Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

München-Daglfing - 8 december

München-Daglfing – zondag 8 december – Start: 14.25 uur

Koers 1: Elisabeth-Mann-Nachwuchschampionat

Vandaag zijn er 10 koersen op München-Daglfing waarvan er 4 live worden uitgezonden op Equidia. We beginnen met een race voor leerlingpikeurs. Elite Somolli (5) heeft in het verleden louter gesprongen maar sinds haar rentree heeft ze haar leven gebeterd. In vier starts wist ze tweemaal te winnen en werd ze twee keer tweede. De laatste keer kwam ze met startnummer acht in het dodenspoor terecht en duwde ze stug door. Otto Cash (1) werd in die koers netjes vierde. De Ready Cash-zoon heeft nu een mooi startnummer. Otto Cash kwam daarvoor in actie op Straubing. Toen werd hij met een neusje geklopt door Garland Boko (6) die vijfentwintig meter moest geven. Chao Phraya (2) heeft geen indrukwekkend rijtje verrichtingen maar noteert wel telkens 1.17-tijden. Dat is erg goed op Daglfing. Met dit nummer is een plek in het trio heel goed denkbaar.

Plaats 1: Elite Somolli (5)
Plaats 2: Chao Phraya (2)
Plaats 3: Garland Boko (6)
Plaats 4: Otto Cash (1)

 

 

Koers 2: Punsch - Rennen

Een koers voor de beginnersklasse. Thank You (7) had op 1 december lang de leiding maar viel met nog achthonderd meter te gaan terug. Hij was die dag waarschijnlijk niet in orde want eerder liep hij vanuit het veld goede koersen. In zijn laatste koers werd Farvala Ace (8) heel netjes vierde na lang in de achterhoede te hebben gelegen. De Franse merrie ging de laatste bocht vierdik en finishte keurig. Russel Yankee (5) deed in drie starts nog weinig verkeerd. Hij zou het hier met Christoph Schwarz van kop af kunnen proberen. Hij is de Muscles Yankee-halfbroer van Portland. Lieserl (4) deed een prima herkwalificatie en Gone with the Rain (2) is getuige haar Franse kwalificatie in 1.18,9 tot meer in staat dan ze tot nu toe heeft laten zien. Vandaag mag Rudolf Haller het voor het eerst in Duitsland proberen.

Plaats 1: Russel Yankee (5)
Plaats 2: Farvala Ace (8)
Plaats 3: Thank You (7)
Plaats 4: Lieserl (4)

 

 

Koers 3: 2. Advent-Handicap-Cup

Omega Man (7) is toe aan een overwinning. Hij staat dit keer minder zwaar dan normaal. De laatste keer liep hij een hoge 1.16 op Daglfing achter Valencia en National Pride. Dergelijke paarden treft hij hier niet. Power Prime Time (1) finishte de laatste keer hard. Hij werd toen tweede en achterhaalde Hamilton SR (3) nipt. Flying Wings (8) werd op 1 december veel gespeeld in een amateurkoers. Hij nam met startnummer één de kop en gaf over aan een goede gangmaker. Na een harde koers begon hij echter te rommelen met zijn draf en zakte hij weg. Voor een plaats zou ik eerder gaan voor de trouwe Shot Gun Bi (5) of de onder het zadel verbeterde Ljusterös Love (6).

Plaats 1: Omega Man (7)
Plaats 2: Power Prime Time (1)
Plaats 3: Hamilton SR (3)
Plaats 4: Shot Gun Bi (5)

 

 

Koers 4: Lebkuchen - Preis

In deze koers verwacht ik een mooi duel tussen twee vijfjarige kinderen van Gustav Diamant. Salvedonatella (4) won twee keer in drie starts, één keer vanuit het veld en de laatste keer van kop af aan. Ze krijgt het waarschijnlijk aan de stok met Sir Gustav (3) die nog niet wist te winnen maar wel een goede indruk achterliet. De laatste keer drukte hij door naar de kop en gaf hij de uiteindelijke winnaar lang partij in een lage 1.18. Ole Olsen (6) heeft een dergelijke tijd ook al gelopen op Daglfing en heeft de meeste ervaring van alle kanspaarden. Black Angel CG (7) zie ik niet winnen maar een plek in het trio is goed mogelijk. Ze is trouw en komt met goede verrichtingen uit Tsjechië.

Plaats 1: Sir Gustav (3)
Plaats 2: Salvedonatella (4)
Plaats 3: Ole Olsen (6)
Plaats 4: Black Angel CG (7)

 

 

Koers 5: Wettstar.de - Pokal

Een bandenstartkoers voor de topklasse over 2600 meter. Paarden vier, vijf en zes hebben een handicap van vijfentwintig meter. Dat lijkt voor Popeye Diamant (6) geen probleem. De Love You-zoon won begin dit jaar nog tweemaal op Vincennes en tweemaal in Cagnes-sur-Mer. Hij maakt vandaag zijn rentree. Canyon Castelets (5) heeft vorm. Hij won recent twee koersen voor Trotteur Francais en kan over deze afstand een hoge 1.16 / lage 1.17 lopen. In het e.erste band staan drie paarden die elkaar vorige maand nog tegenkwamen. Delux MS (2) werd toen tweede als favoriet met Indio Corner (3) op plek drie en Offroader (1) als vierde. Dat was een amateurkoers. Daarna won Indio Corner nog met Marisa Bock. Ze klopte toen op speed de lange leider Rapido OK. Man in Black (4) is een spijkerhard koerspaard maar lijkt het papier lastiger te krijgen met deze uitschrijving.

Plaats 1: Popeye Diamant (6)
Plaats 2: Canyon Castelets (5)
Plaats 3: Indio Corner (3)
Plaats 4: Delux MS (2)

 

 

Koers 6: Prix Davidson du Pont / PMU

De start van de V5 is eveneens de eerste premium-koers. Het is opnieuw een bandenstartkoers over 2600 meter, nu voor Trotteur Francais. Eclat de Beylev (8) is op dit moment in supervorm. Hij moet meters geven maar gezien zijn laatste overwinning in Daglfing in een hoge 1.15 is dat geen probleem. Bij zijn laatste bandenstart deze zomer werd hij uitgeschakeld. Dat was echter in de laatste rechte lijn, de startfase was geen probleem. Daddy Cool Blue (4) won op 1 december een soortgelijke koers. Hij nam toen in de laatste bocht afstand en zag DJ D’Urfist (6) op afstand tweede worden. Beide paarden treffen nu het eerste band. Fanfan de Jalousie (3) kreeg in die koers meters voor en werd derde. Bastien du Chef (7) hoort op de plaatsen, net als de grootverdiener Canone du Bocage (10) die als enigste vijftig meter moet geven.

Plaats 1: Eclat de Beylev (8)
Plaats 2: Daddy Cool Blue (4)
Plaats 3: DJ D’Urfist (6)
Plaats 4: Canone du Bocage (10)

 

 

Koers 7: Prix Belina Josselyn / PMU

Een bandenstartkoers over 2100 meter voor merries. Marie Galante (8) is de enigste deelnemer die meters moet geven en dat is een moeilijke opgave. Ze is wel de keus van Gerhard Biendl terwijl stalgenoot Naranja (5) er in principe mooier in staat. Favoriet is natuurlijk de Haller-pupil Ida F Boko (6) die de laatste keer na een prima koersverloop verrassend verslagen werd. Nu is er kans op revanche. Mocht ze winnen dan is het haar tiende zege in 2019. Trainingsgenoot La Ballade (4) wordt gereden door Dr. Marie Lindinger. Het paard was afgelopen zomer in supervorm. De laatste keer werd ze na lang kopwerk eervol geklopt. Eternity de Ginai (1) heeft zich enorm ontwikkeld. De Franse merrie staat nu weer in de open klasse waarin ze Valencia (2) al eens wist te kloppen. Escada (7) won vorige week nog op Daglfing maar staat nu beduidend zwaarder. Mooie koers!

Plaats 1: Ida F Boko (6)
Plaats 2: Eternity de Ginai (1)
Plaats 3: Valencia (2)
Plaats 4: La Ballade (4)

 

 

Koers 8: Prix Uza Josselyn / PMU

Een amateurkoers voor paarden tot een winsom van 45.000 euro. Power of Rhythm (4) heeft een mooi nummer en is de favoriet. De laatste keer werd hij tweede achter Blue Edition. In die koers werd Vasco As (3) op enige afstand vierde. Sotchi Santana (1) was vorig jaar zomer geweldig op dreef in het Bruno Cassirer-Rennen waarin ze tweede werd achter Gian Luca Pasel. Na ruim een jaar afwezigheid heeft ze inmiddels weer wat ritme opgedaan. Put on a show (9) zal vanuit het tweede gelid wat geluk nodig hebben. Het paard is in vorm. De laatste keer werd hij derde achter goede paarden zoals Eclat de Beylev en Pompano Julian maar eindigde hij voor de meer gespeelde Mystical Sunshine (7). Serafino (8) kan een hoog tempo aan en hoort op alle tickets thuis.

Plaats 1: Power of Rhythm (4)                                                                                            
Plaats 2: Sotchi Santana (1)
Plaats 3: Put on a show (9)
Plaats 4: Mystical Sunshine (7)

 

 

Koers 9: Prix Looking Superb / PMU

In de Free For All-koers komt een paard met 14.000 euro winsom een tegenstander tegen met 88.000 euro op de teller. Laatstgenoemde is Global Spotify (10) die in 2017 nog aantrad in Berlijn tegen paarden als Banks en Lighten up Today. Na een lang avontuur in Zwitserland is hij inmiddels terug bij Rudolf Haller. Hij zal direct aan de bak moeten om Ciao Amore (9) voor te blijven. De negenjarige zoon van Love You heeft dit jaar nog niet gewonnen maar hij loopt telkens nette koersen. Diamond Select (8) was de laatste keer sterk derde over de mijl na een zuinig parcours in de achterhoede. Chucky Mearas (6) is enorm trouw en hoort op alle tickets. Gri Power Jet (3) en Evans Stardust (7) voor een plaats, de rest krijgt het zwaar.

Plaats 1: Global Spotify (10)                                                                                                
Plaats 2: Ciao Amore (9)
Plaats 3: Diamond Select (8)
Plaats 4: Chucky Mearas (6)

 

 

Koers 10: Auf Wiedersehen am 26.12.2019 - Rennen

We sluiten af met een interessante koers. Very Special One (1) presteerde de laatste keer het onmogelijke. Hij verloor heel veel meters door een galoppade bij de bandenstart, sloot aan en won alsnog. Daarbij klopte hij de lang leidende Blue Edition (2). Very Special One is een zegemachine die ik hier alleen geklopt zie worden door een Baxter Hill (6) in vorm. De vijfjarige hengst van Muscle Hill bood dit voorjaar cracks als Emilion partij. Hij heeft drie maanden niet gelopen maar Josef Franzl zal hem ongetwijfeld scherp aan de start hebben. Pomapno Julian (7) heeft vorm en hoort op alle triotickets thuis. Dat geldt in iets mindere mate ook voor Wirbelwind (4) die de laatste keer van kop af Ida F Boko verrassend van de winst hield.

Plaats 1: Very Special One (1)                                                                                             
Plaats 2: Baxter Hill (6)
Plaats 3: Pompano Julian (7)
Plaats 4: Blue Edition (2)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.