Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Nantes - 26 december

Nantes – woensdag 26 december 2018 – Start 11:55 uurRace 1: Prix Jag de Bellouet
Een montékoers voor leerlingen over 3000 meter met maar liefst 19 paarden aan de start. Ondanks dat de paarden uit het tweede band veel buitenom moeten doen zoeken wij daar toch de favorieten. Alpha de Bassiere (14) is erg trouw in dit metier en zonder zijn ijzers verdient hij weer eens een overwinning. Tegenstand kan komen van Apharena du Kiss (15) die in haar laatste twee starts op het podium eindigde en steun heeft van een ervaren leerling. Ook Cepage des Ulmes (19) is kansrijk, hij won zijn laatste koers onder het zadel. As You Like (12) is in goede vorm, hij loopt voornamelijk in amateurkoersen en is handelbaar. Zijn laatste montestart ging de mist in door een fout maar met Marie le Bourhis op zijn rug is hij niet kansloos, zeker nu hij in het eerste band  perfect aan de winsomgrens staat ingeschreven. Aan kop zijn verder Babou Star (4), zonder ijzers en dit jaar nog niet imponerend maar vorig jaar 3 keer zegevierend op rij in dit genre, en Bobsilure (11), ook zonder ijzers, interessante outsiders.


Plaats 1: Alpha de Bassiere (14)
Plaats 2: Apharena du Kiss (15)
Plaats 3: Cepage des Ulmes (19)
Plaats 4: As You Like (12)
Plaats 5: Babou Star (4)

INZETTEN


Race 2: Prix Yves Bouvier
Fauve de Felliere (12) was in al haar starts bij de eerste twee en heeft nog de nodige marge. Haar voornaamste rivalen zijn Fly du Quenne (13) die een serie tweede plaatsen zag eindigen in een uitschakeling, en Fidji des Crouas (14) die recent tegenviel maar daarvoor mooie dingen liet zien en bovendien het snelste record van het veld heeft (1'15''9). Hierna komen de trouwe Fakir du Tresor (9) en First Jibay (10) in beeld, de laatste won zijn meest recente start en hij kan op herhaling. Fiesta de Froulay (8) komt uit een gerenommeerde stal en was in 6 start 5 maal bij de eerste vier.


Plaats 1: Fauve de Felliere (12)
Plaats 2: Fly du Quenne (13)
Plaats 3: Fidji des Crouas (14)
Plaats 4: Fakir du Tresor (9)
Plaats 5: First Jibay (10)

INZETTEN


Race 3: Prix Thierry Denuault
Eliak Picken (7) debuteert in de monté met topjockey Anthony Barrier en dus zijn er gelijk verwachtingen. Zijn vorm is goed gezien zijn twee recente overwinningen voor de sulky. Elphie du Marin (11) is een bewezen waarde onder het zadel en doet weer mee voor de podiumplaatsen, net als Eole de l'Ouest (13) die zijn laatste montékoers won en hier de steun heeft van Antoine Wiels. Emma a l'Oliverie (8) debuteert met ambities in dit genre, zij plaatst zich vrijwel altijd. Eglantier de Meat (10) is een ervaren klant onder het zadel, loopt zonder achterijzers en heeft een bewezen jockey op zijn rug. Ecrin d'Azur heeft met 1'14 het snelste record en loopt zonder ijzers. Hij kan verrassen.


Plaats 1: Eliak Picken (7)
Plaats 2: Elphie du Marin (11)
Plaats 3: Eole de l'Ouest (13)
Plaats 4: Emma a l'Oliverie (8)
Plaats 5: Eglantier de Meat (10)

INZETTEN


Race 4: Prix des Lumieres de la Ville
Eliot du Coudrai (12) is in topvorm en kan ondanks de voorgift een voorname rol gaan spelen, samen met Ermes des Brousses (15) die door Olivier Raffin zonder ijzers wordt gepresenteerd. Elu d'Ali (8) presteert wisselvallig maar voor de mooie inschrijving tegen de winsomgrens in het eerste band is Jean Philippe Monclin ingehuurd en dus zijn er verwachtingen, net als voor Eldorado de Loiron (9), die zonder voorijzers op pad gaat. Voor de plaatsen komen Extra Leo (5), in topvorm en zonder ijzers, alsmede Elixir Carisaie (9) in aanmerking. Wellicht kunnen zij bij een gunstig koersverloop zelfs het podium bezetten.


Plaats 1: Valokaja Hindo (8)
Plaats 2: Carlo de Carsi (17)
Plaats 3: Bleu Ciel (15)
Plaats 4: Big Boss (14)
Plaats 5: Global Respons (11)

INZETTEn


Race 5: Prix Societe du Cheval Francais (Groupe A)
Eh Coquine (13) zakt in categorie en is ondanks de starthandicap onze keus in dit veld. Zij heeft voor hetere vuren gestaan. Etoile de Glasnet (10) loopt zonder haar vier ijzers en heeft ambities voor een hoge klassering. Edith de Marcay (4) heeft een mooie startpositie en de steun van Antoine Wiels. Epsom Girl (11) haalt af en toe uit en heeft een van de betere records in dit veld, zij komt in aanmerking voor de plaatsen samen met Etoile Montaval (14) die er qua winsom heel mooi in staat. Elektra Syga (6) is niet regelmatig maar met de steun van Jean Philippe Monclin kan zij voor een verrassing zorgen.


Plaats 1: Eh Coquine (13)
Plaats 2: Etoile de Glasnet (10)
Plaats 3: Edith de Marcay (4)
Plaats 4: Epsom Girl (11)
Plaats 5: Etoile Montaval (14)

INZETTEN


Race 6: Prix des Journalistes Hippiques (Groupe B)
Ella Beco (12) verdient na een reeks goede klasseringen weer eens een overwinning, in dit veld zijn er mogelijkheden, al zal Etoile Somolli (8) haar recente zege graag willen herhalen, zij staat er aan de grens van het eerste band mooi in. Hierna komt Eaustie Meslinoise (11) in beeld, zij startte de laatste keren in de monté maar heeft voor de sulky ook al eens aardig gepresteerd. Esterella d'Idef (14) is in vorm en staat er prachtig in, zij vormt met Etoile du Jour (6) met Jean Philippe Monclin een serieuze opponente voor onze favorieten. Tenslotte noemen wij Ebene Marvic (10), zonder ijzers en al tweemaal winnares dit jaar in weinig starts, een gevaarlijke outsider.


Plaats 1: Darlington Park (5)
Plaats 2: Dorado Bello (4)
Plaats 3: Dollar Soyer (12)
Plaats 4: Deesse Saint Bar (2)
Plaats 5: Dream de Lasserie (10)

INZETTEN


Race 7: Prix Hardi du Menhir
Divin d'Axel (11) en vooral Danika de Court (14) lijken hier de best geplaatste paarden. Laatstgenoemde keert terug van Vincennes waar zij enkele plaatsgelden behaalde, hier ligt een ereplaats zeker weer in het verschiet. Achter deze twee noemen wij de Guarato-pupil Dear Lover (13) die beter kan dan dat zijn verrichtingen laten zien, en Deesse Monceau (8), die in prima vorm is en een perfecte inschrijving heeft in het eerste band. Voor de verdere plaatsen komen vooral Diane Chouan (1), zonder ijzers en recent winnares, alsmede Destin de l'Aube (5) in aanmerking, beide zijn trouw en kunnen wellicht uit de greep van de paarden uit het tweede band blijven.


Plaats 1: Danika de Court (14)
Plaats 2: Divin d'Axel (11)
Plaats 3: Dear Lover (13)
Plaats 4: Deesse Monceau (8)
Plaats 5: Diane Chouan (1)

INZETTEN


Race 8: Prix Loxam Location
Bayahibe des Vents (13) deed het prima op Vincennes en zij treft hier een mooie gelegenheid om de kerstbloemen voor zich op te eisen. Zij is onze absolute favoriete in dit veld. Voor de plaatsen kan de strijd gaan tussen Cassius du Giffre (1) die in categorie stijgt maar in uitstekende vorm is en hier zonder achterijzers loopt, Benuro d'Auvillier (16) uit de stal van de familie Mottier en die zijn laatste koers won, alsmede Carla des Caraibes (3) die zich vrijwel altijd voorin plaatst. Tenslotte zouden Balade Majyc (10), in vorm, en Claudius (6), waarbij met Jean Philippe Monclin geprobeerd wordt weer eens foutloos rond te komen, in staat kunnen zijn om zich met de aankomst te bemoeien.


Plaats 1: Bayahibe des Vents (13)
Plaats 2: Benuro d'Auvillier (16)
Plaats 3: Cassius du Giffre (1)
Plaats 4: Carla des Caraibes (3)
Plaats 5: Balade Majyc (10)

INZETTEN


Race 9: Grand Prix de Noel Paris-Turf
De meeting wordt afgesloten met als klapper de Grote Kerst prijs, die een aantal paarden in supervorm heeft weten te trekken. Alex Trojborg (13) is met Jean Philippe Monclin onze favoriet en hij kan weer aanknopen bij zijn rijtje overwinningen, al is de tegenstand niet mals met voornamelijk Chistera (10) die 3 van haar laatste 5 koersen won, en Baron Daidou (12) als gevaarlijkste opponenten. Ook Brooklyn Blue (15) is in grootse vorm en heeft steun van een gerenommeerde pikeur, hij zal zeker aanspraak willen maken op een goed betaalde klassering. Van de overigen zien we Cap Lignerie (8), in topvorm, met Anthony Barrier en ideaal ingeschreven tegen de winsomgrens, alsmede Atrium Gede (1), zonder ijzers, als serieuze kandidaten voor een plaats bij de eerste vijf. Laatstgenoemde was onlangs bij uitzondering eens niet in het geld.


Plaats 1: Alex Trojborg (13)
Plaats 2: Chistera (10)
Plaats 3: Baron Daidou (12)
Plaats 4: Brooklyn Blue (15)

INZETTEN
Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.