Selecteer livestream

 • Belgium
 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • USA

Beelden

Beelden

München-Daglfing - 17 maart

München-Daglfing – zondag 17 maart – Start: 14.12 uur

Koers 1: Liran - Rennen

Vandaag tien koersen in Daglfing. In de openingsdraverij valt La Ballade (6) op. De zesjarige merrie maakte vorig jaar pas haar debuut. Ze behaalde tot dusver één derde plaats, vier overwinningen en werd drie keer uitgeschakeld. Dit is een mooie koers om je rentree te maken. Als ze vlak blijft dan wint ze. Valencia (4) liep vorig jaar ook enkele goede koersen op Daglfing. Ze klopte onder andere Federer Transs R maar vergaloppeerde onlangs haar kansen. Blue Light Venus (5) en Romina Casei (7) komen in aanmerking voor een ereplaats. Gentle Scott (2) verbetert per start en is trouw.

Plaats 1: La Ballade (6)
Plaats 2: Valencia (4)
Plaats 3: Blue Light Venus (5)
Plaats 4: Romina Casei (7)

 

Koers 2: Giant des Bois - Pokal

Een koers voor de beginnersklasse. Bellini Rosso (7) is de enige deelnemer die weet wat het is om te winnen. De vierjarige ruin won vorig jaar november in Daglfing en maakt een goede kans bij zijn rentree. Hij krijgt het waarschijnlijk aan de stok met een debutant uit de stal van Josef Franzl: Donna Princess (2). Zij is een dochter van Donato Hanover die als eind driejarige haar kwalificatie wist te winnen. Ook Soulmate Diamant (1) is een debutant. Hij is reeds zes jaar oud en de tijd in zijn proef is lastig op waarde te schatten vanwege de baangesteldheid die dag. Topas B (4) was recent derde in Daglfing waarbij hij Caladrio (5) en Very Special (8) op ruime achterstand zette.

Plaats 1: Donna Princess (2)
Plaats 2: Bellini Rosso (7)
Plaats 3: Topas B (4)
Plaats 4: Soulmate Diamant (1)

 

Koers 3: Preis vom Gestüt Mutzenhof

Een koers met autostart over 2600 meter. Super Pro (2) maakt zijn rentree. De trainingspupil van Gerhard Biendl behaalde vorig jaar meerdere overwinningen en belandde nimmer buiten het podium. Hij heeft geen ervaring met de afstand en dat heeft zijn gevaarlijkste concurrent Defier Pompano (3) wel. De troef van Rudolf Haller zal hier als favoriet vertrekken. Hij heeft de winter doorgekoerst en was de laatste keer een klasse apart in Straubing. Hij won toen ruim voor ondermeer Shakira CH (7) en Stormy Salsa (1). Eveneens opgelet voor Oragos (5). De ruin behoorde vorig jaar tot de betere paarden in Daglfing. Hij keert terug van rust en zou zich kunnen mengen in de strijd om een hoge klassering.

Plaats 1: Defier Pompano (3)
Plaats 2: Super Pro (2)
Plaats 3: Oragos (5)
Plaats 4: Shakira CH (7)

 

Koers 4: Odessa Santana - Rennen

Een mijlkoers voor de winsomklasse tot €50.000. Mystical Sunshine (1) heeft een prachtige uitgangspositie. Zij won vorig najaar al over de sprintafstand op Daglfing. Toen kwam ze echter geen paarden tegen van het kaliber Pompano Julian (3). De troef van Rudolf Haller heeft weer twee starts in de benen nadat ze 2018 afsloot met drie zeges op rij. Piccolina Diamant (6) en Diamond Select (7) hebben het niet getroffen met hun startnummers. Beide paarden ontlopen elkaar weinig al bleef Diamond Select in de laatste twee onderlinge duels nipt voorop. Federer Transs R (4) is in vorm. Hij is goed genoeg voor een trioklassering maar de afstand lijkt in zijn nadeel.

Plaats 1: Pompano Julian (3)
Plaats 2: Mystical Sunshine (1)
Plaats 3: Diamond Select (7)
Plaats 4: Piccolina Diamant (6)

 

Koers 5: Corleone Cup

Een amateurkoers met goede winstkansen voor Nico Way (7). De vosruin won recent tweemaal met Rudolf Haller en gaat nu op pad met Dr. Marie Lindinger. De laatste keer bleef hij sterk voor Scoiattolo Jet (8) en de voormalig seriewinnaar Serafino (4). Laatstgenoemde was vorig jaar ‘Paard van het Jaar’ in Straubing. Hij is duidelijk zoekende naar zijn oude vorm. Put on a show (6) maakt zijn rentree na een paar maanden pauze. Hij won zijn laatste koers in Daglfing. Eveneens opgelet voor George Greenwood (2) die ruim vier maanden niet heeft gelopen. De zesjarige ruin won afgelopen najaar zeven koersen op rij en vond uiteindelijk zijn Waterloo tegen Piccolina Diamant. Dat was absoluut geen schande.

Plaats 1: Nico Way (7)
Plaats 2: Scoiattolo Jet (8)
Plaats 3: Serafino (4)
Plaats 4: George Greenwood (2)

 

Koers 6: Let’s Go - Pokal

Queen for a Day (6) maakt haar rentree dit seizoen. De vierjarige merrie schopte het vorig jaar niet tot de finale van de Stuten Derby maar won wel een Trial van het St. Leger. Ze is goed genoeg om hier direct te winnen. James Bo (5) sloot 2018 af met een tweede plaats achter Adonis CG. We zijn benieuwd naar zijn rentree. Bull’s Eye (3) lijkt even van slag maar heeft genoeg vermogen om er ‘opeens’ weer te staan. Ook Bellice BR (2) is een klein vraagteken. De merrie heeft een aantal weken niet gelopen. Ze noteerde in december een 1.17-tijd op Daglfing. Daarmee doet ze vandaag voorin mee. Ocean Blue (1) is meer dan een jaar uit de roulatie geweest. Is met twee overwinningen op zak zondermeer een goed paard. Ze zal misschien een koers nodig hebben.

Plaats 1: Queen for a Day (6)
Plaats 2: James Bo (5)
Plaats 3: Bull’s Eye (3)
Plaats 4: Bellice BR (2)

 

Koers 7: Elisabeth-Mann - Rennen

Slechts vijf paarden aan de start maar wel een koers om naar uit te kijken. Twee toppaarden maken hun rentree. Azimut (2) won vorig jaar een Hauptlauf van de Breeders Crown tegen ondermeer Tyrolean Dream (3) en Cash Hanover. De trainingspupil van Josef Franzl wordt vanwege een schorsing gereden door Roland Hulskath. Hij heeft een gunstig startnummer ten opzichte van zijn concurrenten. In een soortgelijke opdracht bleef hij vorig jaar Stark Bi (4) al eens voor. De tweede troef van Rudolf Haller wordt gereden door Josef Sparber. Hij eindigde vorig seizoen met een derde plaats in Krieau achter Breidebliks Nubbe en Orlando Jet. Tyrolean Dream heeft alweer twee starts in de benen. Hij won de laatste keer sterk van kop af in Straubing en bleef daarmee voor RitchiRich Diamant (1). New Way (5) is de grootverdiener in het veld. Hij kon wel eens schrikken van de tegenstand die hij vandaag treft.

Plaats 1: Azimut (2)
Plaats 2: Tyrolean Dream (3)
Plaats 3: Stark Bi (4)
Plaats 4: RitchiRich Diamant (1)

 

Koers 8: Preis vom Therapeutischen Reiten

Omega Man (2) is zonder fouten lastig te kloppen. De zoon van Main Wise As won de laatste keer in Straubing in een toptijd. Ze bleef toen onder andere voor een goed lopende La Condesa (4). Omega Man krijgt het dit keer aan de stok met Taj Mahal Diamant (3) en Blue Edition (8). Laatstgenoemde is een fokproduct van Jean-Pierre Dubois die onlangs terugkeerde van een korte pauze met winst in Daglfing. Taj Mahal Diamant viel in die koers licht tegen met een vijfde plaats. De keer daarvoor won ze makkelijk in Straubing. Ze heeft vandaag een mooie uitgangspositie. De overige paarden krijgen het lastig om zich in de voorste gelederen te mengen.

Plaats 1: Omega Man (2)
Plaats 2: Blue Edition (8)
Plaats 3: La Condesa (4)
Plaats 4: Taj Mahal Diamant (3)

 

Koers 9: Franz Kröninger - Rennen

Lord Bo (6) won zijn eerste twee koersen in zijn carrière met Rudolf Haller. Hij zal alles in het werk stellen om zijn ongeslagen status te behouden. De laatste keer bleef hij Samima Ferro (2) makkelijk voor. De Love You-dochter deed in Zuid-Duitsland nog niets verkeerd. De snelle merrie zal echter verbeterd moeten zijn om het de favoriet lastig te kunnen maken. Holiday Dragon (3) liep de laatste keer eveneens tegen Lord Bo en Samima Ferro. Ze eindigde toen als vijfde, voor de foutieve Valerie As (5). Deze twee paarden strijden normaal gesproken om plek drie.

Plaats 1: Lord Bo (6)
Plaats 2: Samima Ferro (2)
Plaats 3: Valerie As (5)
Plaats 4: Holiday Dragon (3)

 

Koers 10: Ornellaia - Rennen

Aan de laatste koers doenvijf Franse paarden mee. Eduardo de l’Aumoy (1) en Erasme du Vivier (2) hebben de overige paarden vaak genoeg partij gegeven maar dit keer starten ze van gelijk af. Het betreft een autostart over 2100 meter. Robert Gramüller en Josef Sparber hebben naast Eduardo de l’Aumoy nog twee paarden in de strijd. DJ D’Urfist (4) heeft de beste kans. Hij won zijn laatste koers op Daglfing en bleef stalgenoot Dean les Jarriais (5) toen voor. De laatste keer twee keer dat DJ D’Urfist geklopt werd moest hij zijn meerdere erkennen in Dark Look (3). De zoon van Look de Star krijgt daarom licht onze voorkeur.

Plaats 1: Dark Look (3)
Plaats 2: DJ D’Urfist (4)
Plaats 3: Dean les Jarriais (5)
Plaats 4: Eduardo de l’Aumoy (1)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.