Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Mons - 5 juni

Mons – woensdag 5 juni – Start: 18.30 uur

Race 1: Prix Mc Guillaume / PMU

Vandaag zijn er acht draverijen op Mons waarvan de eerste vier live worden uitgezonden op Equidia. In de eerste koers komen we direct een aantal bekenden tegen. Iris Baldwin (13) won vorig jaar de Merrie Derby op Duindigt. Ze werd afgelopen winter verkocht aan Stal Monjoi en staat tegenwoordig in training bij Jules van den Putte. Voor haar nieuwe eigenaar won ze reeds op Mons en was ze tweede op Waregem over de korte afstand. Deze opdracht over 2850 meter past haar precies. Happy Occagnes (9) deed vorig jaar mee in bijna alle Nederlandse klassiekers. De zoon van Ready Cash doet het goed bij Lieven Cannaert maar kan hier helaas geen gebruik maken van zijn startsnelheid. Star’s Speed (8) wordt getraind door Marcel Hauber. Hij verraste al eens op Mons aan 77 tegen 1. De laatste keer was hij tweede in Hamburg achter een onklopbare Glaedar. De vorm is dus aanwezig. Crack de Neuville (12) won de laatste keer een soortgelijke opdracht in een hoge 1.15 voor Dream Madrik (2). Laatstgenoemde heeft een abonnement op de tweede plaats maar zijn connecties zouden voor dat resultaat in dit veld willen tekenen. Keely Queen Er (7) heeft al eens voor hetere vuren gestaan en zal hier bij de eerste vier willen eindigen. Jessy Jet VG (4) hoort eveneens op de tickets thuis.

Plaats 1: Iris Baldwin (13)
Plaats 2: Crack de Neuville (12)
Plaats 3: Dream Madrik (2)
Plaats 4: Keely Queen Er (7)

 

Race 2: Prix Woodyfence / PMU

Charmeur des Hayes (3) is een logische favoriet. Hij won zes keer in zijn laatste zeven optredens en was tussendoor zesde in een hoog gedoteerde koers. Achter hem is de keuze lastig. Apollon du Loisir (7) plaatst zich al het hele jaar in sterk bezette velden. Hem mag je niet onderschatten. Delta Gédé (6) zal aanzien hebben op de wedmarkt vanwege haar recente zege in een claimkoers op Bernay. Electra Bleue (4) is dit jaar nog niet zo op dreef maar is beter dan haar verrichtingen doen vermoeden. Ze was vorig jaar zomer tweede op Enghien en was eveneens geplaatst in Caen en Amiens. Daisymoney Ringeat (2) is hard in winsom gestegen en staat nu een stuk zwaarder. Hetzelfde geldt voor Enola Penguy (9). Zij won dit jaar al zes koersen maar treft nu betere paarden.

Plaats 1: Charmeur des Hayes (8)
Plaats 2: Apollon du Loisir (7)
Plaats 3: Delta Gédé (6)
Plaats 4: Electra Bleue (5)

 

Race 3: Prix Eurotiercé / PMU

Last Winner (3) won zeven keer in haar laatste acht starts en deed dat iedere keer vrij makkelijk. Kebir Matic (6) is eveneens seriewinnaar geweest. In zijn onderlinge duels met Last Winner werd hij één keer geklopt en versprong hij éénmaal zijn kansen. De trouwe Exotic (15) is dit seizoen hard verbeterd en is aan Kebir Matic gewaagd. Believe Me CG (1) keert terug van een korte pauze. De merrie van Familie de Groote was deze winter tweede in Wolvega achter Fortuna Phyt’s en heeft zich daarna goed doorontwikkeld. Ze won twee keer in Kuurne en noteerde rappe tijden in Mons. Laat vooral niemand weg op de plaatsen. Epalia (7) is grillig maar kan het hoge niveau aan. Ze bewees dit jaar een lage 1.15 kunnen lopen over 2300 meter. En Kripton (12) behoorde als driejarige tot de betere van zijn generatie. Hij is inmiddels vijf jaar oud maar heeft veel blessureleed gekend. Heeft ritme opgedaan in Tongeren en zou verbeterd kunnen zijn.

Plaats 1: Last Winner (3)
Plaats 2: Kebir Matic (6)
Plaats 3: Exotic (15)
Plaats 4: Believe Me CG (1)

 

Race 4: Prix I.S.G. / PMU

Catsous (3) heeft heel wat kansen vergaloppeerd maar dravende weg is dit paard een genot om naar te kijken. Zijn laatste optreden in Mons won hij in 1.14,4 over 2300 meter. Casanova de Rico (6) werd toen dichtbij tweede. Beide paarden zijn in topvorm en als ze opnieuw het koppel vormen zal dat geen verrassing zijn. Bogden (4) is een ideaal bankpaard. Hij was de laatste keer zesde in een valse koers maar normaliter zit hij altijd bij de eerste drie. Bovengenoemde paarden heeft hij in het verleden ook al eens geklopt. Best of Morchies (7) is een aparte draver maar kan wel degelijk veel snelheid ontwikkelen. Hij verraste al eens eerder. Basic Idef (8) en Dream Crown (10) zijn eveneens in beeld voor plek drie en vier.

Plaats 1: Catsous (3)
Plaats 2: Casanova de Rico (6)
Plaats 3: Bogden (4)
Plaats 4: Best of Morchies (7)

 

Race 5: Coupe des 4 ans

Een bandenstartkoers voor vierjarigen waarbij de paarden met nog geen 7.500 euro winsom vijfentwintig meter voor krijgen. Lucky Base (5) won twee weken geleden de Grote Prijs der Vaderpaarden op Waregem. Love It Ev (4) en Lynx d’Erpion (7) werden toen respectievelijk drie en vier. Vooral van laatstgenoemde werd die dag meer verwacht. Zij behoort tot de top van haar jaargang en bleef enkele weken eerder voor Lucky Base in een soortgelijke opdracht als vandaag. Laradja Vrijthout (2) eindigde in diezelfde koers tussen dit duo in en krijgt net als toen een voorgift van vijfentwintig meter. Letina Sunshine (3) won in april nog in een hoge 1.15 over 2300 meter op Mons. In die vorm moet ze hier voorin mee kunnen doen, zeker met het voordeel van het eerste band.

Plaats 1: Lynx d’Erpion (7)
Plaats 2: Lucky Base (5)
Plaats 3: Letina Sunshine (3)
Plaats 4: Laradja Vrijthout (2)

 

Race 6: Prix Vivacité

Een mooie koers met enkele smaakmakers aan de start. Giovanni Bianco (6) werkt aan zijn internationale reputatie. In 2019 was hij vierde op Vincennes en won hij al zijn overige vijf starts, waaronder de laatste keer in Charlottenlund in 1.11,5! We hopen op weerwerk van Aquito de Jupiles (4), die bij zijn rentree in Waregem imponerend zegevierde. Hij won in 1.14,8 over 2400 meter en zette onder andere Heinz Heino (7) en CJ’s Photo (5) op ruime afstand. Vorig jaar klopte Aquito de Jupiles Dascalia op Mons en was hij favoriet in een koers waar Jerry Mom aan de start verscheen. Mad Diva (8) presteert heel constant en is in vorm. Ze was de laatste keer dichtbij tweede achter Ennyus Boko. Exclusive Lane (3) liep een aantal prima monté-koersen in Frankrijk. We zijn benieuwd of hij voor de kar ook voorin mee kan draaien.

Plaats 1: Giovanni Bianco (6)
Plaats 2: Aquito de Jupiles (4)
Plaats 3: Mad Diva (8)
Plaats 4: Exclusive Lane (3)

 

Race 7: Prix DSM Trotting

Een amateurkoers met een grote kans op een Nederlandse zege. Marcel Hauber presenteert Mephisto PS (1) en heeft voor deze rit Piet van Pollaert gecontracteerd. De zesjarige hengst heeft mooie verrichtingen staan op Hamburg en was recent tweede in Mons achter Jackpot Vrijthout. Paarden van dat kaliber treft hij hier niet. Jointness Sidney (2) heeft ook een 1.14-tijd over deze afstand in de benen. Hij heeft bovendien de steun van Sébastien Grisez. Voor de plaatsen daarachter is het lastig. Coolzen de Jervi (7) plaatst zich regelmatig in koersen voor Trotteur Francais. Hij loopt dusdanig goede tijden dat we hem hier ook voorin verwachten. Condor Sky (4) en Alezan Rose (6) kunnen eveneens in het trio eindigen.

Plaats 1: Mephisto PS (1)
Plaats 2: Jointness Sidney (2)
Plaats 3: Coolzen de Jervi (7)
Plaats 4: Condor Sky (4)

 

Race 8: Prix Hendrick de Poortere

Zes deelnemers in een koers voor drie- en vierjarigen die nog geen 1.600 euro hebben verdiend. Merel Hollandia (1) maakte vorige maand haar debuut op Waregem. Ze werd toen tweede in 1.17,7 en eindigde ver voor de derde aankomende Ma Cherie DL (5). Twee weken later won Merel Hollandia haar eerste koers op Tongeren. Trainingsgenoot Myrthe des Bois (4) weet ook wat winnen is. Zij sloeg al eerder toe op Mons in 1.18,9 over 2300 meter. Ze wordt gereden door trainer Marc Huygens terwijl Hanna Huygens achter Merel Hollandia stapt. De grillige Fleur du Nord (6) won vorige maand op Waregem en Gipsy d’Erpion (2) was recent vierde in het Franse Bihorel.

Plaats 1: Merel Hollandia (1)
Plaats 2: Myrthe des Bois (4)
Plaats 3: Gipsy d’Erpion (2)
Plaats 4: Fleur du Nord (6)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.