Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Newbury - 20 juli

Newbury - zaterdag 20 juli - Start: 14:50Newbury eist alle aandacht op dit weekend met de meeting rondom de Super Sprint Stakes voor tweejarigen paarden die in Handicap verband voor veel prijzengeld strijden.

Race 1

De dag trapt af met een Listed race over 2000 meter met helaas maar zes paarden. Fox Chairman (4) is in deze race de blikvanger na zijn tweede plaats in een Groep 3 tijdens Royal Ascot. Als hij die vorm heeft vast gehouden zal hij moeilijk voorbij te lopen te zijn. First Nation (2) lijkt na een winter in Dubai zich weer thuis te voelen in Engeland. Zijn laatste race was goed met een derde plaats dichtbij de winnaar. Hij draagt drie kilogram meer dan Fox Chairman maar lijkt het grootste gevaar.


1.       Fox Chairman
2.       First Nation

 

Race 2

Een Handicap over 3300 meter van de hoogste kwaliteit. Veel goede paarden treden aan en dit belooft een spannende eindstrijd te worden. Proschema (5) is een paard die ik lang met veel interesse volg. Hoe langer de race, hoe beter het is voor hem. Zijn vorm is heel goed met een recente derde plaats over 3200 meter over het All Weather zand van Newcastle. Terug over gras kan hij deze koers weer meedoen voor de winst. The Grand Visir (3) verrastte iedereen met winst tijdens Royal Ascot over 4000 meter en kan de afstand dus makkelijk aan. James Doyle is geboekt en dan zijn de intenties duidelijk maar de bodem is wel een stuk steviger. Trainer Alan King heeft twee interessante paarden in deze race. Who Dares Wins (4) bleef de laatste keer in Newcastle voor Proschema maar had een hele voordelige race. De vorm is echter nog steeds goed en een goede prestatie wordt weer verwacht. Coeur De Lion (12) heeft gewichtsvoordeel ten opzichte van de eerder genoemde paarden en kan dat uitbuiten na een goede recente prestatie op de baan van Newcastle. Hij had daar een onvoordelig parcours maar liet goede dingen zien! Jukebox Jive (13) is een grote outsider maar was zesde tijdens Royal Ascot en kan op basis van die vorm zomaar het trio binnenlopen.

1.       Proschema
2.       The Grand Visir
3.       Who Dares Wins
4.       Coeur De Lion

 

Race 3

In deze Groep 3 over 1200 meter komt 66% van de winnaars uit de top drie van de wedmarkt. The Tin Man (6) won deze koers in 2016 en is er nu weer bij. Hij heeft met afstand de beste Handicap Rating van het veld en heeft dus het meeste voordeel bij het gelijke gewicht. Na een zesde plaats in een Groep 1 tijdens Royal Ascot lijkt deze opdracht hem beter te passen. Hiertegen over zet ik Projection (4) die dit jaar steeds tegen de top van het land is uitgekomen. In deze lagere klasse kan hij zijn ware gewicht laten zien over zijn favoriete afstand. Hij verdient een overwinning en de paarden van de Royal Ascot Racing Club worden met zorg ingezet. Donjuan Triumphant (3) warmt langzaam maar zeker op dit seizoen en was in goed gezelschap recent derde op de baan van Hamilton. Hij zal na die race weer een stukje scherper zijn en is met zorg voor deze opdracht voorbereidt. Waldpfad (2) is een interessane Duitse deelnemer die onlangs een Groep 3 op de baan van Hamburg heeft gewonnen. Andrea Atzeni is geboekt voor de gelegenheid en dan zijn de intenties duidelijk.

1.       The Tin Man
2.       Projection
3.       Donjuan Triumphant
4.       Waldpfad

 

Race 4

De Super Sprint is een moeilijke race met vijfentwintig tweejarige paarden die het in Handicap verband tegen elkaar op gaan nemen. Ventura Rebel (3) is de blikvanger na zijn tweede plaats in een Groep 2 race over 1000 meter tijdens Royal Ascot. Trainer Richard Fahey heeft deze race in 2013, 2015 en 2017 gewonnen en weet dus precies waar hij mee bezig is. Fahey heeft nog drie paarden in de race waarvan Mighty Spirit (9) een goede kans heeft na haar tweede plaats op de baan van Beverley. Daarvoor was zij zesde in een Groep 2 tijdens Royal Ascot over deze afstand. Odyssey Girl (24) komt na een debuutzege met bodemgewicht deze race ingelopen en heeft op basis daarvan een serieuze kans. Zij won haar debuut over deze baan over 1200 meter en lijkt de kortere afstand op prijs te stellen. Richard Hannon heeft vijf van de laatste vijftien winnaars getraind en hij heeft vier paarden in deze race. Separate (14) lijkt na een goede race op de baan van Windsor toe aan een overwinning en voor deze gelegenheid is Andre Atzeni geboekt en dan zijn de intenties duidelijk. Emten (11) was vijfde achter Ventura Rebel tijdens Royal Ascot en hoort op basis van die vorm thuis op de tickets.

1.       Ventura Rebel
2.       Mighty Spirit
3.       Odyssey Girl
4.       Separate & Emten

 

Race 6

In deze Handicap voor merries komen negen paarden aan de start over 1600 meter. Listen To The Wind (8) staat er met een laag gewicht gunstig gewicht en het is heel goed mogelijk dat zij in de nabije toekomst omhoog zal gaan in de Handicap rating. Haar vorm is consistent en de tweede plaats op een keiharde baan van Bath kan vergeven worden. Bovenaan de gewichten vinden wij Red Starlight (1) die tijdens haar laatste start een goede achtste plaats beliep tijdens Royal Ascot. Dat was een zeer competitieve Handicap en dit veld moet zij aankunnen. Jockey Pat Dobbs is bovendien in goede vorm met een winpercentage van 29% in de afgelopen veertien dagen. Lush Life (2) had voor haar laatste start ontzettend veel steun in de wedmarkt maar stelde teleur met een laatste plaats op de baan van Sandown. Dat zij na veertien dagen weer terug is geeft aan dat er geen grote problemen zijn en zij hoort thuis op de tickets. Hierachter is het vrij open met Daddies Girl (4) die na een klinkende zege hier aan de start komt en Bubble And Squeak (5) die na een off-day hier weer de draad op moet pakken.

1.       Listen To The Wind
2.       Red Starlight
3.       Lush Life
4.       Daddies Girl & Bubble And Squeak

 

Race 7

Cliffs Of Capri (5) keerde na een wintercampagne in Dubai goed terug met een derde plaats. Met die race in de benen staan alle lichten op groen om hier mee te doen voor de overwinning. George William (8) vertegenwoordigt de trainer in vorm Ed Walker die een winpercentage heeft van 28% in de afgelopen veertien dagen. De stal won vorige week vrijdag vier races op drie banen. George William maakte in zijn vorige start een goede indruk na een 14 maanden pauze. Met die race in de benen zal hij scherper zijn en met Andre Atzeni als jockey is er geen olympische gedachte. Raydiance (7) komt langzaam maar zeker in betere vorm met een zege en een derde plaats. Vooral zijn laatste race was bemoedigend en met een beetje meer geluk in deze opdracht doet hij weer mee in de eindstrijd. Fighting Irish (6) komt in veel rustiger vaarwater dan een Handicap met 26 deelnemers tijdens Royal Ascot. Zijn vorm is beter dan zijn verrichtingen doen vermoeden en met Jim Crowley op zijn rug kan hij hier verrassen aan een grote cote.

1.       Cliffs Of Capri
2.       George William
3.       Raydiance
4.       Fighting Irish

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.