Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Navan - 1 juni

Navan – zaterdag 1 juni – starttijd 13:35

 

Race 1 Lynn Lodge Stud Irish Ebf Maiden - starttijd 13.35

In deze race voor 2 jarigen, gaat de voorkeur uit naar Air Force Jet (1). De door J P O’Brien getrainde hengst maakte zijn debuut eerder deze maand waarbij hij naar een tweede plaats liep en maar een hoofdje te kort kwam op de winnaar. Southern Hills (6) had aardige concurrentie tijdens zijn debuut en eindigde als laatste van de vijf. De lengte tot de winnaar was iets meer dan 7½ lengtes en vandaag zal hij het er waarschijnlijk een stuk beter vanaf gaan brengen. Alligator Alley (2) maakte ook eerder deze maand zijn eerste start en werd daarbij vierde uit een veld van 17. De afstand tot de nummer één was iets meer dan 10 lengtes en hij zal mogelijk zijn voordeel halen uit dit kleine veld. Spit It Out (7) begint vandaag aan zijn carrière en daardoor is hij nog wat moeilijk in te schatten. Gekeken naar zijn bloedlijnen belooft het veel goeds. Hij komt uit Swiss Spirit die al een hoop winnaar heeft gebracht.

Plaats 1: Air Force Jet (1)
Plaats 2: Southern Hills (6)
Plaats 3: Alligator Alley (2)
Plaats 4: Spit It Out (7)

 

Race 2 Come Racing Saturday 8th June Handicap - startijd 14.05

Teddy Boy (4) liep tot nu toe zijn beste seizoen en is nog niet in zo’n goede vorm geweest. In april werd hij derde in een groot veld van 21 op minder dan één lengte afstand. Dit werd gevolgd door den tweede plaats in mei waarbij hij zelfs maar een halve lengte te kort kwam tot de winst. Nog geen week geleden was zijn meest recente start maar gooide hij zijn jockey achter, direct na de startboxen opende. Dezelfde jockey zal vandaag ook plaatsnemen maar hoogstwaarschijnlijk dit keer blijven zitten. Rag Tatter (11) en Bellick liepen hun laatste race tegen elkaar waarbij Rag Tatter er sterker uit kwam toen deze een derde plaats haalde. Bellick moest genoegen nemen met een zevende plaats. Rag Tatter heeft uit 26 races maar één maal gewonnen. De winst wist hij in december 2018 te pakken met dezelfde jockey als vandaag, waaronder hij zijn laatste 4 races heeft gereden. Bellick (5) wordt ook door dezelfde jockey gereden en komt vandaag hopelijk hoger dan een zevende plaats. De paar races ervoor liep hij een stuk netter toen hij gemiddeld op één lengte afstand van de winnaars bleef. Chillie Billie (12) heeft veruit de meeste ervaring met welgeteld 86 gelopen races. Samen met My Good Brother zijn ze met hun 10 jaar de oudste paarden die aan start komen. Chillie Billie is 27 keer geplaatst waarbij het tot 4 keer tot de overwinning leidde. Hij sloot 2016 goed af met een tweede en vierde plaats om nog één maal terug te keren in januari 2017 voor een derde plaats. Dit is dan ook het grootste (en voor mij enige) nadeel: Zijn laatst gelopen race is om precies te zijn 876 dagen geleden.

Plaats 1: Teddy Boy (4)
Plaats 2: Rag Tatter (11)
Plaats 3: Bellick (5)
Plaats 4: Chillie Billie (12)

 

Race 3 Navan Lock And Key Maiden - starttijd 14.35

Voor Karakhan (7) startte voor trainer M Halford al 3 keer eerder in 2019 waarbij hij zijn meest recent race 3 weken geleden liep. Daar werd hij zesde op Cork met 5¾ lengtes tot winnaar Broque. Zijn voorlaatste race werd hij tweede uit een veld van 16 op maar 1¾ van de winnaar. Metier (9) liep zijn eerste en laatste race in oktober 2018 waar hij op plaats 4 eindigde met 5¼ lengtes tot winnaar Millswyn, die momenteel een rating van 89 heeft. In die race zat hij 5 lengtes achter II Paradiso (die tweede werd). Dit is ¼ dichterbij dan Building Bridges (1) kwam toen hij tegen II Paradiso liep eerder deze maand. Die wedstrijd sloot hij af met een vijfde plaats. Zijn race ervoor haalde hij het tot een vierde plaats toen hij op 3 lengtes afstand wist te finishen op Leopardstown in april. Novus Aditus (10) zal vandaag zijn eerste start maken. De hengst getraind dor J S Bolger is uit de lijn van Teofilo, die destijds al zijn 5 starts won.

Plaats 1: Karakhan (7)
Plaats 2: Metier (9)
Plaats 3: Building Bridges (1)
Plaats 4: Novus Aditus (10)

 

Race 4 Meridian Security Handicap - starttijd 15.10

Inscribe (1) lijkt hier de grootste kanshebber om er met de titel vandoor te gaan. De 5 jarige ruin plaatste zich in de helft van zijn 10 starts en won er daarvan 3. Heeft met 90 de hoogste rating in deze race.  Na een derde plaats  in september 2018 liep hij voor het eerst weer eind april 2019. Toen behaalde hij een vierde plaats op 3½ lengtes achter de winnaar. Qua afstand gaat hij omhoog en daar heeft hij nog niet eerder over gelopen. Construct (3) is daarentegen meer gewend aan de afstand. De 4 jarige ruin plaatste zich 6 keer uit 10 starts en won 2 maal. Daarbij valt zijn laatste race die hij eerder deze maand won met een halve lengte. Zijn eerste start in 2019 was de maand ervoor waar hij een derde plaats haalde en tot 1¾ lengtes afstand van de winnaar wist te komen. The Last Emperor (2) liep 7 races over flat en won er één (al was dit tijdens zijn debuut in 2017). Daarnaast heeft hij zich 3 maal geplaatst maar helaas niet meer na juli 2018. Eind april kwam hij niet dichterbij dan een ruime 8 lengtes tot de winnaar. Rockabill (5) is 9 keer gestart en won daarvan 2 maal. Vanaf eind 2018 heeft de 4 jarige ruin niet bepaald goed meer gepresteerd maar leek er verbetering in te zitten toen hij op Curragh als achtste eindigde op ongeveer 10 lengtes achter winaar Dalton Highway.

Plaats 1: Inscribe (1)
Plaats 2: Construct (3)
Plaats 3: The Last Emeror (2)
Plaats 4: Rockabill (5)

 

Race 5 Royal County Handicap - starttijd 15.45

Nickajack Cave (4) won de eerste start van zijn carrière in april. Zijn race erna werd hij tweede op 3½ afstand van de nummer één Georgville. Vandaag is zijn jockey C T Keane, waar hij zijn tweede plaats mee behaalde. Pensylvania Avenue (5) liep 4 races en wist daarvan de helft te winnen. Zo ook zijn laatste race halverwege deze maand toen hij met een hoofdje verschil won op Killarney. Zijn race ervoor was zijn eerste race voor 2019 waar hij als derde binnenkwam op 3 lengtes afstand in een veld van 18 deelnemers.  Zuenoon (1) heeft de hoogste rating maar won zijn laatste race in augustus 2018. Dit jaar begon hij slecht met een elfde plaats en werd in zijn meest recente race vijfde (van de 6) op Leopardstown. Qua afstand zat hij er met zijn 4 lengtes niet ver vanaf. Pearlman (6) heeft de laagste rating in deze race maar liep in april nog naar de overwinning op Dundalk. 3 weken geleden werd hij vierde van de 8 op Naas. Hij is getraind door M Halford en in bezit van Godolphin.


Plaats 1: Nickajack Cave (4)
Plaats 2:Pensylvania Avenue (5)
Plaats 3: Zuenoon (1)
Plaats 4: Pearlman (6)

 

Race 6 Navan Members Handicap - 16.20

Ook Njord (2) maakt met zijn 20% winstpercentage een goede kans. Zijn laatste race won hij met 2¼ lengtes op Gowran Park. Zijn voorlaatste race werd hij derde op 3 lengtes achter de winnaar en overduidelijk komt hij in zijn beste vorm aan de start. Imposing Supreme (8) wist bij geen enkele van zijn 5 starts nog te winnen maar werd in zijn laatste twee races, tweede. Beide verloor hij van Beau Warrior, een paard dat 50% van zijn races heeft gewonnen en inmiddels een rating van 92 heeft. De zijn één na laatste keer was dat met maar 1 lengte verschil. Loopt zijn eerste race na 192 dagen. Tracing (6) werd in zijn laatst 2 races zevende. Beide velden bestonden uit 16 deelnemers. Zijn meest recente start was in oktober 2018 waar hij verloor van Happen, die momenteel een rating van 101 heeft. Hij is getraind door A P O’Brien en is op moment van schrijven één van de twee paarden waarvan de jockey nog niet bekend is. Muntahez (9) plaatste zich in geen van zijn 6 races maar kwam tot een vierde plaats in zijn laatste 2 races. Begin april kwam hij binnen op 3½ lengtes achter de winnaar maar helaas was dat in zijn meest recente race bijna 9 lengtes. Wordt voor het eerst met tongstrap gereden. Dromod Lad (19) wist in 5 races nog geen plaats te bemachtigen maar kwam wel gevaarlijk dichtbij toen hij begin deze maand vierde werd met maar 2 lengtes tot de winnaar. Vandaag is hij reserve en zal dus alleen meedoen als er een ander paard uitvalt.

Plaats 1: Njord (2)
Plaats 2: Imposing Supreme (8)
Plaats 3: Tracing (6)
Reserve: Dromod Lad (19)
Plaats 4: Muntahez (9)

 

Race 7 www.navanracecourse.ie Maiden - 16.55

Voor degenen die bekend zijn met de bloedlijnen zal het niet verbazend zijn om bovenaan dit lijstje Pacific Ocean (12) te zien. Hij behoord tot het nageslacht van de top(dek)hengst Galileo. Galileo zelf won hij 6 van zijn 8 starts maar is vooral bekend geworden door zijn uitmuntende nageslacht waaronder Frankel, Rip van Winkle, Ulysses en New Approach om er een paar te noemen. Ondanks dat Pacific Ocean zijn carrière niet met succes begon, werd hij anderhalve week geleden tweede,  op maar 1¼ lengte achter winnaar Balefire. Over wie zijn jockey vandaag zal zijn is nog niets bekend. Romantic Proposal (18) behaalve vorige maand een derde plaats tijdens zijn debuut. Zijn laatste race werd hij tweede op 1¾ lengte afstand . Zoals bij zijn eerdere races zal D P McDonogh plaatsnemen in het zadel. Ook Mutadarrib (11) komt uit bekende een bekende bloedlijn. Namelijk die van Kodiac. Ondanks dat hij bekend staat om zijn uitstekende 2 jarigen nageslacht,zijn er ook veel winnaars geweest die tijdens hun debuut wonnen. En zo misschien ook Mutadarrib. Sky Moon (1) liep 3 races waarvan zijn laatste in oktober 2018 toen ze derde werd op Dundalk. Diezelfde maand werd hij nog tweede op 3½ afstand tot de nummer één. Pretty Boy Floyd (21) plaatste zich 2 maal in 10 races. Vorig jaar april werd hij tweede op maar 1 lengte afstand. Zijn meest recente race was eind april van dit jaar waarbij hij op iets meer dan 4 lengtes achter de winnaar de finish over kwam. Hij is reserve 3 en zal alleen meelopen als er meerdere paarden uiteindelijk niet meelopen.

Plaats 1: Pacific Ocean (12)
Plaats 2: Romantic Proposal (18)
Reserve: Pretty Boy  Floyd (21)
Plaats 3: Mutadarrib (11)
Plaats 4: Sky Moon (1)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.