Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Navan - 17 februari

Navan – zondag 17 februari 2019 – starttijd 14.50

 

Race 1 Ladbrokes Where The Nation Plays Maiden Hurdle - starttijd 14.50

Er zijn maar weinig paarden in deze race die ervaring hebben. Raya Time (8) kan het hier een nette prestatie neer gaan zetten. Zijn laatste 2 races werd hij bij beide derde in een veld van 18 en 19 paarden. De paarden waar hij toen tegen liep waren sterker en dit zou hij aan moeten kunnen. Behind The Curtain (10) lijkt hier ook sterk aan de start te komen. De 5 jarige ruin liep in november tijdens zijn debuut naar een tweede plaats en wist begin januari dat te verbeteren naar een eerste plaats, ondanks maar een neklengte verschil. Dumbach Thra (2) kwam eind vorige maand op ruim 18 lengtes achter de nummer één. Het jaar in mei ervoor was zijn voorlaatste start waar hij met een ruime marge van 7 lengtes als wist te winnen. Milan Native (4) liep eind december zijn debuut en werd daar derde. Weliswaar iets meer dan 15 lengtes achter de winnaar. In dit veld kan hij naar een plaatsing lopen.

Plaats 1: Raya Time (8)
Plaats 2: Behind The Curtain (10)
Plaats 3: Dumbach Thra (2)
Plaats 4: Milan Native (4)

 

Race 2 Ladbrokes Ireland Boyne Hurdle (Grade 2) - starttijd 15.20

De meeste kans op deze titel is Bachasson (2) die bij top trainer W P Mullins vandaan komt. Met een winpercentage van 57% een groot gevaar. Van zijn laatste vijf races heeft hij er vier gewonnen. Zijn één na laatste race viel hij maar kwam de race erna terug om met 2¼ lengtes de overwinning te pakken. Off You Go (5) is in zijn laatste vijf races ook maar één keer buiten de prijzen gevallen (met een achtste plaats). Zijn meest recente wedstrijd is van begin februari waar hij op Leopardstown met één lengte won van Jezki, in een veld met 19 paarden. Tiger Roll (6) liep zijn laatste race halverwege november en kwam 5½ te kort op de winnaar. Dit is absoluut geen slechte prestatie voor de eerste start na 7 maanden. Cracking Smart (4) is van zijn 7 gelopen races maar één keer lager geëindigd dan een tweede plaats. Helaas was dit in zijn laatste race, eind december. De afstand leek voor hem te lang en vandaag lijkt het voor hem beter te gaan passen.

Plaats 1: Bachasson (2)
Plaats 2: Off You Go (5)
Plaats 3: Tiger Roll (6)
Plaats 4: Cracking Smart (4)

 

Race3 Adare Manor Opportunity Handicap Hurdle - starttijd 15.55

Oscars Den (3) wist zijn 2019 al goed te beginnen met twee keer een tweede plaats op Fairyhouse waarbij hij de voorlaatste keer maar een hoofdje tekort kwam. Tot nu toe heeft hij één keer eerder op Navan gelopen, waar hij destijds (2017) eerste werd. De afstand is hem bekend en hij heeft alle kans om hier er met de winst vandoor te gaan. Gekeken naar Silver Star (1) zijn laatste race lijkt het niet erg hoopvol. Al was zijn vorm daarvoor prima en gekeken naar het totaal plaatje, is hij in meer dan de helft van zijn races niet lager geëindigd dan een derde plaats. Even afwachten hoe hij deze eerste start na november 2018 gaat presteren. Geneva Barracks (4) zijn vorm is meer recent. Eind januari won hij namelijk met een halve lengte op Naas. Hij is getraind door M Brassil, die een winpercentage van 67% heeft over de afgelopen 14 dagen. Voor British Art (7) is dit race vijf voor 2019. Twee maal werd hij in die tijd tweede en zijn laatste race kwam hij als vierde binnen op 12 lengtes achter de winnaar. Navan lijkt niet de baan te zijn waar hij zich het meest op zijn gemak voelt.

Plaats 1: Oscars Den (3)
Plaats 2: Silver Star (1)
Plaats 3: Geneva Barracks (4)
Plaats 4: British Art (7)

 

Race 4 Ladbrokes Acca Boosty Ten Up Novice Chase (Grade 2) - starttijd 16.25

Champagne Classic (4) komt van trainer G Elliot. Hij werd derde in zijn laatste race eind vorige maand. Een zeer nette prestatie gezien hij sinds april 2017 na zijn overwinning op Punchetown niet meer op de baan is verschenen. Krijgt daarom ook de stem boven Chris’s Dream (5), die in december won hier op Navan met 3 lengtes van Gun Digger. Zijn race erna eindigde hij op een tweede plaats, 1¾ lengte voor Champagne Classic. Hij komt bij dezelfde trainer vandaan als Champagne Classic. G Elliot, won deze race vorig jaar met Monbeg Notorious. Blow By Blow (3) zit niet in zijn beste periode en lijkt de afstand niet te pakken. Eind januari moest hij zijn race staken en de maand ervoor wist hij niet hoger te komen dan een derde plaats. Toch kunnen we hem niet uitsluiten. Beide races die hij op Navan heeft gelopen heeft hij namelijk gewonnen waarvan de laatste over 200 meter minder dan vandaag. Any Second Now (2) maakt vandaag zijn eerste start voor dit jaar. 2018 sloot hij af met een vijfde plaats ruim 10 lengtes achter de winnaar in een veld van 27. De race ervoor werd hij tweede op Fairyhouse met maar een neklengte verschil.


Plaats 1: Champagne Classic (4)
Plaats 2: Chris’s Dream (5)
Plaats 3: Blow By Blow (3)
Plaats 4: Any Second Now (2)

 

Race 5 Boardsmill Stud Hunters Chase - starttijd 17.00

Ucello Conti (7) heeft al eerder cruciale fouten gemaakt, waardoor bij twee van zijn laatste vijf races, zijn jockey op de grond belandde. In één van de overige moest hij zijn race staken. Is hoe dan ook het beste paard wat hier aan de start verschijnt en liet dat ook in zijn laatste race drie weken terug zien, toen, na 9 maanden met 4½ lengte afstand won van de nummer twee. Voor Billaway (1) wordt dit zijn derde start na 8 maanden. In beide starts is hij als tweede geëindigd en dat lijkt ook vandaag een reële gedachte. Timewaitsfornoone (6) heeft er met zijn 3 races ook nog niet veel kilometers op zitten. Toch wist de 7 jarige ruin in elke race geplaatst te worden met als laatste resultaat een tweede plaats op 4 lengtes achter de winnaar. Coastal Tiep (2) kreeg het ondanks zijn winstpercentage van 27% niet verder te schoppen dan een vijfde plaats. Niet geheel onlogisch na 10 maanden en waarschijnlijk had hij die race nodig.


Plaats 1: Ucello Conti (7)
Plaats 2: Timewaitsfornoone (6)
Plaats 3: Billaway (1)
Plaats 4: Coastal Tiep (2)

 

Race 6 Ladbrokes Bet On The Cheltenham Festival Mares Handicap Hurdle - starttijd 17.30

In deze race lopen alleen merries tegen elkaar. Hierbij lijkt het paard met de grootste kans Gliondar Mo Chroi (7), die haar vorige race met een halve lengte won van de nummer twee met de overige paarden op minstens 7 lengtes daarachter. Haar voorlaatste race werd ze derde, waarbij ze maar 2 lengtes te kort kwam. Stucker Hill (2) wilde halverwege januari voor zijn derde winst op rij gaan maar kwam ten val. Dat was nog niet eerder gebeurd er we kunnen er vanuit gaan dat dat deze race ook niet het geval gaat zijn. Zijn één na laatste race, eindigde hij 1 lengte voor Isabel’s Gold (4). Laatstgenoemde werd onverwacht zesde in haar laatste race. Dat zij beter kan heeft ze al vaker laten zien en vandaag zal daarop geen uitzondering horen te zijn. Bridge Native (3) liep in november 2018 twee nette races (beide een tweede plaats) maar kon hetzelfde niet waarmaken begin januari waar zij op een zestiende plaats, ruim 16 lengtes achter de nummer één eindigde. Gekeken naar haar vorm ervoor, zou er geen reden moeten zijn voor haar om hier slecht te lopen.

Plaats 1: Gliondar Mo Chroi (7)
Plaats 2: Stucker Hill (2)
Plaats 3: Isabel’s Gold (4)
Plaats 4: Bridge Native (3)

 

Race 7 Ladbrokes Odds Boost (Pro/Am) Flat Race - starttijd 18.00

Vorig jaar in het eerste deel van maart maakte Thatsy (11) zijn debuut waar bij meteen een eerste plats scoorde ondanks een foutje. Eind diezelfde maand werd hij tweede en vandaag kunnen we hem hoog in de plaatsen verwachten. Multifactorial (10) werd is zijn meest recente race (begin januari) tweede op minder dan 1½ lengte afstand van de winnaar. Zijn race daarvoor zat hij er ook minder dan 3 lengtes vanaf en vandaag zal hij ook van zich laten horen. Cenotice (3) heeft 3 races gelopen waarvan zijn laatste race een teleurstellende vijfde plaats, ruim 27 lentes achter de winnaar. Daarvoor, begin december 2018 kwam hij binnen op een derde plaats met iets meer dan 2½ te kort op de winnaar. Eleazar Des Neiges (6) getraind door H De Bromhead, reed vorig jaar rond deze tijd naar een derde plaats, 7 lengtes achter de winnaar.

Plaats 1: Thatsy (11)
Plaats 2: Multifactorial (10)
Plaats 3: Cenotice (3)
Plaats 4: Eleazar De Neiges (3)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.