Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Mons - 21 november

Mons – woensdag 21 november – Start: 17.55 uur

Race 1: Prix Grande Canarie / PMU

Casanova de Rico (5) is in vorm en lijkt het bankpaard van de koers. Hij heeft de steun van duivelskunstenaar Jos Verbeeck. Op de plaatsen is het dringen geblazen. Don Juan de Moëres (16) was geplaatst in La Capelle en Mauquenchy maar het startnummer is een groot nadeel. Op zijn klasse moet hij toch ver kunnen komen. Onlangs kwamen Dandy Pan (7), Cadajo (8) en Apollon du Loisir (2) elkaar tegen in Mons. Ze werden vier, vijf en zes in deze volgorde. Apollon du Loisir kreeg toen een moeilijk parcours en we verwachten hem vandaag verder. Banco de Ver (10) was die dag tweede in een andere koers en klopte daarbij enkele goede paarden in de open klasse. De troef van Kristof Depuydt start wederom zonder ijzers en kan hier een grote rol spelen. Qua talent zou Catsous (3) mijn voorspelling kunnen torpederen. Hij is echter zoekende naar zijn oude vorm.

Plaats 1: Casanova de Rico (5)
Plaats 2: Banco de Ver (10)
Plaats 3: Apollon du Loisir (2)
Plaats 4: Don Juan de Moëres (16)

 

Race 2: Prix Lanzarote / PMU

Tuxedo Bi (9) maakte zijn rentree in Mons en won direct. Fantastisch paard dat hier voor zijn vierde overwinning op rij gaat. Tom T. Hall (12) werd derde achter onze favoriet en steeg daarmee boven zichzelf uit. Eagle B Butcher (6) werd die dag vijfde, enige verschil is dat Jo Corbanie dit keer de ijzers er onder vandaan trekt. Sunshine Kronos (2) en Ami du Pressoir (5) komen met goede verrichtingen uit Frankrijk waarbij laatstgenoemde dit keer sterkere tegenstanders opzoekt. Cezar H (14) is nog opzoek naar zijn vorm van vorig jaar. Mocht dat lukken dan heeft hij uitzicht op een plek bij de eerste vier.

Plaats 1: Tuxedo Bi (9)
Plaats 2: Eagle B Butcher (6)
Plaats 3: Sunshine Kronos (2)
Plaats 4: Tom T. Hall (12)

 

Race 3: Prix www.eurotierce.be / PMU

Rik Depuydt heeft Défi du Theys (1) in de strijd. De zoon van Prince d’Espace won de eerste zes koersen in zijn carrière maar maakte zich de laatste keer schuldig aan een galoppade. We prikken door die prestatie heen.  La Belle Jp (15) zocht al betere concurrentie op. Hij verraste de vorige keer door vijfde te worden in een driejarigenkoers met €35.000 prijzengeld. Dit keer zit het startnummer tegen. Kalita d’Erebus (7) heeft een snelle tijd in de benen. Ze werd de laatste keer op Tongeren geklopt door een hard verbeterende Kaj Magnus (3). Voor de betere ereplaatsen komen Kira Boko (4), Kelly Zwartland (8) en James Bond (11) in aanmerking.

Plaats 1: Défi du Theys (1)
Plaats 2: Kaj Magnus (3)
Plaats 3: Kalita d’Erebus (7)
Plaats 4: La Belle Jp (15)

 

Race 4: Prix Tenerife A / PMU

Diego d’Hermes (3) won in zijn laatste vijf starts driemaal. Hij is de favoriet ook al is hij niet onklopbaar. Op 14 oktober moest hij zijn meerdere erkennen in Crack des Nouettes (2), Balbuzard (13) en  Crack des Prés (12). Dat was op Kuurne op een vergelijkbare afstand als vandaag. Crack des Nouettes heeft opnieuw een mooie uitgangspositie maar wist nog nooit een koers te winnen. Balbuzard en Crack des Prés zijn allebei in vorm. Divine de Jiel (11) is dravende weg snel genoeg om in het trio te lopen. En Express Dream (5) is ook beter dan de verrichtingen doen vermoeden. Werd de laatste keer aanvallend gereden door Jos Verbeeck in Wolvega. Er waren kennelijk verwachtingen. Hij heeft een mooi startnummer en kan goed vertrekken.

Plaats 1: Diego d’Hermes (3)
Plaats 2: Crack des Prés (12)
Plaats 3: Balbuzard (13)
Plaats 4: Express Dream (5)

 

Race 5: Prix Fuerteventura / PMU

Begin oktober won Geordie (14) hier in Mons aan 60 tegen 1! De ruin van Berry Schwarz wil hier weer uithalen over 1750 meter. Toen moest hij eveneens uit het tweede gelid vertrekken en werd Indien de Foresse (12) verrassend tweede. Miss Mara (6) is in Nederland wel bekend. Staat inmiddels bij Tim Schwarma en won al een premium-koers op Mönchengladbach. Viel de laatste keer licht tegen op Dinslaken. Highlight (3), Jana de Brucom (7) en Kamukana Vrijthout (8) ontlopen elkaar weinig en horen op de tickets thuis.

Plaats 1: Geordie (14)
Plaats 2: Miss Mara (6)
Plaats 3: Jana de Brucom (7)
Plaats 4: Indien de Foresse (12)

 

Race 6: Prix Tenerife B / PMU

Drakkar d’Yvetot (7) maakte de laatste keer als favoriet een galoppade en verstoorde daarmee een nieuwe winreeks. Vorige maand won hij makkelijk voor Demeter Tégé (12). Laatstgenoemde is een trouwe merrie en wacht op de eerste overwinning in haar carrière. Vandaag lijkt een tweede plaats echter het maximaal haalbare. Chelsea Pearl (4) en Comme Il Faut (8) hebben allebei recent een snel record gelopen. Zij zijn in beeld voor de plaatsen. Als laatste noem ik Brio de Janeiro (1). Hij heeft meer dan een half jaar niet gelopen maar gezien zijn verrichtingen van afgelopen winter mag hij niet worden onderschat.

Plaats 1: Drakkar d’Yvetot (7)
Plaats 2: Demeter Tégé (12)
Plaats 3: Chelsea Pearl (4)
Plaats 4: Comme Il Faut (8)

 

Race 7: Prix Majorque / PMU

Daisymoney Ringeat (4) won haar laatste twee koersen, één keer in Kuurne en vorige week vrijdag nog in Mons. Als ze van die koers goed is hersteld dan verwacht ik hier wederom een overwinning. Houd de rood-wit geblokte kleuren van Théophile Loncke in de gaten. Enchanteuse du Lac (1) was onlangs tweede in Kuurne vlak voor Jantje d’Hoeve (9). De zich verbeterende Joy of Jet (10) en de trouwe Délit Mineur (11) zullen zich melden op de plaatsen.

Plaats 1: Daisymoney Ringeat (4)
Plaats 2: Joy of Jet (10)
Plaats 3: Enchanteuse du Lac (1)
Plaats 4: Jantje d’Hoeve (9)

 

Race 8: Prix Les Baleares / PMU

Giovanni Bianco (1) won in zijn laatste 15 starts 14 keer! Het fokproduct van Hans van der Horst heeft zich in België geweldig doorontwikkeld. Afgelopen zomer won hij nog een hoog gedoteerde koers in Bordeaux waar hij ondermeer Dreambreaker wist te kloppen, een paard wat zich de afgelopen tijd duidelijk gemanifesteerd heeft op Vincennes. Enige zorg is dat Giovanni Bianco enkele maanden niet heeft gelopen. Hij treft hier ondermeer Iron Vivant (5) die per koers aan scherpte wint. Liet na een jaar afwezigheid al mooie dingen zien achter Noble Dolly, Durk M Boko, Gustafson en Tuxedo Bi. Het wordt tijd dat Iron Vivant weer een koers wint. Voor plek drie wordt het spannend. Grimaldi (2) is een stalgenoot van Giovanni Bianco. Hij eindigde vorige maand ruim voor Indo Loco (7) en Juliette d’Erpion (4). Trombone (3) kan er zomaar tussendoor lopen als hij zijn vorm van afgelopen zomer weet te hervinden.

Plaats 1: Iron Vivant (5)
Plaats 2: Giovanni Bianco (1)
Plaats 3: Grimaldi (2)
Plaats 4: Juliette d’Erpion (4)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.