Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Newbury - 23 maart

Newbury - zaterdag 23 maart 2019 - Start: 13:05

Race 2

Dit is een goed bezette Handicap voor de ‘Juveniles’ en die zijn in de National Hunt al vier jaar oud. Er komen veertien paarden aan de start en de wedmarkt is aadig levendig. Friend Or Foe (5) is gescout in Frankrijk en maakte tijdens zijn debuut voor Paul Nicholls direct een sterke indruk met winst op de baan van Taunton door de leiding te nemen en die nooit meer af te staan. Dat is inmiddels al 83 dagen geleden dus er wordt zuinig omgesprongen met dit project. De tegenstand van vandaag is wel een stuk sterker dus hij zal scherp moeten zijn. De ‘Gamble’ van de koers is The Knot Is Tied (8) uit de training van Neil King en wordt gereden door Richard Johnson. Zijn cote is van 14/1 naar 8,5/1 gezakt en dan moet er een behoorlijk bedrag op gegaan zijn. Hij werd in zijn vorige koers als favoriet verslagen omdat zijn jockey te vroeg de eindsprint inzette en uiteindelijk werd terug gepakt voor de finish. Dat zal Johnson niet gebeuren en het paard is bovendien al lange tijd in goede vorm aangezien hij sinds 23 juli 2018 in 12 koersen slechts tweemaal buiten het podium eindigde. Voor het paard van Nicky Henderson is ook veel interesse in de wedmarkt en zijn pupil heet Chaparral Prince (6) die van 14/1 naar 9/1 zakt. Hij is al een aantal keer dichtbij de winst geweest maar zette steeds niet door in de finalefase. Er is dus wel degelijk genoeg klasse in huis om hier een rol te spelen en de stal kennende komt hier een meer gefocuste Chaparral Prince aan de start. De meeste waarde in deze koers wordt vertegenwoordigt door Elysees (1) die na een zeer behoorlijke carriere op de vlakkebaan ook een goede start in het National Hunt heeft gemaakt. Hij heeft een voorbereidende koers op het All Weather zand van Wolverhampton gehad en is op zijn tweede plaats in een Groep 2 koers hier in mijn ogen de winnaar. Hij was daar tweede achter Quel Destin die daarna op het Cheltenham Festival heeft gelopen. Op die vorm moet hij deze koers kunnen winnen.1.       Elysees
2.       Knot Is Tied
3.       Friend Or Foe
4.       Chaparral Prince

 

Koers 3

Deze koers is het sportieve hoogtepunt van de dag en is de Groep 2 Novices Series Final voor merries en daar zijn er vijftien van ingeschreven. Deze editie is wijd open en het Handicap verband maakt het extra spannend. We beginnen met Our Dot’s Baby (2) die op 16 januari een serie van deze reeks koersen heeft gewonnen en daarna niet meer gelopen heeft. Zij is dus helemaal voor deze finale klaar gestoomd en dat zie ik graag. De serie die zij won was over deze baan en afstand en dat is altijd een voordeel. Zij is voor die overwinning maar een kilo omhoog gegaan in de gewichten en dus kunnen we een gelijkwaardige prestatie verwachten. The White Mouse (3) heeft ook een serie van deze reeks gewonnen en dat was 22 dagen geleden op de baan van Doncaster waar er slechts met twee concurrenten af gerekend hoefde te worden. Hoe die prestatie zich gaat vertalen in een groot veld is dus de vraag maar met de vorm is niks mis. Ook Annie Mc (1) heeft een serie gewonnen en deed dat met 18 lengten op de baan van Chepstow op 18 januari. Voor die sterke prestatie moet zij nu vijf kilogram meer dragen en dat brak haar in haar laatste koers op. Haar cote in Engeland slinkt gestaag en dat is een goed teken voor een pupil uit de stal van Jonjo O’Neill. She Mite Bite (9) is een interessante deelnemer uit de stal van Nicky Henderson. Zij liep een goede koers op 2 februari op de baan van Sandown in sterker gezelschap. In de koers daarna was zij ongelukkig toen zij met nog drie obstakels te gaan onderuit ging door een vallende tegenstander. Zij had toen nog alle kans op een goede klassering en was zeker op het podium geeindigd. Zij staat heel gunstig qua gewicht in deze koers en heeft daarom een goede kans. Etamine Du Cochet (12) is een van de twee starters voor trainer Dan Skelton. Broer Harry Skelton kiest dit paard die haar Handicao debuut maakt na een ietwat teleurstellende derde plek. Er is inmiddels een operatie aan de luchtwegen ondergaan en dus wordt er weer een goede koers verwacht.

1.       Our Dot’s Baby
2.       The White Mouse
3.       Annie Mc & She Mite Bite
4.       Etamine Du Cochet

 

Race 4

Deze Klasse twee Handicap over 3987 meter over heggen is voor paarden die net niet goed genoeg zijn voor het Cheltenham Festival. Hun Handicap Rating is net onder de grens van het maximale aantal starters tijdens het Festival en daarom is deze opdracht een goede ‘tweede’ keuze. Helaas zijn er maar vijf paarden overgebleven maar daarom is Gala Ball (2) een interessante starter van trainer Philip Hobbs. Hij heeft na 25 maart 2017 geen koers meer gelopen en keerde op 2 maart van dit jaar terug met een ijzersterke tweede plaats. Dat was ook nog eens over baan en afstand en het feit dat kampioensjockey Richard Johnson nu plaats neemt in het zadel haalt alle twijfels bij mij weg. Dit paard gaat voor de overwinning en de concurrentie zal van goede huizen moeten komen om hem te stoppen. Cobra De Mai (4) komt hier aan de start na een klinkende overwinning voor een stal in vorm. Hij is voor zijn laatste overwinning maar twee kilo omhoog gegaan in de ratings en dat moet hij aankunnen. Het feit dat de stal hem na vijftien dagen alweer inzet geeft aan dat de laatste koers hem niks gedaan heeft.

1.       Gala Ball
2.      Cobra De Mai

 

Race 6

Dit is de Flat Race over 3269 meter waarin jockey Noel Fehily zijn laarzen aan de wilgen hangt. Hij heeft na fysieke ongemakken ervoor gekozen om geen risico te lopen en er is alles aan gedaan om hem als winnaar te laten vertrekken. Hij komt in actie met Get In The Queue (1) van trainer Harry Fry en het paard is geen onbekende voor hem. Het paard heeft beide koersen met grote afstand gewonnen en lijkt een rooskleurige toekomst te gaan. Hij draagt voor die overwinningen topgewicht maar dat mag hem niet stoppen. Zet hem op Noel! Voor dezelfde eigenaar, maar voor de stal van Dan Skelton, komt ook een getalenteerd paard aan de start. Nimby (2) heeft zijn enige start gewonnen maar dat was 103 dagen geleden op de All Weather van Lingfield en het is onzeker waarom de volgende koers zo lang op zich laat wachten. Het is wel duidelijk dat dit paard over genoeg talent beschikt. Hotter Than Hell (12) was vorig jaar tweede in deze koers en heeft daarna een tegenslag gehad. Hij is echter weer op de weg terug en zijn laatste koers was veelbelovend. Hij kan dit jaar zomaar een plekje beter gaan. Prince Lleywelyn (3) begon zijn loopbaan met een goede tweede plaats op de baan van Ascot achter een goed paard. Hij won daarna moeizaam zijn tweede start en er is daarom even rustig aan gedaan met dit getalenteerde paard. Als hij in goede vorm komt opdraven dan is hij gevaarlijk! Dit is een koers met paarden waarvan we in de toekomst nog veel gaan horen.

1.       Get In The Queue
2.       Prince Llywelyn
3.       Hotter Than Hell
4.       Nimby

 

Race 7

We sluiten af met een Handicap over 3292 meter met acht deelnemers en Lillington (2) valt mij direct op. Deze zevenjarige ruin won zijn vorige koers in een klein veld op deze baan en deed dat op sterke wijze. Hij is voor die winst 3 kilogram omhoog gegaa in gewicht maar dat lijkt hij aan te moeten kunnen om hier op herhaling te gaan. We hebben zeker nog niet het achterste van zijn tong gezien. Master Work (4) was in zijn laatste koers groot favoriet en werd derde in een spannende finish waar de onderlinge marges minimaal waren. De vorm is dus goed en ik verwacht hem in de voorhoede tijdens de koers zodat hij niet verrast wordt door een eindsprint zoals in zijn laatste koers. De koploper suste toen het hele veld in slaap om vervolgens met een droog sprintje net voorop te blijven. Darebin (5) heeft goede vorm achter paarden die vervolgens hele goede koersen lopen. Hij moet echter wel weer verbeteren om zijn laatste winst van 5 januari te herhalen. Hij is niet ver van zijn laatste winnende Handicap Rating verwijderd dus hij kan een rol in deze koers spelen.

1.       Lillington
2.       Master Work
3.       Darebin

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.