Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

München-Daglfing - 7 april

München-Daglfing – zondag 7 april – Start: 14.00 uur

Koers 1: Wettstar Frühjahrs Meile

Vandaag tien koersen in Daglfing. We trappen af met een mijlskoers voor de subtop. Pompano Julian (2) won vorige maand een soortgelijke opdracht voor de als vierde aankomende Diamond Select (7). Makkelijk gaat de ruin van Rudolf Haller het echter niet krijgen. Desert King (3) maakt zijn rentree met Roland Hülskath in de sulky. De zoon van Cantab Hall bleef al eens voor Pompano Julian maar klopte ook paarden als Stradivari en Mephisto PS. Desert King heeft sinds september vorig jaar niet meer gelopen maar is hier desondanks mijn favoriet. Rolando Venus (6) komt met twee opeenvolgende zeges uit Oostenrijk. Hij noteerde de laatste keer 1.15,4 over 2140 meter autostart. Dat schept verwachtingen.

Plaats 1: Desert King (3)
Plaats 2: Pompano Julian (2)
Plaats 3: Rolando Venus (6)
Plaats 4: Diamond Select (7)

 

Koers 2: Frühlings Handicap I

Far West (1) komt terug van rust. Hij liep een prima herkwalificatie. Er ging vorig jaar een roep uit van de trainingspupil van Josef Franzl. De Love You-zoon won reeds in 1.16 in Berlijn maar de klassiekers kwamen voor hem te vroeg. Als hij sterker is geworden dan kan hij grote stappen maken op de winsomladder. Romina Casei (4) en Valerie As (3) waren de laatste keer de eerste en tweede favoriet maar konden die status niet waarmaken. Ze werden respectievelijk derde en vijfde. Gentle Scott (2) is trouw en Ephraim (6) en Storm Burgerheide (8) zijn snel genoeg om voorin te eindigen.

Plaats 1: Far West (1)
Plaats 2: Romina Casei (4)
Plaats 3: Valerie As (3)
Plaats 4: Gentle Scott (2)

 

Koers 3: Tulpen Preis

Het eerste onderdeel van de V5. Een paard van de buitencategorie maakt zijn rentree: Baxter Hill (7). De zoon van Mucle Hill is favoriet maar zal wel aan de bak moeten. Hij treft ondermeer de bij zijn seizoensdebuut winnende Kentucky Bo (4). Ook Everywanna (1) en de voormalig seriewinaar George Greenwood (2) luisterden hun rentree op met een overwinning. Laatstgenoemde noteerde daarbij een knappe tijd van 1.16,5 op Daglfing. Sono IO (5) en Scoiattolo Jet (8) zijn zware competities gewend. Zij horen eveneens op de triotickets thuis.

Plaats 1: Baxter Hill (7)
Plaats 2: George Greenwood (2)
Plaats 3: Kentucky Bo (4)
Plaats 4: Everywanna (1)

 

Koers 4: Veilchen - Rennen

Trotteur Francais in actie over 2100 meter bandenstart. Derrick de Nganda (8) staat als grootverdiener voor een hele zware klus. Hij moet als enigste vijftig meter geven. Dean les Jarriais (6) won zijn laatste twee koersen over de middenafstand. Hij heeft menig duel uitgevochten met DJ D’Urfist (5) en Dark Look (4) die hem ook wel eens voor wisten te blijven. Elixir d’Andain (2) won zijn laatste koers in Berlijn en wordt per start steeds betrouwbaarder. Catyama (7) was in Nederland met succes actief voor de Spangahoeve en trainer Bas Crebas. Ze heeft inmiddels al gelopen voor haar nieuwe eigenaar. De afstand van vandaag is in haar voordeel. Wellicht dat ze hier kan verrassen.

Plaats 1: Dean les Jarriais (6)
Plaats 2: DJ D’Urfist (5)
Plaats 3: Elixir d’Andain (2)
Plaats 4: Catyama (7)

 

Koers 5: Frühlingspokal der Amateure

Een kwartetkoers voor amateurs. Provenzano (4) was vorig jaar seriewinnaar en beproefde zijn geluk in de klassiekers. De trainingspupil van Rudolf Haller werd vierde in een vorlauf van de Duitse Derby en maakte een galoppade in de Troostfinale. Zijn rentree was prima. Hij werd tweede achter Blue Edition. Aperol CG (9), die per start aan vormt wint, werd toen dichtbij derde. James Bo (7) finishte in zijn laatste koers erg hard. Hij was toen net te laat om Valencia (3) te kloppen voor de derde plaats. De onlangs winnende Hamilton SR (2) en de Oostenrijkse gasten Virgil Venus (5) en Traffic Lux (8) maken de lange lijst met kanshebbers compleet.

Plaats 1: Provenzano (4)
Plaats 2: Aperol CG (9)
Plaats 3: James Bo (7)
Plaats 4: Valencia (3)

 

Koers 6: Rosen - Rennen

Een bandenstartkoers over de middenafstand met drie paarden in het eerste band. Daarin is Adonis CG (2) de ‘eyecatcher’. De zoon van Igor Font won zijn laatste drie koersen tegen een aantal goede paarden. Zijn voorgift maakt hem kansrijk voor de zege maar zijn rijder Andreas Geineder kan er niet gerust op zijn. Vanuit het tweede gelid zal Golden Future (8) in de achtervolging gaan. De pupil van Gerhard Biendl ging vorige maand voor zijn achtste zege op rij maar een galoppade gooide roet in het eten. Hij heeft een aantal weken niet gelopen en zal zich hier van zijn beste kant willen laten zien. Fire Lane (7) is een interessante outsider. De ruin won eind vorig jaar twee koersen en toonde recent vorm in Gelsenkirchen met derde plaatsen achter Janika Bo en Sandsturm in 1.16-tijden. Red Attack (3) krijgt net als Adonis CG meters voor en dat is gevaarlijk. De vosruin is dravende weg in staat om te verrassen op de plaatsen.

Plaats 1: Adonis CG (2)
Plaats 2: Golden Future (8)
Plaats 3: Fire Lane (7)
Plaats 4: Red Attack (3)

 

Koers 7: Narzissen - Rennen

Defier Pompano (5) werd de laatste keer verrassend geklopt over 2600 meter maar in normale doen moet de vosruin hier de draad weer op kunnen pakken. Weerwerk zou kunnen komen van Blue Edition (3) die over de mijl tweede werd achter Omega Man. Dat was zeker geen schande. Hij bleef ruim voor de derde aankomende: Paris Turf (2). Oragos (7) vergaloppeerde zijn laatste twee koersen. Hij staat er qua winsom perfect in en heeft eind vorig jaar mooie dingen laten zien op Daglfing. Cortina Viking (6) is ruim een jaar uit de roulatie geweest. De Offshore Dream-merrie won al meerdere koersen in Zuid-Duitsland en de herkwalificatie was veelbelovend. Wellicht heeft ze nog wat ritme nodig maar de klasse is aanwezig om voorin mee te doen. 

Plaats 1: Defier Pompano (5)
Plaats 2: Blue Edition (3)
Plaats 3: Cortina Viking (6)
Plaats 4: Oragos (7)

 

Koers 8: Wettstar Frühlingspreis

Iedereen kijkt uit naar het seizoensdebuut van Orlando Jet (7)! De crack van Rudolf Haller liep een prima herkwalificatie en mag hier zijn benen strekken. Stalgenoot Tyrolean Dream (3) is in vorm en zou hier in eerste instantie de kop kunnen nemen. Celestial Light TK (4) won zijn laatste vier koersen in Daglfing en pakte daarna twee derde plaatsen in Frankrijk: éénmaal op Vincennes en recent in het Zuid-Franse Hyeres. Hij komt voornamelijk in actie over de langere afstand maar ook de middenafstand is voor hem geen probleem. Stark Bi (5) kreeg bij zijn rentree geen vat op Tyrolean Dream maar liep wel een prima koers. Ciao Amore (2) kan eveneens een hoog tempo aan en de overige twee deelnemers zullen het moeilijk krijgen om een rol van betekenis te kunnen spelen. Hopelijk gaan we genieten van wat vuurwerk!

Plaats 1: Orlando Jet (7)
Plaats 2: Celestial Light TK (4)
Plaats 3: Tyrolean Dream (3)
Plaats 4: Stark Bi (5)

 

Koers 9: Krokus - Rennen

De koers voor de beginnersklasse is moeilijk om te voorspellen. Er zijn een aantal paarden in beeld voor de overwinning. Edel Lola (5) verbetert per start en was de laatste keer verrassend tweede in Daglfing. Ze bleef toen voor de grillige Eh Mon Amour Quick (3) en Topas B (6). Baxter CG (2) liep diezelfde dag een kwalificatie en noteerde een snellere tijd dan bovengenoemd drietal. Hij zou zijn debuut kleur kunnen geven met een zege. The River H (4) heeft verreweg het snelste record. De vierjarige zoon van Varenne liep in Oostenrijk al 1,17,3 over 1600 meter. Hij lijkt beter te presteren over de kortere afstand maar wellicht kan hij die constatering naar het land der fabelen verwijzen.

Plaats 1: Baxter CG (2)
Plaats 2: Edel Lola (5)
Plaats 3: Eh Mon Amour Quick (3)
Plaats 4: The River H (4)

 

Koers 10: Primel - Rennen

Een bandenstartkoers voor amateurs over de middenafstand. Er starten twee paarden in het tweede band: Man in Black (6) en Azimut (7). Laatstgenoemde zal als favoriet aan de start verschijnen. De crack uit de stal van Josef Franzl heeft weer een start in de benen. De Breeders Crown-winnaar werd daarin met ere geklopt door Tyrolean Dream. Man In Black en de rijder van vandaag kennen elkaar. Zij zullen normaal gesproken voorin mee doen. Disney As (3) is trouw en kan zijn voorgift uitbuiten. Eind december startte hij vaak van gelijk af met Man In Black en ook vanuit die positie bleef hij hem al eens voor. Piccolina Diamant (4) is goed in orde en hoort eveneens op de tickets thuis. Mister Big Yankee (2) komt met goede verrichtingen uit Oostenrijk. Hij is moeilijk in te schatten maar zou met een trioklassering niet verbazen.

Plaats 1: Azimut (7)
Plaats 2: Disney As (3)
Plaats 3: Man in Black (6)
Plaats 4: Piccolina Diamant (4)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.