Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Mons - 19 juni

Mons  – woensdag 19 juni 2019 - Start 18.40 uur

Race 1: Prix Soleil

Na in zijn voorlaatste start te zijn verslagen door een gedeclasseerd paard heeft Déclic du Gade (5) vervolgens gemakkelijk gewonnen over 2300 meter op deze baan, en hij lijkt in staat om op herhaling te gaan in dit soortgelijke veld. De dit seizoen uitzonderlijk goede Enola Penguy (15) heeft als enige nadeel dat zij uit het tweede gelid dient te vertrekken en zij verdient veel aanhang bij de wedders. De indien hij de goede gangen heeft altijd betrouwbare Darius du Loir (12) mag op een goede dag ook hoge ambities hebben. Flying Moko (13) overtuigde onlangs niet onder het zadel maar mag op basis van zijn koersen voor de sulky terug in vertrouwen worden genomen. Diane d'Idef (6) is hier in haar categorie en liep regelmatig goede koersen tot aan haar recente teleurstelling over kortere afstand. Enjoy d'Amour (8) dient ons nog gerust te stellen maar kan op een goede dag een veld als dit aan. Bucélio Verderie (2) heeft het al goed gedaan op deze baan en afstand.

Plaats 1: Declic du Gade (5)
Plaats 2: Enola Penguy (15)
Plaats 3: Darius du Loir (12)
Plaats 4: Flying Moko (13)
Plaats 5: Diane d'Idef (6)

 

Race 2: Prix Eurotierce

Makalo (2) schakelt sinds begin dit jaar de overwinningen en ereplaatsen aaneen, zowel in Nederland als in Duitsland, en zal de benodigde marge hebben om in een veld als dit de hoofdrol te spelen. Hij zal zich echter moeten inspannen om voor te blijven op JR Dieschoot (5), die extreem regelmatig is en een fraaie overwinning in Tongeren behaalde maar die ook in Mons al goed presteerde. Jessy Jet VG (4) koppelt snelheid aan uithoudingsvermogen en nu zij in topvorm is en bovendien zonder ijzers loopt treft zij hier een mooie uitgangspositie. Jarrah Bolets (3) stelde teleur in Waregem, waar zij uit het tweede gelid moest vertrekken, en dient weer mee te worden genomen op basis van de voorgaande verrichtingen. Iceman (6) werd 2e achter een goed paard eind januari op deze afstand en liep onlangs enkele goede koersen onder het zadel.

Plaats 1: Makalo (2)
Plaats 2: JR Dieschoot (5)
Plaats 3: Jessy Jet VG (4)
Plaats 4: Jarrah Bolets (3)
Plaats 5: Iceman (6)

 

Race 3: Prix Siesta

Jaecon Vrijthout (8) trof bij zijn voorlaatste start op deze baan een heel goed paard op zijn pad, alvorens in Tongeren weer een fraaie overwinning te boeken. Na een voorzichtige start van zijn carrière lijkt hij nu in topvorm te zijn gekomen en aangezien hij nog winsom in te halen heeft kan hij hier een tweede zege op rij behalen. De achter de auto van een beter startnummer voorziene Nederlander Regiment (1) lijkt echter een serieuze tegenstander, de snelle hengst presteert overtuigend in zijn vaderland. Jadore Sugar (6) boekte een fraaie overwinning in Waregem ondanks een startnummer in het tweede gelid, en er zijn weinig zaken die tegen haar pleiten in deze koers. Karadja Vrijthout (3) en Kywi du Corta (4) zijn in hun categorie en zullen opnieuw een goede prestatie neerzetten. JR Walker E (13) presteerde regelmatig goed voor zijn recente uitschakeling en verdient het om meegenomen te worden voor de plaatsen. Kidspeed Vrijthout (7) completeert onze keuze.

Plaats 1: Jaecon Vrijthout (8)
Plaats 2: Regiment (1)
Plaats 3: Jadore Sugar (6)
Plaats 4: Karadja Vrijthout (3)
Plaats 5: Kywi du Corta (4)INZETTEN

 

Race 4: Prix Plage

Fortissimoko (3) heeft altijd veel klasse getoond tijdens zijn koersen op een hoog niveau op Vincennes, en dit goed opgepaste paard heeft nog veel winsom in te halen. Zelfs na een mislukte rentree treft hij hier een mooie gelegenheid om een hoofdrol te kunnen spelen, en hij kan winnen als hij de juiste gangen eronder houdt. De in topvorm verkerende Catsous (6) is nooit ver van de kop als hij dravend rondgaat, en hij hoeft slechts foutloos te blijven om zicht te hebben op de overwinning. Als goede 2e achter voornoemd paard in de vorige maand op deze afstand zal Casanova de Rico (7) zijn talent laten spreken en zijn plaats in deze koers is op het podium. Capella du Tréchon (2) won met gemak een amateurkoers in La Capelle, en heeft het al vaker goed gedaan in Mons.

Plaats 1: Fortissimoko (3)
Plaats 2: Catsous (6)
Plaats 3: Casanova de Rico (7)
Plaats 4: Capella du Trechon (2)

 

Race 5: Prix des Apprentis et Lads Jockeys

Na recent tweede te zijn geworden achter een erg sterk paard in Waregem treft Katalaya Trafo (6) hier een fraaie gelegenheid om weer eens te winnen in dit veld dat van gemiddelde kwaliteit is. Kira Butcher (10) wisselt goede prestaties en uitschakelingen af, en heeft opnieuw een goede kans als zij foutloos weet te blijven. Ecu de Janeiro (3) boekte onlangs zijn eerste overwinning in Belgie en kan opnieuw voorin meedoen. James Bond (8) kent tot nu toe een foutloos seizoen en heeft als enige nadeel zijn matige nummer achter de auto. Legende LJ (4) keert terug van rust maar op papier heeft hij een serieuze kans.

Plaats 1: Katalaya Trafo (6)
Plaats 2: Kira Butcher (10)
Plaats 3: Ecu de Janeiro (3)
Plaats 4: James Bond (8)
Plaats 5: Legende LJ (4)

 

Race 6: Prix Dunes

Jackpot Vrijthout (6) viel verre van tegen de laatste keer in Duitsland in een sterk veld, hij won zijn laatste koers op deze baan gemakkelijk. Zonder incidenten zal hij hier weer een hoofdrol kunnen spelen. De buit is echter nog niet binnen tegenover Ideal Pont Vautier (2), een klassedraver die nooit ver van de aankomst is als hij de juiste gangen eronder houdt. Jointness Sidney (4) wist onze favoriet in april al eens te verslaan en bevestigde zijn uitstekende vorm onlangs met een zege in een bescheiden veld. Juliette d'Erpion (7) stelde onlangs teleur, maar heeft op papier een goede kans. Indo Loco (8) staat klaar mochten een van meerdere favorieten falen.

Plaats 1: Jackpot Vrijthout (6)
Plaats 2: Ideal Pont Vautier (2)
Plaats 3: Jointness Sidney (4)
Plaats 4: Juliette d'Erpion (7)
Plaats 5: Indo Loco (8)

 

Race 7: Prix Vacances

Loborga DC (4) toont veel klasse als zij foutloos is, en dit paard met veel toekomst lijkt hier moeilijk te verslaan als zij buiten de fouten blijft. Mocht zij falen dan zou Kompany (9), die de laatste weken snel verbetert, dit veld zijn wil op kunnen leggen samen met Kentucky Gala (11), een goed paard dat gezondheidsproblemen heeft gekend maar wiens heroptreden in Tongeren tevreden stelde. Love Vivant (12), 2e achter een goed paard de vorige maand in Waregem, en Kool Alice (1), die het uitstekend deed bij haar rentree op 1 mei, hebben zicht op een mooie klassering. Like Always (3) liet zich de vorige keer van zijn beste kant zien en staat klaar om toe te slaan mochten de favorieten een steek laten vallen.

Plaats 1: Loborga DC (4)
Plaats 2: Kompany (9)
Plaats 3: Love Vivant (12)
Plaats 4: Kool Alice (1)
Plaats 5: Like Always (3)

 

Race 8: Prix des Dames

Icar de Look (6) laat een stabiele vooruitgang zien sinds hij dit jaar weer op de baan verscheen en verdient het om voor die inspanningen beloond te worden met een overwinning. Exact d'Occagnes (9) heeft zijn topvorm teruggevonden door op dit niveau de laatste weken constant goed te presteren en heeft als enige nadeel de startpositie in het tweede gelid. Exotic (8) was ongenaakbaar voor zijn recente uitschakeling en nu hij terugkeert op de baan van zijn laatste zege nemen we hem weer in vertrouwen. Believe Me CG (1) heeft goede verrichtingen staan en doet niet onder voor haar tegenstanders in dit veld. Jacinto (4) heeft niet veel marge maar kan hier opnieuw een plaatsgeld binnenhalen.

Plaats 1: Icar de Look (6)
Plaats 2: Exact d'Occagnes (9)
Plaats 3: Exotic (8)
Plaats 4: Believe Me CG (1)
Plaats 5: Jacinto (4)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.