Banen

Nederland
 • Alkmaar 18:20
  • R1: Trio Poolg. €1.000
  • R2: Trio Poolg. €1.000
  • R3: Trio Poolg. €1.000
  • R4: V5 Poolg. €3.000
  • R5: Trio Poolg. €1.500
  • R6: Trio Poolg. €1.000
  • R7: Duo Poolg. €1.000
  • R8: Trio Poolg. €1.250
  • R9: Trio Poolg. €1.000
  • R10: Kwt Poolg. €2.000
Zuid Afrika
Zweden
Engeland
Ierland
Frankrijk
USA

Voorbeschouwing Norrbottens Stora Pris

 

Voorbeschouwing Norrbottens Stora Pris, zaterdag 16 juni

 

Na afgelopen weekend blijven we ook dit weekend in het noorden van Zweden met de V75, zelfs nog een paar honderd kilometer hoger. Op de baan van Boden zal de Norrbottens Stora Pris laat op de avond verreden gaan worden. Er komen in deze koers tien paarden aan de start die met elkaar de strijd aan zullen gaan over een afstand van 2140m achter de startauto vandaan. Voor de winnaar van deze koers ligt een eerste prijs klaar van 1.000.000 Zweedse kronen.

 

Propulsion is zonder twijfel de grote naam in deze koers. Hij werd dit jaar tweede in de Elitloppet en liep daar een beresterke koers in de finale. Met startnummer tien heeft hij vanuit het tweede gelid geen ideaal nummer getroffen maar hij zou eigenlijk veel beter moeten zijn dan zijn concurrenten dat ook het nummer hem niet enorm dwars zou mogen zitten. Gaat zoals gewoonlijk gereden worden door Örjan Kihlström.

De nummer drie van de Elitloppet dit jaar was Nadal Broline. De ruin heeft hier met startnummer twee een optimaal startnummer getroffen en heeft daarnaast topvorm laten zien. Met het mooie startnummer lijkt hij de eerste gegadigde te zijn om onze favoriet uit te dagen voor de overwinning. De middenafstand past de ruin enorm goed en zoals gewoonlijk zal hij gereden gaan worden door Ulf Ohlsson.

Arazi Boko is met zijn elf jaar nog altijd niet versleten en won eind mei nog de Sweden Cup op Solvalla. De ruin kan enorm vertrekken achter de startauto en ondanks het nummer zes zouden er mogelijkheden voor wat betreft de koppositie moeten zijn. De middenafstand lijkt voor de elfjarige misschien een minder voordeel te zijn maar op zijn vorm af en op de vorm van de stal af moet een klassering rond het podium zeer zeker mogelijk zijn.

Björn Goop gaat in dit nummer op pad met Makethemark. De hengst maakte in zijn eerste starts van het jaar een goede indruk maar had er vervolgens een mindere koers tussen zitten. De laatste keer herstelde hij zich weer enigszins met een derde plaats. Nu heeft hij met startnummer vier een mooi nummer en moet het mogelijk zijn om een positie in het veld te vinden. Op speed mag hij niet worden uitgevlakt voor een plaats in het trio.

On Track Piraten gaat in dit nummer op pad met Johnny Takter, de man die afscheid nam van het koerswezen maar al snel zijn comeback maakte. Het duo moet gaan vertrekken vanaf het matige startnummer acht en zijn daardoor enigszins overgeleverd aan wat de concurrentie gaat doen. De vorm was de laatste keer in ieder geval goed te noemen en zit het koersverloop enigszins mee moet een plaats in het trio nog altijd tot de mogelijkheden behoren.

Erik Adielsson zal in deze koers plaats gaan nemen achter Dante Boko. De ruin kwam een maand geleden voor het laatst aan de start op Solvalla en behaalde daar een vijfde plaats over de sprintafstand. Deze prestatie was voor hem eigenlijk ondermaats en het zal ook de reden zijn geweest waarom hij een maand niet aan de start kwam. Met startnummer negen kan hij vanuit het veld een mooie koers verwachten en mogelijk kan hij dan op speed gaan verrassen.

Call Me Keeper is het tweede paard uit stal Redén aan de start in deze koers. De Pine Chip-hengst werd de laatste keer een goede tweede in Harper Hanovers lopp op Solvalla en heeft hier met startnummer drie geen verkeerde uitgangspositie. Vanuit het veld moet een zuinige koers mogelijk zijn en met zijn slotronde moet hij zijn tempo lang vol kunnen houden. Uitgesloten voor een trioklassering is deze achtjarige zeer zeker niet. Gaat hier voor het eerst gereden worden door Per Linderoth.

Paard drie van trainer Daniel Redén in deze koers is Sorbet, die door de trainer zelf gereden gaat worden in deze koers. De combinatie gaat vertrekken vanaf het startnummer één en zullen zo in ieder geval een zuinige koers aan de reling gaan krijgen. De zwarte hengst zou bij ruimte voldoende speed in huis moeten hebben om voor een kleine stunt te zorgen voor wat betreft de trioklasseringen.

Winnend-paard: 10. Propulsion
Plaats-paard: 2. Nadal Broline
Koppel: 10/ 1, 2, 3, 4, 6, 8, 9
Trio: 10/ 2/ 2// alle