Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

München-Daglfing - 7 augustus

München-Daglfing – woensdag 7 augustus – Start: 12.10 uur

Koers 1: Prix Dream Magic BE / PMU

Veel paarden in Duitsland rusten uit van een inspannende Derby-week. Ondertussen staat er een ‘Lunchmeeting’ op het programma in München. Er zijn zeven koersen waarvan de eerste drie live op Equidia worden uitgezonden. We beginnen met een bandenstartkoers voor amateurs. Van de drie paarden in het eerste band valt Limited PS (2) op. Hij is trouw en presteert constant. Hij kwam de laatste tijd paarden tegen zoals Very Special One, Ida F Boko en Bellice BR. Daarachter plaatste hij zich steevast in prima tijden. Eind juni liep hij op Daglfing 1.16,5 over de middenafstand. Met een dergelijke tijd kan hij verrassen in de koppels en plaatskoppels. In het tweede band staan de ervaren amateurs. Dr. Marie Lindinger en Dr. Conny Schulz gaan respectievelijk op pad met Black Sheriff (6) en Serafino (7). Serafino zoekt steeds sterke tegenstanders op over de langere afstanden. Het zou hier kunnen lukken. Black Sheriff lijkt een bankpaard voor de plaatsen. De voorlaatste keer werd hij in een soortgelijke opdracht op speed geklopt door Tokay (8). Black Sheriff was toen de perfecte gangmaker vanuit het dodenspoor. De rollen zouden nu omgedraaid kunnen worden.

Plaats 1: Serafino (7)
Plaats 2: Black Sheriff (6)
Plaats 3: Tokay (8)
Plaats 4: Limited PS (2)

 

 

Koers 2: Prix Speedy Harry / PMU

Bellice BR (3) gaat hier van start als favoriet. De merrie uit de training van Gerhard Biendl is in vorm. In haar laatste vijf starts won ze tweemaal en werd ze drie keer tweede achter seriewinnaars. Stalgenoot Naranja (4) wist Bellice BR al eens te kloppen. Haar huidige vorm is echter een vraagteken. Ze kwam twee maanden niet aan de start. Begin mei werd ze tweede achter Mystical Sunshine, waarbij ze haar voorgift maximaal uitbuitte. De keuze van Biendl gaat echter uit naar Bellice BR. Ain’t She Perfect (2) zou ook voor weerwerk kunnen zorgen. Ze startte eind vorig jaar voor het laatst in München. Recent boekte ze drie zeges in Slovenië. Gezien de getoonde tijden (1.15,7 over 2100 meter) mogen we haar niet onderschatten. De snelle Valencia (1) en de per start aan vorm winnende Cortina Viking (8) horen op de plaatsen.

Plaats 1: Bellice BR (3)
Plaats 2: Naranja (4)
Plaats 3: Ain’t She Perfect (2)
Plaats 4: Valencia (1)

 

 

Koers 3: Prix Let’s Go / PMU

Opnieuw een bandenstarkoers over de middenafstand. Twee paarden krijgen vijfentwintig meter voor. De favorieten komen echter uit het tweede band. National Pride (6) won zijn voorlaatste start op Daglfing indrukwekkend. De zoon van Varenne sprintte naar huis in een hoge 1.17. De keer daarna vergaloppeerde hij zijn kansen. Dravende weg is een overwinning mogelijk. Belmont (9) heeft eenzelfde tijd in de benen en is trouw. Dat geldt eveneens voor James Bo (10). Beide paarden zijn echter geen ‘winnaar-types’. Leuke outsider vind ik Gipsy Greenwood (8). Zij start voor het eerst in Zuid-Duitsland. Ze plaatste zich in Berlijn en in Hamburg in snelle tijden achter goede paarden. Een zege is niet onmogelijk. Achter dit viertal is een hoop mogelijk.

Plaats 1: National Pride (6)
Plaats 2: Gipsy Greenwood (8)
Plaats 3: Belmont (9)
Plaats 4: James Bo (10)

 

 

Koers 4: Stall Gesvea - Rennen

Een koers voor de beginnersklasse. Enkele paarden kwamen elkaar onlangs tegen. Black Rocket (5) is een driejarige hengst met de Oostenrijkse nationaliteit. Hij werd de laatste keer knap tweede achter Mio Rosso en bleef daarbij voor Naemi Dream (4), met Misses Ferrari (6) op gepaste afstand als vierde. Cataleya (2) is met 1.19,4 de snelste deelnemer in het veld. De Andover Hall-dochter debuteerde met een vijfde plaats. Ze had de ondankbare taak om het gat met Airborne dicht te lopen en werd in de laatste rechte lijn voorbij gelopen door paarden die zich onderweg aan haar hadden vastgeklampt. Esprit d’Amour (1) herkwalificeerde in een nietszeggende tijd. Hij zou verbetert kunnen zijn.

Plaats 1: Black Rocket (5)
Plaats 2: Cataleya (2)
Plaats 3: Naemi Dream (4)
Plaats 4: Misses Ferrari (6)

 

Koers 5: Preis der Derby-Sieger

De winsomklasse tot €75.000 gaat op pad over 2600 meter. Rapido OK (5) is in het zeskoppige deelnemersveld de blikvanger. Hij won twee weken geleden in Berlijn in 1.14,1 tegen Candyman Hornline en de lang leidende Fredericus. Samir (6) is eveneens een paard in vorm. Hij won zijn laatste start op Daglfing voor Ciao Amore (3), die een week daarvoor Rapido OK tot op de streep partij gaf. Man in Black (4) werd in de bovengenoemde koersen respectievelijk vier en drie, zonder een gevaar te zijn voor de eindzege. De langere afstand zou in zijn voordeel kunnen werken. Diamond Select (1) en Arathorn (2) krijgen het op papier lastig.

Plaats 1: Rapido OK (5)
Plaats 2: Samir (6)
Plaats 3: Ciao Amore (3)
Plaats 4: Man in Black (4)

 

Koers 6: wettstar.de - Rennen

Een amateurkoers voor de subtop. Velvet Affair (2) is een logische favoriet. Hij was twee weken geleden derde in Berlijn achter Free Bird en Glaedar en bracht 1.13,6 op de klokken. Offroader (3) volgde hem lang maar toen het spel op de wagen ging moest hij lossen, gevolgd door een galoppade. De Haller-pupil kan beter, maar toch blijft Velvet Affair een moeilijk te nemen horde. Troubadour GK (6) was de voorlaatste keer vierde achter Velvet Affair, op slechts enkele lengtes afstand. Put on a show (4) zocht recent sterke tegenstanders op maar was daarvoor een bankpaard voor het trio. Een derde plaats lijkt dit keer het hoogst haalbare. Daarvoor moet hij waarschijnlijk de strijd aan met Troubadour GK.

Plaats 1: Velvet Affair (2)
Plaats 2: Offroader (3)
Plaats 3: Put on a show (4)
Plaats 4: Troubadour GK (6)

 

Koers 7: Onore - Rennen

De afsluiter van de middag. Chillamoi (4) en Mio Rosso (3) komen elkaar voor de tweede keer tegen. De vorige keer was eind juni. Toen won Chillamoi met hoofdje voor de lang leidende Mio Rosso in een spannende tweestrijd. Beide paarden hebben zich daarna doorontwikkeld. Mio Rosso behaalde recent zijn eerste overwinning en Chillamoi werd twee keer vierde. Één keer vanuit het dodenspoor waarbij Edel Lola (2) naar een verrassende tweede plaats sprintte en één keer in Berlijn in een 1.16-tijd. Die laatste prestatie was dusdanig goed dat we hem de voorkeur geven. Fiana de Touchyvon (1) liep al een lage 1.19 op Daglfing en dan doe je mee voor de plaatsen. Hetzelfde geldt voor Flying Chantall (6).

Plaats 1: Chillamoi (4)
Plaats 2: Mio Rosso (3)
Plaats 3: Edel Lola (2)
Plaats 4: Fiana de Touchyvon (1)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.