Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Newmarket - 5 oktober

Onze aandacht richt zich deze week weer op Newmarket waar de enige Groep 1 van het weekend wordt verreden. Bovendien lijkt Ryan Moore de rijder om te volgen!

Race 1

Met slechts drie edities van deze race in de boeken weinig trends maar alle vorige winnaars wonnen hun race daarvoor niet. Dat versterkt de kansen van Gallic (9) die door Ryan Moore wordt gereden. Dat is opmerkelijk want Moore zou kunnen rijdens voor William Haggas die drie paarden in deze race heeft. Een daarvan is zelfs van de Koningin en daar rijdt Ryan steevast voor. Gallic heeft haar vorige race niet gewonnen maar won daarvoor wel op de baan Chelmsford. Was in juni al tweede over deze baan. De gemiddelde winnend uitbetaling in de afgelopen drie jaar was €5,5 en dit geeft aan dat wij het bovenin de wedmarkt moeten zoeken. Scentasia (2) won haar laatste race met groot gemak op de baan van Yarmouth over de mijl. In die vorm moet heeft zij een kans op de overwinning maar toch lijkt de mijl haar ideale afstand. Geetanjali (6) won in Augustus twee races over deze afstand en werd daarna nipt verslagen over een iets langere afstand. Zij is na 31 dagen weer terug over haar favoriete afstand en met Oisin Murphy geboekt zijn de intenties duidelijk. William Haggas heeft zoals gezegd drie paarden in de race waarvan Nkosikazi (4) en Ghaziyah (7) steun in de wedemarkt genieten.

1.       Gallic
2.       Scentasia
3.       Geetanjali
4.       Nkosikazi & Ghaziyah

Placepot: 32 combinaties
R1: 9
R2: 4 – 8
R3: 1 – 3 – 12 – 13
R4: 1 – 6
R5: 1 – 13
R6: 1

 

Race 2

De vijfde editie van de Tattersalls Auction Stakes levert een groot veld op met 30 tweejarigen die strijden om een grote pot prijzengeld. Er zijn nog geen winnende favorieten geweest maar daar gaat dit jaar verandering in komen. Under The Stars (4) is de klasbak van het veld en met meerdere goede prestaties op Groep niveau is zij terug in Handicap verband een betrouwbare keuze. Jockey Oisin Murphy reedt haar in haar laatste race en blijft trouw aan haar ondanks dat hij contractueel verbonden is aan een andere eigenaar die ook een paard in deze race heeft. Alle winnaars kwamen uit een startbox met dubbele cijfers en droegen tussen 52,5 en 56 kilogram. Under The Stars voldoet aan beide trends. Hierachter is het een hele puzzel met veel paarden aan een hoge cote. Emten (8) was in haar vorige race niet ver van de winnaar verwijderd in een Groep 2 op Doncaster. Dat was over 1000 meter en zij zal de extra afstand in deze race op prijs stellen. Intimate Moment (28) won haar laatste race met groot gemak op de baan van Yarmouth. Dat was echter al 87 dagen geleden dus zij is moeilijk in te schatten maar het mag duidelijk zijn dat zij veel talent in huis heeft. Bond’s Boy (12) debuteerde zes weken geleden met winst en dus duidelijk getalenteerd. Dit is wel een stapje omhoog in competitie maar hij is bewaard voor deze race. Trainer Jonathan Portman heeft een winpercentage van 29% op Newmarket met tweejarigen en hij zadelt hier Mild Illusion (20) die al twee overwinningen achter haar naam heeft staan. Zij is het meest effectief over de afstand van vandaag en hoort daarom op de tickets thuis.

1.       Under The Stars
2.       Emten
3.       Intimate Moment
4.       Bond’s Boy
5.       Mild Illusion

 

Race 3

Eshaasy (1) was vijfde in een sterk bezette Groep 3 op Sandown en lijkt hier voor het eerst in eerlijke competitie te staan op gras. Hij zal per race verbeteren en zal dat ook nodig hebben om deze opdracht te kunnen winnen. White Moonlight (3) debuteerde met winst over 1400 meter en zal de extra afstand van vandaag op prijs stellen. Zij kwam pas laat op toeren tijdens haar winst en lijkt het nodige talent in huis te hebben. Shoshone Warrior (13) komt over vanuit Ierland en vertegenwoordigt Aidan O’Brien en Ryan Moore. Hij was in Augustus zesde in een sterk bezette race in Ierland en lijkt hier, met die ervaring, een goede kans te hebben. De trainer zet sinds 2015 25% van zijn starts met tweejarigen om in winst op deze baan. Never Alone (12) heeft al twee races in de benen en kostte als jaarling maar liefts £1,2 miljoen. Met een derde en een tweede plaats gaat hij het steeds beter doen en dit is een race waarin hij weer kan verbeteren. Charlie Appleby is een van de beste trainers op Newmarket en zet 24% van zijn starts met tweejarigen om in winst.

1.       Eshaasy
2.       White Moonlight
3.       Shoshone Warriot
4.       Never Alone

 

Race 4

Het hoofdnummer van de dag in de vorm van een Groep 1 over de mijl voor merries. Dit wordt de laatste race van Laurens (4) en zij is op het momen van schrijven ook favoriet. In haar carriere heeft zij al zes Groep 1 races gewonnen, waaronder deze race vorig jaar, en zal zal populair zijn bij de wedders. Het is niet voor niks haar laatste race en de laatste paar keren had zij niet de ‘Laurens factor’ meer. De voorkeur gaat daarom naar driejarige Hermosa (6) die 1,5 kilogram minder draagt en al het hele jaar in geweldige vorm steekt. Zo won zij in mei over deze baan en afstand de 1000 Guineas en is het hele jaar effectief geweest over deze afstand. Trainer Aidan O’Brien heeft bovendien twee van de laatste drie edities gewonnen. Veracious (5) is voor het laatst gezien in Juli toen zij een Groep 1 over deze baan en afstand won. Oisin Murphy klimt weer in het zadel en ook de soepele grond lijkt geen probleem te zijn voor haar. Aan een grotere cote noem ik Billesdon Brook (1) die vorig jaar de 1000 Guineas won op deze baan. Zij heeft daarna gekwakkeld met de vorm maar juist haar laatste drie races waren weer perfect. Zij is de perfecte winnend plaats weddenschap en een interessante factor in uw trio weddenschappen.

1.       Hermosa
2.       Veracious
3.       Billesdon Brook
4.       Laurens
 

 

Race 5

Met weinig ervaring in deze race en vijftien paarden is dit een behoorlijke puzzel. Ik hou vast aan connecties en trends en dan komt Raaeb (1) bovendrijven die zijn debuut direct in winst omzette op de baan van Doncaster. In die vorm zal hij lastig te verslaan te zijn en trainer Saeed Bin Suroor zet 18% van zijn starts met tweejarigen op deze baan om in winst. Aidan O’Brien doet daar nog een schepje bovenop met een winpercentage van 25% met tweejarigen en hij heeft Vatican City (13) op het vliegveld vanuit Ierland gezet. Er zijn legio mogelijkheden voor dit paard en de keuze om in Engeland te starten geeft mij genoeg vertrouwen op een goede afloop. William Haggas brengt hier Al Qaqaa (3) in de baan en die kostte als jaarling $1,2 miljoen. Er zullen dus verwachtingen van dit paard en het debuut zal zorgvuldig uitgekozen zijn. Finest Sound (6) heeft al twee starts in de benen en kwam steeds goede paarden tegen en lijkt hier een makkelijkere opdracht gevonden te hebben. 

1.       Raaeb
2.       Vatican City
3.       Al Qaqaa
4.       Finest Sound

 

Race 6

Wij sluiten af met een Handicap voor merries over 2400 meter. Ryan Moore komt in actie op Maybe Today (1) die na een klinkende zege op Doncaster hier weer een uitstekende kans heeft op de overwinning. De meeste tegenstand wordt verwacht van Specialise (7) die na twee tweede plaatsen voor het eerste deze afstand gaat proberen. Dat moet het gewenste effect voor de overwinning hebben. Strelka (10) heeft pas drie starts in de benen maar heeft nog niks verkeerd gedaan en won haar laatste start op de baan van Kempton indrukwekkend. Zij staat hier op een gunstig gewicht en kan het de bovenste twee lastig maken. Melburnian (11) komt over vanuit Ierland en liep daar in dezelfde condities een vierde plaats waar zij niet ver van de winnaar verwijderd was. De connecties vinden die vorm blijkbaar goed genoeg om de lange reis naar Newmarket te maken.

1.       Maybe Today
2.       Specialise
3.       Strelka
4.       Melburnian


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.