Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Newmarket - 28 september

Newmarket - zaterdag 28 september - Start: 14:50

Zaterdag staat in het teken van de Cambridgeshire Handicap over 1800 meter. Bovendien worden wij met twee Groep 1 races behoorlijk verwend dit weekeinde!

Race 1

Aftrappen met een Groep 2 is nooit vervelend. Veel getalenteerde paarden in deze race en met zes van zeventien winnende favorieten een goed houvast. Kameko (3) is de favoriet en hij was in zijn laatste race goede tweede in een Groep 3 op Sandown. Dat was slechts zijn tweede race en hij kan nog meer verbeteren. Voor Highland Chief (1) is ook veel te zeggen aangezien hij in zijn laatste start derde was op 4,5 lengten van Pinatubo, de beste tweejarige in Europa (wereld). Hij heeft 98 dagen de tijd gehad om daarvan bij te komen en hij zal zich mengen in de eindstrijd als hij de vorm van 98 dagen benadert. Pyledriver (4) won zijn laatste start op zeer soepele bodem op Haydock. Hij won toen aan 14/1 en gaat hier omhoog in klasse. Jockey P J McDonald reed zowel Highland Chief als Pylderdiver tijdens hun laatste races en kiest hier voor Highland Chief. Aidan O’Brien heeft deze race al viermaal gewonnen en in deze editie heeft hij drie pupillen waarvan Year Of The Tiger (8) al van 16/1 naar 6/1 is gezakt in de wedmarkt. Zijn laatste start op deze baan was 77 dagen geleden en dat was teleurstellend met een zevende plaats. Hij zal nu beter moeten zijn om hier een hoofdrol te spelen.

1.       Kameko
2.       Highland Chief
3.       Pyledriver
4.       Year Of The Tiger

Placepot: 24 combinaties
R1: 3
R2: 11
R3: 7
R4: 2 – 5 – 7 – 18
R5: 8 – 2
R6: 9 – 11 – 12

 

Race 2

De favorieten blijken ook in deze Groep 1 voor tweejarige merries betrouwbaar met zeven van de zeventien winnend, en elf van de zeventien geplaatst. Raffle Prize (9) is onder Frankie Dettorie een populaire keuze in de wedmarkt. Zij heeft immers al tweemaal een Groep 2 gewonnen en was dichtbij tweede in een Groep 1 in Frankrijk. Vanuit Frankrijk komt Tropbeau (11) van trainer Andre Fabre. Zij heeft heeft drie races op rij gewonnen en doet dat steeds met gemak. Ook is dat steeds op soepele bodem dus zij zal alle regen toejuichen. Aidan O’Brien heeft deze race de laatste drie jaar gewonnen en hij heeft Etoile (2) verkozen als zijn beste kans. Zij debuteerde in een Groep 3 in Ierland en won direct. Zij moet een stap voorwaarts doen om hier te kunnen winnen maar de connecties weten wat zij doene. Living In The Past (4) is al meer ervaren en was op York een goede winnaar van een Groep 2 over deze afstand. Die prestatie maakt haar hier een serieuze kanshebber.

1.       Raffle Prize
2.       Tropbeau
3.       Etoile
4.       Living In The Past

 

Race 3

In deze opdracht zijn de hengsten aan de beurt in hun Groep 1 over 1200 meter. Dit wordt een spektakel met vijf aan elkaar gewaagde tweejarigen. Favoriet Earthlight (1) wordt getraind in Frankrijk en is in vier starts nog ongeslagen in zijn thuisland. Favorieten zijn in deze race minder betrouwbaar met maar 30% die hun plicht doen. Toch hebben dertien van de afgelopen zestien winnaars nog nooit op Newmarket geraced en dat is in het voordeel van Earthlight. De Engelse en Ierse oppositie is behoorlijk en wordt aangevoerd door Siskin (7) die ook in vier starts nog geen beter paard tegen kwam. Hij verbetert per start en is net als de favoriet al Groep 1 winnaar. Richard Hannon heeft twee paarden in de race en hij maakt een geweldig jaar door met zijn tweejarigen. Mums Tipple (6) is in twee starts nog ongeslagen en maakte in zijn laatste race een geweldige indruk door met elf lengten een goed gedoteerde race te winnen. Die prestatie schaarde hem bij de top drie van Engeland. Stalgenoot Threat (9) is in vijf starts nog nooit slechter geeindigd dan tweede. Ook hij lijkt per start te verbeteren en zoekt steeds de top van de jaargang op waarin hij een stevige positie in de top drie heeft verdiend. Het is lastig kiezen in deze race met de aanwezigheid van Monarch Of Egypt (5) die als zoon van American Pharoah $750,000 heeft gekost. Hij was in zijn laatste twee starts tweede achter Siskin en was in zijn laatste start slechts een halve lengte verwijderd.

1.       Siskin
2.       Earthlight
3.       Mums Tipple & Threat
4.       Monarch Of Egypt
 

 

Race 4

De Cambridgeshire is een van de meest bekende Handicaps van Europa en met drieendertig starters een hele puzzel. Met dertien van de laatste zeventien winnaars tussen vier en zes jaar oud vallen er een aantal paarden af. Bovendien hadden dertien van de zeventien winnaars een startbox van tien of hoger en 70% betalen dubbele cijfers uit in de wedmarkt. Vergeet dus de favorieten en tel daarbij op dat 82% van de winnaars minder dan 59,5 kilogram droegen. Ik kom dan uit bij Bedouin Story (5) die aan alle trends voldoet en tevens goede recente vorm heeft met een eerste en een tweede plaats. Baltic Baron (7) voldoet ook aan alle trends en is aan een grotere cote een zeer goede winnend plaats weddenschap. Hij was in zijn laatste race derde van drie maar op slechts een hals van de winnaar dus de vorm lijkt goed. Zzoro (33) komt met bodemgewicht aan de start en is zelfs te verkrijgen aan 100/1 in Engeland. Zijn recente vorm is uitstekend met winst op Sandown over 2000 meter dus de afstand is geen probleem en trainer Amanda Perrett is in goede vorm met een winpercentage van 21%. De favorieten vallen echter buiten alle trends en zijn ook drie jaar oud. Zo zijn Le Don De Vie (14), Lord North (18) en Good Birthday (19) alledrie onderwerp van aanzienlijke steun in de wedmarkt en is hun cote behoorlijk geslonken. Van dit trio heb ik het meeste vertrouwen in Lord North aangezien trainer John Gosden de race vorig jaar won met Wissahickon. Hij heeft de race in totaal al driemaal gewonnen. Puur op gevoel noem ik ook nog Afaak (2) die tijdens zijn laatste start erg ongelukkig was. Als hij die prestatie goed verwerkt doet hij voorin mee.

1.       Bedouin Story
2.       Baltic Baron
3.       Lord North
4.       Zzoro
5.       Le Don De Vie
6.       Good Birthday & Afaak

 

Race 5

Net als gisteren een beginners race over 1400 meter na de hoofdnummers en dit is met vijftien starters een hele puzzel aangezien er niet veel recente vorm aanwezig is. Love Bracelet (8) vertegenwoordigt Aidan O’Brien en Ryan Moore en zijn paarden komen met het vliegtuig uit Ierland. Er zijn alleen plaatsen voor paarden met een redelijke kans en daarom neem ik dit paard serieus. Na haar teleurstellende prestatie is er 54 dagen de tijd genomen om te herstellen. Princess Bride (11) vertegenwoordigt Godolphin en was tijdens haar enige start direct derde op de baan van Leicester. Dat was op slechts twee lengten van de winnaar en ik verwacht haar nu weer in de eindstrijd met die race in de benen. Oisin Murphy komt in actie met een paard van zijn werkgever, Andrew Balding. Hij is de leider in het jockey kampioenschap en dus een gewilde jockey. Dream Round (2) heeft nog geen renbaan gezien maar de keuze van Murphy is een goed houvast. Jim Crowley is in geweldige vorm op het moment en hij zet 37% van zijn ritten in de afgelopen twee weken om in winst. Hij komt in actie op Baaqy (1) die wordt getraind door John Gosden die ook in topvorm is met een winpercentage van 43%.

1.       Love Bracelet
2.       Princess Bride
3.       Dream Round
4.       Baaqy
 

 

Race 6

Wederom vijftien starters in deze Handicap voor tweejarigen. Oati Ma Boati (9) verloor na drie races haar ongeslagen status is een groot veld op York. Er is 38 dagen de tijd genomen om bij te komen van die prestatie en dit is een niveau die zij makkelijk aankan. De boeking van James Doyle is een goed teken. Charlie Appleby zet 38% van zijn starts met tweejarigen om in winst op Newmarket en hij zadelt Amber Island (10) die per race verbetert. Haar laatste opdracht werd gewonnen toen zij sterk voorop bleef van start tot finish en die prestatie geeft haar een goede kans in dit veld. Nederlandse schilderijen horen bij de top van de wereld en met die gedachten is Dutch Painting (11) ook geboren. De boeking van Ryan Moore is interessant voor de stal van Micheal Bell vijfentwintig dagen na haar eerste zege op Goodwood. Zij won toen aan 8/1 en is dus beter dan haar connecties doen vermoeden. Huboor (12) was de laatste keer derde op Chester over 1200 meter en zal hier de extra afstand van 200 meter op prijs stellen. Jim Crowley springt in het zadel en hij is in topvorm.

1.       Oati Ma Boati
2.       Amber Island
3.       Dutch Painting
4.       Huboor


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.