Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Newbury - 12 april

Newbury - vrijdag 12 april - Start: 15:00Het vlakkebaan seizoen kruipt langzaam maar zeker uit zijn winterslaap en Newbury is het décor van het eerste serieuze weekeinde in Engeland. We draaien warm op vrijdag met een aantal interessante Handicaps.

Race 2

We beginnen met een Handicap over 1034 meter en dat is de minimale afstand. Dit zal razendsnel gaan en mijn oog valt op Kick On Kick On (5) van trainer Clive Cox. Dit is een sprinter pur sang die vorig jaar een verdienstelijk seizoen draaide. Hij heeft in de wintermaanden een operatie aan de luchtwegen gehad en met de boeking van William Buick wordt er aangegeven dat er verwachtingen zijn. Gracious John (7) heeft de winter lekker doorgekoerst op het All Weather zand in Engeland en heeft dus koers ritme. Zijn laatste koers was beter dan zijn vierde plaats doet vermoeden en hij zal de terugkeer naar koersen over een rechte baan op prijs stellen. Oisin Murphy is een interessante jockey boeking want in mijn ogen, en in vele, wordt dit de nieuwe kampioen in 2019. In de strijd om dat kampioenschap zal hij veel concurrentie krijgen van Silvestre De Sousa, de winnaar van de afgelopen twee jaar. Hij komt aan de start met Moon Trouble (8) die er met bodemgewicht goed in staat. Hij werd gescout in Frankrijk en heeft pas een koers in de benen voor zijn huidige trainer. Hij nam toen de kop en werd moedig zesde. Hij zal nu veel scherper zijn en is een serieuze kandidaat voor de winst. Spoof (3) wordt voorbereidt op een mooi seizoen en ik verwacht mooie dingen van hem maar zal waarschijnlijk de koers nog nodig hebben.1.       Kick On Kick On
2.       Moon Trouble
3.       Gracious John
4.       Spoof

 

Race 3

Een stayers Handicap met acht paarden over 3600 meter waarin trainer Alan King sterk vertegenwoordigt is. We beginnen met Coeur De Lion (6) die vorig jaar tweede was in deze koers en slechts een nek tekort kwam voor de winst. Hij heeft even pauze gehad maar Newbury is de baan waar hij zijn beste koersen loopt. Trainings genoot Who Dares Wins (1) is al 336 niet meer gezien na zijn derde plaats in een van de meest begeerde lange afstands Handicaps van Engeland. Hij zal de koers nog nodig hebben maar lijkt wel de eerste keuze op basis van jockey boeking. Tom Marquand reed vorig jaar Coeur De Lion toen hij tweede werd en weet dus wat er nodig is om deze koers te kunnen winnen. Festival Of Ages (2) zal waarschijnlijk als favoriet van start gaan aangezien hij de connecties van Godolphin vertegenwoordigt onder William Buick voor trainer Charlie Appleby. Het duo heeft een geweldige winter in Dubai achter de rug en is klaar voor een mooi seizoen in Engeland. Het paard zelf is deze winter in Engeland gebleven was tweemaal tweede over All Weather zand. Hij zal de switch naar gras op prijs stellen en lijkt het te kloppen paard. The Cashel Man (4) wordt getraind door Nicky Henderson en die naam komt men normaal gesproken tegen in de National Hunt sferen. Op 16 maart werd hij tweede achter een paard die daarna tijdens het Grand National weekend makkelijk won dus dit paard heeft genoeg in zijn mars  om in deze koers een rol te spelen.

1.       Festival Of Ages
2.       The Cashel Man
3.       Coeur De Lion
4.       Who Dares Wins

 

Race 4

Een goed gevulde Handicap met veertien paarden over 1400 meter. Chairmanoftheboard (1) werd na zijn debuutzege vorig jaar direct in het diepe gegooid met een start in Groep 3 koers en een officiele voorbereiding voor de Kentucky Derby. Dat was te hoog gegrepen maar na winterrust in een klasse die hij aankan lijkt hij gevaarlijk. Hij draagt topgewicht maar trainer Mick Channon kan zijn paarden thuis goed prepareren. Happy Power (4) sloot zijn tweejarige campagne in oktober af met een zege. Als hij na rust verder gegroeid is en daardoor ook sterker is geworden gaat hij een rooskleurige toekomst tegemoet. Trainer Andrew Balding draait in de afgelopen veertien dagen op een winstpercentage van 25%. Ook Sparklealot (8) sloot zijn tweejarigen campagne af met een zege vorig jaar en lijkt helemaal klaar voor een mooi seizoen. Hij lijkt beter te worden naarmate hij ouder wordt en het is vorig jaar vaker gebeurt dat hij aan een grote cote verrastte. Trainer Ivan Furtado is vrij onbekend maar behaalt leuke resultaten. Beat Le Bon (2) won zijn laatste koers maar dat was slechts tegen twee tegenstanders en deze koers is andere koek. Trainer Richard Hannon heeft zijn paarden altijd vroeg in orde en zijn pupil heeft dus al koersritme. Hij heeft vorig jaar bovendien uitzonderlijk gepresteerd met een podiumplaats in al zijn vier koersen.

1.       Chairmanoftheboard
2.       Happy Power
3.       Sparklealot
4.       Beat Le Bon

 

Race 5

Het hoofdnummer van de dag over 2000 meter waar alle deelnemers hetzelfde gewicht dragen in deze ‘conditiekoers’. Uitzondering op de regel is Turgenev (1) onder Frankie Detorri die door deelname in een Groep 1 koers vorig jaar ‘gestraft’ wordt met 1,5 kilogram meer op zijn rug. In die Groep 1 finishte hij als zevende aan £4,50 dus er waren wel enige verwachtingen. Het paard heeft altijd voldoende talent in huis gehad maar was te groot als tweejarige en daarom nog te slap. Hij heeft 167 dagen de tijd gehad om aan te scherpen en hij is de blikvanger van de koers. Hier tegenover zet ik Stormwave (9) van trainer Ralph Beckett die erg gecharmeerd is van het paard. Hij heeft als tweejarige maar een keer gelopen en won toen ook makkelijk. Een kleine medische ingreep heeft hem daarna aan de kant gehouden maar dat hij er zo vroeg in het seizoen direct bij is geeft aan dat hij er klaar voor is. De trainer heeft een stal vol goede paarden en gaat een mooi seizoen tegemoet.  Ook Space Blues (8) heeft na een start vorig jaar een ongeslagen status te verdedigen. Hij maakte veel indruk tijdens die overwinning en kan tijdens de winter alleen maar beter geworden zijn. Charlie Appleby en William Buick is de combinatie die ons dit jaar nog veel plezier gaan beleven en dit paard kan daar een grote rol in gaan spelen. Kaloor (5) won vorig jaar ook zijn enige start en was toen behoorlijk gesteund in de wedmarkt. Hij zakte van 33/1 naar 16/1 voor de start en bevestigde makkelijk met 3,5 lengte voorsprong. Hij is een groot type die de langere afstand op prijs zal stellen en ook hij lijkt een mooie toekomst tegemoet te gaan. De jockey die hem vorig jaar reed tijdens de overwinning is ook nu weer aan boord en dat geeft vertrouwen.

1.       Stormwave
2.       Turgenev
3.       Space Blues
4.       Kaloor

 

Race 6

Een koers over 2000 meter voor driejarige merries en daarvan zijn er elf ingeschreven. Alle paarden hebben twee dingen in het gemeen namelijk, geen van hen heeft ooit een koers gewonnen en geen van hen heeft vaker gelopen dan een keer. Allemaal onervaren paarden en daarom hebben we de statistieken er even bij gepakt. Trainer Ralph Beckett brengt Mrs Ivy (5) aan de start die haar debuut op een renbaan maakt. De trainer van dienst won vorig jaar 6 maal in de maand April van 29 starters. Dat is een winstpercentage van 20,7% en de wedders werden beloond met een uitbetaling van £33 voor elke ingelegde £1. Beckett won dus vaak met paarden aan een hoge cote en daarom is Mrs Ivy best interessant. John Gosden was vorig jaar zelfs iets drukker met vijftig driejarige starters in april waarvan er zeventien hebben gewonnen. Dat is een winstpercentage van 34% met een positieve vermenigvuldiging van uw inzet maal 18,4. De trainer brengt in deze koers Star Catcher (10) aan de start en Frankie Dettori neemt plaats in het zadel. Haar enige start vorig jaar was, als zwaar favoriet, een teleurstelling maar de statistieken zijn in haar voordeel.

1.       Star Catcher
2.       Mrs Ivy

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.