Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Newmarket - 29 juni

Newmarket - zaterdag 29 juni - Start: 15:05

De Newmarket driedaagse komt ten einde op zaterdag en wij krijgen hier een mooi programma voorgeschoteld met twee Listed en een Groep 3 race.

Race 1

Wij beginnen gelijk goed met deze Listed race over 1200 meter voor tweejarigen merries. Er zijn er maar zeven ingeschreven maar de kwaliteit van het veld is nog steeds zeer hoog. Charlie Appleby traint de favoriet en dat is niet raar aangezien zijn winpercentage over deze baan met tweejarigen 28% is. Hij traint de kapitale Summer Romance (6) die als tweejarige €800,000 heeft gekost. Zij won tijdens haar debuut heel makkelijk en kan hier op herhaling. Star Alexander (5) heeft al twee koersen in de benen en won de laatste keer op de baan van Bath. Het verschil tot de tweede aankomende was zes lengten dus het mag duidelijk zijn dat zij goed genoeg is om deze koers te winnen. Richard Hannon heeft deze race drie maal in de afgelopen acht jaar gewonnen en hij brengt Shammah (4) aan de start na een overuigende zege op de baan van Windsor. Daarvoor had zij twee races nodig om uit te vinden waar het allemaal om draait maar nu lijkt het kwartje gevallen te zijn.

1.       Summer Romance
2.       Star Alexander
3.       Shammah    

 

Race 2

Maar zes paarden in deze race over 1400 meter voor tweejarigen hengsten. Charlie Appleby heeft weer de beste papieren met de kapitaal gefokte Al Dabaran (1) die uit een geweldige familie komt. Hij heeft nog geen koers in de benen maar de paarden van Appleby zijn altijd klaar om te gaan. Gold Souk (3) heeft al een race in de benen en deed toen wat paarden van trainer Mark Johnston wel vaker doen, namelijk ongecontroleerd gas geven. Een schamele zevende plaats was zijn deel maar met die ervaring op zak kan hij nu zijn krachten beter verdelen. Manigordo (5) komt van moederskant uit een hele goede Amerikaanse familie. Qua afstamming is de afstand op zijn lijf geschreven en met de Amerikaanse vroegrijpheid moet hij hier voorin mee kunnen doen.

1.       Al Dabaran
2.       Gold Souk
3.       Manigordo

 

Race 3

Het hoogtepunt van de dag in de vorm van de Groep 3 Criterion Stakes over 1400 meter. Acht paarden zijn overgebleven voor een zeer competitieve race. De gemiddelde cote van de winnaar in de afgelopen tien jaar is 6,5/1 en daarom past Tabarrak (8) goed in het plaatje. Richard Hannon is de trainer en hij is verantwoordelijk voor drie van de laatste acht winnaars. Hij heeft een voorbereidings race in de benen en was daarin vierde. Ook dat past in de trend van vijftien van de laatste zeventien winnaars. Limato (1) is de favoriet maar moet met 2,5 kilogram meer op pad dan de rest van het veld. Ondanks het feit dat hij al over baan en afstand gewonnen heeft hebben favorieten maar vijf van de laatste zeventien afleveringen gewonnen en mede daarom heeft Tabarrak mijn voorkeur. Cardsharp (3) is de ‘gamble’ van de race met een gehalveerde cote in de afgelopen dagen. Hij is van 16/1 naar 8/1 afgegleden en heeft de steun van Frankie Dettori die momenteel met een winpercentage van 23% draait. Cardsharp was niet zichzelf tijdens Royal Ascot maar won daarvoor sterk een vergelijkbare race op de baan van York. Glorious Journey (4) had de keuze tussen een race in Ierland en hier en waar hij in actie komt mag duidelijk zijn. Na twee goede races moet hij in topconditie zijn. Royal Ascot is overgeslagen en dus is hij kakel fris.

1.       Tabarrak
2.       Limato
3.       Cardsharp
4.       Glorious Journey

 

Race 4

Een Listed race met maar vier deelnemers over 2400 meter, erg zonde. Het lijkt een strijd te gaan worden tussen Barsanti (1) en Walton Street (2). De vormlijn van Barsanti is erg goed na een teleurstellende rentree op Ascot. Walton Street is terug na een race in Dubai en lijkt hier een mooie zomer tegemoet te gaan.

1.       Barsanti
2.       Walton Street


Race 5

Dezelfde afstand als de vorige koers maar nu met vijf merries. De stal van Roger Varian is in goed vorm met elf winnaars in de afgelopen twee weken. Manorah (5) kopte tijdens in haar laatste koers Thanks Be die daarna tijdens Royal Ascot won. Die vormlijn is dus erg goed en daarom kan Manorah hier het veld haar wil opleggen. Zij krijgt bijna twaalf kilogram voordeel van haar naaste belager Mazzuri (1) die al derde was in een Listed race op Goodwood. Haar laatste race op Epsom vergeven wij haar toen zij in goed gezelschap zevende was. Die vorm vertaalt normaal gesproken naar een plek in de eindstrijd in deze race.

1.       Manorah
2.       Mazzuri


Race 6

Tien paarden deze keer over 2000 meter. Cornborough (3) is vaak gezien over horden en heggen en doet dat verdienstelijk. Ook over de vlakkebaan staat hij zijn mannetje getuige zijn tweede plaats over 2000 meter op de baan van Nottingham. Op basis van die prestatie moet hij hier voorin mee kunnen doen. Tangramm (5) kan over alle bodemtypen uit de voeten en bovendien zijn zijn laatste twee races erg goed. Hij won twaalf dagen geleden nog een vergelijkbare race op Nottingham en met 2,5 kilogram minder op zijn rug dan Cornborough heeft hij hier een eerste kans. Cardano (7) heeft nog maar weinig fout gedaan dit jaar maar deed dat voornamelijk over soepele bodem. Iets wat dit droge weer niet ondersteund. Hij is weer herenigd met de jockey die het beste in hem naar boven haalt. Silkstone (8) is met dit lage gewicht misschien wel de verrassing van de koers gebaseerd op zijn recente vorm. Twaalf dagen geleden was hij nog de sterkste in een vergelijkbare race op Doncaster. Ook dat was over soepele bodem maar hij is al bewezen over dit soort ondergrond en hoort op de tickets thuis.

1.       Cornborough
2.       Tangramm
3.       Cardano
4.       Silkstone


Race 7

In deze race over de mijl zien wij een aantal paarden terug op een niveau die zij makkelijk aankunnen. In hun vorige races hebben zij het, met minder resultaat, op hoger niveau geprobeerd. Akvavera (1) was in haar laatste zevende in een Groep 3 race tijdens het Derby weekend. Vorig seizoen kwam zij ook na een mindere periode op gang en die herhaling is nu ook weer te verwachten. Gallic (6) was een schrapper tijdens Royal Ascot en dat zij zo snel weer terug is duidt op een kleine tegenslag. De vorm van haar voorgaande races is goed en zij zich hier mengen in de eindstrijd. Ummalnar (2) begon haar loopbaan met twee overwinning over deze afstand, waarvan een keer over deze baan. Na een derde plaats in Listed gezelschap heeft zij na een pauze weer een race in de benen. Er wordt voldoende van haar verwacht en zij kan in deze race een goede prestatie neerzetten. Pure Shores (3) kan iedereen hier te snel af zijn na een hoopgevende rentree op de baan van Kempton. Vanaf een gunstig gewicht hoort zij hier op de tickets thuis.

1.       Akvavera
2.       Ummalnar
3.       Gallic
4.       Pure Shores


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.