Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Newbury - 29 november

Newbury - vrijdag 29 november - Start: 13:15Newbury serveert de hoofdmoot in Engeland dit weekeinde met de eerste National Hunt meeting van dit seizoen in deze column. Alle wegen leiden naar Cheltenham in Maart en veel toppers komen dit weekeinde al in actie.

Race 1

De dag wordt begonnen met een race over horden voor paarden die over die obstakels nog niet gewonnen hebben. Harry Fry levert de favoriet in dit zestien koppige veld en dat is logisch aangezien King Roland (10) zijn races zonder obstakels beide gewonnen heeft. Dat was vorig jaar en hij komt hier na 276 dagen weer in actie. De trainer had vorig seizoen een uitstekende staat van dienst met favorieten aangezien 42,3% aan hun plicht voldeden. Het paard heeft ondertussen een operatie aan de luchtwegen gehad en zal klaar zijn voor een mooi seizoen. Hij moet dan wel afrekenen met Son Of Camas (14) die wordt getraind door Nicky Henderson en ook hij heeft sterke statistieken achter zijn naam.  Zo won het paard zijn enige officiele race op deze baan en de trainer heeft een winpercentage van 37% in dit soort races. Coconut Splash (4) heeft wel race ritme dit seizoen want hij was 33 dagen geleden tweede op de baan van Aintree. Hij kwam toen een neusje tekort in een race over 4000 meter en de kortere afstand lijkt in zijn voordeel. Trincomalee (16) vertegenwoordigt de winnend plaats waarde in deze race met een derde plaats 19 dagen geleden op de baan van Sandown. De zware baan speelde hem wellicht parten die dag en revanche is mogelijk.


1.       King Roland
2.       Son Of Camas
3.       Coconut Splash
4.       Trincomalee

 

Race 2

In deze Handicap over heggen valt het oog op een aantal paarden die aan een grotere cote zullen vertrekken dan in de vorige race. West To The Bridge (7) heeft een gunstig gewicht in deze race en komt hier over een kortere afstand in actie dan zijn laatste race. Dat lijkt een goede keuze aangezien hij de laatste keer veel dadendrang had. Dat brak hem in de finalefase op en hij lijkt gebaat bij een hoger tempo. Encore Champs (5) staat op het moment van schrijven aan een interessante cote en hij wordt gereden door regerend jockey kampioen Richard Johnson. Hij kwam 30 dagen geleden terug van rust met een sterke tweede plaats achter een goed paard. Hij zal nu scherper zijn en dan heeft hij in dit veld een uitstekende kans op de winst. Southfield Stone (1) komt in actie onder topgewicht en wordt getraind door regerend kampioen Paul Nicholls. Het paard heeft twee races in de benen en was in beide starts goede tweede. De trainer heeft een winpercentage van 39,5% met favorieten en dus kan dit paard serieus genomen worden.

1.       West To The Bridge
2.       Encore Champs
3.       Southfield Stone

 

Race 3

Trainer Colin Tizzard levert in deze race over horden de favoriet in de vorm van Faustinovick (4) die tijdens zijn seizoensdebuut de wedders in de steek liet. Hij werd 26 dagen flink gespeeld en ging als huizenhoog favoriet van start. Het springen liet hem echter in de steek en ik vertrouw erop dat de trainer daaraan gesleuteld heeft. Dit paard is voor veel geld aangekocht en er gaat een behoorlijke verwachting van uit. Nicky Henderson stuurt twee interessante paarden deze race in en 1e staljockey Nico De Boinville heeft voor Grand Mogul (5) gekozen. Het paard is voor veel geld aangekocht na een overtuigende overwinning in Ierland en maakt hier na 342 dagen zijn staldebuut. Hij heeft een winpercentage van 32% met debuterende paarden in dit soort races en dus lijkt hij een betrouwbare keuze. Stalgenoot It Sure Is (7) is ook aangekocht vanuit Ierland na winst daar. Hij heeft nog weinig ervaring maar vertegenwoordigt een stal die regeert op Newbury en dat is niet zonder reden. Brewers Project (3) won zijn enige start 628 dagen geleden en is dus duidelijk getalenteerd maar is lang weg geweest. Het is de vraag hoe scherp hij is om direct in Handicap verband een vuist te maken.

1.       Faustinovick
2.       Grand Mogul
3.       It Sure Is
4.       Brewers Project

 

Race 4

Deze race staat in het teken van Kalashnikov (2) die vorig seizoen een Groep 1 won. Hij heeft inmiddels een race in de benen en werd 33 dagen geleden tweede in een Groep 2 op Aintree. Hij zal die race nodig gehad hebben en zal hier scherper aan de start verschijnen. Wij gaan deze naam nog vaker horen dit seizoen. Hij zal in deze opdracht een aantal paarden van zich af moeten schudden met Oldgrangewood (11) die deze race twee jaar geleden wist te winnen en maar liefst tien kilogram minder draagt dan Kalashnikov. Hij heeft ook een race in de benen en liep een goede race na een operatie aan de luchtwegen. Hij zal hier topfit aan de start verschijnen en dan zal hij veel tegenpartij bieden. Hierachter is het vrij open met Gala Ball (8) die een baan specialist is met Richard Johnson. Zo noteerde dit paard in vier pogingen op Newbury driemaal een tweede plaats en eenmaal winst. De trainer had een winpercentage van 18,1% op deze baan vorig seizoen en voor elke ingelegde euro zou men 65,76 euro hebben terug gekregen. Azzerti (9) keerde dit seizoen ijzersterk terug met winst over deze baan en afstand. Een herhaling van die prestatie geeft hem weer kans op de overwinning ook al is deze race een stuk zwaarder. Jockey Adrian Heskin is in vorm met een winpercentage van 27% in de afgelopen twee weken.

1.       Kalashnikov
2.       Oldgrangewood
3.       Gala Ball
4.       Azzerti

 

Race 5

Deze Groep 2 heeft helaas maar zes paarden aangetrokken maar de kwaliteit lijdt daar niet onder. Deze race staat in het teken van Champ (2) die na een tweevoudige Groep 1 winst over horden het dit seizoen over heggen gaat proberen. De eerste poging dit seizoen was direct raak en dat was over deze baan. Hij staat nu echter zwaarder en zal tegenstand krijgen van Black Op (1) die na een operatie aan de luchtwegen herboren lijkt te zijn. Vorig seizoen viel in het water maar dit seizoen kwam hij terug met een indrukwekkende zege in een beginners race. Als hij die vorm doorzet kan hij hier zomaar winnen. Deyrann De Carjac (4) versloeg in zijn laatste een paard van Nicky Henderson die daarna op Ascot wist te winnen en gaat hier voor de hattrick aan zeges. Zijn laatste race doet vermoeden dat er nog voldoende verbetering in de tank zit om hier mee te doen voor de winst.

1.       Champ
2.       Black Op
3.       Deyrann De Carjac

 

Race 6

Het hoofdnummer van de dag en tevens de tweede Groep 2 van de dag draait om de rentree van Paisley Park (1) die de stayers divisie over horden vorig seizoen domineerde met vijf zeges op rij. Met slechts vier tegenstanders staat deze kampioen niks in de weg om hier zege nummer zes neer te zetten. De baan van Newbury is nieuw voor hem maar dag mag geen problemen opleveren. Veteraan Thistlecrack (5) wordt er met elf jaar oud niet jonger op en komt hier terug na een pauze van 259 dagen. Hij was in zijn voorlaatste race goede tweede in een Groep 1 en won deze race in 2015 en heeft sindsdien in de top mee gedraaid.

1.       Paisley Park
2.       Thistlecrack

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.