Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Mons - 27 oktober

Mons – zondag 27 oktober 2019 - Start 16.40 uur

Race 3: Grand Prix de la Toussaint – Finale Tour Europeen TF

Billie de Montfort (6) is de leidster in deze competitie en met een zege zal zij de titel voor zichzelf en voor haar rijder veiligstellen. De klassemerrie is in blakende vorm en koersen over deze afstand op dit soort banen zijn gemaakt voor haar. Het wordt dan ook een hele uitdaging voor Eridan (5) met Hugo Langeweg junior, die onze favoriete dient voor te blijven om alsnog de rijderstitel in deze competitie naar zich toe te trekken. De hengst van Sebastien Guarato had de laatste tijd wat last van plasproblemen maar als die verholpen zijn kan hij hier met een droog sprintje wellicht voor succes zorgen. Balando (3) is weer in vorm gekomen en weert zich opvallend goed op dit niveau, hij kan voorin eindigen. Bon Copain (4) won de etappe in Zwitserland en was er in Gelsenkirchen ook niet ver vanaf, hij doet mee voor de plaatsen net als de in topvorm zijnde Discovry Dry (8), die de etappe in Gelsenkirchen fraai won zonder ijzers maar die vandaag de ijzers onder houdt. Valko Jenilat (12) start in het tweede gelid maar op zijn beste vorm is hij hier natuurlijk erg gevaarlijk, onderschat hem niet. Clif du Pommereux (7) zou niet verbazen met een plaats bij de eerste vier.

Plaats 1: Billie de Montfort (6)
Plaats 2: Eridan (5)
Plaats 3: Balando (3)
Plaats 4: Bon Copain (4)
Plaats 5: Discovry Dry (8)

 

Race 4: Grand Prix des Geniteurs

Bij afwezigheid van Derby winnares Maya Turbo van Paul Hagoort kan de strijd om de winst in deze sterk gedoteerde Grote Prijs der Vaderpaarden gaan tussen de merries die in de Derby de podiumplaatsen bezetten, namelijk Miss Moneypenny (1) en Malika Vrijthout (4). Beide wonnen hun start na de Derby en zij zullen het onderling kunnen gaan uitvechten. Mya du Calvaire (6) werd 5e in de Derby net achter Mateo de Reve (5) en beiden zullen weer een rol kunnen spelen voor de goedbetaalde plaatsen. Hierachter zien wij kansen voor Magic Vivant (11), die zijn loopbaan glanzend begon maar de laatste tijd minder opvalt, en Mister Valentine (12), die in de Derby als 6e eindigde maar hier uit het tweede gelid moet vertrekken.

Plaats 1: Miss Moneypenny (1)
Plaats 2: Malika Vrijthout (4)
Plaats 3: Mya du Calvaire (6)
Plaats 4: Mateo de Reve (5)
Plaats 5: Magic Vivant (11)

 

Race 5: Prix Euro Tiercé

Darius du Loir (3) heeft een prachtig startnummer en loopt zonder ijzers, na vijf podiumplaatsen verdient hij weer eens een overwinning. Elvera (8) won haar laatste start en loopt ook zonder ijzers, enig nadeel is haar startpositie aan de buitenzijde achter de auto. Voor de plaatsen kunnen we kijken naar Divine de Jana (11), die doorgaans goed presteert maar uit de tweede startrij moet komen, en Faithful Man (1), die hier met Nico Dhaenens een interessante deelnemer is. Hierachter zijn er kansen voor Forester Dieschoot (2), die doorgaans in Frankrijk start, en Diane d'Idef (4), die veel beter kan dan wat zij de laatste tijd laat zien.

Plaats 1: Darius du Loir (3)
Plaats 2: Elvera (8)
Plaats 3: Divine de Jana (11)
Plaats 4: Faithful Man (1)
Plaats 5: Forester Dieschoot (2)

 

Race 6: Prix Woodyfence

Voor Jambora (3) staan hier alle seinen op groen. De merrie is in topvorm, loopt zonder ijzers en heeft een ideaal startnummer. Achter dit solide basispaard kunnen Karadja Vrijthout (2), wiens laatste optreden we moeten vergeten, Crack de Neuville (6), die er altijd bij is, en Hector ter Blekte (4), die wisselvallig presteert maar op een goede dag tot veel in staat is, het uitvechten voor de ereplaatsen. Jarrah Bolets (8) is trouw en kan goed finishen maar zij heeft niet het mooiste startnummer. Ook Iceman (1) zou kunnen verrassen als hij ditmaal de fouten achterwege laat.

Plaats 1: Jambora (3)
Plaats 2: Karadja Vrijthout (2)
Plaats 3: Crack de Neuville (6)
Plaats 4: Hector ter Blekte (4)
Plaats 5: Jarrah Bolets (8)

 

Race 7: Prix Moet et Chandon

Highness Worthy (7) heeft hier de beste kansen, hij is in uitstekende vorm en kan de afstand goed aan. Sunshine Kronos (4) is een belangrijke opponent, hij was in zijn laatste start foutief maar presteerde daarvoor prima en bovendien loopt hij zonder ijzers.  Vivo Per Lei (6) laat ons de laatste tijd in de steek maar hij kan beter dan wat hij laat zien en zonder voorijzers met Jos Verbeeck zou hij kunnen verrassen. Uriano d'Hameline (5) was erg lang afwezig en liet in een paar starts in Belgie nog niet veel zien, op zijn oude vorm zou hij zich kunnen plaatsen, zeker nu Tony le Beller op de sulky zit. Desiree (8) won in 2017 nog een Groupe II koers op Vincennes maar is daarna de weg aardig kwijtgeraakt, zij zou zich op een dag kunnen herstellen. Tenslotte kan ook Xceed GT (3) wellicht een plaatsgeld meepakken.

Plaats 1: Highness Worthy (7)
Plaats 2: Sunshine Kronos (4)
Plaats 3: Vivo Per Lei (6)
Plaats 4: Uriano d'Hameline (5)
Plaats 5: Desiree (8)

 

Race 8: Prix Paris Turf

Er wacht ons hier een mooie strijd tussen Cristal des Hayes (3), die in zijn laatste start op karakter een fraaie overwinning behaalde en die hier zonder ijzers een ideaal startnummer heeft, Bogden (5), die in zijn laatste tien starts maar liefst negen keer op het podium eindigde, en Elencio (4), die normaal in Frankrijk in sterke velden start maar die de laatste twee keer van de benen ging. Jos Verbeeck is vandaag zijn rijder en dat geeft altijd iets extra's. Elinkine (7) won haar laatste twee starts en dient ook in het spel te worden meegenomen. Casanova de Rico (6) is wat wisselvallig maar op een goede dag kan hij meedoen voor de plaatsen, voor Anthrax Dope (2), die met een klein plaatsgeld al aan de verwachtingen voldoet.

Plaats 1: Cristal des Hayes (3)
Plaats 2: Bogden (5)
Plaats 3: Elencio (4)
Plaats 4: Elinkine (7)
Plaats 5: Casanova de Rico (6)

 

Race 9: Prix Rotary de Braine-Le-Comte

De meeting wordt besloten met een duosulky koers en vanzelfsprekend hebben de deelnemers daarin niet of nauwelijks referenties. Voorspellen is dan ook natte vinger werk. We wagen een kans met Icar de Look (6), die in topvorm is en zonder voorijzers loopt hetgeen erop duidt dat zijn trainer serieus aan dit karwei begint. Andere kandidaten voor een plaats voorin zijn  Harley du Prairie (8), wiens vorm ook niets te wensen overlaat, en Houba de Cressy (2), die een mooi startnummer heeft. Hunter Green DH (4) loopt zelfs rondom zonder ijzers in dit nummer en Kristof Depuydt zal dit niet zonder reden doen. Hierachter zijn er plaatskansen voor de Fransman Boss du Mottage (1), die over de nodige  kracht zal beschikken, en Letina Sunshine (5), die op pad gaat met Marc Huygens en een gastpikeur.

Plaats 1: Icar de Look (6)
Plaats 2: Harley du Prairie (8)
Plaats 3: Houba de Cressy (2)
Plaats 4: Hunter Green DH (4)
Plaats 5: Boss du Mottage (1)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.