Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

München-Daglfing - 7 juli

München-Daglfing – zondag 7 juli – Start: 13.48 uur

Race 1: Preis der Bavaria Filmstadt

Vandaag zijn er tien draverijen op Daglfing. We beginnen met een koers voor de beginnersklasse met zeven deelnemers. Direct moeilijk om te voorspellen maar toch bombarderen we Gri Ravenna (6) tot favoriet. De driejarige Coktail Jet-merrie uit de stal van Rudolf Haller werd de eerste keer uit vierde in Berlijn, enkele lengtes achter drie goede paarden. Ze zal vandaag haar best moeten doen om uit de greep te blijven van de debutant Bellaya CG (1) die prima kwalificeerde in 1.21, vlak achter de doorgewinterde Edouardo de l’Aumoy. Feuerball de Valle (7) liep al een hoge 1.19 op Daglfing en dat lijkt hier voldoende om voorin te eindigen. Fakir Ges (3) kwalificeerde begin dit jaar in Frankrijk in 1.17,4 uit de banden. De vierjarige ruin is toe nu toe nog niet meegevallen maar heeft wel loopvermogen.

Plaats 1: Gri Ravenna (6)
Plaats 2: Bellaya CG (1)
Plaats 3: Feuerball de Valle (7)
Plaats 4: Fakir Ges (3)

 

Race 2: Preis vom Kinderschminken

Een koers voor Trotteur Francais over 2600 meter bandenstart. De zeven deelnemers zijn verdeeld over vier banden die vijfenzeventig meter uit elkaar liggen! Helemaal achteraan begint Elkador de Romane (7) die in Pfarrkirchen vijftig meter goedmaakte op Dean les Jarriais (5) en DJ D’Urfist (3). Dat was bijzonder. Dit keer moet hij opnieuw vijftig meter geven aan DJ D’Urfist en ‘slechts’ vijfentwintig meter aan Dean les Jarriais. Eclat de Beylev (4) kwam afgelopen winter nog in actie op Vincennes. Hij is de eerste keer uit in Duitsland moeilijk in te schatten maar moet toch wat kunnen doen met zijn vijftig meter voorgift. Elixir d’Andain (2) en Catyama (6) zijn allebei trouw en hier in beeld voor een mooie klassering. Helemaal vooraan begint Erha d’Antan (1) die als vijfde aankomende 1.17 liep op Daglfing. De merrie van Alle Loman zal onderweg proberen hard te rijden. Wellicht dat ze hier een geldprijs kan pakken.

Plaats 1: Elkador de Romane (7)
Plaats 2: Eclat de Beylev (4)
Plaats 3: DJ D’Urfist (3)
Plaats 4: Dean les Jarriais (5)

 

Race 3: Wettstar.de – Daglfings Dreijährigen Offensive III

Een driejarigenkoers met €12.000 prijzengeld! De vorige editie van dit door Wettstar gesponsorde circuit, werd gewonnen door Black Star (6). Hij is één van de Oostenrijkse Derby-favorieten en klopte toen op speed de lang leidende Bitter Lemon (5). Rancoon (3) lag in het dodenspoor maar gaf niet op, hij werd dichtbij vierde. River Flow (4) lag de hele weg op de rug van stalgenoot Bitter Lemon maar zakte voor de laatste bocht terug naar de achterhoede. Hij was waarschijnlijk niet in orde. In het bijprogramma die dag wist Airborne (2) zijn tweede koers te winnen in zijn carrière. De driejarige hengst van Bold Eagle reed door naar de kop en won met een straat. De concurrentie die hij toen trof is niet te vergelijken met dit deelnemersveld. Hij lijkt echter dusdanig talentvol dat de Derby lonkt. Op 21 juli zijn de vorlaufen in Berlijn. Vandaag zullen we zien welke troef uit Zuid-Duitsland de meeste kans maakt om door te gaan naar de finale.

Plaats 1: Airborne (2)
Plaats 2: Black Star (6)
Plaats 3: Bitter Lemon (5)
Plaats 4: Rancoon (3)

 

Race 4: Pullman City - Rennen

We gaan stayeren over 2600 meter bandenstart. Twee paarden krijgen een voorsprong van vijfentwintig meter en dat maakt Queen for a Day (1) de grote favoriet. De vierjarige Franzl-pupil behoorde vorig jaar tot de betere merries van haar jaargang. Dit jaar kwam ze vijf keer in actie en wist ze driemaal te winnen. De laatste twee keer werd ze met ere geklopt door Exclusive Fire en Timberlake Diamant. De afstand is niet nieuw voor haar dus de verwachtingen zijn wederom hooggespannen. Velvet Affair (6) lijkt een paard dat het haar lastig zou kunnen maken. Ze werd de laatste keer verrassend tweede achter Cachamour maar voor Baxter Hill en Nico Way (8). Everywanna (4) presteert goed over 2600 meter en bleef de laatste keer voor Troubadour G.K. (10) en Classic Joker (9). Dewy (2) zou achter Queen for a Day een prachtig parcours kunnen krijgen. Ze zou dan meegetrokken kunnen worden naar plek drie of vier.

Plaats 1: Queen for a Day (1)
Plaats 2: Velvet Affair (6)
Plaats 3: Everywanna (4)
Plaats 4: Nico Way (8)

 

Race 5: Hüpfburg - Rennen

Twee voormalige seriewinnaars treffen elkaar: Aperol CG (5) en Blue Edition (6). Aperol CG was in bloedvorm maar zijn laatste twee starts gingen de mist in door galoppades. De laatste keer maakte hij mispassen bij de bandenstart en verloor hij de draf in de laatste bocht toen hij iets wegzakte. De huidige vorm is dus een vraagteken. Blue Edition is constanter en wist Aperol CG dit jaar al eens te verslaan. Hij heeft dus onze voorkeur. Stormy Salsa (1) is aan een goede reeks bezig. Ze loopt voor de derde maal in twaalf dagen maar dat lijkt voor deze zevenjarige merrie geen probleem. Shakira CH (9), Cortina Viking (8) en Gri Power Jet (7) zijn eveneens in beeld voor de betere ereplaatsen.

Plaats 1: Blue Edition (6)
Plaats 2: Aperol CG (5)
Plaats 3: Stormy Salsa (1)
Plaats 4: Shakira CH (9)

 

Race 6: Märchen-Erlebnispark Marquartstein - Cup

Far West (5) is het paard met de meeste klasse in deze koers. In Pfarrkirchen kreeg hij in een amateurkoers geen vat op stalgenoot Zucchero. Nu weer met Josef Franzl in de sulky. Bellice BR (4) verbetert per start en doet hier voorin mee. Arthos CG (1) profiteert van het leerlingenstartvoordeel maar zal zijn record aan moeten scherpen. De tegenstand die hij gewend is liegt er echter niet om. In zijn laatste vier starts won hij één keer en de andere drie keer werd hij tweede achter een onklopbare Omega Man. In de gaten houden dus! Erasme du Vivier (7) wordt steeds vaster en ook naast zijn recente zege in een koers voor Trotteur Francais staat hij zijn mannetje in de open koersen. Belmont (6) is een fokproduct van Jean-Pierre Dubois en is beter dan zijn laatste verrichtingen doen vermoeden.

Plaats 1: Far West (5)
Plaats 2: Bellice BR (4)
Plaats 3: Arthos CG (1)
Plaats 4: Erasme du Vivier (7)

 

Race 7: Preis vom Ponyreiten

Veel talent in deze koers. Vogue Diamant (1) is één kandidaat voor de Duitse Merrie-Derby. Gerhard Biendl wist twee keer met haar te winnen in haar laatste drie starts. Tussendoor werd ze vierde in Berlijn in een 1.16-tijd. Ze zal het hier niet cadeau krijgen tegen Zidane (3) die niet alleen een jaar ouder is maar ook al in 1.16 wist te winnen over 2500 meter. De ruin uit de stal van Josef Franzl heeft veel lucht. De derde favoriet is L’Amicus (4) die inmiddels twee starts in de benen heeft na rust. De Love You-zoon is snel en heeft een grote loop. De laatste keer in Daglfing was hij vierde op één lengte van de winnaar in 1.16,5. Dat zijn tijden die goed genoeg zijn om hier mee te strijden om de winst. Hamilton SR (5) is dravende weg een paard voor de plaatsen. Wizzard PS (2) herkwalificeerde onlangs veelbelovend op Pfarrkirchen. Hij lijkt een stuk beter dan vorig jaar en zou kunnen verrassen met een trioklassering.

Plaats 1: Zidane (3)
Plaats 2: L’Amicus (4)
Plaats 3: Vogue Diamant (1)
Plaats 4: Wizzard PS (2)

 

Race 8: Freizeitland Geiselwind - Rennen

De start van de V3. Er starten maar liefst elf deelnemers in deze klasse tot €2.500. Biendl wil eind deze maand ook met Rilana (6) afreizen naar Berlijn. De Love You-merrie is één van zijn troeven voor de Stuten-Derby. Als ze illusies koesteren moet ze deze koers kunnen winnen. Ze liep reeds 1.15 in Mariendorf en eindigde als vijfde in een driejarigenkoers op Daglfing. Eh Mon Amour Quick (3) zou voor weerwerk kunnen zorgen. De Franse ruin heeft veel loopvermogen. Voor de plaatsen komen heel veel paarden in aanmerking. Bijvoorbeeld Chillamoi (4) die onlangs wist te winnen, maar ook trouwe dienaars zoals Black Angel CG (1), Edel Lola (2), Zebou (7), Flying Chantall (8) en Women in Black (11).

Plaats 1: Rilana (6)
Plaats 2: Eh Mon Amour Quick (3)
Plaats 3: Chillamoi (4)
Plaats 4: Flying Chantall (8)


Race 9: Preis vom Bayern-Park

Een bandenstartkoers voor de topklasse. Samir (7) moet als enigste vijfentwintig meter geven. De Andover Hall-hengst is daar vaker in geslaagd. De laatste keer won hij makkelijk in Pfarrkirchen tegen Piccolina Diamant (2) over 2100 meter autostart. Josef Franzl zit achter de stalgenoot van Samir, Ciao Amore (4). De monté-draver kan ook voor de sulky prima uit de voeten. De laatste keer liep hij een hoge 1.15 op Daglfing uit de banden achter Oragos maar voor Piccolina Diamant. Laatstgenoemde werd de laatste keer geklopt door trainingsgenoot Robin Hood Diamant (1) maar deze twee trouwe haververdieners draaien regelmatig de rollen om. Man in Black (5) en Rapido OK (6) stonden de laatste keer voor een onmogelijke opgave tegen Tyrolean Dream en Azimut. Man in Black werd dichtbij zesde en Rapido OK eindigde twee lengtes daarachter in zijn eerste start na rust. In de vorm van vorig jaar zou Rapido OK dit ook kunnen winnen.

Plaats 1: Ciao Amore (4)
Plaats 2: Rapido OK (6)
Plaats 3: Man in Black (5)
Plaats 4: Samir (7)


Race 10: Wildpark Poing - Rennen

We sluiten af met een amateurkoers over 2100 meter bandenstart. Er staan vijf paarden in het eerste band en vijf in het tweede band. Vooraan begint Einar von Haithabu (5) die vorige maand een soortgelijke koers van kop af probeerde te domineren. Hij werd uiteindelijk door twee paarden achterhaald maar liep een nette koers. Guzz Boko (4) krijgt ook meters voor. Hij liep de laatste keer een lage 1.17 op Daglfing, een erg snelle tijd. Daarbij moest hij wel vele lengtes toegeven op de koplopers. De favorieten in deze open koers zoeken we echter achteraan. Orefice (8) won dit jaar al op Daglfing uit de banden in 1.16,4. Een dergelijke tijd moet ruim voldoende zijn om deze koers te winnen. De laatste keer begon hij gelijk af met Einar von Haithabu en kwam toen zeven tienden voor hem binnen. Dat lijkt genoeg om de vijfentwintig meter handicap te overbruggen. Gri Di Caprio (7) staat normaal veel zwaarder. Hij heeft alweer vier starts in de benen na rust en hoort hier op de triotickets thuis.

Plaats 1: Orefice (8)
Plaats 2: Gri Di Caprio (7)
Plaats 3: Einar von Haithabu (5)
Plaats 4: Guzz Boko (4)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.