Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Mons - 11 september

Mons – woensdag 11 september 2019 - Start 18.30 uur

Race 1: Prix Tornade

De aan het begin van haar carrière veelbelovende Kim Spits (8) was een lange periode uit vorm, maar gezien haar laatste twee prestaties is zij weer op de goede weg. Zij staat hier mooi ingeschreven en kan hier het veld haar wil opleggen ondanks haar niet al te gunstige startnummer. La Luna Vrijthout (6) was vorig jaar net iets minder dan de toppers van haar jaargang, en zelfs nu zij dit jaar enigszins teleurstelde is zij kansrijk in een veld als dit. Klassik McQueen (7) wisselt goede prestaties af met uitchakelingen, en hoeft slecht foutloos rond te komen om een goed resultaat te kunnen behalen. Jag de Morgane (2) presteert erg regelmatig en nu hij hier zonder ijzers loopt kan hij voor een verrassing zorgen. Finale Cup (1) heeft een mooie startpositie achter de auto en kan hier een mooie klassering behalen.

Plaats 1: Kim Spits (8)
Plaats 2: La Luna Vrijthout (6)
Plaats 3: Klassik McQueen (7)
Plaats 4: Jag de Morgane (2)
Plaats 5: Finale Cup (1)

 

Race 2: Prix Ouragan

Na haar recente 2e plaats achter een gedeclasseerd paard op deze baan hoeft Duxelle (4) die prestatie slechts te herhalen om kans te maken op de overwinning. De na enkele starts over kortere afstanden op zijn favoriete afstand terugkerende Diego Delavera (5) is een gevaarlijke tegenstander, net als Delicioso (12), die nog winsom in te halen heeft en die moeilijk in te schatten is, maar die een geruststellend foutloos parcours aflegde in Waregem. Epinard (9) verzamelt ereplaatsen en heeft als enige nadeel dat hij in het tweede gelid moet starten. Crack de Neuville (1) doet het goed in deze categorie en zal een passend koersverloop kunnen krijgen met dit mooie startnummer. De onlangs naar België gekomen Etoile d'Aldrica (15) behaalde een mooie 2e plaats over kortere afstand en kan zeker een rol spelen in een veld als dit. Dream Madrik (6) heeft het al eerder goed gedaan op dit niveau.

Plaats 1: Duxelle (4)
Plaats 2: Diego Delavera (5)
Plaats 3: Delicioso (12)
Plaats 4: Epinard (9)
Plaats 5: Crack de Neuville (1)

 

Race 3: Prix Cyclone

De in vier starts nog ongeslagen Malika Vrijthout (3) won haar kwalificatiekoers voor de Derby der 3-jarigen met overtuiging, en lijkt moeilijk te verslaan door de tegenstanders van vandaag. L'As du Calvaire (16) zal zich flink moeten inspannen met dit startnummer aan de buitenkant in het tweede gelid, maar hij is komende en levert voortdurend goede prestaties. Hij kan opnieuw een voorname rol spelen. Lindsy's Road E. (1) daarentegen heeft een ideale startpositie en deze trouwe merrie kan een podiumplaats belopen met de hulp van de "Diable belge". De onlangs in Waregem overtuigende Labamba EV (8) heeft het ook al goed gedaan in Mons en kan meedoen voor de plaatsen. Kuinsy Fd (9) boekte een fraai succes op deze baan en zal proberen dit te bevestigen. Kiddy VR (10) verschijnt hier in topvorm aan de start en kan een rol spelen in dit veld dat iets sterker is dan wat zij gewend is. Kaaiman d'Hoeve (2) completeert onze selectie.

Plaats 1: Malika Vrijthout (3)
Plaats 2: L'As du Calvaire (16)
Plaats 3: Lindsy's Road E (1)
Plaats 4: Labamba EV (8)
Plaats 5: Kuinsy Fd (9)

 

Race 4: Prix Tempete

De sinds zijn debuut gemiddeld eenmaal per twee starts winnende JR Dieschoot (4) is een goed paard, en hij is in vorm getuige zijn twee successen in Mons en Waregem. Hij heeft hier goede vooruitzichten op een derde zege op rij. Makalo (6) deed het al eerder goed op deze baan en maakt de reis vanuit Nederland met hoge verwachtingen. Jambora (7) keert terug van rust, maar dit klassepaard, die sinds haar debuut perfect gemanaged wordt, deed het al eerder goed na rust en heeft nog winsom in te halen. Met twee zeges in haar laatste drie starts komt Keely Queen Er (3) hier sterkere tegenstanders tegen maar zij is beter dan ooit. Indien foutloos mag Little Brigadoon (10) hopen op een plaatsgeld.

Plaats 1: JR Dieschoot (4)
Plaats 2: Makalo (6)
Plaats 3: Jambora (7)
Plaats 4: Keely Queen Er (3)
Plaats 5: Little Brigadoon (10)

 

Race 5: Prix Eurotierce

De inmiddels goed bekende Dito Quick (4) heeft nog steeds winsom in te halen, en zal in de laatste kilometer weer moeilijk te weerstaan zijn als hij op het goede been vertrekt. Na een tweede plaats achter een gedeclasseerd paard in Oostende voert Apollon du Loisir (2) hier de oppositie aan, samen met Dandy de la Cour (9), die zijn grootse vorm bevestigde met een zege in Waregem. Concerto (1) blinkt niet uit in regelmaat maar deed het al eerder goed op dit niveau en op een goede dag kan hij een voorname rol spelen. Cooper Peron (7) liep lang niet slecht tegen onze favoriet de laatste keer en kan binnenkort weer eens een topprestatie neerzetten. Cadajo (8) maakt een heroptreden maar heeft op papier kansen in een veld als dit.

Plaats 1: Dito Quick (4)
Plaats 2: Apollon du Loisir (2)
Plaats 3: Dandy de la Cour (9)
Plaats 4: Concerto (1)
Plaats 5: Cooper Peron (7)

 

Race 6: Prix Typhon

Een duel tussen ongeslagen paarden tussen Maven Bolets (5), die de vorige maand een overtuigende zege boekte op deze baan over 1750 meter ondanks een startpositie in het tweede gelid, en Mac Power (8), een hoog gewaardeerd paard dat er geen gras over liet groeien bij zijn debuut hier, waar hij sterk won tegen ervaren concurrenten. De op 29 augustus met gering verschil door een groot talent verslagen Giant de Duffel (6) kan nog veel verbeteren net als zijn stalgenoot Girl de Duffel (4), die liet zien nog te moeten leren bij haar debuut de vorige maand en die gaandeweg het vak zal leren. Mouro Ac (1) overtuigde bij zijn twee rentreekoersen en heeft het voordeel dat hij zonder ijzers loopt. Na een zege in de zomer op Waregem beproefde Milf Vrijthout (2) zijn geluk in een serie van de Derby der 3-jarigen en hij treft hier beduidend minder sterke tegenstanders. Miss du Châtault (3) komt hierna.

Plaats 1: Maven Bolets (5)
Plaats 2: Mac Power (8)
Plaats 3: Giant de Duffel (6)
Plaats 4: Girl de Duffel (4)
Plaats 5: Mouro Ac (1)

 

Race 7: Prix des Apprentis & Lads Jockeys

Katinka Jet (6) liep twee sterke koersen op deze baan in aardig sterke velden en zij lijkt hier moeilijk te verslaan als haar leerling haar een goede koers geeft. Kitana November (8) heeft in de zomer goede resultaten laten zien en keert terug op een baan waar zij al succesvol was. Zij is trouw en kan er opnieuw bij zijn. Graceful Boko (4) is geen kampioene maar zij toonde goede verrichtingen in Nederland en wij schatten in dat zij hier een rol kan spelen. De lang afwezige Elegant Fighter (7) wist enkele dagen geleden weer te winnen en als hij die prestatie herhaalt kan hij een voorname rol spelen.

Plaats 1: Katinka Jet (6)
Plaats 2: Kitana November (8)
Plaats 3: Graceful Boko (4)
Plaats 4: Elegant Fighter (7)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.