Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Mons - 6 november

Mons – dinsdag 6 november – Start: 16.55 uur


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 1: Prix Amanite Fauve / PMU

In de openingsdraverij is Concerto (8) de grote favoriet. Rik Depuydt rijdt de zesjarige ruin die in 2018 al tien overwinningen op zijn naam heeft staan. De keuze daarachter is lastig. Don’t Stop Me (2) is de afgelopen weken verbeterd en eindigde net als Dana Noa (12) niet ver achter de favoriet. Ook Croque Tout (6) zou voor weerwerk kunnen gaan zorgen met Marc Huygens in de sulky. Alexis Bleu (13) en Aladin Bleu (15) zijn evenmin kansloos voor een mooie klassering.


Plaats 1: Concerto (8)
Plaats 2: Don’t Stop Me (2)
Plaats 3: Aladin Bleu (15)
Plaats 4: Croque Tout (6)


Race 2: Prix Cepe d’Ete / PMU

Twee paarden springen er op papier bovenuit en die staan allebei in het tweede gelid. Jackman (9) heeft een imposante staat van dienst. In zijn laatste 7 starts won hij 5 keer en werd hij 2 keer tweede. Jackman zal wel zijn best moeten doen om Geordie (10) van zich af te houden. De ruin van Berry Schwarz heeft veel loopvermogen. Hij won de laatste keer indrukwekkend op Mons in 1.14,1 voor Indien de Foresse (11) en Kamukana Vrijthout (8). Voor de verrassing noem ik Krack du Clocher (1). De ruin is acht maanden afwezig geweest. Vorig jaar leek hij als driejarige een topper in spé.

Plaats 1: Geordie (10)
Plaats 2: Jackman (9)
Plaats 3: Indien de Foresse (11)
Plaats 4: Krack du Clocher (1)


Race 3: Prix Chanterelle Elegante / PMU

Trainer Jeroen Engwerda heeft hier twee paarden in de strijd. Zelf neemt hij plaats achter Edgar Flevo (1). De zevenjarige hengst heeft een heel mooi rijtje verrichtingen tegen de topklasse. Hij kwam op Groningen niet door de bochten maar dat rekenen we hem niet aan. Stalgenoot Kaela Vrijthout (7) zal de handen vol aan hem hebben. De merrie was eind oktober derde in een belangrijk nummer voor vierjarigen. Hun gevaarlijkste opponent is Immer Butterfly (10). De ruin won voor Jules van den Putte zijn laatste drie koersen. Verder lijken Heinz Heino (9) en Sesamo OM (14) aan elkaar gewaagd.

Plaats 1: Edgar Flevo (1)
Plaats 2: Immer Butterfly (10)
Plaats 3: Kaela Vrijthout (7)
Plaats 4: Heinz Heino (9)


Race 4: Prix Clitocybe Nebuleux / PMU

Tuxedo Bi (10) maakt zijn comeback na een geslaagd avontuur in Scandinavië. Is een paard van de buitencategorie. Stalgenoot Iron Vivant (14) heeft alweer een paar koersen in de benen na bijna een jaar afwezigheid. Liep de vorige keer in Mons uitstekend achter een ontketende Gustafson. Bleef daarbij ruim voor Elencio (9) die dit voorjaar nog wist te winnen op Vincennes. De vierjarige hengst van de familie Vanberghen wordt weer klaargemaakt voor de winter in Parijs. Van de paarden in het eerste gelid springt Tom T. Hall (6) in het oog. En Cezar H (12) is na zijn galoppade in Kuurne uit op revanche.  

Plaats 1: Tuxedo Bi (10)
Plaats 2: Iron Vivant (14)
Plaats 3: Elencio (9)
Plaats 4: Tom T. Hall (6)


Race 5: Prix Agaric Citrine / PMU

Groot favoriet in deze koers is Diego d’Hermès (3). Rik Depuydt won  dit jaar al driemaal met de vosruin. Vooral de laatste zege hier in Mons was imponerend. Voor de plaatsen is het spannend. Demeter Tege (11) en Divine de Jiel (8) komen elkaar vaker tegen. Demeter Tege is trouw en maakt momenteel een goede indruk. Enkele maanden geleden werd ze al eens geklopt door Divine de Jiel. Zij is snel maar maakt ook makkelijk een fout. Cazio Josselyn (12) hoort eveneens op de tickets thuis. De ruin wordt getraind door Rick Wester en Rick Ebbinge verzorgt ditmaal het stuurwerk. Was de laatste keer vijfde in Wolvega maar eindigde op één lijn met de tweede aankomende. Is in vorm. Furienza (4) mag ook niet onbesproken blijven. De pupil van de familie Van Pollaert is slechts drie jaar oud en wist al geld te verdienen in Frankrijk.

Plaats 1: Diego d’Hermès (3)
Plaats 2: Demeter Tege (11)
Plaats 3: Divine de Jiel (8)
Plaats 4: Cazio Josselyn (12)


Race 6: Prix www.eurotierce.be / PMU

Een mooie koers met een aantal vraagtekens. De vorm van Hardwell de Heot (9) is gelukkig weer komende. Treft een lastig startnummer maar op klasse zou hij deze koers kunnen winnen. Clovis Noa (16) was de laatste keer een macht op Mons aan 63 tegen 1. De wedders zijn gewaarschuwd. Daarna maakte hij zich op Kuurne schuldig aan een galoppade. Ook Icarus (4) heeft vorm. De zesjarige hengst is trouw. Half augustus werd hij geklopt door Keely Queen ER (1) die daarna even uit beeld verdween. De vierjarige dochter van Cantab Hall uit de Nederlandse Merrie Derby-winnares Tornado Medo behoort tot de betere paarden van haar jaargang. Als laatste noemen we Jolie Williams (2). De merrie van de familie Lannoo heeft een snelle tijd in de benen.

Plaats 1: Hardwell de Heot (9)
Plaats 2: Keely Queen ER (1)
Plaats 3: Icarus (4)
Plaats 4: Clovis Noa (16)


Race 7: Prix Bolet Blafard / PMU

Een zeer open koers. Kari Hollandia (8) won twee van zijn laatste drie koersen. Tussendoor zocht hij het hogerop in een serie van de Derby der Vierjarigen. Dat ging mis. In die koers werd Kalita d’Erebus (14) verrassend vierde in een prima tijd. Kiz Vivant (13) kwam de laatste keer hier op Mons net tekort voor een overwinning. Niet ver achter hem finishte Ischi Zwartland (9) als vierde. Voor de verrassing noem ik Décision (3). Zij kwam met louter galoppades uit Zuid-Frankrijk en won direct haar eerste start op Belgische bodem. De twee keer daarna slaagde ze er niet in om vlak te blijven maar de klasse is aanwezig.

Plaats 1: Kalita d’Erebus (14)
Plaats 2: Kari Hollandia (8)
Plaats 3: Kiz Vivant (13)
Plaats 4: Décision (3)


Race 8: Prix Memorial Kurt Aerts / PMU

Joepie Slipper (7) won zijn laatste start in Mons en was recent tweede in een hoog gedoteerde koers op Waregem. Hij is het paard van de koers. Eerste uitdager is Elano di Quattro (8). Hij won onlangs op indrukwekkende wijze ruim voor Jarrah Bolets (9) en Licketyclick (11). Kalita Vrijthout (2) was dit voorjaar de beste in de Grote Prijs der Vaderpaarden voor 4-jarigen. Haar laatste twee prestaties tegen de jaargangstop waren boven verwachting. Ze moet hier wat in de melk te brokkelen hebben.

Plaats 1: Joepie Slipper (7)
Plaats 2: Elano di Quattro (8)
Plaats 3: Kalita Vrijthout (2)
Plaats 4: Jarrah Bolets (9)


Race 9: Prix Coulemelle

We krijgen driejarigen aan de start die nog geen €1.500 hebben verdiend. Luke Winner (8) is met een record van 1.16,7 de snelste deelnemer van het veld. Die tijd noteerde hij op gepaste afstand achter enkele goede jaargangsgenoten. Onlangs won Luke Winner onaangevochten op Tongeren. Led Zeppelin (1) eindigde die dag ruim achter hem als tweede. Van Lovely Girl EV (6) wordt ook het nodige verwacht. De merrie won eveneens recent in Tongeren en heeft snelheid. Dat kan ook worden gezegd van Lotte Hall VO (3).

Plaats 1: Luke Winner (8)
Plaats 2: Lovely Girl EV (6)
Plaats 3: Lotte Hall VO (3)
Plaats 4: Led Zeppelin (1)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.