Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Newmarket - 12 oktober

Newmarket - zaterdag 12 oktober - Start: 14:45

Newmarket heeft een prachtig programma voor ons klaar staan op de zaterdag  met vier Groep races, een Listed race en de Cesarewitch. Dit is een van de meeste bekende Handicaps van Engeland over 3600 meter.

Race 2

Wij beginnen met een Groep 3 over 2000 meter voor tweejarigen paarden. Alle vorige winnaars betaalden 9/1 of minder uit dus dit is geen race voor echte verrassingen. Aidan O’Brien heeft de twee vorige edities gewonnen en hij stuurt Mythical (3) over vanuit Ierland. Zijn beginners race werd met maar liefts, 8,5 lengten gewonnen in Ierland en dat was over zware bodem. De afstand is dus geen probleem en ook de regen zal hem niet ongerust maken. Volkan Star (7) won zijn tweede race met zes lengten op de baan van Goodwood en ook hij lijkt klaar voor een hogere competitie. Miss Yoda (9) is een ongeslagen pupil van John Gosden die wordt gereden door Frankie Dettori is natuurlijk een aandacht trekker. De combinatie heeft ons zoveel mooie races laten zien dit seizoen en deze merrie draagt 1,5 kilogram minder dan de hengsten. Max Vega (2) heeft ook nog stap verkeerd gedaan dit seizoen en won zijn laatste race met zes lengten voorsprong. Hij kan zich nu gaan meten met betere paarden en lijkt daar helemaal klaar voor.

1.       Mythical
2.       Volkan Star
3.       Miss Yoda
4.       Max Vega

 

Race 3

Deze Groep 3 over de mijl is gereserveerd voor tweejarige hengsten en met 40% winnende favorieten moeten wij het weer bovenaan in de wedmarkt zoeken. Molatham (7) heeft trouwe lezers van deze column al eerder doen juichen en hij heeft in deze race weer een geweldige kans. Dan moet de regen wel wegblijven want hij is nog niet over soepele bodem in actie gekomen. Zowel de trainer als de jockey zijn in geweldige vorm. Persia (8) komt over vanuit Ierland met een indrukwekkende zege in een beginners race achter zijn naam. Dat was over soepele grond en dus is de regen geen enkel probleem. Godolphin heeft twee paarden in de race en Al Suhail (1) was al derde in een sterk bezette Groep 3 op Sandown. Dit wordt zijn eerste poging over de mijl maar hij heeft voldoende klasse in huis om hier een hoofdrol te spelen. Cherokee Trail (2) is nog ongeslagen en wordt net als in de vorige race gereden door Frankie Dettori. Ook hij zal zich in de eindstrijd melden.

1.       Molatham
2.       Persia
3.       Al Suhail
4.       Cherokee Trail

 

Race 4

Het hoofdnummer van de dag in de vorm van de Groep 1 Dewhurst Stakes over 1400 meter met de beste tweejarige van Europa aan de start. Pinatubo (5) is ongeslagen in vijf starts en lijkt nog steeds per start te verbeteren. Hij heeft gelijke officiele ratings met Frankel en dat was het beste renpaard ooit. Wordt dit de volgende Frankel? Het gevaar wordt getraind in Ierland en heet Wichita (8) die zijn laatste start op deze baan sterk won. Dat was een Groep 3 over deze afstand en de winnende marge was zeven lengten. Als er iemand in de buurt van Pinatubo kan komen dan lijkt het Wichita te zijn. Stalgenoot Arizona (1) won een Groep 2 over 1200 meter tijdens Royal Ascot maar wist daarna niet meer te winnen. Was in zijn laatste start wel derde achter Pinatubo en is een goed paard. Positive (6) was al eens tweede achter Pinatubo en won daarna een sterk bezette Groep 3 op Sandown. Dat was over de afstand van deze race en met 42 dagen pauze is hij speciaal voor deze race bewaard.

1.       Pinatubo
2.       Wichita
3.       Arizona
4.       Positive

 

Race 5

De meeste belangrijke en langste Handicap van het weekend over 3600 meter en de race met een hele rijke geschiedenis. Met 31 starters is het bovendien een hele puzzel wat de uitdaging alleen maar leuker maakt. Met 93% van de afgelopen winnaars vier jaar of ouder zetten wij een streep door de driejarigen. Tel daarbij op dat 82% van de winnaars 58 kilogram of minder droeg en er ontstaat een duidelijke richtlijn. Bovendien betalen 76% van de winnaars een cote hoger dan 10/1 uit dus is dit een uitgelezen kans om winnend plaats te spelen. Trainer Sir Mark Prescott heeft twee paarden in de race en beide hebben uitzonderlijk veel steun in de wedmarkt genoten en zijn nu beide onder de 10/1 grens gedoken. De vierjarige Timoshenko (22) heeft een laag gewicht en is al vijfmaal op rij ongeslagen. Zijn rentree dit jaar op Goodwood was over 4100 meter en dus is de afstand van vandaag geen probleem. Zijn stalgenoot is drie jaar maar ik ga hem toch noemen ondanks dat de trends tegen hem zijn. Land Of Oz (31) komt met bodemgewicht in actie en heeft dit jaar al zes races gewonnen. Daaronder zat de officiele voorbereidings race voor deze opdracht op 21 september. Hij heeft al over allerlei soorten bodemtypes gewonnen en lijkt een serieuze kandidaat om de trainer zijn eerste winst in deze race te bezorgen. Willie Mullins traint in Ierland en neemt voor de gelegenheid drie paarden mee. Hij is de winnende trainer van vorig jaar en van zijn paarden lijkt Stratum (4) de beste papieren te hebben. Zijn laatste twee voorbereidende races waren uitzonderlijk goed en ondanks dat hij 60 kilogram draagt heeft hij de klasse om hier de overwinning veilig te stellen. Buildmeupbuttercup (8) wordt gereden door Frankie Dettori en daardoor heeft de cote een duikvlucht genomen en is zij op dit moment favoriet. De vorm en het gewicht zijn ideaal maar met slechts 5,5% winnende favorieten is dat een nadeel. Great White Shark (18) voldoet aan alle eisen maar haar laatste race was een derde plaats op 16 lengten van de winnaar. Dat was over horden maar ik had graag een betere prestatie gezien.

1.       Timoshenko
2.       Land Of Oz
3.       Stratum
4.       Buildmeupbuttercup
5.       Great White Shark

 

Race 6

In deze race wordt er gesprint door merries over 1200 meter op Listed niveau. Bravo Sierra (9) is een interessante starter vanuit Frankrijk die wordt getraind door de kersverse Arc winnaar Andre Fabre. Tel daarbij op dat Frankie Dettori is geboekt voor de rit en we hebben een betrouwbare keuze voor onze weddenschappen. Haar laatste race was iets teleurstellend maar de connecties moeten het de moeite waard vinden om de oversteek te maken. Beauty Filly (1) deed vorige week lang mee om de winst in een Listed race over 1400 meter op Ascot maar kon het net niet afmaken en werd vijfde. De keuze om in actie te komen over 200 meter minder lijkt daarom logisch. Restless Rose (5) is sinds 11 augustus een toonbeeld van trouw met louter podiumplaatsen en was zestien dagen geleden over deze baan en afstand derde. Dat was dichtbij de winnaar en met jockey in vorm Jim Crowley lijken haar kansen op weer een overwinning reeel. Als laatste noem ik Farzeen (10) die iedereen kan verrassen in deze race. Zij kwam na twee zeges in beginners races in actie in een Groep 3 en had alle pech in de wereld. Zij struikelde bijna tijdens de race maar had daarna nog wel een snel moment om uiteindelijk zesde te worden. Dat was niet ver van de winnaar vandaan en op basis van die prestatie kan zij hier zomaar winnen.

1.       Bravo Sierra
2.       Beauty Filly
3.       Restless Rose
4.       Farzeen

 

Race 7

De dag afsluiten met een Groep 3 gebeurt bijna nooit maar vandaag is het zover. In deze race over 1800 meter hebben wij te maken met een speciale starter in de vorm van Crossed Baton (3) die de sparring partner van niemand minder dan Enable is. Zijn laatste race leverde een tweede plaats op in een veld van drie en dus is er 47 dagen de tijd genomen om te herstellen. De trainingsvideos van Enable zijn overal terug te vinden waarin Crossed Baton een zeer goede indruk maakt. Stalgenoot Duneflower (9) is het toonbeeld van trouw over deze afstand en dit niveau met twee tweede plaatsen. Hij zal zich weer in de eindstrijd melden. Prince Eiji (8) was erg duur als jaarling en zijn potentieel is er nog niet helemaal uitgekomen. Hij zal zich dit najaar gaan bewijzen en keerde onlangs terug met een vierde plaats.

1.       Crossed Baton
2.       Duneflower
3.       Prince Eiji


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.