Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

München-Daglfing - 14 juli

München-Daglfing – zondag 14 juli – Start: 14.00 uur

Koers 1: Preis vom MoMa

Vandaag tien koersen in Daglfing. We beginnen direct met een interessant duel. Ida F Boko (3) is dit jaar aan een geweldig seizoen bezig. De vierjarige merrie won haar eerste zes starts in 2019 en gaat graag van kop af. De laatste keer werd ze geklopt door een andere seriewinnaar, Very Special One, in een toptijd. Limited PS (4) kwam die dag nog verrassend dichtbij als derde binnen. De keer daarna werd Limited PS tweede, vlak voor Arthos CG (1). Beide paarden kregen geen grip op een ontketende Bellici BR (6). Die merrie won dusdanig sterk dat we denken dat ze Ida F Boko partij kan bieden. Samanta Hawai (2) en James Bo (5) komen normaal gesproken niet in aanmerking voor een overwinning maar plek drie of vier is niet onmogelijk.

Plaats 1: Ida F Boko (3)
Plaats 2: Bellici BR (6)
Plaats 3: Limited PS (4)
Plaats 4: Arthos CG (1)

 

Koers 2: Flat Iron Building - Cup

De koers voor de beginnersklasse is moeilijk om te voorspellen. Een aantal paarden behaalden de laatste keer een knappe klassering en dat moet houvast bieden. I am Underwater (7) is een Zweeds fokproduct van Jan Onderwater. Hij werd de eerste keer uit tweede achter Soulmate Diamant maar voor Mio Rosso (6). Laatstgenoemde kwam daarna nog een keer actie. Toen werd zij netjes tweede met een gezonde voorsprong op Misses Ferrari (5). Black Rocket (2) was bij zijn debuut ongeplaatst maar won wel zijn kwalificatie in een nietszeggende tijd tegen Egger OV (4) en Naemi Dream (3). Uncle Bens Diamant (1) zou wel eens kunnen verrassen als hij vlak blijft. Hij lijkt echter nog niet handig genoeg om deze koers te domineren.

Plaats 1: I am Underwater (7)
Plaats 2: Mio Rosso (6)
Plaats 3: Uncle Bens Diamant (1)
Plaats 4: Black Rocket (2)

 

Koers 3: Grand Central Station - Rennen

Soulmate Diamant (7) is een zesjarige ruin die dit jaar debuteerde. Hij won afgelopen maand zijn eerste koers en werd daarna twee keer tweede achter respectievelijk Vogue Diamant en Real Perfect, twee driejarigen die voornemens zijn om af te reizen naar Berlijn voor de Derby-vorlaufen. Dergelijke paarden komt Soulmate Diamant dit keer niet tegen en dus is hij in beeld voor de zege. Holiday Dragon (10) heeft een aantal weken niet gelopen. Zij is dit keer verlost van haar kwelgeest Timberlake Diamant, achter wie ze tweemaal twee was en één keer vier. Bonanomi CG (6) liep de laatste keer een knappe 1.18,3 op Daglfing. Toen werd hij derde maar met een dergelijke tijd zit er in dit veld misschien wel meer in. De trouwe Gentle Scott (9) en de grillige maar snelle Eh Mon Amour Quick (1) horen op de plaatstickets thuis.

Plaats 1: Soulmate Diamant (7)
Plaats 2: Holiday Dragon (10)
Plaats 3: Bonanomi CG (6)
Plaats 4: Gentle Scott (9)

 

Koers 4: Empire State Building - Pokal

Een ‘Free For All’ over 2100 meter bandenstart. De absolute grootverdieners staan in het tweede band. Canyon Castelets (6) moet vijfentwintig meter geven. De Franse ruin won zijn eerste drie koersen op Duitse bodem en werd de laatste keer tweede achter DJ D’Urfist, op wie hij vijftig meter moest toeleggen! Dat waren allemaal TF-koersen over de lange afstand. Hij komt terug van een korte pauze en moet nu over de middenafstand meters geven aan op papier betere paarden uit de open klasse. Dat is een zeer moeilijke opgave. Josef Franzl heeft twee ijzers in het vuur. Zelf rijdt hij Ciao Amore (3) die de laatste keer tweede werd in een soortgelijke opdracht achter Rapido OK. Man in Black (4) werd toen dichtbij derde. Samir (5) was in diezelfde koers ongeplaatst maar liep wel dezelfde tijd als stalgenoot Ciao Amore. Toen moest Samir meters geven, nu vertrekken ze van gelijk af.

Plaats 1: Ciao Amore (3)
Plaats 2: Samir (5)
Plaats 3: Man in Black (4)
Plaats 4: Canyon Castelets (6)

 

Koers 5: Battery Park - Cup

Het begin van de V5. Super Pro (9) is een fantastische merrie. Zij won de laatste keer in een 1.15-tijd op Pfarrkirchen tegen een onklopbaar geachte Exclusive Fire. Enige nadeel vandaag is het startnummer. Daar ligt Gerhard Biendl vast niet wakker van. Scott (3) won diezelfde dag in Pfarrkirchen in een hoge 1.16, met enkele lengtes voorsprong op de tweede aankomende Defier Pompano (5). Oragos (7) doet niet veel onder voor Scott. Oragos won de voorlaatste keer in een lage 1.16 uit de banden op Daglfing. Dat was twee maanden geleden en daarna heeft hij nog maar één start gemaakt. Cortina Viking (4) werd de laatste keer keurig tweede, waarbij hij eervol geklopt werd door Blue Edition. De merrie van Josef Franzl komt langzamerhand weer in haar oude vorm.

Plaats 1: Super Pro (9)
Plaats 2: Scott (3)
Plaats 3: Oragos (7)
Plaats 4: Defier Pompano (5)

 

Koers 6: Preis von der Freiheitsstatue

Een koers over 2600 meter autostart. Pompano Julian (4) sprong de laatste keer bij de bandenstart en kan zich hier revancheren. De pupil van Rudolf Haller is in topvorm. Everywanna (1) werd in die bewuste koers knap tweede achter Kentucky Bo. Hij heeft lucht te koop. Sono IO (2) won ruim een jaar geleden in 1.16 op Daglfing over de afstand van vandaag. Hij is lang uit de roulatie geweest maar was bij zijn rentree direct tweede achter Cachamour. Dat was veelbelovend. Twee Franse paarden moeten op hun macht ver kunnen komen. Eclat de Beylev (8) leek bij zijn debuut op Duitse bodem tweede te worden maar ging vlak voor de finish van de benen. Van Bastien du Chef (5) hebben we ook verwachtingen. De voormalige pupil van Danny den Dubbelden is verkocht en staat inmiddels bij Ralf Oppoli. Hij draait zijn hand niet om voor de lange afstand en kwam in Wolvega telkens goede paarden tegen zoals Cocktail du Biwetz en Croatie d’Amour. Laat de overige paarden ook niet weg op de plaatsen.

Plaats 1: Pompano Julian (4)
Plaats 2: Everywanna (1)
Plaats 3: Bastien du Chef (5)
Plaats 4: Sono IO (2)

 

Koers 7: Daglfinger Amateurfahrer - Cup

Het hoofdnummer van vandaag. Deze Finale over 2100 meter is gedoteerd met €10.000 prijzengeld. De amateurs zijn verdeeld over twee banden met elk vier paarden. Gerhard Biendl heeft drie troefkaarten in het tweede band. Cachamour (7) lijkt van hen het meest kansrijk. De vosruin is een ware zegemachine. Hij won de laatste keer in Daglfing in een lage 1.15 tegen ondermeer Velvet Affair en Desert King. Als hij goed wegloopt uit het band dan is hij mijn winnaar. RitchiRitch Diamant (8) doet niet veel voor hem onder. Hij loopt normaal in de topklasse en weert zich altijd goed. Hij won zijn laatste twee starts over de sprintafstand. Daarvoor noteerde hij op Daglfing een hoge 1.15 over 2150 meter bandenstart. Stalgenoot Golden Future (5) won afgelopen winter zeven koersen op rij. Hij werd de laatste keer tweede achter Laurel Park in Berlijn. De keer daarvoor werd hij vierde achter Cachamour terwijl hij in tegenstelling tot nu toe meters voor kreeg. Vooraan zullen ze het tempo hoog proberen te houden. Zucchero (2) vormt met Peter Platzer een goede combinatie. Hij was sterk in Pfarrkirchen waar hij Far West wist te kloppen. Dit is andere koek maar de vorm is goed. Dat laatste kan ook gezegd worden van Blue Edition (4). Hij wist al eens te winnen uit de banden en is gevaarlijk. De winnaar lijkt echter uit het tweede band te gaan komen.

Plaats 1: Cachamour (7)
Plaats 2: RitchiRitch Diamant (8)
Plaats 3: Zucchero (2)
Plaats 4: Golden Future (5)

 

Koers 8: Rockefeller Center - Pokal

Een prachtige amateurkoers met meerdere kanspaarden voor de winst. Uno per te Diamant (4) heeft het mooiste startnummer in vergelijking met zijn concurrenten. De vierjarige zoon van Conway Hall kwam vorig jaar tekort voor de klassiekers maar heeft wel degelijk talent. Hij won direct bij zijn rentree op Pfarrkirchen en is daarom het te kloppen paard. National Pride (9) zal het hem lastig moeten maken vanuit het tweede gelid. De vierjarige zoon van Varenne won de laatste keer een amateurkoers tegen Zidane. Dat zag er strak uit. Windhund (7) werd in diezelfde koers vierde. Ze heeft de steun van een ervaren amateurrijdster. L’Amicus (6) heeft dit jaar drie starts in de benen waarin ze telkens goede paarden tegenkwam. Hij werd één keer derde en één keer vierde in 1.16,5 op Daglfing. Nu behoort hijzelf tot de favorieten. Voor de trouwe Flying Chantall (2) is een plaatsgeld niet onmogelijk.

Plaats 1: Uno per te Diamant (4)
Plaats 2: National Pride (9)
Plaats 3: L’Amicus (6)
Plaats 4: Windhund (7)


Koers 9: Preis vom Broadway

Een bandenstartkoers over 2100 meter. Nummer negen en tien moeten vijfentwintigmeter geven aan de paarden vooraan. Zij krijgen het erg lastig ook al was de herkwalificatie van Lovely Princess (9) prima. Taj Mahal Diamant (6) zal waarschijnlijk als favoriet vertrekken. Zij was in Pfarrkirchen tweede achter een onklopbare Provenzano en is toe aan een zege. Commander H (5) werd in diezelfde koers vierde. De zoon van Russel November presteert heel constant en lijkt een bankpaard voor het trio. Voor de plaatsen zijn meerdere paarden in beeld zoals Belmont (2) en Wunderkind (7). Let ook op Lykaner (3) die een snelle kwalificatie op Gelsenkirchen een passend vervolg gaf met twee derde plaatsen. Shot Gun Bi (4) heeft zo zijn uitschieters. Hij liep anderhalve maand geleden een hoge 1.17 uit de banden op Daglfing. Dat is goed genoeg om hier voorin mee te draaien.

Plaats 1: Baxter CG (2)
Plaats 2: Edel Lola (5)
Plaats 3: Eh Mon Amour Quick (3)
Plaats 4: The River H (4)


Koers 10: Times Square - Rennen

We sluiten af met opnieuw een amateurkoers. Black Sheriff (5) komt met grote vorm aan de start en heeft de steun van Dr. Marie Lindinger. De negenjarige ruin kwam dit jaar nog niet aan winnen toe maar liep wel zijn record van 1.13,9 achter Baxter Hill. Red Attack (3) wordt gereden door Dr. Conny Schulz. De vosruin won recent in Oostenrijk en zou dat resultaat willen herhalen. Troubadour G.K. (8) staat normaal veel zwaarder. De Deense draver is vooral in zijn element over de langere afstand maar zou hier ook voorin mee moeten draaien. Hij heeft een pauze gehad van een aantal maanden en inmiddels heeft hij weer twee starts in de benen. Wirbelwind (4) is het ‘dark-horse’ in deze koers. Hij won vorig jaar op Tweede Kerstdag in 1.16,8 op Daglfing. Een dergelijke tijd zou hier ook een overwinning op kunnen leveren. Hij ging daarna aan de kant en heeft dit jaar vier van zijn vijf starts vergaloppeerd. De klasse is echter aanwezig.

Plaats 1: Black Sheriff (5)
Plaats 2: Red Attack (3)
Plaats 3: Troubadour G.K. (8)
Plaats 4: Wirbelwind (4)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.