Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Navan - 16 februari

Navan - zondag 16 februari 2020 - Start: 14:20

Race 1- Get Your 2020 Navan Membership Maiden Hurdle

In november vorig jaar won Jungle Junction (10) met 2 lengtes van Joshua Webb (9). Jungle Junction liep in zijn beide starts daarna naar een tweede plaats terwijl Joshua Webb 3 starts had en maar éen maal tot de plaatsen kwam. Het scheelde niet veel of hij was die race eerste geworden maar kreeg de kans niet toen hij vast zat tussen twee paarden. Hollow Sound (8) probeerde te domineren tijdens zijn laatste race maar was niet sterk genoeg voor Eric Bloodaxe. Het leek erop dat hij als tweede zou eindigen tot hij in de laatste meters nog werd ingehaald. The Priests Leap (6) zal net als Hollow Sound voor het eerst over hurdles starten. Over flat plaatste hij zich tijdens zijn debuut in december. Zijn enige race erna werd hij zesde.

Plaats 1: Jungle Junction (10)
Plaats 2 Hollow Sound (8)
Plaats 3: Joshua Webb (9)
Plaats 4: The Priests Leap (6)

 

Race 2 - Ireland Boyne Hurdle

Voor Tiger Roll (1) is dit een opwarmertje voor The Grand National die hij twee maal op rij won en met een derde winst de geschiedenisboeken in zal gaan zoals voorganger Red Rum, die tot nu toe als enige de race 3 maal wist te winnen. Voor Tiger Roll wordt dit zijn eerste race na zijn overwinning in The Grand National van vorig jaar, waar hij 2¾ lengtes voor Magic Of Light eindigde. Sinds die race heeft Magic Of Light (10) nog 3 races gelopen waarvan zij de laatste twee ruimschoots won en hier op de loer zal liggen om de titel (af te) pakken. Darasso (2) kwam na een lange rust als laatste binnen in januari dit jaar maar won zijn twee starts ervoor. Bachasson (3) verloor zijn laatste race van Tiger Roll in februari maar heeft de helft van zijn races over hurdles gewonnen.

Plaats 1: Tiger Roll (1)
Plaats 2: Magic Of Light (10)
Plaats 3: Darasso (2)
Plaats 4: Bachasson (3)

 

Race 3 - Get Your 2020 Navan Membership Maiden Hurdle

Francin (3) is één van de weinige paarden met ervaring over hurdles. Zeker na zijn start op Leopardstown waar hij maar 2 lengtes achter winnaar Cobbler’s Way zat en daardoor in rating behoorlijk omhoog is geschoten. Hij komt uit voor een trainer/jockey combinatie waar altijd rekening mee gehouden moet worden. Pure Genius (10) wisselde een aantal maanden geleden naar trainer T M Walsh en liep twee races waarvan de laatste ook hier op Navan plaatsvond. Daar werd hij derde in de ‘’Kells Maiden Hurdle’’, bestaande uit 26 deelnemers. The Very Man (5) liep in november tijdens zijn beste race naar een derde plaats. Zijn race erna kwam hij als vierde over de finish maar had toen sterkere concurrentie. Pat’s Pick (4) won zijn flat debuut in 2018 maar kwam over hurdles niet hoger dan plaats 7/14. Desondanks heeft hij hier plaatskansen.

Plaats 1: Francin (3)
Plaats 2: Pure Genius (10)
Plaats 3: The Very Man (5)
Plaats 4: Pats’s Pick (4)

 

Race 4 - Kevin Brady Car Sales Mares Handicap Hurdle

Rebel Early (3) won al twee van haar 9 starts over hurdles waarvan de laatste ervan met 2½ lengtes. In die race liep ook Abraham, een paard wat deze race niet meeloopt maar waar Rapid Response (1) ruim achter eindigde in haar laatste race. De keuze is daarmee makkelijk gemaakt in het voordeel van Rebel Early. Bay Ambition (2) miste één keer de plaatsen uit haar afgelopen 4 races. Ze liep die race vlakbij de leiders maar kwam ten val. Haar race erna scoorde ze met een tweede plaats. My Club Colours (11) won vorige maand haar eerste race met 4 lengtes maar had geen sterke aanwezigheid in al haar races daarvoor. De bovengenoemde paarden maken meer aanspraak op de winst.

Plaats 1: Rebel Early (3)
Plaats 2: Rapid Response (1)
Plaats 3: Bay Ambition (2)
Plaats 4: My Club Colours (11)

 

Race 5 - Navanracecourse.ie Handicap Hurdle

Young Dev (5) won recent twee maal op rij over een kortere afstand. Het lukte hem niet om een derde eraan toe te voegen al zat hij er met een tweede plaats niet ver vanaf en startte hij toen natuurlijk niet zonder reden als favoriet. Oh’herewego (7) kreeg zijn laatste race te maken met een zware eindstrijd die hij net aan verloor van winnaar Mister Fogpatches. Het overige veld, met onder andere Cherif De L’isle (11) (op een derde plaats), lieten ze op 5½ lengtes achter zich. Cherif De L’isle is inmiddels gewend aan een derde plaats, die hij inmiddels drie maal op rij bereikte. Difficult Decision (9) won zijn laatste paar races over een kortere afstand na 609 dagen rust. Vandaag zal hij vooral geluk nodig hebben om tot eenzelfde resultaat te komen en een plaatsing is niet onwaarschijnlijk.

Plaats 1: Young Dev (5)
Plaats 2: Oh’herewego (7)
Plaats 3: Cherif De L’isle (11)
Plaats 4: Difficult Decision (9)

 

Race 6 - Ten Up Novice Chase

Speak Easy (7) verloor zijn laatste race van Carefully Selected. Hij kwam ten val bij de laatste hindernis en lag op dat moment tweede maar zou de winnaar niet in hebben gehaald. Captain Cj (1) plaatste zich in 4 van de 5 chases en is de enige die eerder al won over deze afstand. Tijdens zijn laatste race kwam hij 1½ lengte te kort op Navan waar hij tweede werd achter Minella Indo. Elwood (3) liep tijdens zijn laatste race naar een derde plaats over dezelfde afstand als vandaag. Zijn race ervoor won hij met 2¾ lengtes over een kortere afstand. Milan Native (5) doet een grote stap omhoog in afstand na zijn tweede plaats op Fairyhouse achter een sterke winnaar (met momenteel een 158 RPR). Elwood staat voor dit weekend ingeschreven in 2 races waardoor ik een extra paard aan de lijst toe zal voegen.

Plaats 1: Speak Easy (7)
Plaats 2: Captain Cj (1)
Plaats 3: Elwood (3)
Plaats 4: Milan Native (5)
Extra: Discordantly (2)

 

Race 7 - Come Racing 29th February Handicap Chase

Uaintseenothingyet (6) was altijd sterk aanwezig in zijn race op Naas maar maakte hier en daar wat kleine foutjes. Hij heeft met 122 de hoogste rating en zat in zijn laatste race maar 2¾ lengtes van de winnaar. In vergelijking is dit een zwakkere race en mogen we een eerste plaats wel verwachten. Three Is Company (5) won zijn voorlaatste race met ruim 7 lengtes maar kwam zijn race erna op plaats 5/6 binnen. Die afstand was een stuk korter dan hij gewend was en de stap omhoog in afstand zal hij waarderen. Flemenstorm (7) werd runner-up op Limerick in december. Hij zat 4 lengtes achter winnaar Cappacurry Zak maar kwam wel 1¼ lengte voor Sonny B (9) over de finish, die als derde eindigde.

Plaats 1: Uaintseenothingyet (6)
Plaats 2: Three Is Company (5)
Plaats 3: Flemenstorm (7)
Plaats 4: Sonny B (9) "

 

Race 8 - Flower Hill NH Flat Race - starttijd 18.05

Ballyadam (7) won zijn debuut over deze afstand met 4 lengtes. Zowel trainer als jockey zijn in uitstekende vorm en dat maakt hem hier het grootste gevaar. Julies Stowaway (4) zal vandaag extra gemotiveerd zijn om het hier tot een overwinning te laten komen na twee keer als tweede te zijn geëindigd. Jockey P W Mullins neemt voor de tweede keer plaats in het zadel en kan hopelijk afmaken waar hij tijdens zijn debuut aan was begonnen. Deployed (2) liep 4 races en liet steeds wat meer verbetering zien. Om een gevaar te vormen voor het bovengenoemde paar zal hij echter verder moeten verbeteren. Mahler Allstar (5) werd begin december tweede over dezelfde afstand en kwam maar een nek te kort. Zijn race erna was de rit een stuk korter en werd hij derde. De stap terug naar 3 mijl lijkt ideaal.

Plaats 1: Ballyadam (7)
Plaats 2: Julies Stowaway (4)
Plaats 3: Deployed (2)
Plaats 4: Mahler Allstar (5)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.