Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Newmarket - 11 oktober

Newmarket - vrijdag 11 oktober - Start: 14:50

In Engeland is Newmarket weer het platform van de beste races met een prachtig weekeinde. Wij beginnen op vrijdag met de Groep 1 Fillies Mile.

Race 1

Aftrappen met een Groep 3 over 1000 meter voor tweejarigen is nooit vervelend. Godolphin is goed vertegenwoordigd met drie starters en alledrie de paarden hebben een goede kans. Platinum Star (5) wordt getraind door Saeed Bin Suroor en die opereert met een winpercentage van 40% in de afgelopen twee weken. Het paard won een Listed race 46 dagen geleden met groot gemak en verkeert dus in goede vorm. Lazuli (3) wordt getraind door Charlie Appleby en hij heeft in twee races nog niet verloren maar staat hier voor zijn zwaarste test ooit. Zijn laatste overwinning kwam tot stand tegen slechts twee tegenstanders. Dream Shot (1) was in zijn laatste start goede tweede achter A’Ali, de beste tweejarige sprinter van het moment. Dat was aan 20/1 en dus een verrassing maar die prestatie maakt hem goed genoeg om hier te winnen en hij zal zeker meer uitbetalen dan de twee eerstgenoemde. De laatste Godolphin pupil wordt getraind in Ierland en is heel snel maar ook wisselvallig. Zo is Ickworth (10) al een keer blijven staan aan de start. Zijn laatste race was echter weer bemoedigend en de connecties vinden het de moeite waard om de oversteek naar Engeland te maken.

1.       Platinum Star
2.       Lazuli
3.       Dream Shot
4.       Ickworth

Placepot: 12 combinaties

R1: 1 – 10
R2: 6
R3: 1
R4: 5
R5: 5 – 6 – 9
R6: 4 – 15

 

Race 2

De tweejarige merries zijn aan de beurt over 1400 meter op Groep 3 niveau. De voorkeur gaat hier uit naar Stylistique (6) die in haar vorige start over deze baan en afstand nipt werd verslagen. Zij was toen ook de keuze van deze column aan 14/1. Die prijs krijgen wij nu niet en daarom gaat zij voorop in de selecties van uw weddenschappen. De trainer heeft deze race de afgelopen twee jaar gewonnen. Final Song (3) begon haar loopbaan op Ascot met een indrukwekkende zege. Twee Groep 2 races leverden derde plaatsen op waarna er 13 weken rust werd genoten. Het is de vraag of zij de race nog nodig heeft daarom is zij tweede keus. Wejdan (9) kan hier op basis van zijn vorige race gewoon winnen. Na een winnend debuut werd hij vijfde in een Groep 2 op York en dat was niet ver van de winnaar verwijderd tegen de top van de jaargang. Trainer William Haggas is in goede vorm met een winpercentage van 23% in de afgelopen twee weken. Valeria Messalina (7) komt over vanuit Ierland na winst in een beginners race daar. De connecties vinden het de moeite waard om de oversteek te maken en dus zijn wij gewaarschuwd.

1.       Stylistique
2.       Final Song
3.       Wejdan
4.       Valeria Messalina

 

Race 3

Slechts vijf paarden in deze Groep 2 over 1400 meter maar alle ogen zijn gericht op Limato (3) die hier de race voor de derde maal op rij probeert te winnen. Zijn laatste twee races waren ronduit teleustellend maar daarvoor wist hij op deze baan te winnen. Als de regen wegblijft heeft hij een goede kans onder Ryan Moore. Mustashry (1) is het klassepaard van de race maar draagt wel 2 kilogram meer dan de rest van het veld vanwege zijn Groep 1 zege in mei. Ook hij heeft daarna teleurgesteld maar kwam uit op hoogste niveau en 97 dagen de tijd gehad om te herstellen en kan op dit lagere niveau weer meedoen voor de winst.

1.       Mustashry
2.       Limato

 

Race 4

Het hoofdnummer van de dag in de vorm van de Groep 1 Fillies Mile over 1609 meter met negen paarden. Ierland is sterk vertegenwoordigd met een paard van Aidan O’Brien die deze race viermaal in de afgelopen vijftien jaar heeft gewonnen. Hij zadelt Love (5) die haar laatste race in Ierland sterk won en ook dat was op Groep 1 niveau maar dit wordt haar eerste poging over de mijl. Cayenne Pepper (4) is nog ongeslagen en won al op Groep 3 niveau. Zij heeft echter al over deze afstand gewonnen en won de laatste keer met veel reserves in de tank. Wij hebben haar uiterste nog niet gezien maar zij zal vandaag getest worden. De Engelse oppostie is misschien net zo sterk en wordt aangevoerd door Quadrilateral (7) die nog ongeslagen is maar haar laatste race met negen lengten wist te winnen. Zij gaat hier een aantal treetjes omhoog in niveau maar dit paard is van uitzonderlijke klasse en ik ben zeer benieuwd hoe ver zij komt in dit gezelschap. Powerful Breeze (6) is ook nog ongeslagen en won in haar laatste start een Groep 2 op de baan van Doncaster over deze afstand. Zij is dus al bewezen op hoog niveau en hoort zeker op de tickets thuis.

1.       Love
2.       Cayenne Pepper
3.       Quadrilateral
4.       Powerful Breeze

 

Race 5

Een Handicap over 2400 meter voor driejarigen met negentien starters. Met een gemiddelde winnend uitbetaling van 14/1 in de afgelopen vijf jaar laten wij de top van de wedmarkt voor wat het is. De afgelopen winnaars droegen allemaal minder dan 57 kilogram en kwamen uit een startbox hoger dan tien. Apparate (5) voldoet aan beide trends maar heeft nog niks bewezen over soepele bodem en dus moet de regen wergblijven. Zijn laatste race op Ascot was echter indrukwekkend en hij heeft al over deze baan gewonnen dit jaar. Trueshan (6) voldoet ook aan beide trends en liep een geweldige race op Haydock toen de afstand van 2800 meter te lang bleek voor hem. De afstand moet nu perfect voor hem zijn en hij kan aan een aantrekkelijke cote toeslaan. Trainer Ralph Beckett won de race vorig jaar en hij heeft met Skymax (9) weer een reele kans. Het paard was in zijn laatste goede vierde in een sterk bezetten Handicap over 2800 meter op York. Als hij die prestatie herhaalt dan doet hij hier mee voor de winst. Sinjaari (3) is de keuze van Oisin Murphy en hij is de nieuwe jockey kampioen van dit jaar. Zijn laatste race was bemoedigend op de baan van Haydock met een tweede plaats maar de soepele grond blijft een vraagteken. Trainer en jockey zijn beide in vorm.

1.       Apparate
2.       Trueshan
3.       Skymax
4.       Sinjaari

 

Race 6

De Placepot eindigt in deze race en met zeventien onervaren tweejarigen wordt dit een lastig onderdeel. De sponsor van de race, Godolphin, heeft drie paarden in de race en alledrie zijn super gefokt en worden getraind door toptrainers. Charlie Appleby traint twee paarden daarvan waarvan Spring Of Love (15) de keuze is van eerste jockey William Buick. De eerste kleuren van de eigenaar, blauwe buis en blauwe pet, zijn echter toebedeeld aan Beauty Stone (1) onder James Doyle die €475,000 op de veiling heeft gekost. Echo’s Love (3) wordt getraind door John Gosden en verdient daarmee het nodige respect. Elfin Queen (4) komt over vanuit Ierland en wordt getraind door Aidan O’Brien en heeft maar liefst $1,2 miljoen gekost op de veiling. Zij heeft al een race in de benen en werd toen zevende maar zal hier erg verbeterd zijn.

1.       Elfin Queen
2.       Spring Of Love
3.       Beauty Stone
4.       Echo’s Love


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.