Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Mons - 12 december

Voorbeschouwing Mons - woensdag 12 december 2018 – Start: 16:40

Race 1: Prix La Planche des Belles (Groupe A)

Wij hebben veel vertrouwen in Defi Du Theys (9), die alleen maar dravend hoeft te blijven om een nieuw succes aan Rik Depuydt te geven. Met enige voorzichtigheid noemen wij als tegenstanders Dringeat Mauritius (8), die sterker zal zijn geworden na zijn laatste koersen, en Crack De Neuville (1), die op een dag van zich zal laten spreken. Aandacht voor Dédier (15), die onlangs won over het parcours van de 2.850 meter, en voor Espio De Vandel (7), die in dit veld een mooie kans heeft. Tenslotte noemen wij Django De Baconval (12), die met een zuinig parcours een kleine plaats kan bemachtigen, Espiègle Burois (4), die in Belgie zal proberen de goede vorm te vinden, en Eliot Deele (13), die steeds trouwer wordt.

Plaats 1: Defi du Theys (9)
Plaats 2: Dringeat Mauritius (8)
Plaats 3: Crack de Neuville (1)
Plaats 4: Dedier (15)
Plaats 5: Espio de Vandel (7)

 

Race 2: Prix La Planche des Belles (Groupe B)

De strijd om de zege zou moeten gaan tussen Duc De Tyrole (8), die schitterde op het parcours van de 2850 meter, en Epinard (10), die iets goed te maken heeft na twee uitschakelingen. Men moet de kansen van Dream Madrik (2) niet onderschatten, hij heeft een zege over 2850 meter op zak en zal opnieuw zonder voorijzers lopen, hetzelfde geldt voor Crack Des Prés (6), die zich thuis zal voelen op dit parcours. Attentie voor Elgado De Lou (15), die nog een beetje een puzzel is voor Luc Roelens, en voor Emir Des Racques (13), die de verloren tijd kan inhalen met Geert Lannoo. Verder noemen wij nog Dragon Du Bourg (5), in staat om in deze categorie te verrassen, Dalios De Guez (3), die voordeel zal proberen te halen uit zijn mooie startnummer, en Droopy (7), trouw maar met een beperkt potentieel.  

Plaats 1: Duc de Tyrole (8)
Plaats 2: Epinard (10)
Plaats 3: Dream Madrik (2)
Plaats 4: Crack des Pres (6)
Plaats 5: Elgado de Lou (15)

 

Race 3: Prix www.eurotierce.be

Indrukwekkend in haar laatste 4 koersen, zal Daisymoney Ringeat (5) slechts vlak dienen te blijven om deze woensdag opnieuw te winnen! Wij zien vervolgens vooral Décision (1), die op deze baan won met Rik Depuydt, en Divine De Jana (6), die al sinds augustus uitstekend presteert. Gevaar dreigt van Cecile Ter Blekte (7), die ons in een veld als dit kan herinneren aan haar betere periode, en van Divine De Jiel (2), die beter kan dan haar laatste prestaties laten zien. De verrassing zou kunnen komen van Elda Des Champs (8), die in Belgie de goede weg weer hoopt te vinden, net als Ebène De Magalou (3)! Tenslotte noemen wij Caravelle D'Heule (9), die sterk wisselvallig is.

Plaats 1: Daisymoney Ringeat (5)
Plaats 2: Decision (1)
Plaats 3: Divine de Jana (6)
Plaats 4: Cecile ter Blekte (7)
Plaats 5: Divine de Jiel (2)

 

Race 4: Prix les Vosges

Wij rekenen op Ustinof Du Vivier (12), die een hele gemakkelijke zege boekte over 1.750 meter, en de van rust komende topper Diego Du Guelier (9), die door de familie Mottier van van huis aan de start gebracht wordt. Let op Vivo Per Lei (5), die momenteel in topvorm is, en Gosip Sidney (6), 3e in een vergelijkbare koers op deze baan op 26 oktober. Sunshine Kronos (2) dient niet over het hoofd gezien te worden en die niet beoordeeld mag worden op zijn falen van 5 december, net als Exclusive Lane (1), die er altijd bij is. Tenslotte noemen wij Eagle B Butcher (3), die op een dag zomaar kan verrassen, en Aliénor De Godrel (11), die zowel in Frankrijk als in Corsica haar grenzen heeft getoond. 

Plaats 1: Ustinov du Vivier (12)
Plaats 2: Diego du Guelier (9)
Plaats 3: Vivo Per Lei (5)
Plaats 4: Gosip Sidney (6)
Plaats 5: Sunshine Kronos (2)

 

Race 5: Prix Ventron

Immer Butterfly (1) is de regelmaat zelve en de pupil van Jules Van Den Putte Junior zou deze woensdag opnieuw op het podium moeten eindigen. De koers is echter op voorhand nog niet gewonnen tegen Kaela Vrijthout (5), die nog een revanche op hem te nemen heeft, en tegen Dreamboy Hornline (10), die deze herfst aan kracht heeft gewonnen. Men moet Casanova De Rico (13) goed in de gaten houden, die de steun van Jos Verbeeck heeft om zijn slechte startpositie te compenseren, alsmede Grimaldi (2), die zonder ijzers loopt en mooi geplaatst is achter de auto. Tenslotte noemen wij nog Jointness Sidney (11), die 3e werd op deze afstand achter Immer Butterfly, en Kartoon (7), die nog een revanche te nemen heeft op Kaela Vrijthout.

Plaats 1: Immer Butterfly (1)
Plaats 2: Kaela Vrijthout (5)
Plaats 3: Dreamboy Hornline (10)
Plaats 4: Casanova de Rico (13)
Plaats 5: Grimaldi (2)

 

Race 6: Prix Le Lac Blanc

Wij proberen het met Grand River (1), die beoordeeld moet worden op zijn goede prestaties in Wolvega, en de van rust komende Duc De Reux (5), die de goede weg weer kan inslaan in België. Als tegenstanders zien wij vooral Joepie Slipper (7), goed presterend in zijn laatste 5 koersen, Aladin Bleu (10), die zich weer kan laten zien in dit veld, en Charme Du Pieffort (11), terug op een parcours dat haar past. Attentie voor Ucayali Bi (2), in staat tot een verrassing zonder ijzers, en voor Licketyclick (6), die altijd goed loopt. Als laatsten noemen wij Itoki Du Lombart (4), die langzamerhand in vorm komt, en Jarrah Bolets (3), die bij een zuinig parcours de cotes een flinke boost kan geven.

Plaats 1: Grand River (1)
Plaats 2: Duc de Reux (5)
Plaats 3: Joepie Slipper (7)
Plaats 4: Aladin Bleu (10)
Plaats 5: Charme du Pieffort (11)

 

Race 7: Prix Chamonix

Wij gaan voor een verrassing met Jypsi Pro (8), gemotiveerd en zonder voorijzers in een koers die haar zal passen, en met Edmon Du Vivier (13), die al gewonnen heeft in Mons maar die een slecht startnummer heeft geloot. Wij zien als concurrenten vooral Beauty Flower Cg (10), die twee bemoedigende podiumplaatsen haalde op deze baan, en Miracle Yankee (4), die voor zijn koers staat. Vervolgens noemen wij nog Letina Sunshine (5), die in vorm aan de start verschijnt, Jacinto (7), die met Geoffrey Lermusiaux aanspraak kan maken op een plaats, en Iris Des D (2), die zonder ijzers zal starten.

Plaats 1: Jypsi Pro (8)
Plaats 2: Edmon du Vivier (13)
Plaats 3: Beauty Flower CG (10)
Plaats 4: Miracle Yankee (4)
Plaats 5: Letina Sunshine (5)

 

Race 8: Prix Le Ballon d'Alsace (Groupe A)

Laten wij het proberen met Félix De Watou (6), bij zijn debuut 3e in Le Croisé-Laroche, en met Fleuron De Fromiée (8), rondom zonder ijzers en toevertrouwd aan Jos Verbeeck. We noemen daarnaast vooral Fingalo (2), die won in Kuurne in de maand oktober, en Farouk D'Ep (5), die Luc Roelens hier in zijn rentree-koers moet geruststellen. Vervolgens komen in beeld Ferdinand Elve (11), zeer riskant, Falco De Digeon (4), zonder ijzers in de hoop dat het nu beter gaat, en de debutant Falcon De Fham (3), klaargestoomd door de familie Huygens.

Plaats 1: Felix de Watou (6)
Plaats 2: Fleuron de Fromiee (8)
Plaats 3: Fingalo (2)
Plaats 4: Farouk d'Ep (5)
Plaats 5: Ferdinand Elve (11)

 

Race 9: Prix Le Ballon d'Alsace (Groupe B)

Een loterij! We doen een poging met Flash Jac (11), foutief in zijn eerste twee starts, en Flagger (9), die Luc Roelens moet geruststellen na twee galoppades. Men moet oppassen voor Foryou Du Chatault (12), foutief bij zijn debuut in Le Croisé-Laroche, en voor Fils Dry (5), die al iets heeft laten zien in Frankrijk. Wij completeren onze keuze met Filou Du Marquis (1), die zicht heeft op een klein plaatsgeld met Rik Depuydt, Filou De Fromiée (2), in staat tot een verrassing met Jos Verbeeck, en Fakir De Cerisy (3), te volgen hier in zijn eerste koers.

Plaats 1: Flash Jac (11)
Plaats 2: Flagger (9)
Plaats 3: Foryou du Chatault (12)
Plaats 4: Fils Dry (5)
Plaats 5: Filou du Marquis (1)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.