Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Mülheim - 14 juli

Mülheim - zondag 14 juli - Start: 14:00

Vorige week een mooie meeting in Hamburg en normaliter is het weekend daarna iets rustiger. Niks is echter minder waar. Komende zondag is er op de iets kleinere baan van Mülheim een Merrie Derby Trial, de BBAG Diana Trial. De merries gaan bepalen wie van hun de beste is op 4 augustus op de baan van Düsseldorf en dit is een testren. Weer genoeg te beleven en ook onze landgenoten zijn goed vertegenwoordigd.

RACE 1 Serienholde-Rennen

De eerste ren van de dag is een EBF-ren en deze is voor tweejarigen. Altijd lastig als  de paarden nog niet gestart zijn en meestal kijk je dan naar de pedigrees. Akatino (1) en Zarena (9) zijn de enige twee met één start in de benen. Beide konden echter niet heel veel potten breken in hun ren en de vraag is hoe dat zich weerhoudt tot de tegenstanders van vandaag. Kijkend naar landgenoten dan zien we Adrie de Vries opduiken met Weitsicht (8). Hij is de eerste man van trainer Klug en zal hier dus het beste paard rijden. Met Sea the Moon als vader heb je ook wel een streepje voor. Het boxnummer is wel een puntje van zorg. Een merrie met extra gewichtsvoordeel is altijd interessant. Molly Fantasy (6) draagt als merrie sowieso al minder gewicht dan de hengsten, maar omdat er een leerling jockey op haar rug zit, gaat er nog eens 3kg vanaf. Eentje om in de gaten te houden dus.

Plaats 1: Weitsicht (8)
Plaats 2: Zarena (9)
Plaats 3: Molly Fantasy (6)
Plaats 4: Akatino (1)

 

RACE 2 Lacazar-Rennen

Ondanks de zeven deelnemers in de tweede van de dag, denk ik wel dat er geld te verdienen valt in deze Handicap III D. Haylah (1) staat in training bij Luciën van der Meulen en kent deze klasse. Won eind maart eenzelfde ren met Anna van den Troost, maar is wel naar topgewicht gegaan. Dan is Imandra (2) een betere keuze. Heeft hier Adrie op haar rug en heeft de laatste twee starts in deze klasse gemakkelijk gewonnen. Moet at huzarenstukje kunnen herhalen hier. Ze draagt echter wel meer gewicht dan normaal. Er is echter nog een kaper op de kust en dat is Voodoo (5). Die plaatst zich steeds goed en had maar één offday in de laatste vijf starts. De tegenstanders waren ongeveer gelijk aan die van Imandra en dus heeft ook Voodoo hier een kans. Een heerlijk bankpaard voor in het triospel is Glady Mary (6). Heeft een mooi startboxnummer, maar komt wel over vanuit een lagere klasse. Zal normaal te kort komen voor de zege, maar altijd meenemen in het triospel.

Plaats 1: Imandra (2)
Plaats 2: Voodoo (5)
Plaats 3: Haylah (1)
Plaats 4: Glady Mary (6)

 

RACE 3 Feodora-Rennen

In de derde van de dag zien we een Handicap IV E en dat is de één na laagste klasse. De elf deelnemers maken het ons op het oog dan ook niet gemakkelijk. Toch staat er voor mij een vaste winnaar in en dat is Noble Campaign (1). Die wordt vandaag door Gijs Snijders gereden en krijgt daardoor -5kg en dat is in deze klasse een heel groot voordeel. Draagt nog steeds het meeste gewicht, maar dat is logisch. Was twee weken geleden tweede in Hamburg achter de ontketende Daatis. Dit is een flink lager niveau. All Dynamite (2) komt uit de training van Roy van Eck en was enigszins de kluts kwijt eerder dit jaar. De vorm  lijkt nu weer terug te komen en dan is hij een gegadigde voor plek twee of drie. Dat is ook Epatant (4) die de laatste keer een handicap IV F wist te winnen als grote outsider. De tegenstanders voor de plaatsen is gelijk of minder dan toen en dus komt het podium weer in zicht. Om toch een aparte te noemen ga ik voor Kashani (9). Die is gefokt door de Aga Kahn en draagt dus goed bloed. De prestaties laten dat nog niet echt zien, maar hier moet toch plek drie of vier behaalt kunnen worden.

Plaats 1: Noble Campaign (1)
Plaats 2: Epatant (4)
Plaats 3: All Dynamite (2)
Plaats 4: Kashani (9)

 

RACE 4 Salomina-Rennen

Een goed gevulde Maiden D in de vierde en opnieuw gaat Adrie de Vries hier tot de favorieten behoren met zijn American Prince (1). Was in zijn eerste start keurig derde achter de twee grote favorieten en was ruim voor de rest van het veld. Nu drie weken later zal hij verbetert zijn en moet een plek bij de eerste drie wederom haalbaar zijn. Tegenstand ga ik verwachten van Next Soldier (4). Die werd in zijn eerste ren vijfde achter Daatis en Noble Campaign. Op de laatste hoefde hij maar 4 lengtes toe te geven en dat soort tegenstanders staat er vandaag niet in. Vreemde eend en darkhorse hier is de door Luciën van der Meulen getrainde Jolene (8). Die komt over vanuit Ierland en is daar twee maanden geleden nog gestart. Kon daar geen potten breken, maar het niveau in Ierland ligt standaard hoger dan in Duitsland. Meenemen dus. Als laatste in deze lastige ren noem ik Princess Kahena (10). Ze heeft geweldig lastig geloot qua startbox en zal de zege ook moeten laten. Ze is eind 2018 voor het laatst gestart en zal de tijd gekregen hebben om te groeien. Als dat zo is doet ze mee voor plek drie en vier.

Plaats 1: Next Soldier (4)
Plaats 2: American Prince (1)
Plaats 3: Princess Kahena (10)
Plaats 4: Jolene (8)

 

RACE 5 Puntilla-Rennen

Een leuke maar ook lastige Handicap III D net over de helft van het programma. Ik kies hier voor Flight to Hongkong (4). Is pas drie jaar, maar heeft dit jaar in vier starts nog niks verkeerd gedaan, waarbij alle starts in deze klasse waren. Moet de goede lijn hier kunnen voortzetten. Echter heeft opnieuw Luciën van der Meulen een sterk paard gunstig in een ren gezet. Impactful (2) was de voorlaatste keer in slechte doen, maar herpakte zich in Dortmund. Wist eind april stalgenoot Infamous Lawman nog te kloppen en dat doe je niet zomaar. Voor de plaatsen ga ik naar Leonarda (3) kijken. Die werd de laatste keer op 3,5 lengte gezet door Impactful in Dortmund en draagt nu ook nog eens gewicht extra. Ook een gunstige loting voor Adrie de Vries en Footloose (8). Zij vielen de laatste twee keer ietwat tegen, maar dat reken ik ze niet aan door het meedragen van meer gewicht. Hier zullen ze er weer staan met het normale gewicht. Let op voor Zamani (5). Die won de laatste twee keer, maar dat was op de grotere baan. Zijn prestaties op de kleinere banen is matig.

Plaats 1: Flight to Hongkong (4)
Plaats 2: Impactful (2)
Plaats 3: Footloose (8)
Plaats 4: Leonarda (3)

 

RACE 6 Enora-Rennen

Een opvallende deelnemerslijst in de zesde van de dag. Maar liefst vijf van de negen deelnemers heeft een Nederlandse eigenaar en twee daarvan gaan voor de zege strijden. Fire Linn (1) heeft het goed gedaan al op deze baan. Werd eind mei tweede in een soortgelijke opdracht op deze baan en eind juni in Dortmund werd hij ook tweede. Hier liggen weer kansen ondanks topgewicht. Weerwerk verwacht ik van Mr Gent (4). De pupil van Luciën van der Meulen heeft pas één start in de benen voor de Nederlandse trainer en kwam daarvoor uit in Ierland. Die enige start was in Hamburg en daarin werd hij tweede. Hier iets mindere tegenstanders en dus kansen op de zege. Voor de plaatsen zou ik gaan voor Livestream (6). Die is twee keer vierde geweest dit jaar in twee starts in maidens. Als laatste noem ik Crouton (3) van Jetty van der Hulst.  Kwam de laatste keer 5 lengtes te kort op Fire Linn, maar draagt nu iets minder gewicht. Als hij iets dichterbij komt, doet hij mee voor plek drie of vier.

Plaats 1: Mr Gent (4)
Plaats 2: Fire Linn (1)
Plaats 3: Livestream (6)
Plaats 4: Crouton (3)

 

RACE 7 BBAG Diana-Trial

Het hoofdnummer van de dag zien we in ren zeven. Een Trial van de merrie Derby en hier staan al een paar leuke dames in. Wat te denken van Best on Stage (2). Die werd eind mei in Düsseldorf in een Groep II keurig vierde op 2,5 lengte van de winnares. Op 1 juli werd ze vijfde in een Groep III op vijf lengtes van Axana en daar mag je van verliezen. Lijkt geen echte winnaar te zijn, maar staat hier toch wel mooi ingeschreven. Weerwerk moet te verwachten zijn van Barbados (1). Die werd vorig jaar tweede in een Groep III te Milaan. Haar enige start dit jaar was in april in een Groep III. Daarin viel ze iets tegen en werd zevende, maar ik verwacht haar hier wel voorin. Diamanta (4) komt hier met Adrie aan de start. Zij zijn nog niet in een Groep-ren gestart, maar wonnen al wel een ren te Köln en werden derde in een Listed. Volgens Adrie hebben de paarden van Klug nog niet de echte topvorm en daar hoort Diamanta zeker bij. Het startboxnummer is ook niet geweldig vandaag. Als laatste kies ik voor een verrassende, Ghislaine (5). Die heeft een mooie startbox, maar viel vreselijk door de mand de laatste keer. Moet normaal beter kunnen en gaat hier voor plek drie of vier.

Plaats 1: Best on Stage (2)
Plaats 2: Diamanta (4)
Plaats 3: Barbados (1)
Plaats 4: Ghislaine (5)

 

RACE 8 Risen Raven-Rennen

De laatste ren van de dag  is een Handicap IV E voor merries en ik ga wederom voor Adrie de Vries. Die rijdt hier Forsanti (1) en die was tweede in eenzelfde opdracht op 1 juni. Eind juni volgde daar een zege in Hamburg in een handicap III. Nu terug in eigen klasse gelijk aan topgewicht, maar ik heb er vertrouwen in. Winsome Academy (2) is echter geen misselijke tegenstander. Die won eind mei een handicap IV aan topgewicht en daarna nog een E te München. Die heeft dus ook de smaak te pakken en het lijkt te gaan tussen deze twee paarden. Aratika (8) is een leuk paard voor de plaatsen. Die is lekker regelmatig in de verrichtingen en draagt nu verreweg het laagste gewicht. Ze draagt -9,5kg ten opzichte van mijn favoriet. Datzelfde geldt ook voor Eva Gore (6) en Summer Princess (7). Die presteren ook redelijk goed in de handicaps IV alleen dan nog een klasse lager. Moeten hier wel iets kunnen uitrichten voor de plaatsen.

Plaats 1: Forsanti (1)
Plaats 2: Winsome Academy (2)
Plaats 3: Aratika (8)
Plaats 4: Eva Gore (6)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.