer één ook nog eens een mooie uitgangspositie. Wijziging ten op zichte van de laatste keren is dat zij nu rondom zonder ijzers in actie zal gaan komen, hetgeen een voordeel zal zijn.

Tip van de dag 1: 1. Brooklyn Memory

 

Koers 4 PRIX WWW.EUROTIERCE.COM:

In de vierde koers komen twee paarden uit de stal van trainer Jeroen Engwerda in actie. Touch of Wind Bi krijgt van het duo onze voorkeur, aangezien deze gereden gaat worden door Rick Ebbinge. De merrie was kort geleden nog mee naar Wolvega om te werken en dat beviel ongetwijfeld goed gezien de start van nu. Het startnummer zeven kan lastig zijn, maar op haar klasse moet de merrie direct mee kunnen doen. Zal hier rondom met ijzers aan de start gaan komen. Iron Vivant kwam een flink aantal maanden niet aan de start, zijn laatste twee koersen viel hij zelfs onder de bel van uitschakeling. Dat hij nu terugkeert zal er zeker op duiden dat de problemen zouden moeten zijn verholpen en de ruin beschikt natuurlijk over veel klasse wanneer hij in orde is. Heeft met startnummer één echter een lastig startnummer en het koersverloop zal enigszins mee moeten zitten. Zal worden gereden door trainer Jeroen Engwerda. De merrie Proud of My Face lijkt momenteel in de vorm van haar leven te zijn, zij pakte inmiddels twee overwinningen op rij. Heeft met startnummer tien een redelijk uitgangspositie vanuit de tweede startrij en kan zij haar speed sparen tot de laatste rechte lijn zouden er zeker weer mogelijkheden moeten zijn. Zal worden gereden door Gregory Celis.

Plaatskoppel van de dag: 7/ 1, 6, 8, 10, 12

 

Koers 5 PRIX DES FLANDRES:

De vijfde koers is een montékoers die goed bezet is over drie verschillende banden. Vanuit het tweede band gaat Bristol d’Or in actie komen met Anne Lehmann. De ruin pakte de laatste keren klasseringen mee maar trof toen toch iets andere tegenstand. Zal het hier normaal gesproken zwaar gaan krijgen, daarnaast lijkt de lange afstand ook niet direct een voordeel te zijn. Zauni krijgt hier vanuit het eerste band onze voorkeur. Wist in twee starts op Wolvega en ook in zijn start daarvoor op Hamburg veel indruk te maken. Hij heeft het achterste van zijn tong nog niet laten zien in de monté en de lange afstand zou voor hem geen probleem mogen zijn. Zal zoals gewoonlijk worden gereden door Ronja Walter. Safari Dream heeft natuurlijk een behoorlijke status in de monté, maar 50m goed maken op het hiervoor genoemde paard lijkt enorm lastig te worden. De lange afstand is in ieder geval in het voordeel voor wat betreft een plaats in het trio. Zal zoals gewoonlijk worden gereden door Yentl Heirbrandt.

Tip van de dag 2: 5. Zauni

 

Koers 6 PRIX OLGA DU BIWETZ:

In de zesde koers komen de vierjarige Franse paarden in actie. Elite Love Blue gaat hier in actie komen met Rick Ebbinge. Wist in zijn eerste start op Mons totaal geen indruk te maken en eindigde toen in de achterhoede. De laatste keer op Wolvega verging het de vos een stuk beter toen hij als derde wist te eindigen. Weet hij deze progressie door te zetten zou een klassering mogelijk moeten zijn. Extase Darby is in het bezit van Kenneth de Poorter en de merrie zal naarmate haar loopbaan vordert beter gaan worden maar hier moet zij zeker kansrijk zijn voor een hoge eindklassering in deze koers. Wist de voorlaatste keer te winnen en was de laatste keer weg met een galoppade. Zal hier worden gereden door Jules van den Putte junior. Etoile de Lahaye lijkt in dit veld de meest stabiele factor te zijn met vier podiumplaatsen op rij. De merrie heeft met startnummer één een mooi nummer getroffen en lopende lijkt zij het bankpaard te zijn voor de plaatsen in het trio. Zal hier worden gereden door Marc Huygens, zoals gewoonlijk.

Outsider van de dag: 1. Etoile de Lahaye

 

Koers 7 PRIX KAZIRE DE GUEZ:

De zevende koers is de laatste koers met Nederlandse belangen aan de start. Hier gaat Emile Renka aan het vertrek komen met andermaal Rick Ebbinge op de sulky. Liep de eerste keer uit op Wolvega een prima koers, de koers daarna werd er simpel gewonnen op Mons. De laatste keer op Wolvega werd hij verrassend simpel opzij gezet in de laatste rechte lijn en moest er genoegen worden genomen met een derde plaats. Startnummer zeven is lastig maar de kans is aanwezig om door te rijden naar de koppositie. Entertain You kwam tot nu toe twee keer aan de start in zijn loopbaan, beide starts waren eind vorig jaar. Hij deed in beide starts nog weinig verkeerd met een tweede plaats en een overwinning. Heeft met startnummer zes geen verkeerde uitgangspositie en zal hier worden gereden door Jules van der Putte junior. Express Dream deed het goed in zijn laatste twee starts, een overwinning en een tweede plaats. Heeft hier met startnummer één een mooi nummer en daarvandaan zouden er mogelijkheden moeten zijn. Zal hier andermaal gereden gaan worden door Marc Huygens.

Koppel van de dag: 7/ 1, 2, 3, 4, 5, 6, 11