Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Newmarket - 4 mei

Newmarket - zaterdag 4 mei - Start: 14:50

Het vlakkebaan seizoen heeft zijn eerste Groep 1 race van het jaar traditie getrouw met de 2000 Guineas voor driejarige hengsten en ruins. Ook dit is het eerste onderdeel van de Triple Crown op een dat waar trainer Aidan O’Brien en jockey Ryan Moore in de gaten gehouden moeten worden.

Race 1

We beginnen met een Handicap over 1800 meter met tien paarden. Ik ga hier voor een outsider met tegenvallende prestaties. Vintager (1) werd vorig jaar voor veel geld aangekocht door Godolphin en is sindsdien onder de hoede van Charlie Appleby. Na lange afwezigheid werd er een keer gestart in Dubai en later op deze baan. Beide keren zonder success maar die twee races zal hij nodig gehad hebben in een periode waarin hij veel gereisd heeft. Ik verwacht de echte Vintager hier te zien en voor de gelegenheid neemt William Buick voor het eerst plaats in het zadel. Jazeel (10) won vorig jaar een belanrijke troost race over deze baan en afstand en is sindsdien van trainer veranderd. Er is veel steun voor hem in de wedmarkt en vanf bodemgewicht heeft hij een reele kans. Power Of Darkness (9) komt ook vanaf een laag gewicht in actie en heeft na een operatie aan de luchtwegen meer dadendrang dan voorheen. Zo was hij zestien dagen geleden tweede over deze baan toen er veel dingen tegenzaten in het raceverloop. Zonder die pech kan hij de winnaar zijn. Elector (7) is in het bezit van de Koningin en wordt getraind door Sir Micheal Stoute die bekend staat om het verbeteren van jonge paarden. Elector heeft vorig jaar al goede dingen laten zien maar kan dit jaar doorbreken.

1.       Vintager
2.       Jazeel
3.       Power Of Darkness
4.       Elector

 

Race 2

We gaan verder met een sprint over 1000 meter met de Groep 3 status. De favoriet is zeer terecht en wordt gereden door Ryan Moore en wordt in Ierland getraind door Aidan O’Brien. Sergei Prokofiev (11) won zijn rentree dit seizoen en liet een geweldige versnelling toen hij de laatste voor de eerste plaats verruilde in een groot veld. Hij zal na die race veel scherper zijn en komt hier met bodemgewicht aan de start. Dat vergroot zijn kansen des te meer. Mabs Cross (1) was een van de sprintsensaties van vorig jaar en won zelfs de Groep 1 Prix de L’abbaye tijdens het Arc De Triomphe weekend in Parijs. Zij won deze race vorig jaar maar is door al die zeges bestraft met vijf kilo meer gewicht en dat lijkt in dit veld een vrijwel onmogelijke opgave. Equilateral (4) heeft vorig jaar laten zien een geweldige dosis talent te hebben maar helaas is dat er na twee zeges niet uitgekomen. Zijn laatste start was met een vierde plaats helemaal zo slecht nog niet en ik ben bereid hem nog een kans te geven. Als hij zich weer de oude voelt dan doet hij mee voor de winst. Tarboosh (9) is een interessante outsider met een sterke zege in 2018. Hij heeft inmiddels een race in de benen en in die race zat veel tegen. Als de pech achterwege blijft en hij verbeterd zelf dan kan hij meestrijden om de plaatsen met een laag gewicht.

1.       Sergei Prokofiev
2.       Mabs Cross
3.       Equilateral
4.       Tarboosh

 

Race 3

Een leuke Groep 2 over 2400 meter met zeven paarden. Frankie Dettori komt in actie op Coronet (6) en deze vijfjarige merrie is door trainer John Gosden goed genoeg bevonden om nog een jaar te racen. De fokkerij zou een andere lonende carriere zijn maar eerst mogen wij nog even genieten van deze merrie. De stal en jockey zijn weer in geweldige vorm met twee zeges op Ascot afgelopen woensdag. Coronet won in 2018 haar rentree en dat hier weer doen. Defoe (2) liet ons drie weken geleden in de steek op Newbury toen hij als rotsvaste winnaar werd omschreven. Hij won deze race vorig jaar en op basis daarvan hoort hij hier ook weer bij de kanshebbers. Als hij zijn laatste vierde plaats achterwege laat en zijn hoofd bij het werk houd dan kan hij het Coronet lastig gaan maken. Young Rascal (5) was in de race van Defoe zelfs favoriet maar ook hij stelde teleur met een vijfde plaats. Hij heeft hier de kans om dat weer recht te zetten en op basis van zijn vorm van vorig jaar moet dat makkelijk kunnen. Als hij zijn oude vorm benaderd dan gaan we met zeven paarden een hele leuke finish beleven.

1.       Coronet
2.       Defoe
3.       Young Rascal

 

Race 4 - 2000 Guineas Stakes

De Groep 1 2000 Guineas voor driejarige paarden die in de breedte een sterke jaargang schijnen te hebben. Er zijn in de afgelopen weken al een paar favorieten afgevallen en dat is jammer maar het feit dat er alsnog negentien paarden verschijnen zegt genoeg over de sterkte van de jaargang. Trainer Aidan O’Brien voert de wedmarkt aan met twee pupillen en we beginnen met Magna Grecia (10) die wordt gereden door zoon Donnacha. Van de drie starts vorig jaar werden er twee gewonnen en was hij eenmaal tweede. Zijn laatste race vorig jaar was een overwinning in een Groep 1 race over de mijl en dat zijn precies de omstandigheden hier. Hij heeft geen voorbereidings race gehad maar het is al vaker voor gekomen dat de trainer zijn paarden fris naar de Guineas stuurt. Hij heeft deze race inmiddels al negen keer gewonnen. Ten Sovereigns (18) heeft vorig jaar in drie starts helemaal niets fout gedaan en is nog ongeslagen. Het enige minpunt is dat hij nog nooit over langer dan 1200 meter heft geracet. Dat is dus een vraagteken en daarom geef ik de voorkeur aan Magna Grecia. Frankie Dettori komt in actie op Advertise (1) en die is in vijf starts vorig jaar niet slechter geeindigd dan tweede. Er werd gewonnen in Ierland en Engeland en het paard dat hem versloeg zou de huizenhoge favoriet zijn als hij zou starten. Zijn vorm achter Too Darn Hot is dus heel waardevol. Ook hij heeft nog niet geracet over de mijl maar al wel gewonnen over 1400 meter. Royal Marine (13) is een van de twee starters van Godolphin en deze hengst is voor £30,000 aan het veld toegevoegt als Late Entry. Dat was na een  vierde plek over baan en afstand in de Groep 3 Craven Stakes. De connecties hebben dus een hoge pet van hem op en denken dat het de investering waard is om 30k op te hoesten. Franse Jockey Christophe Soumillon komt weer over voor de rit en hij hoopt op veel regen voor het paard. Als dat valt dan worden zijn kansen alleen maar groter. Skardu (16) won die Groep 3 Craven Stakes 17 dagen geleden over deze baan en benadrukt dus zijn kansen in deze race. Hij is nog onervaren met slechts twee starts maar compenseert dat ruim in kracht en talent. Dit paard gaat een mooie toekomst tegemoet en dat kan hier beginnen.

1.       Magna Grecia
2.       Advertise
3.       Ten Sovereigns & Skardu
4.       Royal Marine


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.