Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Newbury - 2 maart

Newbury - zaterdag 2 maart 2019 - Start: 12:30

We richten het vizier deze week op Newbury waar de Groep 3 Greatwood Gold Cup het sportieve hoogtepunt is. Het programma wordt omringd door een aantal interessante Handicaps.

Race 1

We beginnen de dag met een hordenkoers over 4118 meter met twaalf paarden. Trainer Ben Pauling brengt A Hare Breath (1) aan de start en die draagt topgewicht. Dit paard heeft de laatste twee koersen op Cheltenham gelopen en viel daar tegen. Nu wordt de vlakke baan van Newbury geprobeerd en de concurrentie is op papier een stuk minder. De trainer heeft 77 dagen de tijd genomen om het euvel te verhelpen en wij zien dit paard deze koers winnen. Fortunate George (5) is veel beter dan zijn laatste verrichtingen doen vermoeden. Zo heeft hij in 2017 al gewonnen op Ascot en de connecties hebben ook nu een pauze genomen om het eventuele euvel te verhelpen. In goede vorm kan George meedoen voor een  podium plek in dit veld. Betamache (8) is door de Skelton broers opgelapt na een zware blessure. Het paard is altijd al talentvol geweest en het geduld gaat zich langzaam maar zeker uitbetalen na een zege op Uttoxeter. Dat was in Januari dus er wordt alle tijd genomen met het paard om zijn toekomst te verzekeren. Als de opgaande lijn wordt vastgehouden dan kan hij zomaar weer winnen. De laatste winst van Bally Longford (9) kwam tot stand op Newbury en sindsdien is hij het toonbeeld van trouw geweest. Na twee koersen over langere afstand wordt hij nu weer ingezet over korter en dat is een bewuste keuze negen dagen zijn laatste koers. De trainer heeft dus verwachtingen. Nesterenko (7) is al 320 dagen niet meer gezien maar de stal van Venetia Williams is in geweldige vorm. Het is dus afwachten hoe goed dit paard is maar er moet rekening met hem gehouden worden.

1.       A Hare Breath
2.       Betamache
3.       Bally Longford
4.       Nesterenko & Fortunate George

INZETTEN

 

Race 2

Deze koers is gereserveerd voor de veteranen onder de paarden ouder dan negen jaar. Deze serie koersen is ontzettend populair bij het publiek en geeft de oudere paarden een kans om tegen hun eigen klasse uit te komen. Theatre Guide (7) is zo’n paard die in deze klasse aan zijn tweede of derde jeugd is begonnen. Hij was na een reeks teleurstellende prestaties in zijn laatste koers tweede en dat was een onderdeel van deze series. Na een koers in het achterveld maakte hij goede progressie en zette een keurige tweede plaats neer. Er wordt een kopie van die prestatie verwacht. In die koers werd Houblon Des Obeaux (4) de winnaar en die is er vandaag weer bij. De twaalfjarige wordt getraind door Venetia Williams en die stal is in uitmuntende vorm. Terug in zijn eigen klasse zal hij weer meestrijden om de winst. The Last Samurai (1) is inmiddels elf jaar oud maar is een vaste deelnemer in de Grand National. Na een trainerswissel lijkt hij het plezier in koersen weer gevonden te hebben en deze klasse is een goede mogelijkheid om het vertrouwen van een winst te ervaren. Hij leek in zijn laatste koers weer de vechters mentaliteit hervonden te hebben zoals we van hem gewend zijn. Hij moet met verreweg het meeste gewicht van start maar de concurrentie is eigenlijk een beetje onder zijn niveau. Hou dit paard in de gaten voor de Grand National! Ook Carole’s Destrier (9) is op weg naar de Grand National maar werd in een officiele Trial op Haydock ingehouden. Dat was veertien dagen geleden dus er lijkt niets serieus aan de hand te zijn. Zijn laatste winst kwam tot stand op deze baan op een bodem die werd omschreven als ‘Good to Soft’ en dat is precies de omschrijving voor deze koers.

1.       The Last Samurai
2.       Theatre Guide
3.       Houblon Des Obeaux
4.       Carole’s Destrier

INZETTEN

 

Race 3

De hoofdkoers van de dag in de vorm van de Groep 3 Greatwood Gold Cup over 3987 meter over de grote obstakels. Deze aflevering is meer open dan ooit en het wordt een geweldig schouwspel. War Sound (7) is de ‘gamble’ van de koers met een cote die van 14/1 naar 6,5/1 is geslonken. Dat is vaak een goede indicatie van de kansen en het feit dat er inside informatie is uitgelekt. Het paard stelde 35 dagen enigzins teleur met een achtste plek op Cheltenham dus er zal beter verwacht worden. Er is ook veel aandacht voor Dustin Des Mottes (13) in de Engelse markt. Jockey Sam Twiston Davies neemt weer plaats en die was al goede tweede op de franse aankoop op de baan van Ascot. Ook hij moet terug komen van een mindere prestatie op Cheltenham maar dit is zijn favoriete afstand op een vlakke baan. Mercian Prince (4) komt hier met een imponerende zege op zijn naam aan de start. Op Kempton verpletterde hij de concurrentie met 17 lengten. Hij is daarvoor gestraft met 5 kilogram maar moet die stap omhoog aankunnen en zal in zijn oude vorm een goede koers gaan lopen. Newbury is een vlakkebaan net zoals Kempton, het enige verschil is dat Newbury linksom gaat. Master Dee (3) komt met een hoog gewicht aan de start en gebruikt deze koers als voorbereiding op de Grand National in April. Op 24 februari 2018 won hij zeer overtuigend op Kempton maar is toen even uit beeld verdwenen om op 20 oktober teleurstellend terug te komen. Er gaat al tijden een belofte van dit paard uit en dit is de uitgelezen mogelijkheid om die belofte in te leveren. Er is met Barry Geraghty een goede jockey geboekt dus er zal niet met de Olympische gedachte gekoerst worden. Voor de verrassing noemen we Azzuri (11) die door de Skelton broers aangekocht is vanuit Ierland. De eerste twee starts vielen tegen maar dit paard staat al dagen aangegeven voor deze koers.

1.       Mercian Prince
2.       Dustin Des Mottes
3.       War Sound
4.       Master Dee & Azzuri

INZETTEN

 

Race 4

Een interessante Handicap over 3269 meter over horden met elf paarden. Maquisard (10) lijkt de banker van de koers vanaf een zeer laag gewicht. Voor en na zijn val op Cheltenham liet hij geweldige vorm zien en werd in zijn laatste koers tweede achter een paard die behoorlijk minder gewicht had. Nu kan hij de rollen omdraaien voor de eerste keer op een baan linksom. War Brigade (6) zal ook mee gaan doen in de strijd om de winst. Hij is een toonbeeld van trouw en werd de laatste keer geklopt door een heel goed paard. De eerste twee waren toen 28 lengten verwijderd van de derde aankomende. De concurrentie is nu een stuk minder en in dezelfde vorm hoort dit talentvolle paard thuis op de tickets. Crooks Peak (4) heeft zijn laatste twee koersen gewonnen maar hoefte toen slechts een en drie tegenstander te snel af te zijn. Nu zijn het er tien dus het is even afwachten hoe hij zich gedraagt in grotere velden. Hij zal daar aan moeten wennen want als hij deze koers wint dan is hij zeker van een startplaats tijdens het Cheltenham Festival en daar zijn de velden groot. Het is duidelijk dat de connecties een plan hebben met dit paard en daarom zal er voor de winst gestreden worden. Falcon Sun (11) komt in actie met bodemgewicht en zal na zijn twee zeges ook hier geen slecht figuur slaan. Hij gaat wel omhoog in klasse maar zijn laatste overwinning was indrukwekkend waar hij van start tot finish makkelijk voorop bleef. Hij heeft geen toekomstige inschrijvingen dus deze koers is voorlopig zijn hoofddoel.

1.       Crooks Peak
2.       Maquisard
3.       War Brigade
4.       Falcon Sun

INZETTEN

 

Race 7

We sluiten af met een National Hunt Flat Race waar de obstakels verwijderd zijn. Dit is een klasse voor beginners en is gelijk aan kwalificaties zoals wij die in Nederland kennen. Toch is het een officiele koers met prijzengeld en in deze aflevering denken we veel talent te zullen ontdekken. De combinatie Nicky Henderson, Barry Geraghty en Newbury doet onze oren spitsen. Helemaal als het paard voor £295,000  vorig jaar is aangekocht. Chantry House (4) is de naam waar wij hopelijk in de toekomst veel van gaan horen. Mcfabulous (2) komt uit voor Paul Nicholls en die moet het nodige talent in huis hebben. Zo was hij 104 dagen geleden favoriet voor een Listed Flat Race op Cheltenham maar stelde daarin teleur met een zevende plek. Er is de tijd genomen om te herstellen en met een leerling die 2,5 ontheffing met zich mee brengt zijn wij gewaarschuwd. Keep Rolling (1) wordt met zorg ingezet om een langdurige carriere te garanderen. Zo werd er 78 dagen geleden een vergelijkbare koers op Warwick gewonnen. Nu gaat hij wel omhoog in klasse maar er wordt ook verbetering van het paard verwacht. Hij heeft al een start op Newbury in de benen en werd toen vijfde. The Macon Lugnatic (3) heeft ook Newbury vorm in de benen en wellicht de sterkste van allemaal. Hij won op 16 januari op deze baan een vergelijkbare koers. Hij moest toen veel meters goedmaken op het eerste paard om die op de streep terug te pakken. Dit is dus een paard met een vechtersmentaliteit en dat is bijzonder belangrijk. Hij zal verbeterd zijn en daarom is hij een geduchte tegenstander. Een leuke afsluiter met minimale verschillen tussen bovengenoemde paarden.

1.       Chantry House
2.       Mcfabulous
3.       Keep Rolling
4.       The Macon Lugnatic.

INZETTEN

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.