Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Newmarket - 12 juli

Newmarket - vrijdag 12 juli - Start: 14:50

In juli draait de Engelse Rensport zomer op volle toeren en deze week strijkt het circus neer op de baan van Newmarket voor het July Festival. Vrijdag is de tweede dag waar de Groep 1 Falmouth Stakes het hoofdnummer is.

Race 1

Wij trappen de dag af met een goed gevulde en competitieve Handicap over 2000 meter. Andrew Balding en Mark Johnston zijn samen verantwoordelijk voor 8 van de laatste twaalf overwinningen dus hun paarden mogen niet genegeerd worden. Op het moment van schrijven staan er elf paarden tussen 8/1 en 12/1 wat aangeeft dat het vinden van de winnaar een hele uitdaging is. Andrew Balding is de trainer van Good Birthday (4) en die werd in deze column aan een grote prijs aangestipt voor Royal Ascot. Dat pakte minder goed uit maar over een kortere afstand en stevigere bodem geef ik hem nog een kans in een veel lichtere race. The Trader (6) wordt getraind door Mark Johnston en is na zijn tweede plaats tijdens het Derby weekend verandert in ruin. Als dat zijn goede uitwerking heeft kan hij hier voorin meedoen. Stalgenoot Oasis Prince (3) wint vier van zijn laatste zes races en probeert hier voor het eerste twee kilometer. De vorm is uitmunted en de stal in is vorm met een winpercentage van 26% in de afgelopen twee weken. Alkaamel (13) kan vanaf een laag gewicht iedereen verrassen voor trainer William Haggas die een winpercentage van 33% heeft. Zijn eerste proef over 2000 meter was heel goed met een derde plaats achter The Trader.

1.       Good Birthday
2.       The Trader
3.       Oasis Prince
4.       Alkaamel

 

Race 2

Deze Groep 2 over 1200 meter is gereserveerd voor merries en uit zeven starters vinden wij twee Royal Ascot winnaars. Met de ongeslagen status en een Royal Ascot overwinning op zak kan men moeilijk om Daahyeh (4) heen. Beide overwinningen kwamen tot stand over 1200 meter en bovendien heeft zij bijna iedere deelnemer hier al is verslagen, de terechte favoriet. Raffle Prize (1) was tijdens haar debuut tweede achter Daahyeh en heeft ook een Royal Ascot race gewonnen, dat was een Groep 2 over 1000 meter. Frankie Dettori zet momenteel 50% van zijn races om in winst en hij blijft trouw aan het paard. Final Song (6) is een van de twee Godolphin starters en won haar debuut op Ascot heel indrukwekkend. Daarna was zij op dezelfde baan derde achter Raffle Prize tijdens Royal Ascot. Ryan Moore is een interessante boeking voor de connecties en huistrainer Saeed Bin Suroor is in goede vorm met een huidig win percentage van 29%.

1.       Daahyeh
2.       Raffle Prize
3.       Final Song

 

Race 3

Deze Handicap over 2800 meter staat pas sinds vorig jaar op de kalender dus er zijn weinig race gerelateerde trends maar de winnende stal van vorig jaar is er weer bij met Secret Advisor (3) die na 664 dagen zijn rentree maakte in een Handicap tijdens Royal Ascot. Hij had die race nog nodig en werd twaalfde maar de extra afstand en scherpte maakt hem interessant. Trainer Charlie Appleby heeft een winpercentage van 30% met paarden van vier jaar en ouder op deze baan. Net zo interessant is Outbox (4) die onlangs terugkeerde met een nipt verlies in een Listed race in Frankrijk. Ook hij zal veel scherper zijn en krijgt hier licht de voorkeur. Jockey Andrea Atzeni heeft een winpercentage van 31% met paarden die vier jaar en ouder zijn op deze baan. Ben Vrackie (2) was erg ongelukkig tijdens Royal Ascot toen hij de start mistte maar toch nog geweldig tweede werd. Hij kwam toen slechts een neusje tekort en is zonder pech in deze race dichtbij de overwinning. Collide (8) was in die zelfde race goede vijfde en liep verdienstelijk. De stal van Hugo Palmer wacht al een tijdje op een winnaar maar Collide kan daar verandering in brengen. Kings’s Advice (5) vondt zijn Waterloo na zes overwinningen op rij. Hij was in een sterk bezette Handicap op de baan van Newcastle te ver van de leiders verwijderd om nog te winnen. De vorm blijft verrassend goed.

1.       Outbox
2.       Ben Vrackie
3.       Secret Advisor
4.       Collide & King’s Advice

 

Race 4

Slechts zes paarden in het hoofdnummer van de dag. William Haggas zadelt twee paarden en Beshaayir (1) kan onder Frankie Dettori haar rentree zege een goed vervolg geven. Alle winnaars van de afgelopen zeventien jaar wonnen in hun voorbereidende race op Listed niveau of hoger en zestien daarvan waren drie of vier jaar oud. Stalgenoot One Master (3) is op dit moment favoriet maar is vijf jaar oud maar was wel erg sterk in een Groep 1 met een derde plaats tijdens Royal Ascot. Trainer Aidan O’Brien heeft twee van de laatste drie edities gewonnen en zadelt hier I Can Fly (2) die erg constant is maar de laatste tijd moeilijk kan winnen.

1.       Beshaayir
2.       One Master
3.       I Can Fly


Race 6

Dirty Rascal (9) hikt al een tijdje tegen een overwinning aan en was in zijn laatste start over baan en afstand nipt verslagen. In die vorm kan hij hier een positie beter finishen en vanaf een handig gewicht is dat zeker mogelijk. Hetzelfde kan gezegd worden van I Am A Dreamer (10) maar die heeft zijn laatste race inmiddels gewonnen. Ook hij was over baan en afstand al tweede en er lijkt weinig tussen de twee bovengenoemde paarden te zitten. Jaleel (12) was in zijn vorige start verantwoordelijk voor de nederlaag van Dirty Rascal en ook nu komen de twee elkaar weer tegen. Het gewichtsverschil is nog steeds in het voordeel van Jaleel, al is het nu wel kleiner. Rum Runner (5) was zes dagen geleden tiende in een veel sterker bezette race en het feit dat hij zo snel weer terug is geeft aan dat het paard in goede vorm is. Hij kan dus verrassen aan een grote cote en was op 9 juni nog derde op Goodwood.

1.       Dirty Rascal
2.       Jaleel
3.       I Am A Dreamer
4.       Rum Runner


Race 7

De afsluiter over 1000 meter waarin Lord Riddiford (2) de voorkeur krijgt. Hij heeft niet alleen de steun van Frankie Dettori, hij was in zijn laatste race goede vijfde. Dat was in een veel sterker veld in Ierland tijdens het Derby weekend. Als hij op dat niveau presteert dan is hij hier moeilijk voorbij te lopen. Orvar (4) was in die zelfde race in Ierland vierde en dus zit er weinig verschil tussen de twee paarden. De vorm van Lord Riddiford lijkt echter net even betrouwbaarder. Shamshon (7) mag met bodemgewicht op pad en dat is een voordeel. Hij is op basis van zijn recente derde plaats op de baan van Brighton hier een interessante outsider. Hij raakte toen iets uit de balans op de glooiende baan maar zal daar hier geen last van hebben op de rechte piste van Newmarket.

1.       Lord Riddiford
2.       Orvar
3.       Shamshon


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.