Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

München-Daglfing - 29 maart

München-Daglfing - vrijdag 29 februari - Start: 18:20

Race 1. John Major-Rennen

De vrijdagavond meeting in München-Daglfing gaat van start met een draverij met daarin zeven paarden die nog geen 2500 euro hebben verdiend. Het paard wat het dichtste bij dit bedrag in de buurt zit, is Timberlake Diamant (7). De vijfjarige ruin kwam drie keer in de baan en wist hiervan twee keer te winnen. In zijn eerste koers op de baan van Straubing liet hij een andere deelnemer van vandaag, Quel Coleur (3), al een keer achter zich. De laatste heeft inmiddels vier tweede plaatsen op een rijtje en ik verwacht dat er daar vandaag zomaar een vijfde aan toegevoegd zal kunnen worden. Na zes maanden afwezigheid kwalificeerde Windhund (6) zich op 17 maart in een tijd van 19,8. Vorig jaar was de hengst zeer succesvol en wist hier een keer te winnen. In dit kleine veld behoort een plaats bij de eerste drie tot de mogelijkheden. Holiday Dragon (4) verscheen in 2018 slechts één keer aan de start en dat was op de baan van Wolvega. Dit jaar heeft de vijfjarige ruin reeds vijf starts achter de rug en liep evenzoveel keer in het geld.

1: Timberlake Diamant (7)
2: Quel Coleur (3)
3: Windhund (6)
4: Holiday Dragon (4)

 

Race2. Ernst Jünger-Rennen

De tweede koers gaat over een afstand van 2600 meter. Een afstand waar Eduardo de L'Aumoy (5) zich lekker bij voelt en het wordt zeker weer eens een keer tijd dat de Fransman een koers op zijn naam mag gaan schrijven. Vandaag zou dat zomaar eens kunnen gaan gebeuren. De tegenstand komt van Ocean Blue (6). Op de baan van Straubing was de merrie in haar laatste vier starts hier geen enkele keer buiten de eerste drie. In haar laatste koers op de baan van vanavond werd zij uitgeschakeld. Valerie As (4) lag in haar laatste koers vanaf begin tot eind in tweede positie en veel meer zat er toen niet in voor haar. Misschien dat de iets langere afstand van vandaag een voordeel voor haar is. Gri Happy Girl (2) heeft een abonnement op vierde plaatsen en het zou mij niets verbazen als zij weer op deze plek zou eindigen.

1: Eduardo de L'Aumoy (5)
2: Ocean Blue (6)
3: Valerie As (4)
4: Gri Happy Girl (2)

 

Race 3. wspw-Pokal

Een voorbeeld van trouw in deze koers is Super Pro (2). In 2018 finishte de merrie geen enkele keer buiten de eerste drie. Op 17 maart pakte zij de draad na drie maanden rust te hebben gehad gewoon weer op met een tweede plaats. Haar laatste koers over de afstand van vandaag won ze in een kilometertijd van 16,7. Deze afstand ligt Mystical Sunshine (7) ook. In haar laatste koers over 1609 meter werd zij tweede in een tijd van 15,7. Shakira CH (6) lijkt ook over de korte afstand beter uit de voeten te kunnen. Op 3 augustus op de baan van Berlijn-Mariëndorf liep ze een tijd van 13,3 en wist als eerste de finishpaal te passeren. Oragos (4) liep hier vorig jaar een aantal zeer goede koersen, maar het lijkt op het moment iets minder te gaan met de zevenjarige ruin. In zijn enige koers dit jaar tot nu toe werd hij uitgeschakeld.

1: Super Pro (2)
2: Mystical Sunshine (7)
3: Shakira CH (6)
4: Oragos (4)

 

Race 4. wspw - Amateur-Handicap

De vierde koers van de avond is gereserveerd voor de amateurrijders. Thomas Royer neemt plaats achter de favoriet in deze koers, Adonis CG (4). Van de vijf starts dit jaar wist de ruin er vier winnend af te sluiten. Hier moet wel bij vermeld worden dat dit koersen met een autostart waren. Vanmiddag gaat hij voor het eerst van start uit de banden en is enige voorzichtigheid geboden. In hetzelfde band als Adonis CG gaat Red Attack (5) van start. Met de rijdster van vandaag, dr. Conny Schulz, wist hij hier al een keer tweede en een keer eerste te worden. Ondanks dat Disney As (8) met een handicap van 50 meter uit het laatste band zal vertrekken, zie ik voor hem een plaats in het trio weggelegd. Walter Herrnreiter is zo goed als de vaste rijder van David As (6). Samen weten zij bijna altijd in het geld te lopen. Iets wat vandaag ook zo goed als zeker zal gaan gebeuren. 

1: Adonis CG (4)
2: Red Attack (5)
3: Disney As (8)
4: David As (6)
 

 

Race 5. Hanna Reitsch-Rennen

In deze vijfde koers zien we een groot aantal kanshebbers voor de overwinning. Mijn lichte voorkeur gaat uit naar Omega Man (7).  De vierjarige ruin won zijn laatste koers met Gerhard Biendl op de kar over dezelfde afstand als vandaag in een kilometertijd van 15,2. Ook vandaag zal Gerhard Biendl weer plaatsnemen achter Omega Man. Er zijn, zoals ik al aangaf een groot aantal kanshebbers en de eerste die na Omega Man in aanmerking zou kunnen komen voor de overwinning is La Ballade (2). De merrie wil nog wel eens een fout maken, maar als ze dat vanavond achterwege weet te laten dan zou ze ver kunnen komen. Zeker ook gezien de winst in haar laatste koers over dezelfde afstand als vanavond. De derde in het rijtje doet ook eigenlijk niets onder voor de vorige twee en dat is Valencia (1). In haar laatste koers werd zij tweede achter La Ballade. Tot slot wil ik nog wijzen op Queen for a Day (5). Van zijn acht starts won de ruin er vijf.

1: Omega Man (7)

2: La Ballade (2)

3: Valencia (1)

4: Queen for a Day (5)

 

Race 6. Terence Hill-Pokal

Wat op de vijfde koers van toepassing was, is dat ook voor de zesde koers. Weer een zeer open koers met een moeilijk te voorspellen winnaar. Ondanks dat de laatste en tot nu toe enige koers dit jaar niet de overwinning bracht waar men op had gehoopt, is voor mij Cachamour (8) het paard wat  als eerste in aanmerking komt voor de overwinning. De in Nederland gefokte Federer Transs R (4) was in zijn laatste drie starts nimmer buiten de eerste drie. Normaal gesproken zal de zevenjarige ruin ook vandaag weer in het trio belanden. Een klasse paard is zeker ook Put on a show (5). In zijn enige koers dit jaar werd hij tweede in een kilometertijd van 16,6. Vorig jaar echter passeerde hij op de baan van vanavond vijf keer als winnaar de finishpaal. Baxter Hill (3) kwam vorig jaar negen keer aan de start en won daar vijf keer van. De andere vier keer werd hij uitgeschakeld.

1: Cachamour (8)
2: Federer Transs R (4)
3: Put on a show (5)
4: Baxter Hill (3)

 

Race 7. Joe Nesbö-Preis

Aperol CG (2) liep dit jaar in zijn drie koersen steeds bij de eerste drie. Op de baan van Straubing werd één keer gewonnen. Op 11 maart werd hij derde in een tijd van 18,6. Op één koers na liep Power of Rhythm (5) iedere keer in het geld en dan praten we over achttien van de negentien starts. Een voorbeeld van trouw dus. Gri Maximus (7) heeft zijn laatste vier koersen gelopen met de rijder die vanmiddag ook achter hem zal plaatsnemen, Herbert Tuscher. Samen wisten zij hier op tweede Kerstdag tweede te worden. Scarface (1) is onlangs van eigenaar veranderd. Het is zijn eerste koers op de baan van München-Daglfing en ik verwacht hem in de einduitslag bij de eerste vier.  

1: Aperol CG (2)
2: Power of Rhythm (5)
3: Gri Maximus (7)
4: Scarface (1)

 

Race 8. Michel Hazanavicius-Rennen

In deze koers met bandenstart zal in het laatste band met 50 meter handicap Canyon Castelets (7) van start gaan. Met een winsom van ruim 139.000 euro heeft hij meer dan 134.000 euro verdiend dan het paard (Erasme du Vivier) dat met nummer 1 van start gaat. De eerste twee koersen van Canyon Castelets op Duitse bodem werden ook allebei in een overwinning omgezet. Hij is dus voor mij het te kloppen paard in deze koers. De tegenstand voor hem in deze koers is te verwachten van Dean les Jarriais (5). Deze won zijn laatste koers op 17 maart op de baan van vanavond. In hetzelfde band als waarin Dean les Jarriais van start zal gaan, staan ook Dark Look (3) en DJ D'Urfist (4). Ik verwacht dat de strijd om de derde plaats in deze koers tussen deze twee paarden zal gaan, waarbij mijn voorkeur naar laatstgenoemde uitgaat.

1: Canyon Castelets (7)
2: Dean les Jarriais (5)
3: DJ D'Urfist (4)
4: Dark Look (3)

 

Race 9. Vangelis-Rennen

De laatste koers vanavond is er een voor de beginnersklasse met dravers die nog geen 500 euro hebben gewonnen. In zijn eerste koers op 17 maart werd Soulmate Diamant (5) direct al tweede en afgaande op dit resultaat is hij in deze koers het te kloppen paard. Reeds enige ervaring heeft  Jeronymo Casei (4). De vierjarige ruin heeft tot nu toe al een aantal koersen in Oostenrijk gelopen en maakt vandaag zijn debuut in Duitsland. Topas B (6) kwalificeerde zich op 4 november van het vorig jaar en sindsdien heeft hij drie officiële koersen gelopen waarin hij twee keer tweede en één keer derde werd. Van de overige deelnemers kies ik voor Bogomir CG (2) en voeg deze als vierde aan mijn rijtje toe.

1: Soulmate Diamant (5)
2: Jeronymo Casei (4)
3: Topas B (6)
4: Bogomir CG (2)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.