Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

München-Daglfing - 21 april

München-Daglfing - zondag 21 april - Start: 11:25

Race 1. Happy Easter-Rennen

Na het paaseieren zoeken, kijken we om vijf voor half twaalf al naar de eerste koers op de baan München-Daglfing. De laatste twee koersen van La Ballade (5) gingen over de sprintafstand van 1609 meter en daarvan wist zij er één te winnen en in de andere werd zij tweede. Dat de afstand van vanmiddag (2100 meter) voor haar zeker niet te lang is bewijzen de drie overwinningen van vorig jaar wel. Voor de tweede plaats in deze koers komen er meerdere  paarden in aanmerking. Romina Casei (3) was na twee derde plaatsen op rij in haar laatste koers  toen zij aan een opmars bezig was foutief en werd uitgeschakeld. De Oostenrijkse wacht nog steeds op haar eerste overwinning op een baan in Duitsland. Deze zit er vandaag ook niet in, maar als ze haar draf vandaag wel weet te behouden dan moet er een plaats in het trio voor haar weggelegd kunnen zijn. Valencia (2) heeft in het verleden al eens bewezen op deze baan goed uit de voeten te kunnen en wist op 17 maart tweede te worden achter de eerder genoemde La Ballade. Belmont (8) maakte, na een afwezigheid van bijna één jaar, op 17 maart zijn rentree in een kwalificatieproef die hij wist af te leggen in een kilometertijd van 20,0.

1: La Ballade (5)
2: Romina Casei (3)
3: Valencia (2)
4: Belmont (8) 

 

Race 2. Joyeux Paques-Rennen

In de tweede koers zullen er zeven paarden aan de start verschijnen. Vijf zullen er van start gaan vanuit het eerste band over een afstand van 2600 meter. Hieronder zien we de heel lang in Nederland acterende Catyama (5),  die nu haar geluk op de banen in Duitsland aan het zoeken is. De laatste keer was ze met een tweede plaats heel dichtbij haar eerste overwinning in Duitsland. Die overwinning zal er hoogstwaarschijnlijk vandaag ook nog niet in zitten want ze krijgt te maken met Canyon Castelets (7), die als enige uit het laatste band van start zal gaan. Elixir d'Andain (2) won zijn laatste koers op 14 april op de baan van Berlijn-Mariëndorf.  Eerder wist hij al een keer derde te worden net achter Catyama. Een vraagteken in deze koers is Canone du Bocage (6). De Fransman die als zijn koersen tot nu toe op banen in Zwitserland liep en daar zeker geen slechte tijden neerzette.  

1: Canyon Castelets (7)
2: Catyama (5)
3: Elixir d'Andain (2)
4: Canone du Bocage (6)

 

Race 3. Buona Pasqua-Preis

De derde koers van de middag is de eerste van de V5. Het is moeilijk om in deze koers  een “vaste” winnaar aan te wijzen. Degene die er volgens mij het meest voor in aanmerking komt is Blue Edition (4). Van zijn laatste drie koersen op deze baan wist hij er twee in een overwinning om te zetten. Deze gingen ook beide over de afstand van vanmiddag. Omega Man (3) zal er alles aan gelegen zijn om een derde te voorkomen. De vijfjarige ruin weet als geen ander wat winnen is. Hij wist dit jaar in zes starts al vier keer als eerste de finishpaal te passeren. Ook Aperol CG (2) zal na twee tweede plaatsen op rij ook wel weer eens het zoet van de overwinning willen proeven. En dan hebben we nog Power of Rhythm (6). De ruin won zijn laatste koers op deze baan, maar deze ging toen over een afstand van 2600 meter. Kortom een heel open koers waarbij ik het hou op de onderstaande volgorde.

1: Blue Edition (4)
2: Omega Man (3)
3: Aperol CG (2)
4: Power of Rhythm (6)

 

Race 4. Wettstar.de Oster-Sprint

De tweede V5 koers is zeker niet makkelijker te voorspellen dan de eerste. Volgens mij zullen er twee dravers met elkaar de strijd aangaan om de eerste plaats in deze koers over een afstand van 1609 meter. Pompano Julian (9) liep in zijn laatste koers over dezelfde afstand als vanmiddag een kilometertijd van 13,1, maar wist deze koers ondanks deze supersnelle tijd niet te winnen. Dit in tegenstelling tot de koers daarvoor, die wel iets minder snel (15,4) ging. Super Pro (2) liep in zijn carrière tot nu twee keer over de mijl en won beide koersen. De laatste keer in exact dezelfde kilometertijd als waarmee Pompano Julian zijn koers won. Black Sheriff (8) kon in zijn laatste koers zeer goed meekomen. Hij werd in de koers waarin Pompani Julian tweede werd vierde in een ook zeer snelle tijd van 13,9. Met de in Nederland gefokte Federer Transs R (1) maak ik mijn rijtje van vier vol.

1: Pompano Julian (9)
2: Super Pro (2)
3: Black Sheriff (8)
4: Federer Transs R (1)

 

Race 5. Frohe Ostern-Rennen

Na een aantal indrukwekkende verrichtingen, waaronder acht keer een overwinning op rij, bleek George Greenwood (1) er de laatste keer niet zo heel veel zin in te hebben en maakte achter de startauto een fout en werd uitgeschakeld. Ik ga er vanuit dat dit een eenmalig incidentje was en dat hij vandaag als favoriet van start zal gaan en deze rol ook zal gaan waarmaken. In deze koers zal hij wel moeten letten op Put on a show (3). De zevenjarige ruin loopt zelden op een andere baan als München-Daglfing en zijn enige twee starts dit jaar waren veelbelovend. Een keer tweede en een keer derde, beide gelopen in een kilometertijd van 16,6. Een voorbeeld van trouw is Nico Way (2). In elf starts vorig jaar liep hij tien keer in het geld. Dit jaar loopt hij tot nu toe één op één. In alle drie starts iedere keer in het geld. Bovendien weet hij ook wat winnen is. Vorig won hij hier een keer over dezelfde afstand als vandaag in een kilometertijd van 17,7. Ik denk echter wel dat hij tekort komt ten opzichte van de eerder genoemde deelnemers. Mijn viertal maak ik deze keer vol met Disney As (9). Een draver die vaak eindigt op plaats drie, vier of vijf en dat zie ik vandaag ook weer gaan gebeuren.

1: George Greenwood (1)
2: Put on a show (3)
3: Nico Way (2)
4: Disney As (9)

 

Race 6. Lycklig Pask-Rennen

Een draverij voor paarden die nog geen 1700 euro verdiend hebben. Exact op deze grens zit Bellini Rosso (10). Een bedrag wat hij in vier koersen bijeen heeft gelopen. Dit komt mede door zijn laatste overwinning op 17 maart over dezelfde afstand als vandaag en met dezelfde rijder, namelijk Christoph Schwarz. Voor mij is hij de eerste kanshebber voor de overwinning in deze koers. Bogomir CG (6) is tot nu toe twee keer aan de start verschenen. Zijn laatste start wist hij om te zetten in een overwinning. Zijn kilometertijd was echt minder snel dan die van Bellini Rosso. Real Perfect (1) maakt vandaag zijn debuut. Zijn kwalificatie met een tijd van 19,6 schept verwachtingen. Voor Scarlett (8) is het haar eerste koers dit jaar en de verwachting is dat zij nog een koersje nodig zal hebben. Gezien de tegenstand zou een plekje bij de eerste vier aankomende wel mogelijk moeten zijn.  

1: Bellini Rosso (10)
2: Bogomir CG (6)
3: Real Perfect (1)
4: Scarlett (8)

 

Race 7. Wettstar.de - Münchner Pokal

In de zevende koers een zeer sterk deelnemersveld waarin de winnaar met een eerste prijs van maar liefst 8400 euro weer richting stal zal kunnen terugkeren. Mijn favoriet in deze koers is Laurel Park (4) met de Duitse kampioenspikeur Michael Nimczyk. Zijn laatste optreden op 31 maart was indrukwekkend toen hij won over een afstand van 2500 meter in een kilometertijd van 15,7. Golden Future (3) won in het najaar van 2018 zes keer op rij en zijn eerste koers van dit jaar wist hij ook in een overwinning om te zetten. Zijn laatste koers werd hij echter tweede in een kilometertijd van 15,3. Een indrukwekkend rijtje met prestaties zien we ook terug bij Cachamour (8). De zevenjarige ruin start als enige uit het tweede band over een afstand van 2625 meter. Defier Pompano (1) is er ook eentje om rekening mee te houden. Het enige wat de in de weg voor een succes zou kunnen staan is het niet al te fijne startnummer voor hem  in deze koers. Kortom een fantastische koers met veel kanshebbers op de overwinning waarbij ik het op de onderstaande volgorde hou. 

1: Laurel Park (4)
2: Golden Future (3)
3: Cachamour (8)
4: Defier Pompano (1)

 

Race 8. Osterpreis der Trabreiter

Ciao Amore (6) lijkt een beetje de weg kwijt te zijn. Na een zeer goede reeks vorig jaar heeft hij dit in zijn laatste vier koersen niet meer kunnen waarmaken. Gezien zijn eerdere resultaten en ik er van uit ga dat hij zeker nog de klasse in huis zal hebben, durf ik hem als favoriet te tippen voor deze koers. In deze koers ook een draver die tot nu toe zijn koersen op de banen in Zwitserland liep en dat zeker niet onverdienstelijk deed. Enkele overwinningen en tijden die er zeker wel mogen zijn. Ik heb het hier over Light the Fire (4). Vanuit hetzelfde band als de vorige twee zal ook Rubino degli Dei (5) met Marisa Bock van start gaan. Uit het laatste band zal Outsider Diamant (7) vertrekken. Met een achterstand van 50 meter op de paarden die uit het eerste band van start gaan, zal hij het moeilijk krijgen, maar een plek bij de eerste vier moet mogelijk zijn.

1: Ciao Amore (6)
2: Light the Fire (4)
3: Rubino degli Dei (5)
4: Outsider Diamant (7)

 

Race 9. Feliz Pascua-Preis

Met drie overwinningen uit zijn eerste drie starts is Lord Bo (5) de favoriet in deze koers.  Niet heel veel minder zijn de prestaties van Timberlake Diamant (3). De vijfjarige ruin kwam één keer meer aan de start en wist inmiddels ook al drie keer als eerste te finishen. Very Special One (7) won eind vorig jaar zelfs vijf koersen op rij! Behalve twee keer in een kwalificatieproef is deze vijfjarige hengst dit jaar nog niet in een officiële koers van start gegaan. Het zou dus kunnen zijn dat hij eerst nog een koersje nodig zal hebben.  Valerie As (6) heeft nog nooit een overwinning op Duitse bodem kunnen boeken en dat zal hoogstwaarschijnlijk vanmiddag weer niet gaan gebeuren. Ze loopt echter bijna altijd in het geld en daarom zie ik voor haar wel een plaatsje bij de eerste vier weggelegd.

1: Lord Bo (5)
2: Timberlake Diamant (3)
3: Very Special One (7)
4: Valerie As (6)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.