Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Newbury - 13 april

Newbury - zaterdag 13 april - Start: 14:40Het klassieke seizoen barst een klein beetje los op Newbury waar er over de vlakkebaan drie Groep 3 koersen als hoofdmoot dienen. Koers drie geldt al als een belangrijke indicatie voor de 2000 Guineas in mei.

Race 1

We beginnen gelijk goed met een Groep 3 over 2400 meter voor oudere paarden. Wij komen gelijk de banker van de dag tegen in de vorm van Defoe (7). Alle statistieken zijn in zijn voordeel en daar worden wij best blij van. Zo is Defoe uit drie starts nog ongeslagen op de Newbury en bovendien is hij de winnaar van deze koers in 2018. Hij komt terug van winterrust maar de cijfers wijzen uit dat dat geen probleem is. Namelijk in 2017 en 2018 won hij op Newbury zonder voorbereidings koers. De regen is gevallen in Newbury maar ook dat vormt geen obstakel aangezien hij al over soepele bodem heeft gewonnen op deze baan. Toch is de tegenstand behoorlijk zwaar en die wordt aangevoerd door Young Rascal (3) uit de training van William Haggas. Ook dit paard is uit drie starts nog ongeslagen op Newbury en hij sloot zijn campagne vorig jaar af met twee zeges op rij. Volgens de trainer was hij vorig jaar nog niet sterk genoeg en daarom verwacht ik een mooi seizoen van dit paard nu hij een jaartje ouder is. Laraaib (1) sloot op 6 oktober vorig jaar zijn seizoen af met een zege in een Groep 3 op Ascot. Dat was na een moeilijke periode voor de stal van Owen Burrows die veel zieke paarden in zijn bedrijf had. Dit is een trainer waar de lezers van deze column nog vaker van gaan horen en ik verwacht Laraaib terug in de vorm van zijn leven. Laatstgenoemde bleef op Ascot een halve lengte voor Communique (6) die er in deze koers weer bij is. Hij had vorig jaar een druk seizoen met veertien starts, en ook dit jaar zullen wij hem weer veel zien. Hij heeft de steun van Silvestre De Sousa en dat is de regerend kampioen. Communique won vorig jaar vijf koersen en twee daarvan waren op deze baan. Marmelo (8) heeft al twee uitstapjes naar Australie in de benen en hij was vorig jaar tweede in de Melbourne Cup. De winnaar van die koers won vorige maand in Dubai en dat geeft aan dat Marmelo in de gaten gehouden moet worden. Een mooie opener.


1.       Defoe
2.       Young Rascal
3.       Laraaib
4.       Communique & Marmelo

 

Race 2

Een goed gevulde Groep 3 voor driejarige merries over 1400 meter die een goed beeld gaan scheppen voor deze zeer open jaargang. Trainer Ralph Beckett brengt Dancing Vega (2) aan de start die vorig jaar een koers gelopen en die ook makkelijk heeft gewonnen. Zij hoort bij de beste driejarigen van de stal en is gebaat bij soepele bodem die zij ook zal treffen. Ik ben benieuwd hoe zij terugkomt uit de winterrust en of zij de belofte kan inleveren. Zij zal dan af moeten rekenen met So Perfect (13) die vorig jaar zeven starts heeft volbracht in drie landen. Zij wordt getraind door Aidan O’Brien in Ierland en sloot het seizoen af met een twee derde plaatsen. Dat was beide in Groep 1 verband en de laatste maal was dat in de Breeders’ Cup Juvenile Turf Sprint over 1100 meter op Churchill Downs in Amerika. Zij behoort dus bij de top van de jaargang in een van de beste entrainementen in de wereld. Star Terms (14) wordt getraind door Richard Hannon en deze merrie was vorig jaar derde in de Groep 1 voor tweejarige merries tijdens het Arc De Triomphe weekend. Zij bezit dus over voldoende talent want daarvoor was zij tweede in een Groep 2 op de baan van Doncaster. Zij heeft misschien wel de beste vorm van dit veld en op het moment van schrijven staat zij 7,5/1 wat haar een interessante winnend plaats bet maakt! Aan een grotere cote zien we Iconic Choice (7) die haar campagne vorig jaar afsloot met winst in een Listed koers op deze baan. Op die vorm af heeft zij hier een kans op een podium plaats. Het is alleen even afwachten hoe zij het drukke seizoen verwerkt heeft maar kijk niet raar op als zij zich mengt in de eindstrijd.

1.       Star Terms
2.       Dancing Vega
3.       So Perfect
4.       Iconic Choice

 

Race 3

De hengsten hebben ook een Groep 3 en die gaat ook over 1400 meter. De kwaliteit van de driejarige generatie in Engeland lijkt dit jaar van eenzame hoogte en voor zowel de kortere afstanden als de langere afstanden kunnen wij ons opmaken voor een geweldig seizoen. We beginnen met Mohaather (7) onder Jim Crowley die vorig jaar met twee overwinningen en een tweede plaats uit drie starts niets heeft fout gedaan. Zijn cote is sinds de sluiting van de aangifte gezakt van 11/1 naar 5/1 en dat is vaak een goed teken. Hij won vorig jaar een Groep 3 over deze baan en afstand en zal na de winter rust een stuk sterker zijn. Hello Youmzain (5) staat nog in de 2000 Guineas in mei en kondigde in oktober vorig jaar met winst in een Groep 2 aan dat hij serieus genomen moet worden. Hij heeft pas drie starts in de benen en daarom kan er nog veel meer van deze hengst verwacht worden. Magic J (6) was vrij duur als jaarling met een prijskaartje van $950,000. Hij lijkt veel talent in huis te hebben want zijn enige start vorig jaar werd gewonnen maar het werd ook duidelijk dat hij als driejarige veel meer tot zijn recht gaat komen. Met de verwachte verbetering zal hij hier een grote rol gaan spelen. Great Scot (3) won vorig jaar drie van zijn vijf koersen en daaronder hoort een Listed koers op een zware baan van Haydock. Hij sloot het seizoen af met een vijfde plaats in een Groep 1 op Doncaster waar hij zichzelf overtrof aangezien er vijf paarden op een rij over de finish stormden. Als hij sterker is geworden tijdens de winter wacht ook hem een mooi seizoen.

1.       Hello Youmzain
2.       Mohaather
3.       Magic J
4.       Great Scot

 

Race 4

Een Handicap over de mijl met maar liefst 27 starters! Dit is een bijna onmogelijke puzzel zo vroeg in het seizoen maar dat laat ons niet afschrikken voor een gewaagde prognose. Red Starlight (8) begon het seizoen goed met een sterke tweede plaats op Doncaster over dezelfde afstand als deze koers. De winnaar was die dag onklopbaar en op basis van die prestatie heeft zij hier een eerste kans aangezien zij geen extra gewicht voor die verrichting heeft gekregen. Ripp Orf (12) was op 30 maart goede vijfde in de eerste belangrijke Handicap van het jaar over deze afstand. Hij zal na die koers een stuk scherper zijn en wij zullen hem in deze klasse nog veel tegen gaan komen dit jaar. Onderaan de gewichten zien we History Writer (24) die voor een onbekende trainer met veel kwaliteiten hopelijk een mooi seizoen tegemoet gaat. David Menuisier zette zichzelf vorig jaar voor het eerst op de kaart en staat bekend om met oudere paarden de prestaties te leveren. Hij sloot het seizoen af met een vierde plaats op Newmarket waar hij de hele koers alleen aan de buitenkant koerste en lang leek het erop dat hij de winst op zak had. Jockey Jason Watson werd vorig jaar kampioen bij de leerlingen en geldt als het grote talent onder de jockeys. Onderaan de gewichten zien we ook Ibraz (18) die na vijf starts vorig jaar al in juli aan de winter pauze is begonnen. Hij zal dit jaar moeten laten zien hoe goed hij is maar er is voldoende steun voor hem in de wedmarkt. Trainer Roger Varian staat ook bekend om het ontwikkelen van oudere paarden en de vierjarige Ibraz past precies in die formule. De trainer realiseerde vorig een winst percentage van 30,8% met vierjarige paarden in April dus u bent gewaarschuwd. George Of Hearts (21) kwam vorig jaar steevast uit in deze klasse maar wist helaas maar een keer te winnen. Dat kan positief veranderen als de ingreep aan de luchtwegen zijn positieve uitwerking heeft gehad.

1.       History Writer
2.       Ripp Orf
3.       Red Starlight
4.       Ibraz & George Of Hearts

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.