Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Newmarket - 28 juni

Newmarket - vrijdag 28 juni - Start: 18:50

Engeland geniet nog steeds na van Royal Ascot maar wij pakken deze week de draad weer op met een avond meeting op de baan van Newmarket, ook wel Racing HQ genaamd!

Race 1

We beginnen met een Handicap over de Engelse mijl met dertien paarden. Een open gelegenheid die veel leerlingen in het zadel heeft aangetrokken. Als de regen wegblijft en de grond verder uitdroogt dan zijn de kansen van Beguiling Charm (6) groot. Na een aantal verdienstelijke races was de zware bodem de laatste keer tegen haar maar ondanks dat liet zij toch veel talent zien. Angel’s Whisper (5) is na een trainerswissel steeds in de eindstrijd maar weet nog niet te winnen. Zij kan hier haar Maiden status verliezen als zij de tanden op elkaar zet. Scoffsman (4) heeft als enige paard in dit veld zijn laatste race gewonnen en hoort bij het selecte clubje paarden welke uberhaupt een race gewonnen hebben in hun carriere. Hij zal elke regendruppel toejuichen en heeft het voordeel van een leerling die 1,5 kilogram van het gewicht haalt. Coverham (1) is normaal gesproken in sterker gezelschap maar komt hier met topgewicht in actie en heeft dus een hele klus te klaren, maar sluit hem niet uit in de eindstrijd.

1.       Scoffsman
2.       Beguiling Charm
3.       Angel’s Whisper
4.       Coverham

 

Race 2

Een race voor tweejarigen merries waarvan slechts drie van de negen in hun carriere een renbaan gezien hebben. Trainer Richard Hannon heeft twee paarden in deze race en die zullen hoogst waarschijnlijk de eindfase bepalen. Airbrush (1) kostte £145,000 als jaarling en komt uit een familie met louter winnaars. Zij heeft de steun van Oisin Murphy en van haar wordt een rooskleurige carriere verwacht. Stalgenoot Claudia Jean (2) heeft een keer eerder in haar carriere geraced en werd toen keurig derde. Dat was op gepaste afstand van de winnaar maar de ervaring zal in dit veld zwaar tellen. Ook haar familie heeft altijd goed gepresteerd en ook zij zal het nodige in haar mars hebben. Perfect Inch (6) vertegenwoordigt trainer Charlie Fellowes en die is in goede vorm. Hij opereert momenteel met een win percentage van 33% met vier winnaars uit zijn laatste twaalf starters. Zijn pupil zal dus klaar zijn voor haar debuut. With Virtue (9) is een keer in haar leven in actie gekomen en snapte er toen nog helemaal niks van met een laatste plaats. Zij krijgt hier een herkansing na redelijk wat aanhang in de wedmarkt.

1.       Airbrush
2.       Claudia Jean
3.       Perfect Inch
4.       With Virtue

 

Race 3

Over 1400 meter hebben wij nu te maken met meer ervaren deelnemers. Het oog valt direct op Nahaarr (8) die met twee overwinningen uit evenzoveel starts nog niets heeft gedaan. De vorm van zijn laatste overwinning werd versterkt door de winst van Biometric tijdens Royal Ascot. Hij bleef dat paard namelijk voor in zijn laatste start. Hij zal hier op die basis moeilijk verslaan te zijn. I Am A Dreamer (5) komt normaal in veel sterker gezelschap in actie en weert zich daarin redelijk. Hij komt nu weer in gelijk gezelschap in actie en met de steun van regerend kampioen Silvestre de Sousa kan hij zich gaan mengen in de eindstrijd. Hawridge Storm (4) kwam een week geleden met een sterk eindschot voorop te liggen maar werd net op de streep alsnog terug verwezen naar de tweede plaats. Dat was over 1609 meter en dus zal de kortere afstand van deze race op prijs worden gesteld. Als die theorie uitpakt dan kan hij hier winnen. Attainment (2) werd in zijn vorige race letterlijk van de sokken gelopen en dus vergeven wij hem die prestatie. Daarvoor was hij steeds dichtbij de overwinning dus als hij van de schrik is bijgekomen dan kan ook hij hier meestrijden voor de winst.

1.       Nahaarr
2.       Hawridge Storm
3.       I Am A Dreamer
4.       Attainment

 

Race 4

Een stayers race over 2609 meter met zeven paarden. Green Etoile (6) heeft zijn laatste race gewonnen maar dat was over horden en over 3200 meter. Hij gaat hier over de vlakkebaan proberen en dat lijkt een goed idee. De vorm is goed en de afstand zal geen probleem vormen. Smarter (2) heeft hier op basis van zijn winst in april een eerste kans. Hij heeft in twee races daarna echter nog geen potten gebroken en moet nu voor het eerst weer terug over gras zijn ware gezicht laten zien. Cafe Espresso (3) heeft zijn laatste race makkelijk gewonnen op de baan van Lingfield. De langere afstand lijkt geen probleem en de vorm is goed.

1.       Green Etoile
2.       Smarter
3.       Cafe Espresso


Race 5

Deze sprint over 1200 meter is gereserveerd voor merries en daar zijn er helaas maar weer zeven van ingeschreven. Night Secret (7) heeft haar eerste race gewonnen na vier keer proberen. Zij komt nu voor het eerst in Handicap verband in actie en mag met bodemgewicht proberen haar winst te herhalen. Be Like Me (6) is na twee tweede plaatsen hard toe aan een overwinning. Zij was in haar laatste race dichtbij, en zelfs even voorop, maar werd toch tweede. De rechte baan van Newmarket kan in haar voordeel werken. Firelight (3) heeft vorig jaar al over deze baan en afstand gewonnen en wordt dit jaar in veel zwaardere races ingezet. Zij is nu weer terug in haar eigen klasse en dus kan zij zich hier gaan mengen in de eindstrijd.

1.       Night Secret
2.       Be Like Me
3.       Firelight


Race 6

Deze race over de Engelse mijl is weer gereserveerd voor merries, en deze keer weer met weinig ervaring. Fabulist (3) heeft al twee pogingen gedaan om een race te winnen maar is nog niet geslaagd. Zij was wel steeds favoriet dus er zijn wel degelijk verwachtingen van haar. Driemaal is scheepsrecht en dus krijgt zij een herkansing. De meeste tegenstand gaat komen van Ojooba (6) die een veelbelovend debuut maakte met een derde plaats. Zij zal veel van die race geleerd hebben en kan hier dus winnen. Ook Visionara (10) heeft een goed debuut gemaakt en werd vijfde. Zij heeft nu de steun van Silveste de Sousa en wordt getraind door Simon Crisford die een winpercentage heeft van 22%. Zij zal veel verbeterd zijn na die eerste poging en zal zich mengen in de eindstrijd. Whispering Beauty (11) is gekocht in Amerika voor $190,000 en komt uit een zeer verdienstelijke familie. Trainer William Haggas is in topvorm met een winpercentage van 24% uit de laatste veertien dagen.

1.       Ojooba
2.       Fabulist
3.       Visionara
4.       Whispering Beauty


Race 7

Er wordt afgesloten met de leukste race van de avond die rond tien uur NL tijd wordt verreden. Setting Sail (4) krijgt hier de voorkeur als enige starter van trainer Charlie Appleby en eigenaar Godolphin. Setting Sail was vierde in zijn laatste en dat was tijdens het Derby weekend op de baan van Epsom. De tegenstand was zwaar en dat kaliber paarden komt hij hier niet tegen. De meeste tegenstand moet gaan komen van Rise Hall (5) die voor trainer in vorm, Martyn Meade, aan de start komt. Het winpercentage van de stal is momenteel 44% en na een moeilijke periode lijkt de lek boven. Rise Hall won zijn laatste met dezelfde jockey en het is altijd goed om te zien dat Oisin Murphy trouw blijft aan het paard. Deja (7) goldt vorig jaar als een groot talent en won drie keer op rij. Een blessure gooide echter roet in het eten en na 249 dagen is het gelukkig weer tijd voor een rentree. Hij heeft talent genoeg in huis om hier gelijk eerste viool te spelen. Leroy Leroy (8) verbetert per start dit jaar en was in een vergelijkbare race op de baan van Redar dichtbij tweede. Hij staat er qua gewicht zeer gunstig in en kan hier de hoofdrol opeisen.

1.       Setting Sail
2.       Rise Hall
3.       Deja
4.       Leroy Leroy


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.