Banen

Dubai
 • Meydan 15:30
  • R1: Met Adrie de Vries
  • R2: Met Adrie de Vries
  • R6: Met Adrie de Vries
  • R7: Kwartet Jackpot €600
   Met Adrie de Vries
Zuid Afrika
Zweden
Duitsland
Engeland
Ierland
Frankrijk
USA

Toekomstige races

Nederland
Zweden

Voorbeschouwing Mons

 

Voorbeschouwing Premiummeeting Mons, woensdag 22 november

 

Woensdagavond staat er weer een meeting op het programma in Mons. Tijdens deze Premiummeeting komen er een aantal Nederlanders aan de start en deze koersen zullen dan ook onder de loep worden genomen.

Nederlanders die deze avond onder andere starters hebben zijn trainers Jeroen Engwerda, Henk Grift en Jan van Dooyeweerd. We benoemen in alle koersen met Nederlandse belangen de Nederlanders en schatten daarbij hun kansen in. Deze worden aangevuld tot het aantal van drie paarden per koers.

Start van de eerste, van in totaal acht Premiumkoersen, is om 17:55 uur.

 

Koers 3 PRIX WWW.EUROTIERCE.BE:

In de derde koers komt de eerste Nederlander in actie, Betty Somolli. De merrie kwam tijdens de Gigantenmeeting aan de start in een koers voor Franse paarden en liep daar andermaal een goede koers met een vierde plaats. De keer ervoor trof de merrie goede tegenstand op Mons maar wist desondanks naar een sterke derde plaats te lopen. Het tweede gelid is natuurlijk nooit een voordeel maar zit het haar enkel niet tegen onderweg moeten er mogelijkheden zijn. Aquito des Jupilles zal weer als favoriet van start gaan in deze koers en ondanks het hoogste startnummer is dat niet meer dan terecht. De rit van Rik Depuydt heeft op een enkele tweede plaats en galoppade na enkel overwinningen staan. Hij liep de laatste keer een ijzersterke koers op Mons en heeft nu ook nog eens een koers in de benen. Zal op zijn laatste koers af normaliter niet geklopt gaan worden door deze tegenstand. Atilla d’Yves heeft na een rustperiode twee koersen in de benen en beide keren liep de ruin goede koersen. De laatste keer kreeg hij een koers vanuit het dodenspoor maar wist desondanks goed door te zetten naar een tweede plaats. Heeft met startnummer tien een iets beter startnummer dan de laatste keer, toch zal het ook hem niet tegen moeten zitten vanuit het achterveld.

Duo van de dag 1: 16/ 10, 11, 14

 

Koers 4 PRIX LYON:

De vierde koers is een koers voor de topklasse en wat voor een paard heeft deze koers weten te trekken, daarover later meer. Eerst gaan we naar Thai Investment. De hengst van trainer Henk Grift heeft na een rustperiode weer een koers in de benen en maakte op Gelsenkirchen een goede rentree met een derde plaats over de sprint. Kan normaal gesproken goed beginnen en lijkt met startnummer drie dan ook een ideaal startnummer te hebben voor een koers op maat aan de reling. Zal worden gereden door Nico d’Haenens en vertrekt rondom zonder ijzers. Blikvanger van deze koers is zonder meer Briac Dark, een paard met ongekend veel klasse. Later deze winter zal hij zeer waarschijnlijk zijn opwachting weer gaan maken in de Prix d’Amérique, zijn eerste koers na rust zal echter worden afgewerkt op Belgische bodem. Ondanks dat hij nog niet in topvorm zal zijn mag hij tegen deze paarden eigenlijk nooit verliezen. Zal worden gereden door trainer Thierry Duvaldestin. Ru de l’Airou heeft in zijn laatste twee starts op Mons weinig verkeerd gedaan met een overwinning en een tweede plaats. Hij blijft ondanks zijn leeftijd goed meedoen en moet ook hier weer een podiumplaats veilig kunnen stellen. Winnen zal normaal gesproken enorm lastig gaan worden, wel lijkt hij het tweede paard in deze koers te zijn.

Koppel van de dag: 9/ 10

 
 

Koers 5 PRIX TOULOUSE:

In de vijfde koers zal Rick Ebbinge voor het eerst deze avond in actie gaan komen en hij zal dat gaan doen achter de merrie Gina Schermer. De merrie wist eind juli op Duitse bodem te winnen en ging vervolgens een aantal maanden aan de kant. Zij heeft nu weer twee koersen in de benen en deed het goed met een tweede plaats en een overwinning. Ten op zichte van een aantal maanden geleden lijkt de merrie sterker geworden te zijn en het lijkt allemaal meer te kloppen bij haar. Heeft hier met startnummer twee een mooi nummer en zij moet hier de koers winnend af kunnen sluiten. Goldy Touchyvon kwam in haar loopbaan al eens een aantal keer op Nederlandse bodem in actie en liep daar af en toe goede koersen. Hier treft de merrie behoorlijke tegenstand maar met startnummer zes moet hij in ieder geval een mooie koers vanuit het veld kunnen krijgen. Zal deze keer worden gereden door Piet van Petten en de combinatie doet normaal gesproken mee voor de plaatsgelden in deze koers. Elckerlijc heeft twee overwinningen op rij staan in Mons en heeft met startnummer drie natuurlijk een mooi startnummer. Zal het normaal gesproken mooi gaan krijgen van start af en hij lijkt de grootste bedreiging te gaan worden voor de rit van onze nationale kampioen.

Tip van de dag: 2. Gina Schermer

 

Koers 6 PRIX MONT SAINT MICHEL:

De zesde koers is voor de klasse die nog geen €24.000 verdiende in hun loopbaan. Kees Bokma gaat hier in actie komen en deze ruin deed nog maar weinig verkeerd in zijn loopbaan. Ondanks dat hij de laatste keer op Duitse bodem werd geklopt liep hij een enorm goede en wist gewoon nog als tweede aan te tikken. Heeft hier met startnummer één mogelijk niet het meest optimale startnummer maar foutloos zal er veel moeten gebeuren wil hij geklopt worden in deze koers. Zal zoals gewoonlijk worden gereden door Rick Ebbinge. Jackpot Vrijthout moest vanuit het tweede gelid op Wolvega behoorlijk vroeg in de aanval de laatste keer maar deed het desondanks niet verkeerd met een vijfde plaats. Hij eindigde niet enorm ver achter de winnaar en liet vorm zien. Hier heeft hij vanuit het eerste gelid een betere uitgangspositie, daarnaast zal hij deze keer gereden gaan worden door Jos Verbeeck hetgeen ook zeer interessant is. Hystoire d’Erpion kreeg het de laatste keer over de sprint ook niet enorm makkelijk maar wist nog als vierde te eindigen. De middenafstand van nu zal beter passen en daarnaast is het startnummer drie ook zeker niet verkeerd. Moet een koers op maat kunnen krijgen en zal hier worden gereden door Jules van der Putte junior.

Duo van de dag 2: 1/ 2, 3, 4, 5, 6, 9Koers 7 PRIX CAGNES SUR MER:

In de zevende koers komen paarden aan het vertrek met een maximale winsom van €5.000. Highlander gaat hier in actie komen met Rick Ebbinge. De combinatie maakte eind oktober een goede indruk op Wolvega door daar in een snelle tijd te winnen. Zij hebben hier met startnummer drie een mooi nummer en op zijn laatste koers af moeten er goede mogelijkheden zijn om hier andermaal met de overwinning aan de haal te gaan. Just in Time E kwam nog niet vaak in actie op de baan van Mons maar de verrichtingen op de andere banen zijn zeer goed te noemen. Het tweede gelid is natuurlijk geen voordeel maar gezien zijn verrichtingen mag hij zeker niet compleet uit het oog worden verloren. Zal zoals gewoonlijk worden gereden door trainer Guido Laureys. Voor Fyber D geldt eigenlijk hetzelfde als voor hiervoor genoemde. De verrichtingen zijn van de andere banen, in de enige start die eerder gepland stond op Mons was hij geschrapt. Heeft de laatste starts goede vorm laten zien, het was winnen of springen. Heeft in dit nummer een redelijk nummer en wanneer hij foutloos blijft moet het mogelijk zijn om een plaats in het trio te belopen. Zal weer worden gereden door Geert Verlinden.

Plaatskoppel van de dag: 3/ alle