Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Navan - 9 oktober

Navan – woensdag 9 oktober 2019 – starttijd 14.30

Race 1 Arkle Bar Median Auction M'dn – starttijd 14.30

Flaming Moon (5) kwam tijdens zijn debuut als tweede over de finish samen met jockey K Leonard. Hij zat op 1¾ lengtes van de winnaar en heeft hier met 88 de hoogte RPR rating. Vandaag zal hij gereden worden door C Keane, die een 18% winstpercentage over de afgelopen 2 weken heeft. Voor trainer D K Weld komt Kitten’s Joy nakomeling, Britannia Kitten (2) aan start. Hij maakte in mei zijn debuut en kwam daarbij op een vierde plaats. Zijn enige race erna werd hij laatste van 10. Sinds die tijd is hij geruind en maakt nu zijn (mogelijke) come-back met jockey O Orr, die hem zijn eerste paar races ook reed. Ballyare (1) werd tijdens zijn debuut ook gereden door O Orr maar krijgt nu W J Lee in het zadel mee. Deze heeft over de afgelopen weken een winstpercentage van 17%. In september wisselde hij van trainer N Thomas naar C O Leary, waar hij vandaag zijn eerste start voor maakt. Talking Tough (15) kwam 3 maal aan start maar wist nog geen plaats te behalen. Zijn beste race was iets meer dan 2 weken geleden toen hij als vierde eindigde op Fairyhouse, 4½ lengtes achter de winnaar. Hij wordt gereden door G Carroll waarmee hij op een vijfde plaats kwam tijdens zijn debuut in augustus.

Plaats 1: Flaming Moon (5)
Plaats 2: Britannia Kitten (2)
Plaats 3: Ballyare (1)
Plaats 4: Talking Tough (15)
Extra: Royal Bungle (11)

 

Race 2 www.navanracecourse.ie Nursery H'cap – starttijd 15.00

The King Of Kells (7) won zijn vorige start met een neklengte en kwam zijn race ervoor als runner-up binnen met maar een halve lengte verschil tot winnaar Not Now Zeb. Die race liep ook Captain Corcoran mee, al kwam hij niet hoger dan een zesde plaats. The King Of Kells werd beide races gereden door C D Hayes en zo ook vandaag. Cobb And Co (3) maakte als hengst 4 starts maar plaatste zich in geen van allen. Sinds augustus gaat hij als ruin door het leven en wisselde in september ook van trainer. Na voor trainer J P O’Brien te hebben gelopen startte hij daarna voor trainer M C Grassick. Meest recent kwam hij als derde over de finish op Curragh onder jockey N G McCullagh, die hem ook vandaag zal rijden. Mogwli (2) wist zich in nog geen enkele van zijn 8 starts te plaatsen maar wist in een redelijk aantal races niet ver achter de winnaar te eindigen.  Helaas was dit wel het geval in zijn beide laatste races, al waren die over een langere afstand en is bekend dat de afstand van vandaag hem stukken beter zal passen. Lady Stark (8) werd alleen tijdens haar debuut niet gereden door jockey J Doyle. Haar carrière was tot nu toe niet succesvol maar ze heeft haar laatste 2 races vooruitgang geboekt heeft nog ruimte over om meer te laten zien.

Plaats 1: The King Of Kells (7)
Plaats 2: Cobb And Co (3)
Plaats 3: Mogwli (2)
Plaats 4: Lady Stark (8)

 

Race 3 Troytown Bar & Cafe M'dn – starttijd 15.30

Strong Johnson (8) werd in zijn laatste race door jockey C T Keane naar een tweede plaats gereden in augustus, waar hij maar een klein hoofdje te kort kwam om de winst te pakken. Die race werd gelopen over dezelfde afstand als waar hij vandaag over zal starten. Son And Sannie (7) maakte zijn debuut over deze afstand en kwam daar als derde over de finish met maar een halve lengte verschil tot de winnaar. Zijn enige race erna werd hij vierde over een iets langere afstand. Beide werd hij gereden door jockey G F Carroll. Jensons Joy (4) liep zijn laatste race in juni waarbij hij op een vijfde plaats eindigde voor trainer A B Joyce. Vandaag zal voor het eerst jockey J M Sheridan op hem plaatsnemen, die over de afgelopen 2 weken een 17% winstpercentage heeft. Golden Eye Diamond (2) maakte eind vorige maand zijn eerste star na 433 rust. Op de all-weather baan op Dundalk kwam hij op een zevende plaats over 1M. De kortere afstand vandaag zal hij waarschijnlijk waarderen.

Plaats 1: Strong Johnson (8)
Plaats 2: Son And Sannie (7)
Plaats 3: Jensons Joy (4)
Plaats 4: Golden Eye Diamond (2)

 

Race 4 Bective Restaurant Apprentice H'cap – starttijd 16.05

Pillar (10) komt aan start na zijn winst op Fairyhouse. In die race liepen ook Rag Tatter, A Likely Story, Straffan en Gopsies Daughter mee. Pillar wist die race met 1 lengte te winnen onder jockey S Foley. Vandaag neemt S M Mooney plaats in het zadel, die hem in augustus nar plaats 21/24 reed. Deze jockey keuze is waarom Pillar niet bovenaan deze lijst staan. S M Mooney heeft de laatste 8 races geen plaats behaald met een paard. Rag Tatter (13) heeft daarom hier de voorkeur. Hij kwam 1 lengte achter Pillar over de finish en behaalde daarmee een tweede plaats. Sinds zijn trainer wissel in april heeft hij uit 10 starts 4 maal de plaatsen weten te bereiken. Over wie zijn jockey zal zijn is nog niets bekend op moment van schrijven. Bahlwan (1) is getraind door D G Hogan en wordt gereden door J M Sheridan, die eerder deze maand met hem naar een tweede plaatst stormde. Hij kwam een halve lengte achter winnaar Miacomet binnen en vier lengtes voor Face Off. In juuli won hij voor het laatst met dezelfde jockey als vandaag. A Likely Story (17) kwam in de eerder genoemde race die werd gewonnen door Pillar als derde over de finish. Hij had zich een aantal races niet weten te plaatsen maar hield zich prima staande op Fairyhouse.

Plaats 1: Rag Tatter (13)
Plaats 2: Pillar (10)
Plaats 3: Bahlwan (1)
Plaats 4: A Likely Story (17)
Extra: Face Off (4)

 

Race 5 Kilberry Restaurant H'cap - starttijd 16.40

Miacomet (12) en Royal Canford (5) kwamen eind september tegen elkaar uit. In de race bleek Royal Canford sterker toen hij als winnaar werd bekroond na een overwinning van 2½ lengtes, waar hij Miacomet op een tweede plaats achter zich liet. Echter krijgt hij vandaag een hoger gewicht mee dan Miacomet, wat invloed kan hebben op de uitkomst vandaag. Miacomet liep nog één race na het bovengenoemde duel en won begin deze maand met een halve lengte uit een veld van 20 deelnemers. Zodiacus (8) won haar eerste (en laatste) race uit 6 starts in april. Daarna plaatste zij zich nog 2 keer waaronder haar laatste race in september. Hier werd ze derde op dezelfde baan als vandaag en kwam maar een halve lengte te kort tot de winnaar. Aspen Belle (6) heeft meermaals tegen sterkere concurrentie gelopen. Zo ook in haar laatste race waar ze als vierde eindigde op 6½ lengtes achter winnaar Make A Challenge tijdens de Manguard Plus Handicap op Curragh zo’n anderhalve week geleden. Na haar 50 dagen rust maakte ze 6 starts waarvan ze zich in 3 ervan plaatste (inclusief één overwinning). Over deze afstand heeft ze meermaals gewonnen en dit zal voor haar dan ook geen probleem zijn. Zeker niet met Jockey K Leonard, die haar sinds 2018 in bijna elke race heeft gereden.

Plaats 1: Miacomet (12)
Plaats 2: Zodiacus (8)
Plaats 3: Royal Canford (5)
Plaats 4: Aspen Belle (6)
Extra: Super Julius (7)

 

Race 6 Welcome To Navan Racecourse M'dn – starttijd 17.10

Arthur’s Kingdom (1) werd tweede tijdens zijn debuut in juni onder jockey  M C Hussey. In juli kwam hij weer aan start maar dit keer op Killarney. Ook daar werd hij tweede en zat hij maar een neusje achter de winnaar. Hij zal starten voor trainer A P O’Brien en krijgt als jockey P B Beggy mee. Trainer J P O’Brien stuurt Degraves (6) het veld in onder jockey D O’Brien. De hengst maakte in augustus zijn debuut en werd vierde uit een veld van 19. Eind augustus liep hij zijn meest recente race waar hij met 2¾ lengtes tot de winnaar, op een derde plaats eindigde samen met zijn jockey van vandaag.  Zowel Arthur’s Kingdom als Degraves zijn nakomelingen van Camelot. Crassus (5) komt aan start voor trainer N Meade, die over de afgelopen 2 weken met 24% van zijn getrainde paarden won. Daarbij wordt hij gereden door jockey W J Lee, die met 17%, het ook prima doet. Crassus is een nakomeling van War Command, die als vierde de finish over kwam in zijn meest recente race die hij verloor van Persia (die inmiddels een RPR van 85 heeft). Flying Scotsman (7), nakomeling van Galileo, is een stalgenoot van Arthur’s Kingdom. Hij zal worden gereden voor W Lordan en zal hier zijn debuut maken.

Plaats 1: Arthur’s Kingdom (1)
Plaats 2: Degraves (6)
Plaats 3: Crassus (5)
Plaats 4: Flying Scotsman (7)
Extra: Silver Fox (11)

 

Race 7 Irish Stallion Farms EBF - starttijd 17.40

In deze race strijden de merries tegen elkaar. Stormy Tale (6) maakt daarbij een goede kans. De 4 jarige merrie won vorige maand nog op Galway en behaalde anderhalve week geleden een derde plats op Curragh. Beide races werd ze gereden door B Coen. Mean Fomhair (4) zal vandaag haar zesde start maken. Haar eerste races lukte het haar niet om een indrukwekkende prestatie neer te zetten maar dit maakte ze begin vorige maand meer dan goed met een gemakkelijke overwinning op Roscommon. Haar laatste start werd ze tweede achter Angel’s Amy, een winnaar die momenteel een 102 RPR heeft. C T Keane heeft haar op haar debuut na, in al haar races gereden. Getaway Katie Mai (1) liep in totaal 8 races waarvan 3 over flat. Hiervan won ze er 2, waaronder ook haar meest recente race op Listowel (met 2 lengtes). Trainer J Queally won 33% over de afgelopen 2 weken. Stormy Belle (2) komt van trainer P A Fahy en werd in haar laatste 2 races gereden door G Ryan. Daarmee kwam ze op plaats 4/5 binnen tijdens haar meest recente race maar zat ze maar 2¼ lengtes van winnaar Bowerman af.

Plaats 1: Stormy Tale (6)
Plaats 2: Mean Fomhair (4)
Plaats 3: Getaway Katie Mai (1)
Plaats 4: Stormy Belle (2)
Extra: Lady In Lavender (11)

 

Race 8 The Yellow Furze H'cap – starttijd 18.15

Highway To Heaven (4) werd vorige week runner-up op Ayr waar ze 1½ lengtes te kort kwam. Haar voorlaatste race behaalde ze ook de plaatsen toen ze als derde de finish over kwam met jockey A Slattery. Hij zal haar vandaag rijden en deed dit al twee maal eerder, waarvan één keer met winst in augustus. Harvey Specter (11) werd vierde in zijn meest recente race waar hij onder andere tegen Watchmen (3) liep. Dit duo zat dicht bij elkaar in de buurt gezien het maar ¼ lengte scheelde toen ze als vierde (Harvey Specter) en vijfde (Watchmen) de finish over kwamen. Harvey Specter kwam vanuit het achterveld naar voren maar kreeg niet alle ruimte en kan vandaag misschien net wat meer laten zien. Emily Square (10) kwam na 187 weer aan start op Navan. Ondanks haar achtste plaats, kwam ze tot 3¾ lengtes van winnaar Aasleagh Fawn. Haar jockey J M Sheridan heeft een 17% winstpercentage over de afgelopen 2 weken  en rijdt haar vandaag voor het eerst.

Plaats 1: Highway To Heaven (4)
Plaats 2: Harvey Specter (11)
Plaats 3: Wachtmen (3)
Plaats 4: Emily Square (10)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.