Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

München-Daglfing - 5 mei

München-Daglfing – zondag 5 mei – Start: 14.00 uur

Race 1: Maitanz - Rennen

Tien draverijen op Daglfing. We beginnen met een koers voor de beginnersklasse met zes deelnemers. Mijn favoriet is Timberlake Diamant (6), een vijfjarige zoon van Muscle Hill. De trainingspupil van Gerhard Biendl deed in vijf levensstarts nog weinig verkeerd. Hij won driemaal en werd twee keer tweede. Bij zijn laatste zege in Daglfing noteerde hij een snelle 1.17,6. Holiday Dragon (3) werd in diezelfde koers tweede op gepaste afstand. Ze verbetert per start en is toe aan een overwinning. Gezien de concurrentie vandaag zal ze waarschijnlijk nog even geduld moeten hebben. Zucchero (4) is seriewinnaar in Daglfing en maakt zijn rentree. Josef Franzl won vorig jaar met hem in 1.18,2 en zou Timberlake Diamant serieus partij kunnen geven. Fleuron d’Aveze (5) liep vorig jaar ook regelmatig 1.18-tijden op Daglfing. Daarmee is hij in beeld voor een trioklassering.

Plaats 1: Timberlake Diamant (6)
Plaats 2: Zucchero (4)
Plaats 3: Holiday Dragon (3)
Plaats 4: Fleuron d’Aveze (5)

 

Race 2: Mairosen – Preis

Cachamour (6) is een publiekslieveling in Daglfing. De laatste keer kwam hij net te laat om Kentucky Bo te achterhalen. Dat was vanuit het tweede band zeker geen schande. De Love You-zoon is goed in orde. Hij is mijn winnaar, zeker bij een autostart. Velvet Affair (1) is de eerste uitdager. Hij herkwalificeerde in een 1.16-tijd, niet ver achter Stark Bi. Dat belooft wat voor dit seizoen! Offroader (4) werd de laatste keer als favoriet geklopt maar vocht tot en met de finish. Robin Hood Diamant (5) en Perfect Catch MS (7) zouden allebei niet verbazen met een trioklassering.

Plaats 1: Cachamour (6)
Plaats 2: Velvet Affair (1)
Plaats 3: Offroader (4)
Plaats 4: Robin Hood Diamant (5)

 

Race 3: Maikäfer - Rennen

Veel onervaren paarden aan de start. Black Star (5) liep vorig jaar éénmaal als tweejarige. Hij won zijn herkwalificatie van kop af aan in 1.20,5. Mio Rosso (1) is ook drie jaar oud en debuteert voor de stal van Gerhard Biendl. Zijn getoonde tijd in de kwalificatie is nietszeggend. Hij eindigde prima en kwam tussen de paarden binnen. Zijn pedigree schept verwachtingen. Eh Mon Amour Quick (4) kan deze koers ook winnen als hij draven blijft. De grillige ruin is snel maar voorlopig onbetrouwbaar. Topas B (7) presteert wel constant en heeft geen moeite met een 1.19-tijd over de afstand. Dat maakt hem gevaarlijk. De Russische Urengoy Lok (3) was recent derde in Tsjechië. Hij is moeilijk in te schatten maar mag zeker niet onderschat worden.

Plaats 1: Black Star (5)
Plaats 2: Mio Rosso (1)
Plaats 3: Topas B (7)
Plaats 4: Eh Mon Amour Quick (4)

 

Race 4: Mai-Pokal der Stuten

Het eerste onderdeel van de V5 is een bandenstartkoers over 2600 meter voor merries die nog geen 30.000 euro hebben verdiend. Vooraan staan twee serieuze kandidaten voor de winst. Naranja (3) liep onlangs een hoge 1.17 op Daglfing over de langere afstand. Met een dergelijke tijd kan ze uit de greep blijven van het tweede band. Taj Mahal Diamant (1) bleef Naranja al eens voor. Zij heeft zo haar uitschieters. In februari wist ze nog te winnen op Straubing. Mystical Sunshine (7) heeft wel eens voor hetere vuren gestaan. De negenjarige merrie moet twintig meter geven maar is zwaardere competitie gewend. Holy Century (8) verraste onlangs door vijfde te worden over 2600 meter achter Baxter Hill. Mon Amour H (4) is trouw en maakt zijn rentree. Het tweede band lijkt voor hem een moeilijk te nemen horde. Cortina Viking (5) is ruim een jaar uit de roulatie geweest. Heeft inmiddels weer twee starts in de benen en zou met Josef Franzl kunnen verrassen op de plaatsen.

Plaats 1: Naranja (3)
Plaats 2: Taj Mahal Diamant (1)
Plaats 3: Mystical Sunshine (7)
Plaats 4: Cortina Viking (5)

 

Race 5: Mai-Handicap der Amateure

Opnieuw een bandenstartkoers. Dit keer is het een opdracht voor amateurs over 2100 meter. RitchiRitch Diamant (10) is de enigste deelnemer in het derde band. Hij moet maar liefst vijftig meter geven maar is wel in dusdanige vorm dat hij dat eventueel zou kunnen overbruggen. Helemaal alleen vooraan staat Oragos (1). Hij kan een lage 1.17 lopen over de afstand en gaat misschien proberen te vluchten. Put on a show (3) heeft dit jaar alweer drie starts in de benen en is in vorm. Ciao Amore (9) was de laatste keer tweede in de monté. In de vorm van vorig jaar doet hij hier voorin mee. In september won hij een soortgelijke opdracht tegen Popeye Diamant. Voor de plaatsen zijn meerdere paarden in beeld: Disney As (5), Piccolina Diamant (6) en Rubino degli Dei (7). Laat vooral niemand weg in uw weddenschappen.

Plaats 1: RitchiRitch Diamant (10)
Plaats 2: Oragos (1)
Plaats 3: Put on a show (3)
Plaats 4: Ciao Amore (9)

 

Race 6: Maibaum - Pokal

Een koers over 2600 meter autostart, een afstand die nieuw is voor enkele deelnemers. Niet voor Queen for a Day (8). Zij won vorig jaar een soortgelijke koers op Daglfing in 1.17,9. Voor de merrie kwamen de klassiekers te vroeg maar ze heeft zich geweldig doorontwikkeld. Dit jaar won ze twee keer uit evenzoveel starts. James Bo (1) werd bij haar voorlaatste start tweede. Hij verbetert zich per start. Easton AV (5) zou voor zijn rustperiode hier tot één van de favorieten behoren. De absolute scherpte zou echter kunnen ontbreken. Hij herkwalificeerde met de handen vol in het veld. Op de getoonde tijd af mag je hem niet weglaten. Call me Ritter (2) herkwalificeerde ook onlangs, hij deed dat in een nette tijd. Zijn startnummer is gunstig. Paris Turf (10) verrast keer op keer met een klassering. Ongetwijfeld zal hij zich opnieuw voorin melden.

Plaats 1: Queen or a Day (8)
Plaats 2: James Bo (1)
Plaats 3: Easton AV (5)
Plaats 4: Call me Ritter (2)

 

Race 7: Maiglöckhen - Rennen

Nog een amateurkoers met 2100 meter bandenstart. Very Special One (3) sloot 2018 af met vijf overwinningen op rij en maakte dit jaar een winnende rentree. Hij won op Daglfing in een 1.14-tijd over de mijl en klopte daarbij seriewinnaars als Timberlake Diamant en Lord Bo (1). Aperol CG (8) zal vanuit het tweede band in de achtervolging moeten. Hij bleef in zijn laatste start Albin T (9) voor en is in vorm. Opgepast voor Fire Lane (10) die begin april ook over 2125 meter werd ingezet op Daglfing. Hij werd die dag vierde in 1.15,8 achter ondermeer Adonis CG en Golden Future. Met een dergelijke tijd kan hij hier zomaar eens verrassen. Valencia (5) en David As (11) horen eveneens op de trio-tickets thuis.

Plaats 1: Very Special One (3)
Plaats 2: Lord Bo (1)
Plaats 3: Aperol CG (8)
Plaats 4: Fire Lane (10)

 

Race 8: Wettstar.de – Maipokal der Dreijährigen

Een koers voor driejarigen met 8.000 euro prijzengeld. Alle zeven deelnemers hebben Derby-aspiraties en deze koers past perfect in hun opbouw. Bitter Lemon (6) en River Flow (7) zijn allebei in bezit van de heren Gramüller en Holzapfel. Ze kwalificeerden samen als tweejarige en debuteerden tegen elkaar in Berlijn. Dat was een warm-up voor het Adbell Toddington-Rennen. River Flow kreeg een zuinige koers en eindigde als derde, één lengte voor Bitter Lemon. Trainer Josef Sparber neemt plaats achter Bitter Lemon. Hij zou best wel eens de rollen om kunnen draaien. Vogue Diamant (3) kwalificeerde netjes voor Rock my Dreams (2). Haar debuut ging echter mis. In de eerste bocht kwam ze in de verdrukking wat resulteerde in een galoppade. Ze is snel genoeg om hier bij de eerste drie te eindigen. Seppi Barosso (1) is de halfbroer van de Duitse Merrie Derby-winnares Pippa Barosso. Hij komt uit dezelfde stal als Rock my Dreams. Trainer Josef Franzl zit achter laatstgenoemde.

Plaats 1: Bitter Lemon (6)
Plaats 2: River Flow (7)
Plaats 3: Vogue Diamant (3)
Plaats 4: Rock my Dreams (2)


Race 9: Maitau - Rennen

Far West (2) is in deze koers het te kloppen paard. De Love You-zoon won vorig jaar drie koersen in het voorseizoen, sprong in een serie van de Duitse Derby en was ongeplaatst in de St. Leger. Bij zijn rentree won de Franzl-pupil met een straat tegen Valerie As (1). L’Amicus (4) herkwalificeerde in Daglfing achter Tyrolean Dream en Azimut. De getoonde tijd is wellicht wat geflatteerd maar tegelijkertijd veelbelovend. Gri Happy Girl (6) won twee weken geleden aan 40 tegen 1 in Berlijn. De keer daarvoor werd ze nog vierde achter een winnende Hamilton SR (5). National Pride (3) maakt zijn rentree en start voor het eerst in Zuid-Duitsland. De Varenne-zoon is doorgeselecteerd door Gestüt Lasbek. Hij is talentvol maar kon vorig jaar de aansluiting met de top van de jaargang niet vinden. De herkwalificatie was goed.

Plaats 1: Far West (2)
Plaats 2: L’Amicus (4)
Plaats 3: National Pride (3)
Plaats 4: Hamilton SR (5)


Race 10: Maibaum - Pokal

We sluiten af met een bandenstartkoers over 2600 meter. In het eerste band is Nico Way (2) de blikvanger. De vosruin is in vorm getuige twee overwinningen in zijn laatste drie starts. Ook Evans Stardust (3) kan profiteren van de voorgift. Hij stijgt over deze afstand vaak boven zichzelf uit. Scoiattolo Jet (6) won vorige week een soortgelijke koers op Daglfing vanuit het tweede band. Hij finishte sterk maar treft nu paarden van gelijk niveau in zijn startvak. Man in Black (7) liet Samir (8) dit jaar al eens staan over de middenafstand. Beide paarden zijn goed genoeg om zich in het trio te lopen.

Plaats 1: Nico Way (2)
Plaats 2: Scoiattolo Jet (6)
Plaats 3: Evans Stardust (3)
Plaats 4: Man in Black (7)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.