Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

München-Daglfing - 26 mei

München-Daglfing – zondag 26 mei – Start: 14.07 uur

Race 1: Römerwagen - Rennen

Vandaag zijn er negen draverijen op Daglfing. We trappen af met een koers voor Trotteur Francais. Zes deelnemers binden met elkaar de strijd aan over 2600 meter bandenstart. De eeuwige rivalen DJ DJ’Urfist (2) en Dean les Jarriais (3) treffen elkaar opnieuw. In hun laatste twee onderlinge duels trok DJ D’Urfist aan het langste eind. Daarvoor kwam Dean les Jarriais vaak als beste uit de bus. Ze zijn aan elkaar gewaagd, ongeacht de koerscondities. DJ D’Urfist liep vorige week nog in Straubing. Toen kon hij zijn favorietenstatus niet waarmaken. Hij loopt voor de derde week op rij. Dat kan goed uitpakken maar op basis van de arbeidsrustverhouding geven we Dean les Jarriais licht de voorkeur. Catyama (4) is trouw en heeft uitzicht op een trioklassering. Derrick de Nganda (6) is de grootverdiener van het veld. Hij heeft veel klasse maar vijftig meter geven aan bovengenoemde paarden is in principe onmogelijk. Blackwell (5) heeft een handicap van vijfentwintig meter en zal zijn handen ook vol hebben aan de paarden uit het eerste band.

Plaats 1: Dean les Jarriais (3)
Plaats 2: DJ D’Urfist (2)
Plaats 3: Catyama (4)
Plaats 4: Derrick de Nganda (6)

 

Race 2: Mounted Games Monté - Pokal

Een bereden draverij over 2100 meter bandenstart. Ciao Amore (5) was de laatste keer tweede in een soortgelijke opdracht achter Red Attack. Na een bliksemstart vanuit het tweede band kwam hij toen een lengte tekort voor de winst. Outsider Diamant (6) eindigde op gepaste afstand als derde. What’s Up (1) en Sorbonne (2) hadden die dag ook het eerste band. Eerstgenoemde maakte bij de draaistart een galoppade en de ander kreeg in de laatste bocht moeite met haar draf toen het tempo omhoog ging. Ufo de Valle (4) heeft een mooi rijtje verrichtingen tegen goede paarden. Als dit metier hem ligt dan kan hij Ciao Amore wellicht partij bieden. Oscar Nasad (3) behoorde vroeger tot de betere paarden van zijn jaargang. Hij is momenteel vooral met succes actief op de recreatieve banen. Ik schat hem van alle combinaties in het eerste band het hoogst in.

Plaats 1: Ciao Amore (5)
Plaats 2: Ufo de Valle (4)
Plaats 3: Outsider Diamant (6)
Plaats 4: Oscar Nasad (3)

 

Race 3: Speedtrail - Trophy

Het eerste onderdeel van de V5 is een koers voor de beginnersklasse. Hij is opengesteld voor paarden die nog geen overwinningen hebben behaald. Daarvan profiteert ondermeer Vogue Diamant (8), een driejarige pupil van Gerhard Biendl. De merrie ging bij haar debuut in het gedrang van de benen. De keer daarna werd ze dichtbij vierde in de Maipokal der Driejährigen hier op Daglfing. Ondanks het startnummer en de tegenstand is ze mijn favoriet. Ole Olsen (11) is een jaar ouder en liep al 1.16 in Berlijn. Eh Mon Amour Quick (7) is erg grillig maar heeft de snelheid om hier voorin mee te doen. Edel Lola (10) is trouw en de driejarige Thank You (1) won zijn kwalificatie in een nietszeggende tijd.

Plaats 1: Vogue Diamant (8)
Plaats 2: Ole Olsen (11)
Plaats 3: Eh Mon Amour Quick (7)
Plaats 4: Thank You (1)

 

Race 4: Working Equitation - Cup

Een amateurkoers over 2100 meter met drie paarden in het eerste band en zes paarden vijfentwintig meter daarachter. Blue Edition (3) kan van zijn voorgift profiteren. De Love You-zoon heeft hier een 1.17-tijd in de benen en van achteraf komen zal dan lastig zijn. Donna Granata (4) gaat in de achtervolging. De klassemerrie maakte een winnende rentree in Daglfing, Dr. Marie Lindinger zat toen eveneens in de sulky. Donna Granata werd vorig jaar vierde in de Duitse Merrie Derby na winst in de vorlauf. Mystical Sunshine (7) kwam vorige week als vijfde binnen op Straubing. Ze bleef toen voor Everywanna (6) en Federer Transs R (8). Serafino (9) was begin deze maand knap tweede achter Samir over 2600 meter. De goede Gri Joan (5) zal misschien nog wat scherpte missen.

Plaats 1: Blue Edition (3)
Plaats 2: Donna Granata (4)
Plaats 3: Mystical Sunshine (7)
Plaats 4: Serafino (9)

 

Race 5: Pferd International 2019 - Preis

Very Special One (5) is in zijn laatste zes starts ongeslagen. De vijfjarige hengst van Main Wise As won zijn rentree op Daglfing in 1.14,4 over de mijl. Lord Bo (2) werd toen tweede op een paar lengten afstand. De vierjarige ruin is eveneens in vorm. Hij won al zijn overige vier levensstarts. Bovengenoemde paarden lijken een vast koppel te vormen. Daarachter is de keuze lastig. Zowel Bellice BR (6) als Belmont (9) hebben een 1.17-tijd gelopen op Daglfing. Dat is een aanbeveling waard. Gri Happy Girl (3) haalde vorige maand uit in Berlijn en Easton AV (8) is op zoek naar zijn vorm van vorig jaar. Mocht hij zich herpakken dan is een trioklassering niet onmogelijk.

Plaats 1: Very Special One (5)
Plaats 2: Lord Bo (2)
Plaats 3: Bellice BR (6)
Plaats 4: Belmont (9)

 

Race 6: Voltigier - Pokal

Een bandenstartkoers over 2100 meter. Van de vier paarden in het eerste band heeft Naranja (4) de beste papieren. Zij loopt over de middenafstand makkelijk 1.17 en dan staan de paarden in het tweede band voor een hele opgave. Fire Lane (5) liep in maart 1.15,8 over 2125 meter op Daglfing. Hij werd toen vierde maar een dergelijke tijd zou hier een overwinning op kunnen leveren. Put on a show (8) is toe aan een zege en heeft vorm. Black Sheriff (7) komt vaak betere paarden tegen en weert zich kranig in die competitie. Evans Stardust (9) verrast vaak, misschien is de afstand vandaag wat aan de scherpe kant. Commander H (2) komt met goede verrichtingen uit Saarbrücken en Karlsruhe.

Plaats 1: Naranja (4)
Plaats 2: Fire Lane (5)
Plaats 3: Put on a show (8)
Plaats 4: Black Sheriff (7)

 

Race 7: Springparcours - Rennen

De favorieten hebben de moeilijke startnummers. Ida F Boko (10) is dit jaar in vier starts nog niet verslagen. De vierjarige pupil van Rudolf Haller krijgt nu echter serieuze concurrentie en zal een stuk harder moeten. Zucchero (11) won al meerdere koersen in Daglfing. Hij werd bij zijn rentree tweede achter Timberlake Diamant, een paard dat hier zonder twijfel het meeste spel zou trekken. Fleuron d’Aveze (9) werd die dag derde op gepaste afstand. Bellini Rosso (6) heeft in zijn carrière nog weinig verkeerd gedaan. Hij werd in zijn laatste start tweede, vlak voor Flying Chantall (3) en Goodbye (4). Askyfullofstars (5) liep de laatste keer in Daglfing een lage 1.18. Dat maakt hem gevaarlijk voor de plaatsen.

Plaats 1: Ida F Boko (10)
Plaats 2: Zucchero (11)
Plaats 3: Fleuron d’Aveze (9)
Plaats 4: Bellini Rosso (6)

 

Race 8: Wettstar.de – Meile

Een mijlskoers met zes deelnemers. Helemaal aan de buitenkant vertrekt RitchiRich Diamant (6). De zoon van Conway Hall zou in de vorm van vorig jaar zomer onklopbaar zijn geweest. Hij heeft inmiddels weer een aantal starts in de benen en zou er hier kunnen staan. Met name Velvet Affair (2) lijkt gevaarlijk. Hij maakte een prima rentree en zou hier een hoge 1.14 kunnen lopen. Man in Black (1) en Scoiattolo Jet (3) zijn geen geboren sprinters maar hebben wel vorm. De overige twee deelnemers zullen het moeilijk krijgen in dit geweld.

Plaats 1: RitchiRich Diamant (6)
Plaats 2: Velvet Affair (2)
Plaats 3: Man in Black (1)
Plaats 4: Scoiattolo Jet (3)


Race 9: Auf Wiedersehen am 20.06.2019 - Rennen

We sluiten af met opnieuw een bandenstartkoers over 2100 meter. Dit keer zijn de deelnemers verdeeld over maar liefst drie banden. We zien acht amateurs in actie zonder uitgesproken favoriet. Valencia (3) eindigde de laatste keer als derde tegen betere paarden dan dat ze hier treft. Albin T (6) moest toen eveneens vijfentwintig meter geven en kwam kort daarachter als vierde binnen. Stormy Salsa (7) liet afgelopen winter mooie dingen zien in Zuid-Duitsland. Zij hoort op de tickets thuis. Bull’s Eye (4) is beter dan zijn laatste verrichtingen doen vermoeden. We kennen hem als een tempobeul met veel vermogen. In die vorm zou hier eventueel ook kunnen verrassen.

Plaats 1: Valencia (3)
Plaats 2: Albin T (6)
Plaats 3: Stormy Salsa (7)
Plaats 4: Bull’s Eye (4)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.