Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Mons - 5 december

Mons – woensdag 5 december – Start: 17.55 uur

Race 1: Prix Nic Nac / PMU

Twee weken geleden liet Catsous (14) eindelijk weer eens zijn ware gezicht zien. Hij bleef draven en won afgetekend in 1.14,4 over 2300 meter. Casanova de Rico (15) is normaal de regelmaat zelve maar ging in die koers als favoriet van de benen. Daardoor belandde enkele grote outsiders op de plaatsen twee, drie en vier: Cadajo (9), Axel de Gravelle (16) en Darius de Facque (11). Wellicht kunnen zij hier weer verrassen. Er zal ook veel aanhang zijn voor Viken (1), die onlangs twee koersen won in Kuurne. City du Saptel (9) is interessant om mee te nemen in de duo’s en trio’s. De voorlaatste keer won hij hier makkelijk in Mons tegen ondermeer Cadajo. Daarna zocht hij sterkere tegenstanders op en kwam hij minder uit de verf.

Plaats 1: Catsous (14)
Plaats 2: Casanova de Rico (15)
Plaats 3: Viken (1)
Plaats 4: City du Saptel (9)

 

Race 2: Prix Martinet / PMU

Een koers voor paarden die nog geen €2.500 hebben verdiend. Moeilijk te voorspellen maar enkele prestaties bieden gelukkig houvast. La Belle Jp (3) heeft al voor hetere vuren gestaan. De driejarige hengst was verrassend vijfde in de met €35.000 gedoteerde Prix des Géniteurs. De laatste keer bevestigde hij die verrichting met opnieuw een vijfde plaats in 1.16,3 over 2300 meter. Dat was een meelooptijd, dit keer zou hij competitief moeten worden. El Bandido (13) heeft ook al bewezen een dergelijke tijd in de benen te hebben. Hij was dichtbij tweede achter Edmon du Vivier in pas zijn tweede levensstart. Lijkt straks goed genoeg voor Frankrijk. Egon Pit (16) liep ook reeds een 1.16-tijd maar zal wat geluk nodig hebben met het koersverloop. Eveneens interessant zijn tweevoudig-winnaar Kebir Matic (4), de verbeterde Lotte Hall Vo (5) en de op Mons debuterende Its Empire (8).

Plaats 1: El Bandido (13)
Plaats 2: Kebir Matic (4)
Plaats 3: La Belle Jp (3)
Plaats 4: Lotte Hall Vo (5)

 

Race 3: Prix www.eurotierce.be / PMU

Reinier Feelders vertrekt opnieuw vanuit Kevelaer naar Mons met Etorix (9). De laatste keer was hij knap vierde na drie zeges in Gelsenkirchen. Hij moest die dag veel werk verzetten en is mijn favoriet. Hij zal wel zijn best moeten om Miracle Yankee (6) te kloppen. De ruin van Lieven Cannaert was de laatste keer foutief in Kuurne maar had daarvoor juist een mooie serie neergezet in Mons. Daarachter is Dédier (12) gevaarlijk. Dravende weg zal hij een plek bij de eerste vier bezetten. Interessant is de deelname van Jantje d’Hoeve (3). De merrie eindigde de laatste keer op één lijn met Kywi de Corta (8) maar loopt vandaag voor het eerst zonder ijzers. Als dat een verschil maakt is ze hier gevaarlijk voor het trio.

Plaats 1: Etorix (9)
Plaats 2: Miracle Yankee (6)
Plaats 3: Dédier (12)
Plaats 4: Jantje d’Hoeve (3)

 

Race 4: Prix Saint Nicolas / PMU

Een gelimiteerde koers voor de topklasse waarin Tom T. Hall (9) eindelijk eens Tuxedo Bi ontloopt. Het paard is in grote vorm en zou hier ver kunnen komen. Enige nadeel is dat hij vanuit het tweede gelid moet beginnen. Stalgenoot Sunshine Kronos (10) is trouw en in beeld voor een mooie klassering. In het eerste gelid vallen twee paarden op van Lieven Cannaert: Västerbo Arthur (2) en Uroy (8). Uroy is in vorm en de laatste keer verraste Västerbo Arthur met een sterke tweede plaats. Als hij die prestatie een vervolg kan geven dan zijn hier mogelijkheden. Valentino Strix (4) is erg wisselvallig maar op een goede dag zeker één om in de gaten te houden. Titan Vepimi (12) heeft wel eens zwaarder gestaan. Zou in de vorm van vorige winter hier vooraan kunnen eindigen.

Plaats 1: Tom T. Hall (9)
Plaats 2: Västerbo Arthur (2)
Plaats 3: Sunshine Kronos (10)
Plaats 4: Uroy (8)

 

Race 5: Prix Mandarines / PMU

In deze koers is Cristal des Hayes (8) het bankpaard. De zesjarige ruin van Otello Pierji presteert erg goed en regelmatig. Een overwinning is mogelijk maar absoluut geen uitgemaakte zaak. De laatste keer werd hij derde achter topmerrie Erolina en Best of Morchies (1). Deze troef van Jo Corbanie heeft veel loopvermogen maar is eveneens grillig. Startnummer 1 is geen voordeel. Claude de Bry (9) is trouw. Hij eindigde de laatste keer vlak voor de per start verbeterende Bimba Quick (4). Interessant is Capella du Tréchon (6). De merrie is de keuze van Rik Depuydt en verdient haar geld makkelijk in Frankrijk. Ze was deze zomer vijfde op Vincennes en onlangs derde in Le Croisé-Laroche. Vandaag een uitstapje naar Mons waarbij winst tot de mogelijkheden behoort.

Plaats 1: Capella du Tréchon (6)
Plaats 2: Cristal des Hayes (8)
Plaats 3: Best of Morchies (1)
Plaats 4: Claude de Bry (9)

 

Race 6: Prix Jouets / PMU

Jr Dieschoot (8) is in vorm en zal tegen deze paarden vertrekken als de grote favoriet. Voor de plaatsen daarachter is het open. Icare T (3) was de laatste keer tweede over de sprintafstand in Mons. Hij bleef daarbij voor Halina Marpy (3), een trouwe merrie die hier ongetwijfeld weer in de prijzen zal lopen. Krack du Clocher (9) heeft in het verleden bewezen over voldoende capaciteiten te beschikken. Na een lange absentie heeft hij inmiddels weer drie koersen in de benen. Met die wetenschap plus de steun van Jos Verbeeck, is het zeker een paard om rekening mee te houden. Indien de Foresse (5) viel de laatste keer tegen maar daarvoor was de troef van Björn van Ghelewe juist komende. Hij mag niet onderschat worden.

Plaats 1: Jr Dieschoot (8)
Plaats 2: Icare T (3)
Plaats 3: Krack du Clocher (9)
Plaats 4: Indien de Foresse (5)

 

Race 7: Prix Cadeaux / PMU

Slechts zeven paarden aan de start maar we verwachten wel een mooie strijd. Trainer Jo Corbanie heeft twee ijzers in het vuur. Zelf stapt hij achter Elano di Quattro (5) die de laatste keer weer eens ouderwets uithaalde. De Nederlandse hengst heeft veel loopvermogen en zag in zijn slipstream Full Option (2) vierde worden. Elano di Quattro krijgt het vermoedelijk aan de stok met stalgenoot Scissors (4) die over de sprintafstand makkelijk zegevierde tegenover Havana Palace (3) en Jazz d’Over (7). Vooral van laatstgenoemde werd die dag meer verwacht. De merrie die wordt gereden door Rik Depuydt heeft zich inmiddels gerevancheerd met een sterke zege in Mons. Volgens velen is zij hier de favoriet.

Plaats 1: Jazz d’Over (7)
Plaats 2: Elano di Quattro (5)
Plaats 3: Scissors (4)
Plaats 4: Havana Palace (3)

 

Race 8: Prix Hotte / PMU

In de laatste koers is Giovanni Bianco (4) het te kloppen paard. Het fokproduct van Hans van der Horst is een ware zegemachine en maakte bij zijn rentree een prima indruk achter Iron Vivant. In diezelfde koers werd Juliette d’Erpion (7) op afstand vierde voor Mad Diva (5) en Jack Lj (6). Proud of My Face (3) is het hele jaar al in vorm en zou hier in de trio-aankomst kunnen eindigden. Iyucca Vrijthout (1) is momenteel zoekende naar haar oude vorm maar moet tegen deze paarden ook hoge ogen kunnen gooien.

Plaats 1: Giovanni Bianco (4)
Plaats 2: Juliette d’Erpion (7)
Plaats 3: Proud of My Face (3)
Plaats 4: Iyucca Vrijthout (1)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.